Hani heryerde soylenmemesi ya da erkek kankalara soylenmemesi ped paketini herkesin içinde gezdirmek ayip mi bence degil ama çok ta göz içine sokulmamali
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
yani bence toplum hazır değil henüz. ayıp olarak karsılanabilir. kişisel fikrim yani milletin senin vajınandan kan geldiğini ne bilim baska ne manası oluyor o hafta hamile kalamaıyacagını işte seks icin iyi bi zamanda olmadıgını bilmesinin bence manası yok. bu adet olayının abartıldıgını düşünüyorum. bu bir vucutun dogal eylemi. tırnaklar uzar onun gibi. bence kadınca konular gizemde kalsın en güzeli.
erkeklere denince erkek zihni ayy yasasın bunu ogrendim demez ayrıca. bi ablamız dedi bana gecenlerde. arkadaslıgımız var hani gorusuyoruz ruhu genc. evli de. iş yerinde kafalarımız uyustu arada dısarda da takılıyoruz 45 sanırım. yani bildim ne oldu. gerci genc kız olsa hani benim dengimde bilsem bilemiyorum. gerci o da olmustu. flortum demişti. ben sıkıstırınca işte kadınların ozel zamaanlar vs. satın almamıstım o cümleyi. ogrenmek istemediğin zorla aldıgın bir ders gibi olmustu bence. bence erkekler kızlar yanımızda adet (bu regl kelimesini soylemek zor türkcede değildir eminim niye kullanılır anlamıyorum) gorduklerını pedlerini vs gormekten konusulmasından vs hoslanırlarmı sanmam. ne diceğini bilemiyorsun bi kere.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılCanlı beden organ ve hücrelerden oluştuğu için bir geçirgenlik söz konusudur. Gaz ve sıvı dolaşımı. Terleme çiş ve dışkı? Ve de vücut sıvısı. Bunun yanında kadınlara özel yumurtalık temizlenmesinin kanamayla olması var. Regl bana ilginç geldiği gibi söylenmeyip utanılması da ilginç geliyor. İlginç.
10 Yorumla
1 yılBence bahsinin geçmesi sorun değil, bu herkesin bildiği ve anladığı bir dönem o yüzden bundan bahsedilmesinde hiç bir sorun yok ama çok da göze sokmadan, duyuru yapar gibi açıklamalardan da kaçınmak lazım, her ne kadar doğal bir süreç olsa da bir o kadar da sana özel kalmalı diye düşünüyorum.
24 Yorumla- 1 yıl
Kadının regl olması ayıp değil erkeğin sünnet olması da ayıp değil. Özelini acıkca göze sokmak saygısızlık. Sınır diye bir şey var bırakın özel size kalsın erkek te kkadknda.
Küfüre de karsıyım kadının mahrem yerleri erkeklerin agzında ne gerek var buna saygısızlık.
İki de bir koymak kelimesi geçiyor bu kadına hakaret ama herkese normal - 1 yıl
@Zeyzeyy12 tamam
- 1 yıl
@Zeyzeyy12 anladım teşekkür ederim bizi aydınlattığın için
Haram aslınsa, harem, mahrem kökünden gelir. Yani sınırlarını sana ait özel alanını herkese açamazsın. Nasıl ki evinin kapısını tanıdık kimselere açıyorsun hatta samimi olduklarına.
Bedeninin sana ait sırlarını herkese açamazsın öyle değil mi.
Haram denilen şey de budur. Yani sınır demek sınırlarını bilmek.
Yoksa hepimiz Tüvalet ihtiyaci var her gün fakat açık açık benim şu geldi diyip, anlamıyoruz çünkü bu senin özelin. Sırlı kal ki saygı duyulsun
Sevgiler💓
58 Yorumla- 1 yıl
Bu bir sır değil mahrem olan bir şey değil erkeklerin bildiği bi olay bilmiyorlarsa kendileri nasıl dünyaya geliyorlar acaba Ya bizler regl olmasak nasıl hamile olabiliriz hiç düşündünüz mü? O vakit hamilelikte mahrem toplum içinde hane dışına kendini göstermemen icap eder doğum olana kadar
- 1 yıl
@Boze_ tuvalete çıkmak da sır değil herkes tarafından biliniyor cinsel ilişkide sır değil regli olmak da sır değil fakat kişinin kendine özgü alanları vardır Bunlar herkese açıldığı zaman aradaki sınır saygı kalmamaya başlar. Mesela erkeklerin kadınlaeın özel verilerini ağzında gezdirip küfür etmeleri kadına hakarettir #CİNSİYETÇİKÜFÜREHAYIR
- 1 yıl
@Boze_ alanında uzman doktorlar var bir sorun varsa ona açabilirsin psikologlar var bir sorunda anlatabilirsin ama ulu orta yerde benim gaz çıkarmak ne kadar anormalse, ben regl oldum demek de anormal.
Buna emin ol siz özel yerinizi konusursanız erkekler her türlü sizin alanınıza girer. Size küfür de eder, özel yerinizi de konusur. Siz izin vermicek sınırınıza sokmayacaksınız - 1 yıl
@Boze_ birbiri ile o kadar bağlantılı ki sınırlarımızı çizmek zorundayız. Başkalarına sınırını sen belirlesin karsı taraf senin sınırlarını belirleyemez.
Biz kadınlsr özeliz böyle şeyler erkeklerin diline dolanmamalı. Alay konusu , küfür konusu yapılmamalı bunu da kendimize duyduğumuz saygı ve değer belirler.
Sınırlarımızı koruyalım diye bu anlattıklsrım yine de herkesin kendi kararı isteyen konuşsun.
Ama toplu halde yapılan her şey topluluğu da etkiler. - 1 yıl
Bencede çok haklısın erkekler öyle konuşuyorlarki insan kendi bedeninden iğreniyor nefret ediyor
- 1 yıl
@Bilnmez_yy katılıyorum biz kendi bedenimizi onlara anlatmayalım ki, onlarında konuşma fırsatı kalmasın.
Bazıları çok hadsiz küfür ediyor karsısında kadın yokmuş gibi. Kadınsal küfürler ediyorlar.
Yapay Zeka Cevapladı
Regl neden ayıp olsun be tatlım? 😅 Bu, kadın bedeninin doğal bir parçası. Evet, herkesin her konuda aşırı açık olmayı sevmediği doğru, ama ped taşımak gayet normal bir şey. Kimse pipet taşımıyor ki, ped yani bu! Göz önüne sokmazsın ama utanmana ya da saklamana da gerek yok. Bunu konuşmak, paylaşmak ayıp değil. Regl ve ped, kadınların gündelik hayatının parçası ve utanılacak hiçbir şey yok. Hem, bu doğanın kadınlara verdiği bir süper güç! 🙌 Sen ne düşünüyorsun, böyle şeylere çok takılır mısın? 🤗
41 Yorumla- 1 yıl
Ayıp'mı😂😂😂 niye ayıp olsun? Insanlık hali. Ben onlarca nesil Avrupalıyım ve hep Avrupa'da yetiştim. Annem, eşim ve yengem olsun (Evin tüm kadınları) ben markete gidince pet almamı istemekten çekinmiyorlar ve hep benim aldıklarımı daha çok biyeniyorlar🤷🏻♂️ Bundan rahatsız olmak çok mantıksız
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar Ne Diyor
86
1 yılkızlar regl olunca ayıp konusma sus, erkeğe cıkar göster olum diyen bir toplumda yetistiğimiz ixin kızlara her sey ayıp
1013 Yorumla
Soran1 yılErkek kankaya soylenebilir bence etrafada soylenebilir ama ben şöyle oluyorum diye ayrıntıya giren veya sormaya çalışan çok usteleyenlere gıcık olurum
- 1 yıl
Ayrıntıya girmek kısmında zaten art niyet vardır ama dediğim sey su aslında marketten vs oed alırken utanıp saklamamız cok yanlıs dogal ve iyi bir sey regl olmak utanmak ayıp olması falan palavra
- 1 yıl
Gazapizm 😆
Soran1 yılOrası ayrida sapk bi ailede buyudugum için zorla o konuya giriyorlardi nasi kaniyo falan kadinlardan sogudum
- 1 yıl
Kötğ olmus..
- 1 yıl
@Zeyzeyy12 regl olmak dogal bir dueum regl oldugumu ve ped aldıgımı saklayacak kafadaysanız zaten muhattao dısımsınız
- 1 yıl
Gerçekten benimde konuştuğum biri ha bire bana reglin ne demek olduğunu soruyor hani reglken oruç tutamazsın ya bana işte dedi neden oruç tutamıyon bir durum var ondan dedi o neki nasıl bir şey anlatıyorum anlatıyorum bişey anlamıyor mala bağlıyor en sonunda git araştır dedim
1 yılAyıp değil ama insanların olumlu olumsuz düşüncelerine saygı gösterilmelidir.
Sağlıklı bir kadın olduğum için ayıplanmak sığ zihniyete aittir! Bu durumu kalıplaşmış örf kuralı olarak, doğruya doğru, yanlışa yanlış diye öğretilmiş insanlarıda anlayış yönüyle bakıyorum.
10 Yorumla
1 yılHer ay oldugumuz şey neden bir hastalik ayıp bir şey gibi karşılanıyor... olmuyorsan hasta oluyorsun... tuhaf yanı... ülkenin yarisida kadın ve her ay regl oluyoruz ya çok da meraklısı değiliz ağrısı kanaması duygusal depresyonu bir de utanıp sakliyoruz gerçekten sacma
10 YorumlaBana göre o benim özelimdir. Kimsenin de bilmesine gerek yok.
Şu açıdan bakmak gerek, her insanın tuvalet ihtiyacı olur ama herkesin içinde de "ben tuvalete gidiyoruum" demezsin. Doğal ihtiyaç mı evet ihtiyaç fakat her şeyin bir adabı var. Ki bizde tuvalet bile denmez, lavaboya gidiyorum denir. Bazısı hâlâ nerede nasıl konuşması gerektiğini bilmez. Bu da yine adaptan ötürü.15 Yorumla- 1 yıl
Peki bu konuya diğer kadınları bakışı seni üzdü mü?
- 1 yıl
Bu farka sebep olan etkene dair bir soru sordum bende sana 😉😊
- 1 yıl
😞
1 yılHer kadının kendi kültürel altyapısına ve kişilik yapısına bağlı olarak farklılık gösterebilir bu konularda nasıl davranacağı. Ayıp olan regl olmak değil her ortamda regl olmak üzere olduğunu veya kesin olduğunu yüksek perdeden dakika dakika dile getirmek ayıp ve kadınsı zarafete aykırı bence.
10 Yorumla
2 ayRegl olmak, nefes almak kadar doğal bir biyolojik süreçtir ve asla bir utanç kaynağı olmamalıdır. Ancak her özel durum gibi, bunu kiminle ve ne kadar paylaşacağın tamamen senin kişisel konfor alanınla ilgilidir. Ne saklanacak bir 'ayıp' ne de ilan edilmesi gereken bir zorunluluktur; sadece hayatın normal bir parçasıdır.
00 Yorumla
1 yılBirinin yüzüne tampon sallamam ama lazımsa (ağrım çoktur, sinirliyimdir, ped/tampon kaydı gibi gelmiştir vs.) bundan bahsetmekten çekinmem. Regl olmak gayet doğaldır ve bunun ayıp bir tarafı yok.
Erkeklerin kimi zaman yaşayabildiği istemsiz sertleşmeler de ayıp değil. Bunlar fizyolojimizin getirdiği haller. Bu natürel olayları saklamaya çalışmak ve bu konuda böyle ekstrem bir baskıya maruz kalmak asıl ayıp olan.00 Yorumlaayıp değil de herkesede duyurmaya ne gerek var. pedim biter arkadaşlarımdan isterim ya da arkadaşlarıma tatlı birşeyler ısmarlatırım ama bayrak açıpta ben regl oldum demeye gerek yok :D
61 Yorumla- 1 yıl
@ayla_xxx hahshsh katiliyorum ve bu soruyu cok sordular ilginc bir sekilde
Gizli Üye(25-29)1 yılyani kız arkadaşlarıma dahi söylemem reglim vs. diye bir ihtiyacım olmadıkça. ped istersem kenarda sorarım ki ben genellikle hazırlıklıyımdır hiç öyle bir durum yaşamadım onun dışında karnım ağrıyordur ya da birine çok sinirlenmişimdir derim yani reglim diye kız erkek fark etmez.
15 Yorumla- 1 yıl
Neden kenarda kıyı köşelerde sorasınız ki ortada ayıp mı var bu zir Allah ın nimetlerinden biridir Siz buna ayıp derseniz utanır ve sıkılırsanız hamileliğinizde de 9 ay yabancı içine hiç çıkmamanız gerekir Zira bu regl olmasa biz doğum yapamazdık Biraz bilinçli olun lütfen Ortada ayıp bi durum yok geçmişten bizlere sürekli dayatılan bi kural var ayıp diye ama mantığı yok bunun
Cevap sahibi1 yılya ne alakası var benim regl olduğumu niye herkes bilmek zorunda? ayıpla alakası yok. kenarda köşede dediğim gizli saklı anlamında değil. bir konu konuşuluyordur ortamda yanımdakine sorarım sessizce var mı diye kalkıp köşeye çekmek değil yani. en sevmediğim şey zaten regl dönemi.
Cevap sahibi1 yılçünkü dünya benim kıçımın etrafında dönmüyor. birileri benim regl olduğumu niye bilsin ve öğrendiğinde ne değişecek ne gerek var ya. elim karnımda sürekli reglim mi diyeyim. kimseden sakladığım da yok sadece bilmelerine gerek yok. yani bilseler ne olacak dedim zaten yukarıda birine boş yere çıkışmışımdır ya da karnım çok ağrıyordur derim reglim diye bu. bu kadar yani. niye her ay olan bir şeyi anons edelim. ayıpla ne alakası var bunun. birisi sorsa da derim evet reglim diye.
Saklamak saçmalık evet ama kimsenin gözüne sokmak da gerekmez. Anormal bir şeymiş gibi saklamak ne kadar saçma ise tam tersi göze sokmak, normal olanı anormal davranış biçimleri ile göstermeye çalışmak da bir o kadar saçma.
10 Yorumla
1 yılDurup dururken "regl oldum ben ya" demesi saçma millet ne yapsin ki jfkfk şeker çikolata mi versinler sana
40 Yorumla
1 yılNiye toplum içinde diyesin ki? Ulu orta yerde küçük tuvaletim geldi büyük tuvaletim var diyor musunuz? Hayır ped almak ayıp degil. Utanılacak bi şey de degil ama bkunu çıkarmayın.
20 Yorumla
1 yılBaşkalarını bilməm ama benim ailemde ayıp değil. Arkadaşlarım dahi ben regl olduğumda pedim var mı diyə sorarlar eve uğrayacaklarında. Bencə bu çok doğal.
20 YorumlaYani tamamen normal bir durum aslında.
Herkese söylenmesi gereken bir şey değil, çünkü bu yemek yemenin bir rutin olduğu gibi kadınlar için de aylık bir rutin.
Asla ayıp bir şey değil, bu normal bir döngü zaten.00 Yorumla
1 yılRegl olduğunu söylemeye gerek yok ama bilinmeside ayıp falan değil
50 Yorumla
1 yılkızların değil de erkeklerin bilmesine gerek yok. ped isterken veya bundan bahsederken erkeklerin duyup görmemesinde fayda var ama kişisel tercihler yani
10 Yorumla
1 yılBu ne kadar normal ve biyolojik bir durum olsa da her yerde soylenmemeli diye düşünüyorum mahremiyet saygı ve özsaygı önemlidir Ağza sakız olacak konular değil..
10 Yorumla
1 yılÖzellikle göstere göstere göze sokmaya çalışanları anlamıyorum
40 Yorumla
1 yılBiz utandırılarak büyüdük bu doğru değil bence ama göze sokulması da doğrı gelmşyor anormak bir şey gibi davranmamak doğrusu gibi
20 Yorumla
1 yılRegl olduğumu söylemek ayıp değil; ayıp olan, doğal bir biyolojik süreci utanılacak bir şey gibi gösteren anlayış. Toplumda erkeklerin sakal tıraşını, terlemesini konuşmak normalse, kadınların regl olduğunu söylemesi de o kadar normaldir. Ayıp, eşitliği değil, baskıyı savunmaktır
010 Yorumla- 1 yıl
Vücudun başka doğal şeyleri de var tuvalet ihtiyscı gibi ama acıkca konuşulmaz çünkü bunlar kişiye özeldir. Mahrem olan şey kadın ve erkek içinde aynı şekilde bszı seyler gizli tutulmalı aradaki saygı açısından. Çünkü herkesin kişisel alanı ve sınırı var bu sınır aşıldıkca saygı kalmaz. Karı koca arasında bile bir birilerinin yanında bazı şeyleri yapamazlar mesela, yapmamalılıar, gaz çıkarmak için acık konuştum anlaşılması için. Bu saygı için gereklidir. Diğer türlü saygı nasıl bitiyor sanıyorsunuz küçük gördüğümüz şeylerden dolayı
- 1 yıl
Saygı dediğiniz şey, herkesin sınırlarına değer vermekse, o zaman kadınların mahremine saygısızlık etmek de o kadar küçük bir şey değil, bilirsiniz!
