Herkese merhaba,
Regl dönemi hem fiziksel hem de psikolojik olarak en hassas olduğumuz dönemlerden biri. Yediğine, içtiğine ve fiziğine dikkat eden biri olarak sporumu bırakmak istemiyorum. Benim gibi düşünen kişiler vardır eminim. Benim gibi düşünenlere bu dönemde spor yaparken nelere dikkat etmek gerektiğinden bahsedeceğim.
Reglinizin ilk günü spor yapmayın!

İlk gün vücudunuzun dinlenmeye ihtiyacı var. Bu nedenle ilk gün ayaklarınızı ve kasıklarınızı sıcak tutun ve dinlenin.
Ağrınızın geçtiğinden emin olun!

Özellikle kasık kramplarının geçmesi daha rahat spor yapmanızı sağlayacaktır.
Ağır çalışmalar yapmayın!

Ağır değil daha çok hafif yürüyüş, plates, yoga gibi kasları yavaş çalıştıran sporları öneriyorum.
Pamuk içerikli pedler kullanın!

Sürtünme nedeni ile sizi rahat ettirecek, nefes alan pedler tercih etmeniz perine sağlığınız için oldukça iyi olacaktır.
Tampon kullanmak da sizi rahat ettirebilir!

Özellikle ilk günden sonra tampon kullanmak da sizi spor sırasında daha rahat ettirebilir. Böylelikle sürtünme olmaz. Ped mi tampon mu kendinize en uygun seçeneği kendiniz deneyerek bulabilirsiniz.
Bol sıvı alın!

Spor yaparken su kaybedeceğimiz için sıvı almak vücudumuzdan kaybedilen sıvı miktarı için oldukça önemlidir. Yaklaşık 3 lt kadar sıvı tüketmek gerekir.
Umarım spor yapan kadınlara yararım olmuştur.
Sevgiler.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
En İyi Cevaplar