Bu sıcak altında örtünmek kadınlara işkence değilmidir? Tamam heryeri acık giyinilmesin ama komple kapanmak pardsse carsaf vs agır deilmi? Veya kapanan bir kız la acık bir kızın arasındaki fark nedir ki ben bakınca anlayabiliyorum içinde ne var. Şu resme bakın. Bunun acıkla kapalı arasında ne fark var?
Örtünmenin gereksizliği hakkında ne düşünüyorsunuz?
bu arkadasın yaptıgı teberrüc. dış giysi yok ayağı acık olması gerekenden fazla acık ve cok dar giyinmiş. Böyle kisilerle karşılaştırarak örtünmeyi gereksiz lafıyla nitelendirmen anca seviyeni gösterir.
İsteyen istediği gibi giyinir, giyinsin ama! kapanmanın bir adabı, usulü var (istisnalar hariç) bir çok kapalı gerçekten Allah emrettiği için kapanmıyor.
Ben daha acik giyinenleri gordum ama pardesenun altina askili falan giyiniyorlar yazin ama kapaninca daha az terliyormussun sonradan kapananlar oyle diyorlar tenine gunes isigi gelmiyor ya sanirim ondan
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
her nedense böyle seksi giyinen kapalilar bana daha cekici ve seksi geliyor, aklima kötu kötu seler geliyor resmen ;)
Senin kadar cahilini görmedim arkadaş... Sözde müslümansınız sadece "Sözde". Allah (C. c) ayetlerle bildiriyiyor. Örtünün ziynetlerinizi saklayın diye. Biraz dini konuları araştırsaydın. Tesettüre gereksiz olarak bakmazdın! şu an muslumanlığımdan utandım. Sayenizde...
** Irzlarını/ eteklerini korusunlar/ Namus ve iffetlerini korusunlar, bellerine sahip olsunlar
** Süslerini/zinetlerini, görünen kısımlar müstesna açmasınlar. /Kendiliğinden görünenler dışında zinetlerini açmasınlar/Örtünme zarureti olmayan ve görünen kısımlar hariç, cezbedici yerlerini ve güzelliklerini teşhir etmesinler
** Örtülerini/başörtülerini göğüs yırtmaçlarının üzerine vursunlar. / Ve ((baş örtülerini)) yakalarının üzerine vursunlar./Baş örtülerini, gerdanlarını ve gerdanlıklarını açık bırakmayacak şekilde göğüslerinin üzerine sarkıtarak örtsünler. Hahaha 10 yaşında çocuğun bile bildiği önemli konulardan bir haber olan sensin!!
Orda kollarını kapa demiyor! Bacaklarını ört demiyor diz üstünü acma diyor mantıken düşünürsen ayak ve bileğe bakıp boşalcak halimiz yok!. Baş örtüsü tak diyince pece takta demiyor! Çarşafın tarifi yok burada !
Memeleri zaten kapatıyoruz bunu hristiyanlarda kapatıyor ateistlerde. Arsız olan müslümanda olsa açar. Düşünüp tutasın diiye akıl verilmiş. Her görüp okudugunu ezberleme
Resulüllah (s. a. v) bir gün Hz. Aişe (r. anha)’nın evine girdi. Kızkardeşi Esma yanında idi. Üzerinde vücudunun hertarafını örten ve yenleri geniş bir elbise vardı. Resulüllah (s. a. v) onu görünce kalkıp dışarı çıktı. Hz. Aişe (r. anha) kızkardeşine “buradan uzaklaş Resulüllah (s. a. v) sende hoşlanmadığı bir şey gördü” dedi. Hz. Esma uzaklaştı arkasından Resulüllah (s. a. v) içeriye girdi. Hz. Aişe (r. anha) niçin kalkıp gittiğini sordu. Resulüllah (s. a. v) de elbisesinin yenini sadece parmakları görünecek şekilde ellerinin üzerine çekerek şöyle cevap verdi:
“Kızkardeşini görmedin mi? Müslüman bir kadın şurasından başkasını gösteremez." (Mecmeu’zzevâid nr:4168)
Bu hadis-i şerif’ten Hz. Esma’nın giydiği elbisenin bedenini örttüğünü, fakat kollarında açıklık olduğunu bunun üzerine Resulüllah (s. a. v) bu kıyafetinden hoşlanmadığını, ellerinin üstünün parmaklara kadarda örtünmesi gerektiğini islam alimleri anlamışlardır ve de böyle ifade etmişlerdir.
Ayrıca sen kollarını kapa demiyorsun ama senin küçümsediğin o çarşaf ve ferace Allah ın ayetlerinde yazıyor. :) (Ahzab suresi )"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. Allah, Gafûrdur, Rahîmdir." (Ahzab, 33/59).
İyide evladım her hadis doğrumu? Garantisi varmı? Kuranı temel al. Hadislerin hepsine yakını arap uydurmasıdır. Bu yuzden başları beladan kalkmıyor yeryüzüne yalan uydurdular
(Ahzab suresi )"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. Allah, Gafûrdur, Rahîmdir." (Ahzab, 33/59).
O cilbab cahiliye devrindeki gayri müslümlerden dolayı giyilmesi önerilmiş olmasın? İyi bir oku o sayfayı komple bakalım... ah sizin şu cahilliğin ahhh. O dönemdeki gayri müslimler müslüman kadınlarına tahrik etmek için kötü söz kullanıyordu elbetteki. Saldırıyorlardı
Cahil olan sizsiniz. Ben din kültürü öğretmenliği okuyorum. Sizin kadar cahil kafası almayan insan görmedim. Ayet diyoruz ayet. Hani imanın şartlarında iman ediyoruz. Allah a, meleklere, kitaplara... Kitap-kuranı kerim de yazıyor Ahzab suresi ve nisa suresinde gayet açık belli ediyor.
Tabiki de çağa ayak uydurmak için cilbabın yerini cilbabla aynı işlevde kullanılan ferace, pardesü gibi şeyler. Müslümanların çaga ayak uyudrması sonucu oluşmuştur. Burdan çıkarılacak sonuç :İslam dini yeniliklere açık bir dindir. Ve cilbab yani pardesü Allah ın kitabında Ahzab suresinde geçiyor.
Ozmn çağa ayak uydurup soyunursunda sen :D bak evlat bnde fatih koleji mezunuyum yatılı. Snn ünide imamhatipte bir kac saat gordugunu bn gece gündüz gördüm. burada kısas erkekleri tahrik etmeyecek vaziyette giyinmektir. Tahrik etmiyiyorsa sacınıda acarsın problem yok. Ki şu devirde saca bakıp seksapalitesi artıcak erkek yok. Eskidende yoktu. Sactan tahrkmi olunur mk
Ayrıca kuranda yazan bir ayete bile inanmamak ki siz tesettüre pek inamıyorsunuz. Kesinlikle dini olarak günah. Bilmiyorsanız lütfen mealleri bari okuyun. Allah hidayet versin.
Bn başörtüsü yok demiyorum. O dönemde gayrimüslimler kadınlara kötülük ediyordu gururuyla oynuyorlardı. Anlatabiliyormuyum? Hiç bir erkek sactan kulaktan seksi bulmaz bir kadını. Başındaki tek seksi bulunabilcek organ dudaktır. Dediğin dogru olsa idi dudağını ört derdi bnde anlardm snn gbi ozmn. Araplara uymayın
Bak cok bilmiş. Biri kanla abdest bozulmuyor diyor biri bozuluyor diyor. benim meshebim yok aklım var. Doğru bir tane. Kan neden abdest bozsun. Arap piiçlerinin uydurmalarınamı inanayım..
Konumuz tesettürdü. Uyduracak başka bahaneniz olmadığı için konuyu değiştirdiniz size son bir sözle karşılık vermek istiyorum. "Cahil ile sohbet etmek güçtür bilene, Çünkü cahil ne gelirse söyler diline. "(La Edri). Allah hidayet versin. Size dua edeceğim. Gözlerinizdeki perdenin kalkması için...
Alkolmü içtin konu deiştirmedim örnek verdim. Teseddürde aynı. Ozmn cahiliye döneminde müslüman karılarına laf atıyorlardı carsıda pazarda anlıyormusun. Kuranda yazanı sen emir gibi algılıyorsun. Halbuki apacık bir öneri laf gelmemesi için. İyi anlamıyorsunuz dini. Bana söyle cevabını ver hadi hangi erkek kadın sacına bakıp tahrik olur? Sadece ve sadece gayri müslümler sataşıp laf atmasınlar alay etmesinler diye örtünün denmiş. Araplarda lafı dolandrmş böyle yapmış sizde onlara uyuyorsnz başka bişi değil .. hiç bir erkek senin sacından tahriik olmaz rahat ol. Memeyi göötü diz kapagının ustunu acma yeter kimse bakmaz bol giy oraları eddeplice yeter. Ama namaza cıkarken tam örtünmek gerekiyor bu noktada aynı değil düşüncem. Orda saygı ön planda
Kaç kadına sordun da bu yorumu yapıyorsun? Bırakta onu örtünen söylesin. Millet hakkıdan yorum yapıp günaha girme. Ayrıca o senin sapıklığın örtünen gater re iyi örtünüyor birde birini çekmişsinde atmışsın buraya
Birazda sapıklık var işte sıradan bir ks sapığı sokağa çıksa bir insanla iletişime giremez gelir burada krallık yapar. Birşeyi ortaya atıyorsun kendi düşünceni aktarmak yerine ki bu siyaset olsa yine gam yemem ama bu DİN yavaş kardeş yani haddini dil ALLAH bir çarpar sonra görürsün örtünmek öylemi böylei yazık değil mi belki de ateistsin gerçi onuda bilemem ama sen sevgilini al bir gün biraz açık biri sonra çık sokağa onla bakmayan olursa eğer yaz bana sonra da gidip millete küfür etme
Haklısın kardesim :) Katılıyorum sana :) Cahillik insanın gözünü kör ediyor. Arkadaş Allah 'ın ayetlerini bile görmeyecek, milleti eleştirerek zaten alt seviye olduğunu belli etti :(
Bu sitede çok var bunun gibiler artı pkklılar hatta adminde pkklı bunu çok iyi anladım bir çok kere. Bu siteyi en son bir hackera dicem da sonra görecek ebesininkini
Neden saçma olsun ki herkesin kendi düşüncesi ve bizim bunlara saygılı olmamız lazım.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Allah'ın emri kardeş. Hiçbir fikir sahibi olmadan atıp tutmak kolay. Kapanmak erkeğin gozunden korunmaktır olabilecek kotuluklerden korunmak için bir araçtır. Bize göre de ateizm saçma soyluyor muyuz? :)
En İyi Cevaplar