Evet, kesinlikle değişmeli.
Hayır, ben ayıp olduğunu düşünüyorum.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Küçük kızlara 5 6 yaşındayken anlatıyorsun böyle bir durumumuz var diye. Korkulacak bişey değil herkes oluyor diyorsun, büyüyor ergenliğine kalmış 2 yıl bu sefer de diyorsun adet olmak çok kötü bişey ve bunun suçlusu da sensin deniliyor. Olanlara utanmazz rezilll terbiyessiz diyorsun aşağılıyorsun bu sefer de olmak istemiyor. Oluyor kendi de üzülüyor. Olduğunu da saklıyor. Herkesten gizli ped filan alma çabasına giriyor pedi de gazeteye sarıp siyah poşete koyup çantasının en altına koyuyor. Birkaç ay anneden saklayıp en son söylüyor, anneler bunu gizlemelisin tarzında konuşabiliyor. Ama aslında gayet normal bir durum. Utanılacak türde bişey değil. İnsanlar adet olamadığında bunun bir sıkıntı olduğunu biliyor. Kimse adet olmadım oh ne güzel bu ay utanmama gerek yok demiyor. Bütün bayanlarda olan şeyi niye utanılmalı düşüncesi gelişmiş anlamıyorum. bir arkadaşımlaydım erkek bir arkadaşı geldi dedi sen adet oluyor musun doğru söyle dedi hayır deyince erkek olan diyor, sen olmazsın zaten terbiyeli kızsın senden hiç beklemem dedi. Erkeklere bile bunu aşılamışlar. Olması gereken bişeyse kimse utanmamalı. Kadınların çoğu kendi aralarında bile söyleyemiyorlar adetim diye. Beyinlerine iyice kazınmış. Hepsi bir şifreli konuşuyor şehri bombalama konuşmasıymış gibi
Ayıp, kişinin kendi tercihleri doğrultusunda yaptığı davranışlara yakıştırılabilir ancak.
Doğuştan gelen ve üreme döngüsünün en önemli parçalarından biri olan biyolojik bir olayı hâlâ ayıp olarak nitelendirmek cahilliktir, aptallıktır.
Kimse kalkıp bas bas "Ben bugün regl olduuuum!" Diye sokaklarda bağırmıyor. Kalkıp akıntısını kimsenin gözüne sokmuyor. Sünnet gibi sağlık acısından gerekli ve oldukça normal bir durumu düğünlerle şenlendiriyor, fotoğrafları gösteriyor, "çıkar oğlum amcana/dayına göster" diyip üstüne bunla gurur duyuyor fakat konu kadının sağlığı ve üremesi için gerekli olan biraz kan akıntısı olunca ayıp olarak görüyor. Cehalet.
Bir an önce bu saçma düşünceler silinmeli zihinlerden. Kız çocukları bu konuda oldukça eğitimsiz. Neden? Çünkü ayıp. Bir annenin kızıyla hayatının yaklaşık %80 boyunca yaşayacağı şeyi ona anlatmaya çekiniyor hatta kız bunu öğrenmek istediğinde "ayıp" diyerek azarlanıyor bile.
Regl utanılacak bir şey değildir.
Kadınlık utanılacak bir şey değildir.
Googleden bakma la bir eksi de benden ahhgagshs
@lMelodrama Google'dan bakmadım bu bir.
İkincisi kendisine saygısı olmayan dişilere de selam aynen devam edin
Ayıp değil ama heryerde durduk yere söylemeye de karşıyım.
Mesela karnın ağrıyo diyelim sordular neyin var diye, dersin adet sancısı diye ve bunun hiçbir ayıbı yoktur.
Ama durduk yere erkeklerin olduğu ortamda aaa ben regl oldum işte şöyle böyle diye anlatmaya söylemeye göze sokmaya da gerek yok
Neyin var😳 *mım kanıyor daha ne olsun😂
@Gogo_latte cahilsin ve mide bulandırıyorsun ayrıca kanayan şey * değil rahim yani bebeğin tutunduğu geliştiği yer. Sen tabi nerden bileceksin biyolojiyi.
Ayruca ne desin başka bişey mi uydursun?
Beyinsiz
Ortaya karışık bişeyler söylesin işte 😒
@Gogo_latte çok cahilsin ve aptalsın keşke gebersen
Ayıp olmuyormu gebersen falan 😳
Böyle düşünenlerde ki beyni çok sorgulamamak lazım, sanki biz istedik regl olmayı Allahtan gelen bir şey ayıp sananların hepsi o delikten çıktı 9 ay gelmeyen reglin için de anne karnın da beklediler. Allah yardım etsin ya akıl fikir versin böyle diyenlere.
Oğlan çocukları sünnet olunca saklanıyor mu? Davul, zurna eğleniyoruz toplumca hatta birde altın takıyoruz oğluşumuza çünkü erkekliğe ilk adımını attı. Ha bide unutmadan pilavını yapıp misafirlere yediriyoruz afiyetle. Ama bir kız çocuğu kadınlığa adım attığında utanıp annesine bile söyleyemiyor. Çöpe ped atarken saklayarak atıyor. Regl olmak ayıp değil arkadaşlar. Marketten ped alınca bunu şeffaf poşette taşımak ayıp değil. Regl olduğunu dile getirmek ayıp değil erkekler nasıl sünnet anısı anlatıyorsa sizde anlatın. Okuduğum kadarıyla kadınların geneli ayıp yazmış bırakın Allah aşkına ayıp olan hicbisey yok.
senin ağzını öpebilirim 👍🏻
😚🤗
Değişmeli. Herkesin sağlıklı olan annesi kız kardeşi ablası regl oluyor mu? Oluyor.
Anneleri ablalarına hiç mi ped götürmediler hiç mi ağrıları olduğunda yanlarında olmadılar veya en basitinden ayıp gören kişiler için söylüyorum. İnsan mı bunlar ya!
Sağlıklı olan her kadının her ay yaşadığı bir durum. Bunu kabullenmek neden bu kadar zor?
Bak kisa ve oz anlatacam regl asla ayip degildir her kadin yasar bunu ayip olan bunu usulsuzce heryerde anlatmak sosyal medyada goruyorum bu konuyu kullanip paylasim yapan insanlar birakin kizla bu mahremiyet te bize kalsin erkekler gelip ozel selerini paylasiyor mu?
Esengül sana hiçbirşey demiyorum. Tamamen aynı fikirdeyiz. Helal olsun.
Sevindim ayni fikirde olmamiza
En basitinde afedersin bu olay nerede hangi organ da dediğinde ne denmesi lazım toplum önünde açıklarken? Bunun içinden masumca sıyrılmak hayli güç. O yüzden ahlak dediğimiz bir olgu var. Vallaha yoruldum. Başka milletler uzaydan maden arıyor, Japonlar meteorlara yapışan uydular icad edip kendi kültürlerini kainata yayıyor ve tahliller yapıyor bizimkiler nelerle uğraşıyor.
Al benden de o kadar bizim milletse basi bos islerle ugrasip sacma sapan seylerin egosunu kasiyor
Bazı insanlar bir şey dediğinde hemen ona deli derler. O deli diyenler o deli dedikleri kişiyi kaybettiklerinde o delinin laflarını anlarlar ama iş işten geçmiş olur. Neden anlayamadılar? kendi bencelerini mutlak doğru gibi gördükleri için. Peki zamanında anlayacak kim vardı? O deli dedikleri şahıs gibi duruşu, nizamı, hayat görüşü ve olguluğu olan insanlar. O yüzden birilerine yaranmak için değil. Doğruyu söyleyin. Birilerine yaranmak mı umrumda değil. Kimsesiz bile kalsam yanımda bir molekül bile kalmasa asla geri dönmem sözümden. Bu benim hayat yolum.
Ben bisi demedim bana niye kiziyorsun ki
Yok sana demedim ben bişi.
Anladim ben bir an bana kizdin sandim😂😂
Yok olur mu seninle aynı fikirdeyiz niye kızayım. :)
Anladim iyi o zaman
Tabiki de değişmeli kadın olduğumuz için utanmamaliyiz tam tersi kadın olmak çok zor dünya da kendimle ve bütün kadınlarla gurur duyuyorum anne olmak kadar mukemmel bir şey daha yok :)
Elbette değişmeli
Hatta bir şey anlatmak istiyorum
Geçen aylarda markete ped almaya gittim kasaya gelince önümde 3-4 erkek alışveriş yapmışlar bir market arabası dolu dolu hepsi de gülmeye başladı pedi görünce
Komik olan zihniyetleriydi aslında...
Ben asla utanmadım bu durumdan, hatta kadın gibi hissettiren bir şey bu. Bunu ne hastalık olarak gördüm ne ayıplanacak bir şey olarak, ben bunu kadın olmanın simgesi olarak gördüm.🥀💛
Sosyal medyaya "regl oldum" baslikli paylasimlar atilmadigi sürece bir sorun yok. O biraz acayip oluyor kanimca.
Regl olmak ayıpsa grip olmakta ayıptır başının ağrımasıda ayıptır hatta acıkmak bile ayıptır çünkü bunlar kadar doğal birşey!
Yaaa hiç güleceğim yoktu, yaratılış gereğince varolan bir şey nasıl ayıp olabilir? Nasıl bir bağnazlık bu🤷🏻♀️🤦🏻♀️
Regl olmak ayıptır demiyoki kimse, ulu orta dile getirmek ayıp kocan dışındakilere söyliyemezsin
elbette değişmeli. regl olmak ayıp, utanılacak bir şey değil ki. reglin neresi ayıp ikinci şıkkı işaretleyen arkadaşlar bana bir açıklasın lütfen..
Ayıp olduğu düşüncesi zaten başlıbaşına saçma bişey. Saçma olan bişeyin değişmesini istemek mantıklı değilki.
Neresi ayıp afedersiniz erkeklerin çok istediği erkek çocuğu doğurabilmek için kadınlar regl oluyor
Toplum geri kafalı olunca ayıp olarak algılanıyor ne yazıkkkk kiii
Ayıptır değildirden ziyade iş izni olmalı ağır geçiren insanlar var mesela ben
Tabii ki değişmeli. Her sağlıklı kadının sahip olması gereken bir döngü. Abartmasınlar.
Regl normal bir durum. Cahil düşünce ve yorumlar yapanlar hiç regl olmamış.
Geri kafalıları ortadan kaldırmalılar. Tek kusur kendikeri😡
Ayıp bir şey değil fakat alenen de konuşulmasını sevmiyorum benim özel durumumdan millete ne..
. Zaten ayıp bir şey değil.. Sadece ulu orta her yerde söylenmesi uygun olmaz... Nahmarem
Cehaletini sevdiğim ülkemde hala neler konuşuluyor... regl oldukça sıradan bir olaydır oysaki...
Bunu söylemekten çekinen hemcinslerimden nefret ediyorum.
Tabi ki değişmeli. Kadın çocuk doğurunca kutsal, regl olunca iğrenç mi? Keşke herkes anlasa bunu
Hayır yani anlamıyorum regl olmak zaten son derece doğal bir olay bunu neden ayıpmış gibi gösterirler ki?
Çok doğal bir şey. Ayıp olan bir şey veya utanılacak bir sey oldugunu düşünmüyorum. Kadiniz yani herkesin de bildiği bir gerçekk
Ayıp karşılanması çok yanlış ama eline pedi veya tamponu alıp insanların içinde yürümek de zeka geriliğine işaret.
Regl bir gerçek Bir kadın regl oluyorsa bunun sebebi anneliktir yani regl varsa siz varsınız ! Cahile gelde bunu anlat 🤷♀️
değişmeli evet ama dünyaya regl olduk diye ilan etmeye gerek yok
Neden ayıp olsun ki kadının doğası gereği regl olmalı
evet cidden değişmesi lazım çünkü biyolojik bir şey
Böyle bir düşünce yapısı mı var. Hemen kaçın oradan erkek kadın çoluk çocuk hemen kaçın. Bu düşüncenin olduğu yerde yaşamayın. Ne kadar uzaksanız oradan ruh sağlığınız o kadar az zarar görür.
Abicim artık regl meselesi sona ersin istiyorum. Regl doğal bir döngüdür ve kanamak ayıp değildir aksine sağlıktır. Regl olamamak korkutur. Ben liseden hatırlıyorum. Bir arkadaşım gizli saklı kendi aralarında 4 ay regl olamadığını hastaneye gitmeye utandığını söyliyordu. O zamanlar bilmiyordum anlamıyorum bir de baktım ki biyolojik yapısında olan birseyden utanıyor. Yahu bu tabu olmamalı. Ben sahiden anlayamıyorum bu zihniyeti ve türev düşünceleri. Ne bacak arasıymış arkadaş bir türlü sağlıklı düşünen insanlara rast gelemedik.
Benim fikrim, böyle özel hallerin belirtilmesi ayıptır. En azından vicdanına göre hareket et. İçin el veriyor mu bunu ortalıkta demeye, utanıyor musun o halde ayıp olduğu anlayacaksın. Regl olmak ayıp değil anons eder gibi söylemek ayıp. Erkeklerinde buna benzer durumları oluyor da azcık belirtince sapık damgasını yiyor. O halde eşit varlıklar olduğumuza göre kızlarında bunları anons etmesi ayıp bence. Kötü de birşey değil vücut devamlı bir gelişme yaşıyor o dönemlerde. Bunlar doğal ama danışmak istediğin insanlar dışındakilere söylemeyi özgür sanmayalım o çünkü mahremiyettir. Bahsetmemişsin ama ben onuda diyim. Regl olmak pis birşey değildir sadece önceden de dediğim gibi gelişme olgunlaşmadır. Bu kadar cevabım yeter heralde fikrim için.
Beğenmeyenleride anlarım. Ama yazımı tam anladıklarını sanmıyorum. Anlamaları faydalarına olurdu. Neyse birşey diyemem.
Sınıftan kankam vardı kıza dedim ki asabi ve duygusalsın bu ara regl misin dedim 😂😂 sen ne diyorsun sevgilim bile bunu sormadı sen bunu ne hakla sorarsın gibi saçma bir trip bunu önlemek için bu algı kalkmalı
Kesinlikle çocuklara bile öğretilmeli her çocuğun ilk arkadaşı, dr u,öğretmeni, danışmanı, sırdaşı anneler bunu yapmalı. Peygamberimiz zamanında hacamat, kan aldırma nasıl sağlıksa regl de bir sağlıktır pis kanın, yumurtanın dışarı atılmasıdır, buna ayıp diyen bynsizdir
Ayıp utanma durumu gibi bakan bazı ağızları salyalı köpüren lamalar var. Yaradılışta olan her ay vücut yenileme mekanizması bence çok degerli bir özellik ve biz erkekler içinde önemli saygı ve ilgi duyalım.
Kişinin alenen regl olduğunu bildirmesine gerek olduğunu düşünmüyorum çözüm aramak için tabi ki ilgili kişi kurum vb yerlerde çözüm aramalıdır ama benden ne bekleye bilirki değilmi ama regl olduğunu bilince ona ne fayda sağlayabilirimki
Hastayım ya da özel günü deyimi bırakıp onun yerine pıtışımdan kanlı şorrik akıyor mu diyeceksin. Nasıl ifade karşı tarafın midesini ağzına getirmeden anlat bakıyım
Bu kadının yaratılışında olan bir durum olduğu için kesinlikle değişmesini düşünüyorum. Gayet biyolojik bir olay yani :) Erkeklerin sakalının uzaması gibi bir durum :)
Şimdi ayıp derken , konunun cinsellikle olan bağlantısı ve
Çocuklara nasıl açıklanması gerektiği ile ilgili
Doğal bir şey olmasına karşın , mahrem bir konu bu.
Ayıp değil de ''özel'' diyelim
B' yi seçen var mı bilmiyorum fizyolojik olarak bu şekilde yaratılmanın nesi ayıp asıl ayıp olan bu düşünceli insanların konuştuklarıdır.
Nefes almak ayıp olursa regl olmakta ayıl olmalı neticede son derece doğal bir vücut ifrazatı insanlığın var olması için..
Kendi ana ve bacıları da kız. Gün gelecek kendi çocuğu da kız olacak o cahillerin. Anlayacaklar zorla da olsa..
Her kadının başına gelen bir şey neden ayıp olsun ki. Ayıp olan şeyler yalan söylemek ihanet etmek insanlara zarar vermektir bence.
Öyle bir düşünce mi var? Sizin kontrolünüzde değil ki. Nefes alma demek gibi.
Ayrıca, ulu ortada söylenmesini hoş karşılamıyorum tabi. Sizi ucuz gösterir.
Allah yaratırken böyle yaratmaya karar vermiş. Regl olan bir kızı veya kadını eleştirmek yerine ilk önce kendi imanını sorgulamalılar.
Hayır, regl olmak ve dile getirmek ayıp bir şey değil. Sonuçta Arabistan'da yaşamıyoruz ve 2020 yılındayız.
Boş yapma kardeşim. Konumuz ahlak değil, regl olmak. Ahlak bekçiliğini kendine sakla.
(Cevap yazma lütfen polemiğe girmek istemiyorum seninle.)
Regl denen durum cinsel bir durumdur. Afedersin rüyalandığını sağa sola söylermisin bir kıza? Hayır söyleyemezsin. Bu da ona benzer birşey. Cinsel bir olgu bu. O yüzden söylenmesi ayıptır. Tüm kainat önümde dursun gene doğru neyse onu söylerim. Ama senin gibiler sürü psikolojisine güvenirler. Kendi iradesini ve aklını kiraya verip "senin adına düşünmüşlerin"peşinde olurlar.
@SasukeUchihaxD
Güzel saçmalamışsın.
Regl'nin cinsellikle ne alakası var ki?
Regl bir insanın sağlığı söz konusudur. Cinsellikte ayıp bir şey değildir, ayrıca bir ihtiyaçtır. Her insan yaşayabilir. ''Evlenmeden olmaz'' zihniyetinede mesela tamamen karşıyım. Yani ben evliliği cinsellik yaşamak içinmi yapacağım? İlla hayatımın sonuna kadar sırf evlilik dışı cinsel ilişkiden kaçmak için istemediğim bir evlilik mi yapmak zorundayım? İkiside söylenebilir bu gayet normal ve doğal bir şey senin gibi kıt beyinli ve yobazların nesli tükendiği zaman bu dünya daha güzel bir yer olacak emin ol bana 😉
@SasukeUchihaxD Bilader sen regl ile rüyalanma arasında nasıl bir ilişki kurdun ya? Arkadaş, rüyalanmada zevk alırsın. Regl kadınlar için zevk alınacak bir olgu değil. Ne alaka cinsellik. Cinsellik yaşamayan kadınlar da regl oluyor biliyorsun değil mi?
@hepsiasktan
Olmayan beynine laf anlatamazsın bunlara kardeşim boşkoy en iyisi 😆
Bayanlar yapı olarak utanma duygusu daha baskındır. Onlara uyan bir durumdur regl. Ama erkekler tersidir onlarada o bahsettiğim durum uyanıdır. Mantığım bu. Herşeyin bir dengesi var. Katıl katılma ama beni aşağılamaya kalkma.2020 yılında fikir özgürlüğüne müsade etmeyenler utansın asıl. Doğruya doğru yanlışa da yanlış diyebilin. Bazı şeyler hislere göre yorumlanmaz.
Ve de bu kadar uzattığınız için kadın-erkek eşitliği de asla dengede kalmıyor. Hayatta daha önemli şeyler var.
@SasukeUchihaxD Ben hislere göre yorumlamıyorum güzel kardeşim. Ama mantığın yanlış. Regl'ı iyi araştırmanı tavsiye ederim. İnsan kendi elinde olan şeylerden utanmalı. Tabii ki durduk yere bunu söylemek mantıklı değil. Ama konusu geçtiğinde, birisi "Neden karnın ağrıyor?" gibisinden bir soru sorduğunda açıkca söylenebilir bence. Biz erkekler olarak burada kızlar adına konuşmaktan utanmıyorsak, onlar kendileriyle ilgili Allah tarafından onlara verilen bir durumu konuşmaktan utanmamalı.
Ayrıca ben hislerime göre konuşmadım. Bilgim olan bir konuda konuştum. Ama bence sende eleştiri veya karşıt görüşü kabul edememe durumu var.
@hepsiasktan Doğruyu kabul eder yanlış defederim. Daha ne demem lazım. Koca sitede bu kadar mesaj kasılan başka konular da varda neden halen burada piknik yapıyorsun. Bu yapdığın bile eşitsizlik. Ne kadını ne erkeği savunuyorsun. Kendi nefsini savunuyorsun hatalı düşüncelerini. Bak gerçekten cevap verme. Bu ülkede böyle konular uzar gider. Fikrin bu anladım. Bitti. Boşyere tartışmaya gerek yok.
Haklısın kardeşim. Adam benim nefsime bağladı. Ne alaka olduğunu çözemedim ama neyse...
@hepsiasktan
Sana dedim olmayan beyinlere laf anlatamazsın diye kardeşim benim. :D :D
Mevlana'nın da dediği gibi;
''Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.''
Yorumuna çok güldüm. Eyvallah :D
Ayıp mı niye ayıp olsun allahtan gelen bir şey bu sen buna dur diyemezsin
Ayıp kavramını verici zihniyet yerleştirdi beyninize kurtulmanız lazım
Regl olmaya ayıp diyenler ayıp nedir bir araştırma yapsınlar
bir erkek olarak neden ayıplandığını anlamış değilim. doğal bir şey bu
Ayıp diyen de gün görmemiş çomardır insan anatomisi bu
Elbette değişmeli. Bu gayet insani ve normal bir olay. Büyütülmesi, ayıplanması yersiz ve saçma
Çok normal bişey benim için niye atıp olsun ki öyle yaratılmış kadınlar.
Ayıpla bir ilgisi yok. Bilinçsizlik yüzünden ayıpmış gibi gösterilmeye çalışıyor
Regl olmak ayıp değil ama dile getirmek hoş gelmiyor
Gayet normal birşey. İdrarın geldiğinde nasıl söylemiyorsan bunu da söyleme😒
Böyle bir düşünce nerde var ki hiç duymadım bence insanların abartması.
Yanlış şıka tıkladım. Ayıp değil. Ayıp diyen cahildir. Burnunu sümkürmek kadar doğal.
Demek sen toplum içinde ortalıkta sümkürüyorsun. Ne kadar ahlaklısın.
@SasukeUchihaxD Toplum içinde yapmadım. Ayıp değil regl hakkında konuşmak.
Tamam git bir dene. Bakalım kaç saniye sonra kasıklarına tekme yiyorsun onuda yaz buraya.
@SasukeUchihaxD Kime ne zararı var ki sağlık hakkında konuşmak?
Mesele bu değil bence gayet doğal bir durum ama ortalıkta regl oldum diye nara atmaya da gerek yok. Erkeklerde de uykuda rüyalanma diye bilinen gece boşalması vardır ama ben gece boşaldım diye gezen erkekler görmüyorum.
ayıbımı kaldı artık ya kadınlarımız hep cesur olsun dim dik dursun erkek egemenliğine boyun eğmesin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Orkid Ne Diyor