Yol boyunca vakit öldürmektense kitap okumayı tercih eden kişiler mevcut. Bazı kimseler gayet olumlu bir davranış olarak görürken bazıları gösteriş için olduğunu düşünüyor. Burada görüşler neler?

neden gösteriş olsun ki bu okumayan cahillerin kendilerini okumadiklarına savunma yapıyorlar. Gösteris kitapla yapılmaz mecevhet takarsin 300 tllik parfüm sıkarsın vs vs bunlarla gösteriş yapılır.20 tllik kitapla gösteriş neyin gösterisi.
Kadınlar okuyorsa, normal karşılarım. Ama erkekler okuyorsa, ki eminim okumuyordur. Gözleriyle sağ solu keser, birisi bakıyor mu diye. Kızlara hava atmak, kültür timsali görünmektir tek dertleri.
Hepsi mi böyle ya şu erkek milletinin, değildir bence hepsi :/
Çok güzel aslında ama bazı tipler var mesela metroda çok kalabalık ayakta kalmış orda bile millete çarpa çarpa okumaya çalışıyo. Onları sevmiyorum bir hafiflesin Zaten sarsılmalardan kelime dahi okuyamadığına Eminim saçma
O çarpa çarpa okumaya çalışanlardan biri olarak yanıt veriyorum: genelde okuyamadığın doğru. Fakat kafan o konuda oluyor. Teorik bir konuysa konu üzerine düşünüyorsun, veya hikayesel bir konuysa hikaye Nasıl olabilir acaba diye tahmin yürütüyorsun. Yani kafan o konuda zihinsel olarak ilerliyor. İlerleniyorsa zaten kapatıyorsun kitabı.
Ben de onlardan biriyim, lakin genelde ayakta okumak zorunda kalıyorum. Gösteriş için olduğunu pek düşünmüyorum. Vakit degerlendirmek için gayet hoş bir eylem
Ayaktayken nasıl okuyorsun ya tebrikler, ben ayakta zor duruyorum :)
Başlarda oturuyorum, kitabın sayfasını açıyorum ve başlıyorum.5-10 dakika geçmeden yaşlı bir amca/teyze biniyor otobüse, kitabı kapatmaya da vaktim olmuyor hemen kalkayım derken. Bir kaç kez onlara yer verip ayakta da okuyabildigimi farkettikten sonra okuyorum sürekli. Koala gibi tutunuyorsun bir yandan, diğer yandan da okuyorsun. Göründüğü gibi zor değil 😊
Cevap
39Cevap
Hayatının 15 dk sinde birlikte olacağın insanlara gösteriş yapmak saçma olsada bunu yapacak insanlarında var olduğuna inanıyorum ancak otobüste kitap okuyan bir insana gösteriş yapıyor gözüyle bakmam. Ön yargılı ve kırıcı bir bakış açısı...
Üniye giderken ya da başka biryere metro, otobüs farketmez hep kitap okumaya çalışıyorum. Gösteriş olduğunu düşünenler de oluyor tabii ama beni ilgilendirmez. Kimseye birşey yapmıyorum, onları rahatsız etmiyorum.
Aynen. Bende öyle düşünüyorum.
Ne düşünürseler düşünsünler açar okurum... Lise boyunca her sabah yarım saat süreyle minibüste yaptığım okumalarını faydalarını şimdi tek tek görüyorum...
kitap okuyan kulaklıkla müzik dinleyenler bide zira dünya umurlarında değildir dışarda ne olup bittiği onları ilgilendirmez bilinçsizce ortada dolanır dururlar neyseki ülke nüfusuna katkıda bulundukları bir gerçektir burdan teşekkür ediyoruz
Ben otobüste sallantıdan kitaba odaklanamayan ve boyun ağrısı sorunları yaşayan biri olduğumdan pek samimi olduklarını sanmıyorum.
karikiz kesmektense her yolculukta yanima bir kitap alir okurum :) arada kafami kaldirip kizda keserim ama nadiren :D
Gerçekten okuduğu ve ineceği durağı kaçırmadığı sürece amacın ne olduğu önemli değil, keşke herkes okusa
Otobüste kitap okuyanlara karşı ciddi bir önyargı var, yapacak da bir şey yok. Yaşadığımız ülke malum.
Dediğin gibi boş vakit öldürmektense kitap okumayi tercih ederdim. Gösteriş falan değil bunu söyleyenler hayatlarında doğru düzgün kitap okumamış insanlardır bence.
belki sınavı vardır not almıştır yoksa bilemem. Otobüs yolcuğu uzun olduğunda bir kitap bitiriyorum iyi geliyor.
açıkçası güzel bir davranış ama ben asla hareket halindeki bir araçtan kitap okuyamıyorum baş ağrısı yapıyor
Turk toplumu hep gösteriş için der 😊 adam vucut geliştirmeye gidiyor gösteriş için gidiyor diyor lan adamın vücudu geliştikten sonra neresine saklayacak takılma böyle seylere 😊😊
Akıllı insanlardır, hayatın tüm o karmaşasından kendilerini soyutlayacak bir yol bulmuşturlar.
Gösteriş için olduğunu hiç düşünmedim gayet normal dikkatim dağıldığı için ben okuyamıyorum.
benim sehir merkezine inmem 1-1.30 saat suruyor bosami gitsin bu kadar saat?
Ben otobüste okumam fakat ayakta alkışlanacak insanlardır. İyiki varlar.
otobuste yer vermeme, sehir trafiginden intikam alma, biraz da gosteris yapmanin en guzel bir yolu.
Iphone'u çıkarıp cıstık cıstık müzik dinleyince niçin gösteriş olmuyor da vakti değerlendirmek adına kitap okununca oluyor
Ama öyle, sakinim hem. Söyledim sadece. Niçin öyle düşünüyorsun ki, anlamak istiyorum
ben devamlı okurum otobüs metro vapur fark etmiyor oturarak ayakta olsun...
Bir daha hiçbir şekilde görmeyeceği birine neden gösteriş yapma çabasına girsin ki bir insan? Yapamayanların çamur atma çabası sadece. Vaktini iyi değerlendirdiğini düşünürüm.
Bu soru bile ülkedeki durumun ne denli vahim olduğunu gösteriyor.
Kim yol boyunca gösteriş olsun diye kitaba bakarki saçmalık
Bazıları gösteriş bazıları da gerçekten okuduğu için yapıyor
Gayet guzel birsey zamanini degerlendiriyor iste.
Arada ben de yapiyorum.
Gösteriş için olsun yine de okusunlar.
Güzel bir davranış.
Ne güzel derim içimden, gösteriş olduğunu düşünmem. Ama ben okuyamıyorum otobüs tutuyor zaten, bir de sesler falan dikkatimi dağıtır odaklanamam.
Kapkara güneş gözlüğü ile kitap okur gibi yapıp hava atmaya çalışan kızlar geldi aklıma 😂
otobüste kitap okuyan kızların daima kuaförde saatlerce vakit gecirenden 4-5 adım ilerde oldugunu düşünüyorum
onlarla tanısabilsek bir de.
tipinden belli oluyor gerçekten mi okuduğu şov mu yaptığı ama yinede söyleyeyim. kimisi şov yapıyor göstermelik yani ama kimisi de okumayı sevdiği için okuyor ve bu yüzden vakit yaratıyor :)
Genel de okurum.
Okuyan insanları görünce mutlu oluyorum.
Bende okuyorum 😊 Çok güzel bence , boş boş telefona bakmaktansa 😊 Gösteriş olarak düşünenlere hiç bir lafım yok, ne diyeyim Allah akıl versin 😂
Kitap okumanın nesi gösteriş olacak hadi diyelim gösteriş için yapıyor eğer okuduğunu anlıyorsa tebrik etmek gerek
Banane okuyorsa okusun ben kendime bakarım başkasının me yaptığına bakmam
Yani gösteriş olabilir bilemeyiz ama ben okumam çünkü millet gösteriş falan der, ama evimde okurum.
vakitlerinin kıymetini bildiklerini..
Erkek lerde Kılzar da Tanışma Vesilesi Arıyolar Gösteriş
tebrik ediyorum onları helal olsun :)
Kitap okuyana yer veriyorum.
Gösteriş mösteriş adam okuyor ya ona bak sen
Ne halleri varsa görsünler. İlgimi çekmez
Sürüden ayrılan kesim.
gösterişte olsa telefondan uzak durması +1
Onları tebrik ediyorum. Cidden cok guzel bisey
kitap aşkı kesinlikle daha ne düşüniyim :))
baya hoşuma gidiyor bende okurum arada
Benim başım dönüyor okurken, güzel bir şey.
Bende okuyorum guzel bisi.
Kendi için okuyor nesine gösteriş yapsın ki
Vakitlerini değerlendirdiklerini.
okunabilir kitap okumak iyidir
Okusunlar dusunmuyorum arada ben de okuyorum
Hepsine kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.
Ne güzel işte benim başım ağrıyo bir süre sonra
Çok güzel bir şey kitap okumak
Midem bulanıyor benim okurken
Azinlikta kalan akilli insanlar..
çok güzel görünüyorsun
Mantıklı bir ton saçma gürültü yerine güzel birşey
severim bende okuyorum
güzel şeyler düşünüyorum
okusunlar bkamıyorum o tarafa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar