Ne alakası var? Başkaları müzik dinlerken bende kitap okuyorum 😄o zaman müzik dinleyende mi şov yapıyor 😄hemde şovu kitap okuyarak yapanlara şükretmeliyiz bence şayet basılı yayında, sosyal medyada vücudunu açarak şov yapan birçok şovmen var😄
Bazıları evet bazıları hayır. Geçen yıl bindiğim dolmuşta tam karşıma bir erkek oturdu ve direk elindeki kitabı açtı okumaya başladı. Kitaba kendini o kadar vermiş ki göz bebeklerinin sağa sola doğru gittiğini net görüyordum. Bana baktı ama ben hala ona bakakalmıştım sonra bana hala baktığını fark edince kafamı çevirmiştim sonra ineceğim durağa geldim falan. Bu da böyle bir anımdı😅
Kimin ne maksatla okuduğunu bilemem, ama kendi adıma söyleyim kitabın çok merak ettiğim bir kısmı olunca açıp toplu taşımada okurum etrafı o anda unutuyorum kitaba o kadar odaklanıyorum ki bir keresinde durağı bile geçmiştim bir başımı kaldırmıştım durak falan yok 😊
Benim araba tutması gibi bir sorunum var ya arabayı ben kullanmalıyım yok kullanmıyorsam yola odaklanmalıyım Ama gençliğimin bir dönemi çok saran bir kitabı otobüste okumuştum gel bana sor nasıl okudum zordu ama merak her şeyi yeniyor ha şimdi yaş 40 küsür yinede okuyamam 😅
En değerli varlığımız ve dünyanın hiçbir zenginliğinin satın alamayacağı tek şey zaman. Günlük yaşamda iş - ev ya da herhangi bir şehir içi seyahat sürelerinizi hesapladığınızda zamanın önemli bir bölümü yolda geçiyor. Birçok insan bu zamanı kullanamıyor ya da kullanmıyor.
Bu zamanı kitap okuyarak değerlendirebilen insanlara hem hayranım hem de sonsuz saygı duyuyorum.
Düzenli kitap okuyan birisiyim ama toplu taşımada kitap okumayı oldum olası saçma bulmuşumdur. Şehirlerarası uzun mesafe yolculuğu varsa tamam ama zaten yolculuk diğer türlü 15-20 dk sürüyor. O kadar insan arasında okumak zor. Kaldı ki hareket hâlinde kitaba bakınca benim başım dönüyor ve midem bulanmaya başlıyor. Öyle bir ortamda nasıl okuyabiliyorlar ben ona şaşırıyorum.
Yoo, boş vaktin oluyor, mal mal yola bakacağına veya telefonla uğraşacağına kitap okur. 5 dakikalık mesafeler için söylemiyorum.
Kitap okumayı seven, bunu alışkanlık edinen, aynı keyifle olmasa da her ortamda kitabını okur. Ki yolculuk sırasında hele de yağmur yağıyorsa çok keyiflidir. Tabii şahsi arabada bu daha keyifli olur ama toplu taşımadan taşımaya da değişir tıklım tıklım ve çok sallantılı bir yolculukta fazla keyifli geçmez ama istedikten sonra okumanı gene yapabilirsin.
Alakası yok ya.. Nasıl bakıyorsunuz bu kafa ile anlamıyorum... Asıl otobüste daha iyi okunuyor... Ben kendimi motive etmek amacı ile marmaray ve metrobüse biniyor öyle başlıyorum bu maratona.. Kitap okumadığım zamanlarda bile dikkatimi çekmiştir bu durum ve hiç bir zaman şhow yaptıklarını düşünmedim..
Ben biraz gösteriş seziyorum bundan. Hani insan okuduğu üzerinde düşünür tefekkür eder vs. Otobüste bu vs bu nasıl yapılsın ki? Ancak roman okuyorlarsa o başka tabi onu okuyup geçebilirsin ama ben evimden başka yerde kitap okuyamam
Böyle insanlar hayatta başarılı oluyor. Dış etkenlere takılmadan odak kabiliyeti geliştiriyorlar akılları zamanla çevreye değil işine odaklanıyor en güzeli
Ögretim görevlileri, tıp öğrencileri ve doktorlar özellikle okumak zorundalar. Onun dışında bircok sebep var mesela; insanı araç tutuyorsa "kitap okuyun" diye tavsiye edildiğini duymuştum. İşe yarar yaramaz bu ayrı mesele...
Eskiden öyleydi ama şimdi öyle değil. İnsanlar yavaş yavaş kitap okumanın değerini anlıyor ve her fırsatta okuyor. Ben sınava hazırlanırken hızlı okuma alışkanlığı için her fırsatta sürekli kitap okurdum. Ayrıca kitap okumanın nesiyle hava atılır ki?
Üni yıllarında halı saha maçı sonrası gece 3 te boş metrobüsün en arka koltuğunda kölelik yolu kitabını bitirmiştim. Gösterecek kimse de yoktu. Demek ki motivasyonum yüksekmiş😀 Hala arka kapakta yazılıdır 😀
okurken kitabın içine giren biriyse otobüsteki diğer yolcuların varlığı aklına bile gelmez. kitaba öyle dalar ki ineceği durağı kaçırır bazen. zaten şov yaptığını düşenecek birileri olduğunun farkında olsaydı kitabı çıkarıp okumazdı.
aynen öyle bir kere odak kaybolur verimli geçmez yani bence müzik dinlemek daha mantıklı otobüslerde ve kitap okuyanlar cidden okuyan vardır ama geneli şov gibi geliyor çünkü bende denedim yok yani otobüste okunmuyor
Böyle şovu herkes yapsa keşke gerçekten okumayıp ama sürekli okuduğunu söyleyenler den aklı ile değil bedeni ile övünenlerden çok daha yararlı belki başka birine örnek olur
Arada ben de yaparım. Kitabı açarım okurum otobüste arada da kızlar bakıyor mu diye etrafa bakarım. Ama kızların umurunda değil benim kitap okumam. O yüzden hava atacak başka şeyler bulmak lazım.
Şovla ne alakası var ki isteyen herkes okur yani büyük bir olay değil bu. Sanmıyorum. Sadece bazı erkekler kız tavlamak için kitap okuyorda ona da şahit oldum ztn.
Ben toplu taşımada kitap okuduğum zamanlar daha motiveydim. Çünkü boşa geçirilecek zaman daha verimli değerlendiriliyor. Şov yapan da vardır ancak herkesin şov yaptığını düşünmüyorum.
Otobüse bişey demem ama şu tramvay ve metroda tıkış tıkış insan arasında ya da oturduğu yerden kalkmamak için eline kitap alan hiç samimi gelmiyor. Bildiğin şov
Şu aralar çoğusu kitabı okumak için okuyor herkes kitap okuyunnn deyip duruyor hatta bir arkadaşım var güzel sözler söylemek için kitap okuyormuş kıza te allam dfkkd
bende şov sanırdım ama bir tanıdığım vardı adam o kadar alışmış ki dolmuşta okuyo gidiyo sınıfa griyo o gürültünün içinde yine kitap okuyabiliyodu alışmış demek ki öyleleri de var
Şov değil alışkanlıktır bence şov yapanlarda var mı tabiki var ama hepsini aynı kefeye koymak yanlış olur.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kitap okumayı seven insanların genelde okumak istediği çok fazla kitap vardır. Özellikle çalışıyorsa ve kitap okumaya ayıracak fazla vakti kalmıyorsa bu kişi her fırsatı değerlendirecektir. Otobüste de okur tuvalette de.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Metroda okuyorum ben.. Son durakta oturuyorum zaten.. İlk durakla aramda 1 saati geçen bi süre var.. Otururken okuyorum genelde ama ayakta okuyanlar oluyo bende onlara anlam veremiyorum.. Hele otobüste okunmaz bnce
Kimse kusura bakmasın da bana şov geliyor. Max 7 8 durak gideceği halde çıkarıp kitap okuyanı gördü bu gözler.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayır sanmıyorum bunun neresi şov olsun ki? Bazı insanlar tamamen sessizlik olsun mesela benim gibi ama bazıları da sesli ortamda bile kitap okuyup odaklana bilir. Ben de her ikisi de var ama ben genellikle sessiz ortamda okurum.