Biz çocukken 2.5 lt kola 2.5 TL idi. 5 liraya kolayı 2012 sonrasında aldık. Bir tek o değil ki keşke kolayla sınırlı kalsa. Eskilerde 2 yılda gelen zamlar şimdi 2 haftada ya da 2 günde geliyor. Ne zaman bir şeyi maaş yatınca alayım desem o şeyin fiyatı yükseliyor. Benum aylık 100 bin lira maaşım olmadığı için sorun yaşıyorum.
Düşün bu bide market fiyatı birde bi mekanda kola istediğini farzet garson kola mı dediğinde yok totosu desen garip kaçmaz yani fiyatlar o derece 🤣 Fiyatlar sabitlenmeli 75 kuruşluk kolanın 5 lira olması işte hep dış minnaklarin oyunu lobisi pisisi hadi bu minnaklarin ürünlerini boykot edekte litrelerce kola alıp sokaklara dökelim yine 🤣🤣🤣
Motorinin litresi 8,20tl oldu yani bu demek oluyor ki nakliye ücreti arttı yani herşeye Zam gelicek gene marketlerde (ama bu durum halkı etkiliyor sadece, ülkeyi yöneten akpliler ve yandaş işadamları aşırı lüks yaşıyor) halk aç kalıp hala tayyipe oy veriyorsa zaten beyinsizdir
2.5 litre kola aldım geçen gün (nerdeyse 3 senedir içmiyorum ve aşırı canım çekti yani) aldım yanında da başka şeyler de aldım (1 tane dankek rulo kek, 1 paket çizi, 1 paket hanımeller çokodolu) 32tl tuttu. Kafamda hesaplıyorum hesaplıyorum bi fazlalık var. Kola 12tlymis çünkü hashahshsh
İyi oluyor. Keşke 20 TL 30 TL Ollsaa ! Az bile bu cahil, beyinsiz halka. Nefret ediyorum Türkiye yaşayan milletlerden. Gururları yok hiçbirinin. O kadar s*kildiler çıkın bir eylem yapın vurun topluca yumruğunuzu. Erdoğan 5 6 kişilik aile yıktı milyonları.
Pandemi sebebiyle dunya genelinde ticaret durdu uretim durdu ulkeler kapilarini kapattilartuurizm durdu sadece turizmden Turkiyenin kasasina girmesi gereken 60 milyar dolar para girmedi piyasaya yapilan yardimlar butun dengeleri bozdu ve butce acigi olustu dunya genelinde nakliyat sikintiya ugradigi icin gida hammadde ve akaryakit fiyatlari firladi avrupada deflasyon yerini enflasyona birakti abd de enflasyon %5 seviyesine cikmis durumda butun bu olanlara bakarsak turkiyede durum yine dunyaya kiyasla iyi.
Bugün 25 kuruşa aldığım linki 2 liraya aldım , diyeceklerim bu kadar , hadi herşeyi anlarım da link ya , suya tozu karıştırıp satıyorlar , bi çocukluğumu anımsıyim dedim , sövmedigim 3 belki 5 insan kalmıştır, bu ülkeyi bu hale getiren herkesin a
Kutu kola bile 5 lira, dolar 9.5 lira olmuş. Emekliler ve asgari ücretle geçinenler 2500-3000 lirayla yetinmeye çalışıyor, sonra çıkıp konuşuyorlar hâlâ; ekonomimiz büyüyor :)
Çok da geriye gitmemek lazım, bundan 5 sene önceye kadar kutu kola 1.50 liraydı ve 1000 liraya 666 tane kola alabilirken şimdi 2825 liraya 565 tane alabiliyorsun. Aradaki farka bakın🤷♀️
Bir şey sağlığa zararlı diye ona durduk yere yapılan zamları haklı bulamazsınız. Konu sağlık olsa zaten doğru dürüst yiyecek içecek bir şey satın alamayız.
Dandik Burger King menüleri 50 lira olmuş, domatesin kilosu 12-14 lira yaz mevsiminde. Her şey ateş pahası.
Ne olmuş yani 😅 😅 😅 😅 ağlanacak halimize gülüyoruz işte 🤣 🤣 dolar da 10 tl olmuş euro 💶 12 geliyor 10 tl in değeri sıfır 20 to değeri sığır 50 tl değeri sıfır 100 tl değeri sıfır 200 tl değeri sıfır kısacası Türk parası bes kuruşa değmiyor artık 🤣🤣🤣
Fas'ta Kola 0,70 Dolar ve asgari maaş 700 Dolar yani 100 adet Kola alabiliyorlar. Türkiye'de asgari maaş 3000 tl yani 600 adet kola alınıyor. Neymiş😃 normalmiş
Mesele parti meselesi değil. Siz bir yerde problem olunca hep başkalarında mı suç bulursunuz? Sorunu tespit etmek yerine başkasına küfür edince hakaret edince her şeyi çözmüş mü olursunuz? Buna bakmak lazım önce.
Kola içmeyın zaten. Ekonomi yerlerde toparlanması cok zor. Neyin fiyatı artmıyor ki kola artmasın. Yaşamak lüks oldu
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
hadi onu içmeyelim ölmeyiz içmesek ama her şey pahalı be valla ayda evimize 14 15 bin giriyor 5 kişiyiz yetiştiremiyoruz yeminle ne ev alabildik ne araba ne olacak bu ülkenin hali
@ıslakhavlu56 ya niye uydurim babam içkide içiyor sigarada 5bin alıyor hepsinide kendi yiyor laftan sözden anlamaz kardeşim memur başka şehirde ev tuttu ev düzdü kendine annem onl yaşıyor kiraydı ev eşyasının taksidiydi bitmiyor nasıl geliyor nasıl gidiyor anlamıyoruz babam şehir dışında yaşıyor zaten
@ıslakhavlu56 veriyor işte kardeşim laftan sözden anlamıyor her 10güne birde 200 lira bilet parası verip eve geliyor ne desekte boş dediğini yapar para biriktirelim asgari borçlanmanı yatıralım emekli ol diyoruz adam allah büyüktür diyor allah büyük büyükte sende iş yok be adam diyemiyoruz hala annemden kardeşlerimden para alır
Aynı soruyu ben sorduğumda kimse yorum yazmadı nasıl bu kadar yorum topladın 😮
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
ekonomi her saniye eriyor ve bu dediğin fiyat çok yakında 2 katına çıkacak böyle devam ederse -ki edecek gibi görünüyor, malum yer tam takır kuru bakır-