- 1 yıl
Yazdıgımız okuduysanız kadında sınırlarını bilmeli erkekte. Mesela erkek sürekli kendi arkadaş çevresinde küfür ederken neden kadının mahrem yerini ağzına alıyor biz kadınlar neden bunu izin veriyoruz. Koyayım kelimesi erkekler serbestçe kullanıyor artık kadınlar da kullanıyor ama o kadar iğrenc ki erkeklerin kadınların özel yerlerini ağzına alıp küçük düşünmeleri
Çok iğrenç
- 1 yıl
@Zeyzeyy12 Bi mahrem diye tutturmuşsunuz gidiyor O zaman siz doğuma kadar kendinizi insanlardan izole edin mazallah bi yabancı işitirse gebe olduğunuzu ayıp olur valla 🙄
- 1 yıl
@Zeyzeyy12 yorumlarınızı okuyorsam cevap yazabilirim emin ol o her yorum yazdığın kişiler senin gibi bağnaz gözü kapalı değillerdir Sizin kadar cinsiyetçi olacağıma hümanist ölürüm daha iyi
- 1 yıl
@Zeyzeyy12 Evet azimliyim bu azmimi çok şükür ki Gazi Mustafa Kemal Paşa’dan🇹🇷 aldım Bizi biz yapandan aldım ve siz hala erkekler ve kadınları katarak söyledim diyerek cinsiyetçi yaklaşırken ben cinsiyetçi ayırım yapmadım derken ne yaptığınızın farkında değilsiniz Ayrıca okuduklarımdan neler anladığınız ve ne anlattığınız ziyadesiyle ortadayken ne diyebilirim ki Bu kafa ile sonunuz pek hayırlı görünmüyor 🤷🏻♀️
- 1 yıl
@Boze_ ahahhaha bu nasıl pirim kasmak ya nasıl bir show yapmak. Alakaya mualla yani.
Çok iftiracı bir insansınız daha okuduğunuzu anlama özelliğiniz yok.
Konuları farklı yere çekiyorsun saçma saçma. Vallahi ciddi diyorum psikolojik destek al.
Sataşmak istiyorsan çok yanlıs kişi onu söylim git öfkeni başka yere kus.
Senin daha kendine kadınlıgına saygın yok ki baskalarına olsun bana saygı duymayana iftira atana bende duymam.
Erkekler sünnet oldgnu solerken utanmioda biz mi bunun icn utanicz.
36 Yorumla- 1 yıl
Vücudun başka doğal şeyleri de var tuvalet ihtiyscı gibi ama acıkca konuşulmaz çünkü bunlar kişiye özeldir. Mahrem olan şey kadın ve erkek içinde aynı şekilde bszı seyler gizli tutulmalı aradaki saygı açısından. Çünkü herkesin kişisel alanı ve sınırı var bu sınır aşıldıkca saygı kalmaz. Karı koca arasında bile bir birilerinin yanında bazı şeyleri yapamazlar mesela, yapmamalılıar, gaz çıkarmak için acık konuştum anlaşılması için. Bu saygı için gereklidir. Diğer türlü saygı nasıl bitiyor sanıyorsunuz küçük gördüğümüz şeylerden dolayı
- 1 yıl
@Zeyzeyy12 siz mahrem diye diye helâl olup gideceksiniz valla Size söylediklerim de keza bir kulağınızdan girer ötekine uğramadan çekip gider 🫢
- 1 yıl
@Zeyzeyy12 ben anlayışsız bi insan değilim siz başka kafadasınız buraya ait değilsiniz ne yazık ki
Keşke kızlara sorsaydın tek, zaten tanıyıp etmediğin bir erkeğe söylemek de gereksizdir.
Erkekler gidin sünnet düğünü videolarınızı izleyin.116 Yorumla- 1 yıl
Kendi görüşümü de yazdım ama biz kızlar olarak erkeklere sınırlaeını bildirmedikçe alanımızı işgal ettiler.
Mesela kadının mahrem yerlerine küfür edilerek kadın küçümseyeen küfürler var ve çok yaygın agzı alışkanlığı haline gelmiş
Koyayım kelimesi cinsiyetçi küfürlere dur diyelim diye - 1 yıl
@Zeyzeyy12 cinsiyetçi küfüre karşıyım da şu an konu dışına çıktınız Sorulan soru cinsiyetçi küfür olayı değil
- 1 yıl
@Boze_ birbiri ile o kadar bağlantılı ki sınırlarımızı çizmek zorundayız. Başkalarına sınırını sen belirlesin karsı taraf senin sınırlarını belirleyemez.
Biz kadınlsr özeliz böyle şeyler erkeklerin diline dolanmamalı. Alay konusu , küfür konusu yapılmamalı bunu da kendimize duyduğumuz saygı ve değer belirler.
Sınırlarımızı koruyalım diye bu anlattıklsrım yine de herkesin kendi kararı isteyen konuşsun.
Ama toplu halde yapılan her şey topluluğu da etkiler.
- 1 yıl
@Zeyzeyy12 biz kadınız derken bile cinsiyetçi yaklaşıyorsunuz Onlar erkek biz kadınız ama özellikle kadın olmamıza bu kadar vurgu yapmayın lütfen olaya insan gözüyle bakın cinsiyet gözü ile değil
- 1 yıl
@Boze_ size neler empoze edilmiş bilmem ama sorgulamanızı öneririm.
Neden özellikle kadınlar üzerinden küfür ediliyot neden Kadınlığın değeri azaldı aynı şekilde erkekliğin bunun aradaki sınırlsrın kalkması ile bir bağlantısı olabilir mi? Bir sorgulayın bakalım neler çıkıcak. - 1 yıl
@Zeyzeyy12 sohbeti siz zaten farklı bir yere evirdiniz zaten Konu regl ile ilgiliydi Toplum içinde regl olduğumu söylemek ayıp mı diye bi soruydu siz farklı yerlere getirdiniz cinsiyetçi yaklaştınız olaya Mahremden açıldı konu Erkeklerin bizler üzerinden küfür edilmesine kadar gitti o konu bambaşka iken üstelik Anlamamakta direnen siz anlatamayan ben oldum
- 1 yıl
@Zeyzeyy12 düşüncelerimde araştırarak yol katettim sizin gibi bağnaz olmadım araştırarak ilerledim daima ve hiç empoze edilmedim çok şükür 🤲🏻 ama belli ki sizin büyükleriniz seni bi hayli empoze etmiş siz de de akıl tutulması durumu mevzu bahis ki hakkınızı cinsiyetçi tavır takınarak savunmaya çalışıyorsunuz kadınlık değeri değil insan olarak konuşmak yerine erkekler şöyle kadınlar böyle diye ayırıyorsunuz
- 1 yıl
@Boze_ kardeşim yaptıgım her yoruma peşimden yazan sen değil misin anlamayan bir insanla işin ne o zaman. Bir çok yerde cinsiyetçi diye iftira atmışsın, birde kadının kadına yaptıgına bak ben iyi niyetli şekilde kadınlar kendilerini değerli anlasın ve erkeklere saçma küfür mevzusu olmayalım diye ugrasıyorum.
Vallahi pes diyorum ya allah etrafınıza sabır versin!
Ayıp değil ama söylemek de bi o kadar gereksiz.
20 Yorumla
1 yılHerkesin içinde söylemek pek doğru değil. Hani kız kıza olsak tamam diycem
20 Yorumla
1 yılBence ayıp değil ama ben söylememeyi tercih ederim. Çünkü benim özelim. Tabi bu tercih meselesi
20 YorumlaRegl olmak utanılıcak birsey degil ama özelliklede herkese solemem.
20 Yorumla
1 yılHayır değill . Bunu kim aklına koyduysa... neyse böyle bir soruyu kendi kendine bile sorma askim.
21 Yorumla- 1 yıl
Kadının regl olması ayıp değil erkeğin sünnet olması da ayıp değil. Özelini acıkca göze sokmak saygısızlık. Sınır diye bir şey var bırakın özel size kalsın erkek te kkadknda.
Küfüre de karsıyım kadının mahrem yerleri erkeklerin agzında ne gerek var buna saygısızlık.
İki de bir koymak kelimesi geçiyor bu kadına hakaret ama herkese normal
Gizli Üye(25-29)1 yılBen utanmam saklanması gereken bir şey olduğunu düşünmem ama aynı zamanda söylemem de çünkü libidosal bi artış da oluyor veya daha duygusal olabilirim bunu erkek kankamın bilmesine beni böyle yargılamasına gerek yok
00 Yorumla
1 yılAslinda degil ama yetistirilme tarzimiz ve cevremizden oturu tepki almamak icin cokta goze sokmamak en iyisi.
00 YorumlaToplum içinde derken kasıt bağıra çağıra ele güne duyurmak falan değilse ayıp değildir. :)
10 Yorumla- Daha fazla (56)
Daha fazla(71)
Erkekler Ne Diyor
71
- Özel Günler & Hijyen konusunda 4,7b cevap paylaştı.
u 1 yılhayır neden ayıp olsun
00 Yorumla
1 yılBence ayıplık ile yakından uzaktan bir alakası olmayan konu. Siz zaten böyle olduğunu düşünüp böyle devam ederseniz kadınlar olarak böyle kalır. Kardeşim gerekiyorsa erkekli-kadınlı masada reis ben reglimde pedi olan bi dal uzatsın diyemiyorsan bu senin suçun :D
Gidip seks hayatını anlatmıyorsun sonuçta reglsin yani kasmaya gerek yok. Masaya çıkıp bağırmaya da gerek yok, utanıp sıkılmaya da gerek yok. Normal bir şey gibi karşılamak lazım.
11 Yorumla- 1 yıl
İki de bir koymak kelimesi geçiyor bu kadına hakaret ama herkese normal
ayıp değil ama erkeklere neden söyleyeceksin ya da niye illa bir gösterme hevesi var, erkekler prezervatif satın alırken ulu ortamı alıyor ya da herkesin içinde hangisini kullansam daha iyi vs diye sorumu soruyor ayıpmı prezervatif almak değil ama herşeyin bir usulu var regl normal bişey ama gerekmedikçe zorunda kalmadıkca söylememek daha doğru
02 Yorumla- 1 yıl
Yani Ben birinin kanadigini bilmek zorunda degilim ki 🤨😅 niye ayip oldugunu sorgulamak lazim. Mesela cuzdanimda surekli prezervatif var odeme yaparken vs gorunmesi ya da para cikarirken yere dusmesi utanilacak bisey mi
10 Yorumla
1 yılBence ayıp. Banane karşıdakinin cinsel durumundan. Cünup olduğunu erkeklerin söylemesi de çok ayıp. Bir iş yapılması sizden bekleniyorsa ve yapamıyorsanız, iş buyuranın kulağına söyleyebilirsiniz. Makul olan budur.
10 YorumlaKeşke elimizde olmayan canım saçma şeyler yüzünden savunma yapmak, utanmak zorunda kalmasak... Regl olan kadınlarımız, basur olan erkeklerimiz.
... Niye sürekli tedirginlik içindeyiz! Çok saçma ve aptalca00 Yorumla
1 yılAyıp tabi hepten zivanadan çıktınız ya iyi ki bı regl oluyorsunuz bir yeriniz kaniyo tamam anladık
Biz erkekler de sürekli ortalıkta pipimizle ilgili biseyi çıkarıp göstersek ah bu gün yumurtaliklarim çok agriyo ya hastayım desek normal mi aw00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAyıp mı bilmiyorum ama çok gereksiz bence. Tamam rahat olalım da, bu kadar da rahat olmaya gerek yok. Bu sıralar biraz rahatsızım deyip geçebilirsin, cinsel uzvundan kan geldiğini, altında ped olduğunu bilmeme gerek yok bence.
30 YorumlaAyıp değil ama toplum içinde bunu söylersen etik olmaz. Kimse senin kanını pisliğini merak etmiyor.
21 YorumlaDurup dururken söylemek yersiz olur ki zaten bunu da kimse yapmaz. Ama normal şartlar altında söylemek neden ayıp olsun ki? Ayet var hakkında :)
00 Yorumla
1 yılRegl Görevini bitirmiş yumurtalıkların aylık döngü sürecinde vücuttan atılmasıdır. Bunun kültürümüz de neden ayıp sayıldığını bir türlü oturatamiyorum mantığıma..
00 Yorumla
1 yılİyide bir yerin kaniyor diye onu gozumuzemi sokmak zorundasiniz. tamam hastasiniz bisey diyen yokki. Ben adetim. Ben adetim uleyyynnnn diye ortaligin ayaga kalkmis olmasini istemek sacma bnce
00 Yorumla
1 yılYani illa birileri duysun diye soylemek sacma ama ihtiyac olustugunda soylemek ya da konuyla ilgili uzerine konusmak vs ayip degil. Normalbir durum sonucta
00 Yorumla
1 yılGenelde kadınlar yakın erkek arkadaşlarının yanında bu tarz şeyler konuşurlar ama diğer türlü bazı insanlar bunu yadırgayabilir, eleştirebilir. yaşadığımız toplum kaynaklı biraz.
00 YorumlaHangi toplum erzurumun köyünde dersen ayıp. Bornovada dsyılsr ihtiyaç olur belki birine diye cebinde taşıyo
00 Yorumla
1 yılAyıp. Mantar enfekstiyon veya kararma ne ise adet de o kadar özel konu
03 Yorumla
Soran1 yılSünnet
- 1 yıl
Sünnet ayrı bir olay. Sünnet 1 kez yapılan ve dışardan müdahale ile olan bir şey. Adet her kadında olan ve kendiliğinden olan bir şey. Sünnet ve adeti nasıl kıyaskar bu insanlar
Soran1 yılSünnette özel reglde ama regli duyuyorsun sunneti goruyosun foto falan neredeyse aşırı saçma geliyo ama regl ayip değil
toplum içinde söylemeye gerek var mı? ilan etmeye gerek yok bence 😏
10 Yorumla
1 yılAyıp değil ama ortalık yerde ben reglim diye de bağırmaya gerek yok
00 Yorumla
1 yılAyıp olmasa da çok gerekli değil. Regl olduğunuzu tüm dünyaya duyurma isteğinizi anlamıyorum.
02 Yorumla- 1 yıl
Dunyaya duyurmuoz ne alaka
- 1 yıl
Niyeki siz sünnet olurken düğün oluyor o bamyalarinizi kesiyorsunuz diye😏
1 yılYani iç mevzu ama normalleşti. Söylenmese daha iyi olabilir.
00 Yorumla
1 yılToplum içinde durup duruken ishal olduğunu söylemekle aynı şey bence
00 YorumlaAyıp değil benim kız kankam bana regl oldum çok kötüyum felan der mesela
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAyıp değil, o görüş artık son buldu neredeyse. Taşradaki 3 harfli marketlerden alışveriş yapan köylüler dahi saklamıyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılToplum içinde niye söyleme gereği duyuyorsun ki özelin olması gerekmez mi sevgilin olur ona söyle onda hiç bir problem olmaz
02 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBen demedim konuşun diye ayrıca git ilan et beni çok ilgilendirmiyor
1 yılAyıp değil tabiki kadınlığın döngüsü bundan daha normal ne var ama normal diyede sürekli dillendirmek güzel değil saklı olması daha güzel bence
regl oldum falan diye dillendiren kızlar hiç çekici gelmiyor
00 Yorumla
1 yılRegl olduğunu söylemek ayıp mı derken ailenden birileriyse veya kız arkadaşlarınsa ayıp değil
Kankaymış veya başkalarıymış bunların yanında söylemek doğru değil tâbi ki00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKokmasın yeterli o dönemler berbat koku oluyor durulmuyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAyip değil ama göstere göstere söylemekte hoş değil. Eskiler ne güzeldi ya
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılReglim diye bayrak sallayıp gezmediğin sürece No problem
00 YorumlaNe için söylüyorsun? buyurun ben de fazladan bi ped var diye uzatmaları için mi? Yoksa sadece instagram storysi atar gibi paylaşım yapmak için mi :D
00 Yorumla- Daha fazla (41)
Daha fazla(56)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem