Milletin ağzı torba değil ki büzesin çok takılmamak lazım. Insanlara göre yaşayamayız.
Ama genelde yadırgama sebepleri;
Sadece kadınların başına geliyor olması ve kadınların yasadıgı şeylerin gizlenilmesi gerektiği düşüncesi
Vajina da meydana gelen bir olay olduğu için bunu cinsel olay gibi değerlendiriyor olmaları
Kadınları her alanda kısıtlama isteği
Kadının birey oluşunu kabullenememe
Genel sebepler olarak bunu sayabilirim. Adet döneminde erkekle kadın ilişkiye giremiyor bu yüzden belkide hastalık deniyor olabilir. ya da belirtileri kadını bezdirci şekilde oluyor.
Ishal
Kadın ağrısı
Baş ağrısı
Mide bulantısı
Üşüme
Hastalık belirtilerinden farksız bu belirtiler. Bu yüzden hastalık denmiş olabilir.
Tuhaf, ayıp ve "hastalık" olarak bakılmasından çok mahrem ve mide bulandırıcı olduğu için tufaf olarak karşılanıyor olabilir mi?
Mide bulandırırcı olan regli değil yanlış anlamayın ama durduk yere söylenmesi abzürt ve mide bulandırıcı. Kimseye durduk yere organlarınız hakkında bilgi vermeyin. Mesane izin dolu olması da, ishal olmanız da, regli olmanı da, hemeroid olmanız da...🤮özellikle aç bir karınla size ait böyle spesifik bir bilgi duymak istemem ve tuhaf karşılarım. Hoş değil.
Devamlı söylemek çok gereksiz, sıkıcı, hatta rüküşlük, bazen narsistik duruyor. Kahrolup gizlenmek de geri kafalılık, bağnazlık, haksızlık. Dengeli bir bakış açısı ve tutum olarak mahrem bir durum olduğunu ikrar etmek ve sakince yaşayıp tamamlamak, eğer söylenecekse de evliyken sadece eşe, bekârken de anneye söylemek bence gayet yeterli...🦄🍀🍏⭐❤️
Saklamam ama reklam da etmem. Regl olduğumu dile getirmenin lüzumu yok, her ay olduğumuz sağlıklı bir şey sonuçta ben artık kadınların çok anlam yüklediğini düşünmeye başladım. Sünneti de abartmayalım reglyi de.. abartacaksak mesela kutup ışıklarını falan abartalım ya da daha nadir şeyleri...
Özel Günler & Hijyen konusunda 1,3b cevap paylaştı.
Neden bağırarak söyleyince özgür olacağımıza inanıyoruz bunu anlamıyorum. Regl yani adet görme normal bir olay. Ne herkese benimki bugün damlatıyor diye bağırarak haykırmaya ne de gizlemeye gerek var. Hapşırmak gibi reaksiyondur regl. Normal karşıla. Erkeklerin kulaklarına bağırınca ne olacak. Ya da sokaktaki kediye, köpeğe bunu söyleyince ne olacak. Her şeyi haberdar edince ne çözülecek bunu anlamıyorum. Ne gizle ne de bağır. Şu regli büyütmeye gerek yok. Herkese ben hapşuruyorum biliyor musun demekten bir farkı yok ve bunu haykırmak da bir o kadar abes.
TDK da bile regl olan kadın kirli oluyor. Ben bu haklın yönetimden işçisine hepsinin acil bi eğitime ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum. Bu cahillik ve bağnazlık ile zor...
Dini terim ise eğer nasıl parantez içinde kadın diye belirtiyorlarsa dini terim diye de belirtsinler o zaman. Çünkü kötü mânâlara gelebilecek bir durum.