#Kimmiyim

Ayıp değil, ayıp görülmesinin sebebi toplumun algısı.
Herkes değil elbette, öyle bir mecburiyetiniz de yok ama yaşam çevreniz de ilgili ve sizin izin verdikleriniz bilmeli ve size o süreçteki yaklaşımları haasiyetiniz doğrultusunda olmalı.
Ben ona kadının baharı diyorum, çünkü bahar yeşermedir yenilikliktir canlanmadır.
Arkadaşlarım bana bahar dönemlerinde olduklarını söylerler bende hassasiyetleri doğrultusunda hareket eder destekler ve kendini iyi hissetmesini sağlarım, bunu yaparım çünkü biz arkadaşız, onu anlamayacak ve ona destek vermeyeceksin neden arkadaşız, öyle değil mi.
Onlarda bana yardımcı oluyor hemde daha çok.
🌺🌺🌺
Çok güzel özetlemişsin. Bahar..
Çünkü güzelsiniz.
🌺🌺🙏🙏
Onlar size nasıl yardımcı oluyor mesela?
@olasılıklararenedak
Kadın,
Bir Kadının rahminde geldim dünyaya, o beni besledi eğitti büyüttü yetiştirdi.
Kadın kalbinde yer verdi bana, sevdim mutlu oldum.
Sadece bunlar yeter.
Ama,
Senin fazlasına ihtiyacın var belli, seni çok yormicam, yanıtları sen vereceksin.
Neden buradasın, ne için, amacın ne, Kadın senin ne ki burada zaman harcıyorsun, neden kadının kalbine hisslerine neşesine mutluluğuna ihtiyacın var.
Benim için Kadın Kutsal dır ve senin aksi yöndeki fikir ve beyanların bunu değiştirmeyecek biliyorsun, kısır bir döngü ye merhaba ise amacın, kendi yaşamında dönmeye devam et.
#KadınKutsaldır
Katılıyorum. Kadını kutsal olarak görmesem de kadınlar benim için değerlidir. Tebrik ederim.
@olasılıklararenedak
Kadın,
Bir Kadının rahminde geldim dünyaya, o beni besledi eğitti büyüttü yetiştirdi.
Kadın kalbinde yer verdi bana, sevdim mutlu oldum.
Sadece bunlar yeter.
Ama,
Senin fazlasına ihtiyacın var belli, seni çok yormicam, yanıtları sen vereceksin.
Neden buradasın, ne için, amacın ne, Kadın senin için ne ki burada zaman harcıyorsun, neden kadının kalbine hisslerine neşesine mutluluğuna ihtiyacın var.
Benim için Kadın Kutsal dır ve senin aksi yöndeki fikir ve beyanların bunu değiştirmeyecek biliyorsun, kısır bir döngü ye merhaba ise amacın, kendi yaşamında dönmeye devam et.
#KadınKutsaldır
kutsal;
sıfat
1. güçlü bir dinsel saygı uyandıran ya da uyandırması gereken.
2. tapılacak ya da , yolunda can verilecek denli sevilen.
"Yurt herkes için kutsaldır"
3. dokunulmaması, bozulmaması, karşı çıkılmaması gereken, üstüne titrenilen.
"Bayrak kutsal bir simgedir"
4. FELSEFE TERİMİ
Tanrı’ya adanmış olan, Tanrısal olan.
Üçücü nün tamamı ikincinin virgülden sonrası.
#KadınKutsaldır
Bundan utanıyor olmamız biraz normal çünkü özel bir bölgemizle alakalı olan bir durum. Ama bunu ayıpmış gibi göstermek son derece cahilliktir. Hele ki erkekler sünnet olurken düğün dernek kuruluyor ama Allahın kadına verdiği nimet ve mucize ayıplanıyorsa bu üst düzey bir cehalettir. Göze sokulsun demiyorum, sadece normal karşılanması gereken bir durum.
Sadece regl değil ki kadınların kahkahası gibi çoğu şey bu ülkede ayıp sayılıyor. Canım ülkemde kadın yaşamak çok zor gerçekten. Regl olmak sağlıklı ve normal bir şeydir. Her ay regl oluyoruz, kirli kan vücuttan çıkıyor, yani utanılacak saklanacak bir durum değildir. Öyle gören insanları asla anlamıyorum
Karın ağrısı
Bel ağrısı
Diz ağrısı
Sivilcelenme
Kabızlık veya ishal
Duygusal gel-gitler
hepsini beraberinde getiriyor ne çileler çekiyoruz bir de bundan utanmamızı ped alırken siyah poşete koymamızı falan bekliyorlar. Tabiki elime megafon alıp duyuracak değilim ama saklayacakta utanacakta değilim.
21. yüzyıldayız AŞIN ARTIK
Geçmişten bugüne gelen toplum baskısından olmalı. Annelerimiz, ninelerimiz de hep ayıp gibi görmüş o yüzden. Ayıp değil de özel konular böyle şeyler. Her kadının yaşadığı, vücudu için çok gerekli ve sağlıklı bir durum halbuki. Yerine göre davranmak gerekli. Utançverici, kusurmuş, iğreçlikmiş gibi hisslere kapılmadan normal düşüncede olmalı tüm kızlarımız,özgüvene zarar veriyor kafaya fazla takmamız.
Gerçekten çok saçma bunu ayıplamak ben söylemem gereken yerlerde söylemekten çekinmiyorum. Ama toplumumuzun bunu düşünme sebebi şu olabilir;pis olarak görülmesi ve de o kanın çıkış yerinin özel alan oluşu. Yine de ayıplanması gerken bir şey asla değil çünkü bu doğal bir şey.
Afedersin biraz sert yazacağım. S. ikindirik tabulardan ve zihniyetlerden kaynaklı bu durum. Doktor zaten muayenede elinin üstü gibi görüyor (ama tabi onların da içinde insan yerine koymadığım küçücük bir kesim olabilir, zihniyeti bozuk olanları ayırıyorum o yüzden).
Regl olmak özel bir konu değil buna katılmıyorum. İnsanlar cahillikle kandırılmış. Okul hayatında bile ayrıntısıyla anlatıyorlar. Yanlış bir konu ya da özel bir konu değil.
Görüşleri okudum , bazı insanların bir miktar bilgi eksikliği ve ön yargı içerisinde olduğunu düşünüyorum.
Regl olan kadının toplumdan dışlanması, pis görülmesi vs. İslam dinine ait özellikler DEĞİLDİR. İslam fizyolojik olayları kınamaz küçümsemez aksine her bir fizyolojik olay tanrının varlığını kanıtlayan bir mucizedir.
Geleneksel bir kodlanma galiba. Fizyolojik olarak kadınların sağlıklı olabilmesi için olması gereken bir döngü sadece ama ne yazık ki toplum olarak bu bilince henüz ulaşamadık.
eğitimsizlikten kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Ayıp bir şey gizlenmek zorunda gibi hissettirilmiş hep halbuki insanlar okusa bilse gayet insani bi durum olduğunu buna hastalık bile demezlerdi çoğu kadın bile reglyim adetim demez hastayım der malesef ki durum bu bana göre hiç utanılcak bir şey değil
Artık pek öyle değil bence. Ben ilk regl olduğumda babama söylemiştim mesela. Ve bu sağlıklı olduğunu gösterdiği için minik bi kutlama bile yapmıştık. Ki ortalama bir Türk ailesiyiz yani. İnsanda bitiyor sen ayıp görmezsen sorun yok bence.
Bu diğer saçma şeylere verdikleri tepkilerden sadece 1
Toplumun nesilden nesile bu şekilde cahilce aktarmasından dolayı
Gerektiğinde söylemekden uutanmıyorum çok da üstüne eğildiğim bir mesele değil ped alırken de utanmam kafamda normalleşti bu durum.
Toplumumuzun çoğunlukla eğitimsiz ve kültürsüz oluşundan cahillik fazla
Çünkü Millet geri kafalı neymiş efendim kız pet alıyormuş ta insan bı utanır lan mal sen prezervatif alırken utanmıyor suda kızın pet alırken emi utansın herşey eşit sözde özgür bir ülkeyiz ya işte böyle malar yüzünden ülke bu hâlde Bı atasözü var ya KADIN VARDIR YİĞİT DOĞRUR OYMAĞI DEVLET EDER KADIN VARDIR İT DOĞRUR MEMLEKETE DERT EDER
Cogunlugu musluman bir topluluk oldugumu icin oyle karsilaniyor. cunku islam dininde kadin ozeldir ve bu olay da kadinalrin ozeli herkez ne oldugynu biliyor zaten ama oyle ulu orta durduk yere konusulmasi gereken bisey de değil bendce
Toplumda bircok kisi boyle dusunuyor bu yuzden ayip krsilaniyor bence ve bence ayip karsilanmasi daha guzel😊
Soruya özel olarak gelip çomar durumuna baktım shdjdj
Itici buluyorlarmış hasbam! Aynı şeyi senin sünnet düğününe gelirken de düşünüyorduk 😅🤦♀️
Niye karşılansın ki?
Nefes almakla farkı yok doğal bir davranış sonuçta.
Ablamiz polamik yapmak istemiş 🤪
@Kadertitiz belki de sadece içinde olduğumuz durumu belirtiyordur.
Yani öyle karşılayanların varolduğuju biliyoruz.
Ya ben anlamıyorum herkesin annesi var herşeyden önce ve sağlıklı her anne regl olur ben hiç karşılaşmadım ayıp sayanlarla ablamiz zannımca oturup muhabbetini yapmak istiyor millette sus ayıptır ulu orta diyor buda bunu böyle algılıyor tabi benim düşüncem bu
Bazıları da b**kunun rengine kadar konuşmak istiyor ne biliyim bence garip
Ayrıca regl olmak davranış değildir
@Kadertitiz davranış dediysem keyfi yapılan bir eylem falan değil kendiliğinden oluşan bir olay.
Evet belki o da olabilir
Anladım hayatım hani fiziksel aktivite sanır erkekler ondan dedim 😄🤪
@Kadertitiz olabilir :D
çok gereksiz ve saçma bir şey oldugu düşünüyorum yani lavobada orkid tampon herneyse gözükcek biryere koydugumuzda bile ayıp karşılanıyor gerçekten çok saçma
Toplumumuzda ayıp karşılanmayan ne kaldı ki diye sormak daha yerinde olurdu.
Ben ayıp demezdim özel ve kişisel bir konu bana göre
Ben utanmam. Fizyolojik bir durum. Neden utanayim ki? Yobaz çünkü toplumumuz.
34 yaşındayım kimsenin ayıp saydigini ne gördüm ne duydum anlatımdan kaynaklı bir hata ettiniz zannımca eğer ayıp sayılması konusulmamasi ise yani bir zahmet konuşmayın kimene sizin bı tarafınızdan akan kandan
Çünkü dar görüşlü bir toplumda yaşıyoruz
Yoo ben rahatım bu konuda bence eskisi gibi değil
Bence de değil kanka
insanların geri kafaları yüzünden
Kadına dair her şey ayıp karşılanıyor
Yetişmeye bağlı bence. Ben utanmam konu olunca
Zamanında anlatılmadigi için
cahil oldukları için
Nasil yetistirilirsen öyle gidersin ben utanmam
Öyle birşey yok gadası bazı kadınlar sadece aşırı abartıyor. Ped reklamının rahatça yapıldığı bir ülkeden bahsediyorsun sen.
Geri kafaliliktan kaynakli arpa tanesi kadar ilerleyemeyen bir toplumda cok gormemek gerek :) kadin doktor yok mu diye soranlar var hala ama kizini okutmamak icin diretenlerde :) sagligin ayibi olmaz he öyle bazi seylerde zaten ulu orta konusulmaz. Erkek gider bi halt yer bel soguklugu denen seyi yasar afferin gol atmış ama dikkat etmemis derler kadin regl olunca ayip su bu sadece egitimsiz ya da kara cahil dedigimiz egitimli ama beyinsiz insanlarin sacmalamari :)
Utanma sebebin belki de karşıdakinin bunu ayıp olarak görmekten korkmandır. Ama biz insanlar yaratılırken Allahu Teala kadın ve erkek için farklı yaratıldı regl olmanınız sebebi Adet döngüsünde beyinden bazı hormonlar salgılanır. Salgılanan bu hormonlar yumurtlama ile uyarılır. Bu sayede de yumurta sperm ile buluşursa döllenir ve döllenen hücrenin rahme yerleşmesi için uygun koşullar hazırlanmış olur. Şayet gebelik gerçekleşmemiş ise bu yapı regl kanaması ile dökülür. Aslında bu olay kadınların üreme sisteminin daha uygun olması için gerçekleşiyor.
ayiptan ziyade mahrem diye dusunuyorum bence.. ama iş yerinde kizlarla calistiginiz zaman anliyorsunuz konusmasanizda 🙂🙂
Nasil anlasiliyor mesela?
Bizim toplumumuzda cinsellik her haliyle ayıp karşılandığı için böyle oluyor. Hele ki bu cinsellik kadın cinselliği ise. O organla ilgili her şey ayıp.
utanılacak bişey olmadığını düşünüyorum lakin yetiştirilme şartlarımız genelde bunu ayıp bişey olarak öğretmiştir
Sinirlerimi zıplatıyor yanımda o tarz konusulunca sustururum anında
Artik bu çağda bu devirde kimse regl iyi sormuyor sorun etmiyor ve utanilacak gixlenecek bur durumda degilki bence erkek bilmeli soylenmeli o gun ki daha hassas olalim daha ilgili olalim
Valla kız arkadaşım ile beraber yaşıyorum çoğunlukla markete almaya ben giderim pedleri kasiyer kız erkek fark etmez alır eve getiririm umrumda değil acayip acayip bakmaları
Evlilik düşünüyor musunuz? Mutlu olursunuz inşallah hep.
İnşallah 🙏🏻 3 yıldır beraberiz birbirimizi çok seviyoruz evlilik teklifi yaptım kabul etti uygun para ve zaman için çalışıyorum 🥰 allah kısmet eder inş
İnşallah
Ben bir kız babası ve eş olarak yüz göz olmamakla birlikte ayıbı günahı yoktur sağlıklı her kız kadın bunu yaşar bende bilirim
Ben de hiç anlamıyorum bu durumu, halbuki vücudumuzun başka herhangi bir yerinde oluşan kanamadan ne farkı var ki tıbben...
bence ayıp değil ben regl olan kadınlarla daha yakından ilgilenmeye çalışıyorum tanıdıklarımsa
Kız arkadaşım çok utanırdı ben bir kaç kez almıştım neden ayıp çok saçma
doğduğun andan itibaren sosyal çevrenin zihin dünyanıza kodladığı gereksiz bir şey malesef
Regl değil gözümüze sokmanız ayıp
Yeter yani yeter
Çünkü toplumumuzda zeka belirtisi yok her şeye karışırıp müdehale edebilirim kafasında herkes
Ben kız olsam regl imi saklarım saklmayanı bıçaklarım çok ayıb aw
Eskidendi o bence ayıp değil.
Yeni nesilde göremiyorum öyle şeyler
ben kendi adıma diyeyim kesinlikle ayıp denen birşey değil ama ahlak gereği herkese de bugun areglim denmez
Regl olmanız ayıp karşılanmıyor. . Ayıp olan bunu ulu orta konuşmanız
bence ayıp değil. erkekler biliyor zaten sadece kadınlar söylemeye çekiniyorlar
çünkü olan yer cinsel organ doktora gidince kızların utanma sebebi bu yooksa regl falan değil. kızlarda bu regl olayı aşırı abartıyor
aynı şekilde seks de tabu halinde.. sanki leylekler getiriyor bizi
Toplumumuz rezikalı olduğu için
Cahillikten başka bir açıklaması yok...
Toplum yapısından kaynaklı
kafalar gelişmediğinden
TOPLUMUN EN BÜYÜK AYIPLARINDAN BİRİSİ.
Mahrem konular.
ayıp değil de konuşulması ayıp bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?