+1 yılRegl sağlıklı olduğumuzu gösteren harika bir döngüdür.
Nesillerimizin devamı için gerekli harika bir döngü.
Evet ağrılarını acılarını çilelerini birbirimize anlatıp rahatlıyoruz burada ama ne kadar güzel ve gerekli oldugunun da bilincindeyiz.
Sağlıklı her kadının geçirdiği bu eylemin edeple ahlakla ne ilgisi vardır bir türlü çözemedim. Ama toplumumuz kadın ile alakalı herşeye ayıptır günahtır deyip erkeklere göster oğlum şeyini demeyi çok sever.
Oğlana yap oğlum deyip alkış çekerken kıza sen kızsın kır dizini otur derler.
Hatta reglden bile o denli utanır hale getirmişler ki kadınları regl oldum adet oldum yerine hastayım , halam geldi , gibi deyimler türetmişiz.
Kadının varoluşsal benliğini, vücudunun semptomlarını varlığını hiçbir şeyini kabullenememişler.
Kadınıyla erkeğiyle herkes kadınları eleştiriyor sürekli !
Kadın dayak yiyor, kadın öldürülüyor buna ses çıkarıp eylem yaptığımızda karşımızda gene kadınları görüyoruz ve bize ; sizinde sesiniz çok çıkıyor biraz erkek sözü dinleseniz başınıza gelmez bunlar diyorlar !
Kadın tacize uğruyor ne giymişti diye soruyorlar , tecavüze uğruyor kesin kuyruk sallamıştır diyorlar .
Ataerkil kadını bastıran sistemin dayatmalarının bir ürünü bunlar. Hepsi ayni sistem bastırılan kadin utanması gereken kadin !
Sonuna kadar bu sacma kalıplara direneceğim!20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılNeden olsun anlamadım. O kadar çok ayıp, utanılacak, parmakla işaret edilecek şeyler varken kadının yaşadığı herşeyi gizleyip saklaması gerektiğinr inanıp şaşıranlar alenen yaptıkları terbiyesizlikleri hiç ederler.
Regl normal bir durumdur. Aşk acısından da ağırdır nokta.00 Yorumla
Kızlar Ne Diyor
+1 yılSoru başlığını görünce bir an 🤯🤯 oldum... Regl olmak bi benim hoşuma gidiyor sanırım 🥲 regl dönemim geciktiğinde ne zaman olacağım diye sabırsızlanıyorum. Sonuçta regl olmak sağlıklı bir vücudum olduğu anlamına da geliyor...
21 Yorumlabunun ayıbı mı olur? dünyaya bir can getirmek için gerekli olan bir olay bu ki bir canın dünyaya gelmesi çok mucizevi bir olay. regl konuşmaktan utanan ya da o kandan iğrenen insanların kafasını anlamıyorum. ped alırken utanmak falan bunları aşmalıyız artık. biz kadınız ve her ay kanıyoruz.
10 Yorumla
+1 yılAyıp olmadığını hepimiz biliyoruz birkaç yobaz dışında
40 Yorumla
+1 yılAyıp değil neden ayıp olsun hem doğamz gereği bunu yaşamamız çok doğal.
30 Yorumla
+1 yılAy kesinlikle değil bu insanların doğası gereği olan bir şey tiksinenler de dağ ayısıdır regl olayını ayiplayanlari ya da tiksinenleri çok kınıyorum
316 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Sıçmazsan gabız olur saglıgın bozulur , ikisini de tamda aynı şey ,, boku konuşmayı utanıyoruz dimi , o zmn sizin pis seyinizide kimse konuşmak istemez ,, tabi midesi geniş yalaka erkeklerle takıla takıla bizide onlar gibi sanıyorsunuz , biz temiz bakımlı erkegiz , ayrıca bilgi konusunda sizi sulu dereye götürür susuz geri getiririm 2 üni bitirdim 1 bogaziçi digeri düsseldorf üni , almanca ingilizce rusca ıspanyolca dillerine hakim birine senin ögretecegin hiçbirşey olamaz, sana dünyamı güneşin edrafında döner güneş dünya nın desem 2 dk düşünür google amcana sorarsın 😉
- +1 yıl
- +1 yıl
Hem okudum hem gezdim iki taraftanda zenginim 😉 lütfen emege saygı abi kusura bakma biz seni yanlış bildik özür dileriz diye ayrı ayrı yazın , bu konu kapansın 😉boktan konular konuşmayalım ,, birde sen paylaşım yapıyorsun , bir küçük ricam olcak ,,, dolar euro temmuz da ne olur faiZler düşecek mi diye sorsana !!
- +1 yıl
Kaç Soru, kaç Bence paylaşabilirim?
Xper Level 1, 2, 3 üyeler 24 saat içinde 2 soru sorabilir, 1 Bence paylaşabilir.
Xper Level 4 üyeler 24 saat içinde 2 soru sorabilir, 2 Bence paylaşabilir.
Xper Level 5, 6, 7 üyeler 24 saat içinde 3 soru sorabilir, 2 Bence paylaşabilir.
Xper "Bilge" üyeler 24 saat içinde 3 soru sorabilir, 2 Bence paylaşabilir.
Xper "Yoda" üyeler 24 saat içinde 3 soru sorabilir, 2 Bence paylaşabilir.
Xper "Guru" üyeler 24 saat içinde 3 soru sorabilir, 2 Bence paylaşabilir.
Xper "Master" üyeler 24 saat içinde 4 soru sorabilir, 2 Bence paylaşabilir.
Editör üyeler 24 saat içinde 3 Bence paylaşabilir.
Fenomen üyeler 24 saat içinde 5 soru sorabilir ve 3 Bence paylaşabilir.
Cinsellik konu etiketiyle neden paylaşım yapamıyorum?
Xper Level 4+ üyeler cinsellik konu etiketleriyle paylaşım yapabilir.
Özel mesaj ne zaman gönderebilirim?
Xper 2+ üyeler özel mesaj gönderebilir.
Gizli Kullanıcı paylaşımı ne zaman yapabilirim?
Xper 2+ üyeler Gizli Kullanıcı paylaşımı yapabilir.
Paylaştığım linkler neden tıklanabilir değil?
Xper 3+ üyeler tıklanabilir link paylaşabilir.
+1 yılAyıp diye sokağa çıkmayalım mı yanı niye ayıp olsun ki bence gayet doğal bişey
20 YorumlaAsla değil, ve daha regl olmadığımı hatırlattığın için teşekkürler😂 of ya çok sinir bozucu..
20 Yorumla
+1 yılİnsanın iradesinin ve isteğinin dışında olan bir şey ayıp olmaz. Regl olmak bir eylem değil ki ayıplayasın. Fizyolojik bir olay. Bu tıpkı çocuk doğurmak ayıp mıdır gibi bir soru. Kadınlardan iğrenen kişiye gelincede algısında sorun olmalı.
30 Yorumla
+1 yılAyıp değil ama heryerde rahat rahat konuşulmasını da sevmem edeptir
10 YorumlaHayır, değil ayrıca bu konuda kimsenin olumsuz düşüncesi ile ilgilenmiyorum.
10 Yorumla
+1 yılReglim diye bağırmak ayıp. Kimseyi ilgilendirmiyor senin regl oluşun
10 Yorumla
+1 yılHayır utanılması gereken bir şey değildir aksine regl olunması gayet normal ve gerekli olan bir kanamadır. -n
40 YorumlaDoğanın kadın vücuduna verdiği dünyaya yeni bir canlı getirmek için olan birşey neden ayıp olsun
30 YorumlaO igrenen kişiler çocuk düşünmüyor heralde. Regl yumurtlama sonucu gerçekle sen bi durum
30 Yorumla
+1 yılRegl olmayı tabulaştıran ve 'ayıp' olarak gösteren kişilere annelerinin regl olabildiği için dünyaya gelebildikleri şoku
10 YorumlaAyıp değildir ama toplumuz bunu ayıp birşeymiş gibi algı yaratıyor kadınların her ay düzenli döngüsü ayıp olması çok saçma
10 Yorumla
+1 yıldünyanın en normal şeyi insanlar çok abartıyor bu konuyu
20 Yorumla
+1 yılBazı man kafalar kadının sakatlığı diyor, ama neden ayıp olsun abi neden yani
20 Yorumla
+1 yılAyıp olarak gören varsa hiç konuşmasın. Cehalet yuvasından çıkmasın.
10 Yorumla
+1 yılHayır, çünkü bu çok doğal. Bizim elimizde olan bir şey bile değil, neden ayıp olsun?
10 Yorumlaçok normal bir şey ama ben olmuyorum yani çok nadir insanlarda denk gelir ya
10 YorumlaNe alakası var bu olmazsa kadını ölüme kadar sürükler normal birşey utanmalık birşey değil
10 Yorumla
+1 yılHayır asla bide tiksinenler varmış yorumlarda gördüm artık ben onlardan tiksiniyorum
10 Yorumla
+1 yılAksine gayet normal bir şey. Sağlıklı olduğunu gösteren bir durum
10 Yorumla
+1 yılyoo gayet normal bişey
40 YorumlaNeden ayıp bir şey olsun ki
20 Yorumla
+1 yılDeğildir doğal bir şeydir.
20 Yorumla
+1 yıltabiki degildir gayet normaldir
20 YorumlaSağlıkla ilgili bir şeyin ayıbı, kusuru olmaz.
20 Yorumla
+1 yılçok ayıptır (!)
312 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Regl olmak dogal saglıklı biri için ama onu konuşmak ayıp bence , ya siz normalmisiniz , o zaman arkadaslarla buluştugunuz zaman dün bir sı*tım tam 1 kilo deyin 😂 sıçmakta normal saglıklı biri için hatta günde 1 kere sıçarsan saglıgın iyi demektir , sıcarken sus pus regl oldumu özeliz bir biz oluruz falan havalara bak 🙀
- +1 yıl
- Daha fazla (35)
Erkekler Ne Diyor
Regl olduğu için kadınlardan iğrenen biri? 🤔
Ben direkt insanlardan iğreniyorum ya, düşünsene nefes alıyorlar, ne iğrenç. İnsan vücudunun ihtiyaçları, görevleri olması çok iğrenç yahu. Ne ayıp. 😞
O mahlukatı da kafaya takıyorsun yani sen? Ciddi ciddi? 🙄☺30 Yorumla
+1 yılAyıp değil ama cinsellikle alakalı olduğu ve toplumun malum cinsellik olarak ileri geri konuşmasında başlıca kişi kadın olduğu için dengesiz konuşulabilir. Bu yüzden Ahmetin kızının regl olması kimseyi ilgilendirmez. Laf üretilip dedikodu yapılıp kızın onuru zedelenebilir diye söylenmesi uygun değil bence. Erkek sünneti farklı konu. Sünnet bir kere olunur regl defalarca. Onunla denkleştirmeyin. O bambaşka bir konu.
10 YorumlaSoru sormak için sorulmuş bir soru. Ayıp tabi her ay ayıp ediyorsunuz. Töbest :D
21 Yorumlahayır canım ne ayıbı sonuçta doğal olarak tüm kız ve kadınların yaşadağı bir olay.
23 Yorumla- +1 yıl
@soo-jin insanların bir kısmı değişik veya dar görüşlü olduğundan kimisi nefret bile edebiliyor regl den. pedlerin reyonda satılmasına karsı olan örümcek beyinlililer var. kimisi de bunu bir hastalık olarak görüyor ne diyebilirsin.
Kimseye anlatmaya çalışma he de geç bence. yorma kendini :) ❤
+1 yılÇok saçma, insanin dogasindan gelen bir sey neden ayip olsun, eger bu ayipsa kadinlarin var olmasi ayip, kadinlarin var olmasi ayipsa kadinlardan cikan erkeklerin var olmasi da ayip. O zaman tum insanlik ayip 🤣
10 Yorumla
+1 yıl5 dakikada 5 defa ayni konuda soru gördüm ve bu demek oluyor ki bu konu hakkında bi bence yazmam lazim.
Regl gurur duyulacak birşey katiyen utanacak birşey yok.10 Yorumla
+1 yılO bir Allah vergisidir Allahtan gelen biseye nasıl ayıp diyebiliriz ki utanılacak sıkılacak hiçbişey yok regl olan bi kadının utanacaktı hiçbişey yok asıl utanacak onu yadırgayacak küçük dusurecek onun haline gülecek olan seviyesiz insanlıktan nasibini almamış haysiyetsizlerin uyanıp başlarını etmesi gerekmektedir eğer gerçekten regl olmuş kadına aşağılayıcı tavır sergileyen varsa hala bu dünya da ki var bu kadar ağır da konuşurum.
11 Yorumla- +1 yıl
Utanip başlarını egmesi lazım yazmıştım da oto çeviri değiştirmiş neyse sorun değil görüş ve vermek istediğim mesaj belli
Hayır tabi ki de ayıp değil sadece toplum zekasını dünya standartlarının ortalama altı olması böyle hisse kaptırıyor bazılarını.
21 Yorumla- +1 yıl
gel öpcm alnından
+1 yılİnsanın idrar yapması kadar doğal bir reaksiyondur regl. Ayıp değil tabii ki ama birçok kişi ayıp bir şeymiş gibi görüyor.
10 Yorumla
+1 yılHayır ama bu aralar regl oldu diye global mesajla duyuranlar var ne gerek var bunlara gereksiz reklamlar
10 YorumlaOlmak ayıp degil. Ama 24 saat bundan bahsetmek önüne gelene vajinam kanlı demek gereksiz. Herkeze vajina nızın kanından bahsetmek zorunda degil siniz
10 YorumlaAslinda değil bizim kültürümüz inancımız bunları bize yüklüyor. Önceden bundan dolayı kadın aşağılanıyordu.
10 YorumlaDoğal biyolojik döngü bu neden ayip olsun ki sacmalik
20 Yorumla
+1 yılBu neden ayip olsunki bu metabolizma geregi olan bir sey kizlarin ve kadinlarin yasadigi bir durum
20 YorumlaBen igreniyorum hatta kız bitti diyor yine 1-2 gün sallıyorum 😂😂 kendiniz diyorsunuz cok pis kokuyor 🤮 biz temiz bakımlı erkegiz pis işlerle işimiz olmaz , illa vardır migdesiz erkek hiç bakmaz
05 Yorumla- +1 yıl
O iğrendigin şeyde gelmezse ama pacanız tutuşuyor hamile mi kaldı diye wkowkejekej
- +1 yıl
@Kakwksjjej 😂😂😂 nasil gelmedi yaaaa 🥴 diyoruz sonra yarin gelir günü yanlis hesapliyorsundur diyoruz ama icimizden mk kizi basima bela olcak diyoruz yalan yok 🤗
+1 yılHe ayıp tövbe tövbeee 🙄 yaradılış gereği olan bişey neden ayıp olsun 🙄
10 Yorumla
+1 yılBiolojik bir şey neden ayıp olsun? İnsanların terlemesi kadar doğal ve kontrol edilemez bir şey.
10 Yorumla
+1 yılRegl Olmak Ayıp birşey Asla Değildir Kadınların Doğalıdır bu Sağlık Nasıl Ayıp olsun? Ama Bazı Koyunlar Regl'in Çok Günah olduğunu Söylüyorlar Onların Aklına Şaşarım Ben -_-
10 Yorumla
+1 yılRüyalanmaya benzetiyorum ben sadece daha rahat hali yani gayet normal ve elinde olmayan bir şey hala ayıp gibi gören tipler az kıllı gorilden farksız
20 Yorumla
+1 yılSaçmalama doğal tuvalete sicmak ne kadar doğal insan için se buda kadınlar için doğal ve olması muhakkak gereken bir durum niye ayıp olsun ki
10 Yorumla
+1 yılAyıp değil ama sürekli dile getirilmesi ayıp ve manasız
20 Yorumla
+1 yılBu kadinlarin sagkikli oldugunun gostergedidir sagligin ayibi olmaz
10 Yorumla
+1 yılDoğal birşey tabikide değil bu şey gibi olmuş kadın olmak ayıpmıdır :D
10 Yorumla
+1 yılAsla değil bu doğal bişey ve bildiğim üzere sağlıklı normal olan tüm Kadınlarda olur
10 Yorumla
+1 yılRegl olmak ayıp birşey değil ama sürekli ben reglm diyerek trip atmaya çalışan kızlara uyuz oluyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın
Dünyanin en ayip seyi 🤣🤣 yaaa delimisin sen genetiginiz boyle
10 YorumlaHayır Ayıp Birşey Değil
20 Yorumla
+1 yılhayır değil tabiki su içmek yemek yemek kadar normal bir şey olması gereken de bir şey sağlık açısından
00 YorumlaNeden ayıp olsun ki? İnsanın elinde olan bişey mi?
10 Yorumla
+1 yılSağlığın ayıbı mı olur
10 Yorumla- Daha fazla (19)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne