Kadınlara ait olan her şey ayıp her şey günah doğum regl emzirme vesaire ama erkek sünnet olur düğün dernek yapılır ortalıkta çıplak gezer kız regl olur aman kızım babana deme denir ayıpmışçasına saklanır tabii ki regl oldum falan diye ilan edilmemeli ama niye ayıp oluyor anlamış değilim toplumun geri kafalılığı cahillik bağnazlık cinsiyet ayrımcılığı her şey denebilir
412 Yorumla
Soran+1 yılTarihi araştırınca dinden çok kadını köleleştirmek /eve kapatmak adına günah adı altına konmuş , güzel yorum teşekkürler.
- +1 yıl
Namahrem diye bişey duydunuz mu hiç
Soran+1 yılNesi namahrem bunu organı kesilince tüm akrabağlara çevreye haber salıp düğün yapanlar mı söylüyor? Erkeğe gelince mahrem kadına gelince namahrem öyle mi? Yazık sizin gibi zihniyetlere, acıyorum.
- +1 yıl
Hiç düşündünüz mü erkeklerde neden davul zurnayla düğün dernekle yapılıyor
Soran+1 yılSebep?
Soran+1 yılSöylemesi bir şey değiştirmez ki kendi yorumuna bak bana inanan kadınların yanında böyle konuşmamı söyledi düşüncelerimi uzak tutmalıymışım böyle bir zihin yapısında kişiden gelecek hiçbir cevabın önemli olacağını veya mantık barındırdığını sanmam.
- +1 yıl
Sünnet nedir peygamber efendimiz s. a. v yaptığı şeylerdir ondan geldiği için bize kalmış olan bi hediyedir bi mirastır ha tabi siz ona inanmadığınız için bunları pek önemsemiyorsunuz o yüzden söylediklerimin size çok saçma geldiğini biliyorum düşüncelerinize saygı duyurum 😊
- +1 yıl
Bu da bilimsel cevabı belki açıp okumamışsınızdır
1.
Hazreti Muhammet’in Müslümanlarca uyulması gerekli sayılan davranışlarıyla şu ya da bu konuda söylemiş olduğu sözlerin tümü, Hazreti Muhammet’in koyduğu kurallar ve Müslümanlara gösterdiği yol.
2.
(erkek çocukta) üreme organının ucundaki derinin çepeçevre kesilmesi.
Soran+1 yılDin ve bilim ikiside birbirine tezat konular ben sizin kitabınızı sizden çok okudum hatta birçok özel yaz okuluna gittim defalarca meal okudum bana düşüncelerinizi yediremezsiniz. Peygamberi örnek veriyorsan o Peygamber kızı gelince ayağa kalkan el üstünde tutan bir insandı şu an yaşıyor olsa eminim ki bu dönemin geri zihniyettinde olmazdı ( dinin lanse ettiği açı ile) Ki din ve mantık konusuna hiç girmiyorum değinmiycem zira bu konuyla ilgili binlerce sayfa makale çıkar.
En İyi Cevaplar
+1 yılsaçma sapan anlayış. çünkü eski yahudilerden kalma bir kültür. kadınlara hakaret konusunda dünyada en önde giden ırk eski yahudilerdir. kadınları reg iken sofraya oturtmaz hatta odaya sokmazlardı. pis adlederlerdi
bizm müslümanlar da allahın sözleri kurandan haberi yok hepsi münafık. allah pis değildir temizdir diyor ama yahudi kültürüne inanıyor allaha inanmıyor. peygambere inanmıyor.33 Yorumla- +1 yıl
adet görmek hastalık değildir. tam tersine sağlıklı kadın adet görür.
siz hiç gördünüz mü adetliyim diye doktora giden. adet göremeyen ya da aksayan doktora gider. yani regl olamamamk hastalıktır - +1 yıl
@andromedadanbirkiz
@sponsoariyorummm
teşekkürler - +1 yıl
çok değerli iki hocamızın bakın regli kurana göre nasıl açıklamış. çok dikkatli ve sonuna kadar dinleyin. çok güzel anlatmış
https://www.youtube.com/watch?v=_CjjZOyOOXc&t=41s
Anaların, kız çocuklarını yetiştirme biçiminden ötürü ayıp görülüyor.
Evlenmeden elletme öğütünü veren kafayla aynı kafa. ''Aman adet gördüğünü söyleme ki cinsel bir şeyler uyanmasın insanların zihninde'' düşüncesinin ürünü.04 Yorumla
Soran+1 yıl+ erkeklerin anormalmiş gibi davranması
Soran+1 yılBasit bir örnekle bir anımı anlatayım sınıfta ped yere düştü diye erkeklerin vermediği tepki kalmadı hangi dünyada yaşıyorsunuz?
Erkeklerin sünnet düğününde bir sorun yok, kızlar regl olunca sorun oluyor! Cahillik olarak adlandırırım ben bunu. Birçok kadın ped alırken utanıyor ve bunun sebebi erkeklerin yiyecek gibi bakması. Bence çok normal birşey. Regl, kadınlarda sağlıklı olduğunun bir göstergesi. Bunda utanılacak birşey yok
50 Yorumla
Kızlar Ne Diyor
+1 yılBundan bi 10 yıl öncesine kadar bir utanç durumu oluşuyordu ama sonrasında eskisi kadar ayıp bir şeymiş gibi algısı kalmadı diye düşünüyorum.
Çoook önceden bende de oluyordu utanma ama aşınca bunları ki reklamlarda her şey meydan da artık ayıbı kalmadı. Ama bazı kalıplar orda takıldı kaldı hala ayıplayanlar var malesef..20 Yorumla
+1 yılBu durumu özellikle küçükken anlamamiştım. markette hediye paketine sarmışlardı küçükken pedi hala unutamam 😂
43 Yorumla
Soran+1 yıl😂 ben o siyah poşet olayını hiç bilmiyordum küçük bir marketten aldım poşete koymadan çıkarken arkadan adam poşeti unuttun diye bağırdı
- +1 yıl
Kötü niyetli dememiştir ama gercekten tuhaf. Umarim hala olmuyordur öyle şeyler 😂
- +1 yıl
Hediye paketi mi. :D bende ilk defa bir arkadaşıma almıştın hayatımda siyah poşete koymuştu bakkal.
+1 yılerkeklerin aklına vajinayı getiriyomuş bak bak. bir pedden kanı, kandan da vajinayı aklına getirip azan bir adamın aklı zaten hep vajinadadır. ultra abazadır yani. çok saçma. böylelerine inat elimde sallandıra sallandıra dolaşıyorum
50 YorumlaBazı münasebetsizlerin düşünceleri işte ama regl abartılıyo bi yerde abartamaya gerek yok ayda bir kanıyoruz alt üstü fakat ağrısı çok fena sevgiliniizle falan ilgilenin regl olduğunda
70 Yorumlaiğrenerek bakılıyor. aslında bunu genelde erkekler yapıyor.(her erkek için söylemiyorum) onlar şöyle düşünüyor. bizim yumurtalıklarımızdan pis bir kan gelip vajina yoluyla atıyoruz. erkekler de "ya abi düşünsene penisimden kan geliyor. iğrenç" diye düşünüyor. bu yıllardır tabu halinde regl olmayı saklıyoruz.
30 Yorumla
+1 yılOnu dayak yiyip yüzü gözü kan içinde olan kadını değil de adet kanını görüp telaşlanan kesime sormak gerek.
51 Yorumlatoplum modernleştikçe geri kafalı olma modundalar herkes bunun ayıp bişey olduğunu düşünüyor fakat bu çok doğal bi durum
mesela bir kadın ergenliği bitirdiği halde regl olmamış doktora gitmiş (şahsen ben doktorlardan daha çok utanırım ) doktora bu durumdan bahsederken birileri bunu duymuş ne yani şimdi bu durum ayıplıkmı oluyor20 Yorumla
+1 yılKim görüyorsa görsün ozaman annesi o kişiyi doğurmasaymış regl ayıpsa doğmakta ayıptır hamileliğe ayıp diyen var ya çıldırcam edep dersin ayrıdır her uerde bağırmıyoz regl diye babam neredeyse her ay anlıyor napim utanimmi sağlıklı olduğum için
33 Yorumla- +1 yıl
İlk ped alışverişim de kasiyer gülüp kaç yaşındasın demişti sansne lan dedim çıktım marketten ama kör zihniyet marketten alış verişimizi bile kim yapcak bize alıyorum çıkıyorum ağzını açıp alay ettiği an kasiyeri rezil ederim orda bir cümlesi hayatına mal ederim çocukken yaşadım diye yılmam
Soran+1 yıl👏🏻 👏🏻👏🏻
- +1 yıl
😂😂 ayıp ayıp
+1 yılBen hep bu sorunun cevabını merak ediyorum oysa ki herkesin annesi kız kardeşi eşi sevgilisi sevdiği regl oluyor
10 YorumlaToplum baskısı, ama sünnet düğünü yapılıyor aleni şekilde.
20 Yorumla
+1 yılToplumda şu an genel olarak böyle görüldüğünü düşünmüyorm cahil yobaz kesim böyle sadece
32 Yorumla- +1 yıl
Halbuki biz regl olmasak erkeklerin de çocuğu olmayacak sağlıklı olduğumuzu gösteriyor ama anlatamazsın işte.
Soran+1 yılMaalesef o kesimde topluma eşlik ediyor soruda sorum zaten o kesime, maalesef anlamıyorlar hemcinslerimizde dahi var bu.
Toplumun değerlerini özümseyememiş garb taklitçisi zihniyetleri rahatsız eden saklama halidir. Yazık ya, bizi kendi toplumumuzdan, kültürümüzden utanç duyduranlar utansınlar.
10 Yorumla
+1 yılHayır hepsini gectim şunu anlamıyorum. Birine regl olup olmadiğini sorarken hasta mısın demek neyin kafası bunu anlamıyorum. Bu hastalık değil Regl regl döngü.
30 Yorumla
+1 yılKadına karşı yapılan en büyük saygısızlıktır bu hala etrafımdaki Bi çoğu insan regl olan kadını kızı ayıplıyo bu kadına karşı psikoloji şiddet eylemidir buna kimsenin ayıplamasına hakı yoktur
10 Yorumla
+1 yılArtık kimse görmüyo toprak atıldı bu meselenin üstüne sıkıldık
10 Yorumla
+1 yılBu toplumun problemi demek ki toplumumuz geri kalmış
40 YorumlaAyıp değilde herkes tarafından regl olduğunun bilinmesi hoş karşılanmayan bir durum bı toplumda nasıl ki Türkiye de bı topluluk içinde opusmekle ayni şey diyebilirim
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılToplumda Kadına dair ayıp görülmeyen bi şey söyle bacım bana
71 Yorumla- +1 yıl
Ben söyleyim bacım;
Öyle bir şey yok tuvalete gitsek ayıp janwnskwm
Cidden halkımız geri kalmış
Biz ailemizde bunu aştık
30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılCahiller bol olduğu için.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYorumları okudum, din ile bağdaştıran var. Elhamdülillah ben de Müslümanım bunun din ile alakası yok. Allah bize verdi bu nimeti ileride anne olma mutluluğunu tadalım diye. Yaa ped bir kağıt havlu veya tuvalet kağıdı gibi bir şey hangi akıllı insan bundan tahrik olur?
Soran+1 yılMeali 6 7 kez okudum hiç rastlamadım😅 o tarz şeylere zihniyetlerine acıyorum
+1 yılayıptan ziyade mahremdir. Mahremi bu kadar sergilemenin lüzumu yok
27 Yorumla- +1 yıl
Marketten ped almak mı sergilemek? Kasten elimiz havada mı götürüyorz eve? Ayıp bir sey yapıyomus gibi ters ters bakarak çift gazeteye sarıyorlar. Bazı erkekler prezervatif alırken kasıla kasıla alıyor o konuşulmuyor bu kadar.
- +1 yıl
@BllackBerryyyy kişisel ihtiyaçtır elbette saklamana gerek yok ama bakın ben ped aldım edalarıyla almaya da gerek yok :) artık normalleştircem diye abartıyorsunuz bazı şeyleri.
- +1 yıl
Kardeşim kim ben ped aldım edalarıyla dolaşıyor nerede gördün o kızı çok merak ediyorum
- +1 yıl
@BllackBerryyyy valla etrafta Twitter’da burada o kadar dolu ki..
bu kadar sıradan bir şeyin bu kadar dillendirmesi çok komik. Neden her gün tuvalete gittiğinizle ilgili de sorular sormuyorsunuz? - +1 yıl
Ben hiç utanmam alır normal bi poşetle götürürüm saklama gereği de duymam bu abartıysa abartıyoruz evet kusura bakmayın
- +1 yıl
Onlar feministlik adı altında erkeği gömen tipler. Onların konuşmaları bunun normal olduğu gerçeğini değiştirmiyor ayrıca beni de onlarla bir tutma
Soran+1 yılBerryyyy kesinlikle katılıyorum sana ayrıca bunun mahrem bir şey olduğunu düşünmüyorum tutup regl oldum diye ped göstermiyoruz marketten alınan bir ürün nesi mahrem veya buna dair kapsayan bir ayet var mı ben göremedim. Ayrıca mahrem gizli olması gereken anlamında hem bunu diyip hemde saklamana gerek yok demesi kendi ile tezat düşüyor. Argüman olarakda "ped aldım edalarıyla..." demiş ki bunu yapanı da görmedim.
Ayıp diye bir şey kalmadı zaten. O özgürlük bu özgürlük diye diye mahremini ortada yaşayan insanlar türedi. Ne ayıbından bahsediyorsunuz? Burada bile adet tarihlerini ilan eden kızlar var. Yalandan yere abartılıyor bazı şeyler
35 Yorumla
Soran+1 yılNeden kadının özgürleşmesi zorunuza mı gidiyor? Söyler size ne bundan? Ayrıca hangi ayet bunu kapsıyor ben neden göremedim?
- +1 yıl
Kadının özgürleşmesi değil arsızlaşması zoruma gidiyor. Reglisindir hamilesindir bundan utanmak zorunda değilsin. Ama arsız arsız ilan edip ben bundan utanmıyorum havalarına girince fazlası ile itici oluyorsunuz. Ve ben de bir kadınım hemcinslerimin ben ve bütün kadınları bu şekilde temsil etmelerinden rahatsız oluyorum olay bu.
Soran+1 yılRahatsız olmaya devam edebilirsin regl utanılacak bir durum değil.
- +1 yıl
Kadın regl'den rahatsız oluyorum dememiş hocam. Ama haksız tabi. Yani çok cahil insan var bu konuda onlara hastalık olmadığını anlatmak gerekiyor.
Soran+1 yılBen asıl rahatsız oluyorum bu şahıslarla aynı kelimeyi temsil etmekten ar edep sizin kadına koyduğumuz düşünmekten yoksun bir şekilde dile getirdiğiniz fikirlerinizle olmuyor. Bende adet tarihimi söylüyorum ve bu utanılacak bir şey değil ha tabi siz ar ne demek daha onu bilmiyorsunuz. Size mi sorucaktık nasıl yaşayacağımızı? Daha kullandığı kelimelerin anlamını bilmeyip kendi ile tezat düşüyor. Bunlara cahil diyemezsin o kategoriye layık değiller.
Bunu bende anlamadım. ki
10 Yorumlahalk arasındaki görüş saçmalığı
10 YorumlaCahil insnalar cok var neden takıyon böylelerni
70 Yorumla
+1 yılBilmem hiç anlamıyorum
21 Yorumla
+1 yılyikin artik su tabuyu valla biktik
10 Yorumla
+1 yılCahillik
40 Yorumla
+1 yılya cahillik ya da utanç
40 Yorumla
+1 yılVajinayla alakalı olduğu için
20 Yorumla- Daha fazla (7)
Erkekler Ne Diyor
+1 yılRegl olan kadın değil olmayan kadın hastadır bunu bilin bir kere. Reglinin ayıp bir şey olarak görülmesinin sebebi eski insanların adeti bu şekilde sınıflandırmasından dolayı geliyor. Baskıcı ataerkil ailelerde hep böyle olmuştur ve olmaya devam edecektir.
40 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÖncelikle ben bir kızım. İnanmayın bişey demem. Ben pedlerimi banyoda bıraktığım için annemden al şunları odana götür baban görür demişti. Yani görse nolucak Allah aşkına ped yani ped ne kadar ayıp bişry olabilir bende götürmedim alıştılar artık babam da anlıyor regl olduğum zaman utanmıyorum utanılacak bişey değil.
11 Yorumla
Soran+1 yıl👏🏻
Cahillik toplumda kadinin ayıplandığı erkeğin övüldüğü daha bussuru konu var maalesef ve ayiplayan kadinlar bile var hala onlara ayri bir sasiriyorum
50 YorumlaToplumumuzda genel bir geri kalmışlık ve cehalet var. Ben son dönemde bunun azalmaya başladığına inanıyorum düne nispetle. Çok değil bi' 10 sene sonra "tabu" olarak görülen yahut kusur olarak görülen algıların. Toplumda daha fazla tutunamayacağına inanıyorum açıkçası.
30 Yorumlaeski Yahudi kültürü. takılmayın böyle şeylere. her sağlıklı kadın regl olmalıdır.
allah kuranda peygamber hadislerde kadına bu durumlarda iyi davranılmasını gerektiğini öğütler.10 Yorumla
+1 yılÇünkü insanlar cahil ve aptal oğluna goster pipini amcana kızına kalk soğan doğra ama artık iyice azaldı bunlar en azından kendi neslimde bu tür şeyler açık açık konuşup normal davranabiliyoruz.
10 Yorumla
+1 yılYoo aslında burda yaşımı büyüterek yazdım bizimkolejde erkekler kızlara dahha bi nazik
Hemen bakışlarindan anlarız. Yani ayıp bişey değil bu her kadinda var aile bireylerimizdede11 Yorumla
Soran+1 yılHer yerde aynı olmuyor insanlar maalesef.
+1 yılRegl kutsal döngüdür bu döngü olmasa insanlık olmazdı
Utanılacak bir durum yok olağan bedensel aksiyon10 Yorumla
+1 yılToplumun bilgisizliğinden kaynaklanıyor bir kadının regl olması değil regl olmaması kötüdür ve sağlıksızdır
40 Yorumlaİçine baskın bir toplumdan dolayı zor değil nedenini anlamak.
20 Yorumla
+1 yılBence de çok saçma bunu ayıp gözü ile bakan beyinsizdir
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılRegl bir ihtiyaçtır tuvalete gitmek gibi o zaman tuvalete gitmekte ayıp olmalı...
50 Yorumla
+1 yılSanki bu dünyanın en önemli ve en değerli şeyi vajinaymış gibi düşünen yobazlar ayıplıyor sadece.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılCunku olay ozel bolge de oldugu icin oyle dusunuyorlar ama degil iste...
40 Yorumla
+1 yılHayır görülmüyor ama ulu ortalıkta bundsn bahsetmek toplum açısından hiçte etik bir davranış değil gibi
01 Yorumla
Soran+1 yılEtik görülmemeside aynı şey sayılır
+1 yılRegl utanilacak bi durum degildir evet ama kalkip bunu da herkese ilan etmezsin basim agriyor dersin anlarlar kalkipta her sorana ben regl im adet oldum denmez edep denen bisi var
00 YorumlaBence ayıp birşey değil yani bazı insanlar var hastalıklı olabiliyor yani saglik sonuçları belirtileridir
30 YorumlaAyıp değildir ayıp gösteren dinci geçinenlerdir.
21 Yorumla
Soran+1 yıl+
Sanki devlet sırrı bide gizleniyor sonra erkekler anlayışsız söyleyinde alıngan döneminiz olduğunu bilerek konuşalım
00 YorumlaKimse ayıp görmüyor. Kadınlar öyle algı yapıyor. Günde 50 müşteri ile yatan ablalar regl ayıpmı diye soruyor burada. 50 müşteri de ayıp degil regl de
01 Yorumla
+1 yıltoplumda kızın dışarı çıkması bile ayıptı hala da bazı yerlerde ayıp pedimi dert ettin buna nazaran
00 Yorumla
+1 yılErkekler de tuvaletim geldi demesin aynı mantıkla. Kadının regli gibi erkeğin de işemesi özel bölgesinden oluyor sonuçta.
10 Yorumla
+1 yılYıkın artık şu tabuyu
12 Yorumla- +1 yıl
Aptalca deilmi
Soran+1 yılAdamın biri regl ve fahişeliği bir tutmuş ne denir ki buna umarım sonraki nesilde bu sorunlar olmaz.
+1 yılayıplayanlar regl olayını ayığlamıyor zaten. nedense herkestede bi regl almış başını gidiyor. buı kadarda abartılcak ne var anlamıyorum. heryerde ilan etmenin amacı ne kimse size zorla regl yaptırmıuyor yaratılış sonucta.
00 Yorumla
+1 yılayıp değil gizli ve özel. kan aktığını illaki ilan etmeniz gerekmiyor.
00 YorumlaKan akar koku olur acı çeker kadınlar bunlar şindi iyi bileymi değil myleyse neden bunları yaşayan kadınlar mutlu olsun elbette üzülecek ve mutsuz olacaklar...
00 YorumlaBu değil de ön plana çıkarılması bence öyle kabul ediliyor sonuçta kadının özel bölgesinden olan bi olay ve bunu her kezin bilmesine düşünmesine gerek yok bence.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılayıp göreni duymadım daha. sadece bazı seyler gizlenir kadınsal bi durum mahrem yani. buna saygısızlık eden erkek görmedim ben
00 YorumlaX Kuşağı sebebiyle.
51 Yorumlaİnsan hali ayıp değil
10 Yorumla- Daha fazla (10)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler