bunu üniversite yıllarında yapardım. Normalde evde kitap okuyamazdım çünküüüü 4 kişiydik ve hangi odaya gitsem ki kendi odam yoktu 2 kişi kalırdık. Yani hangi odaya gitsem birisi mutlaka olurdu ve evde kısacası hiç kitap okuma imkanım yoktu. Otobüs, vapur, sıra beklerken kısacası boş bulduğum her yerde kitap okurdum. Ve bunun zevki bence daha güzel yani bir kalabalığın içerisindesin yani bir gürültü ve sen tek bir şeye odaklanıyorsun. Ben ortam sesi ile kitap okurum ya da ders çalışırım ama bunu o ortamda yapınca daha doğal oluyor. Ben seviyorum yani. Tolstoyun tüm kitaplarını metro metrobüs otobüs vapurda okumuştum. Bu benim için bir etkinlikti ve eğlenceliydi :) Şov kısmına gelecek olursak birkaç ay önce İstanbula gitmiştim şöyle şişliden yeni kapıya oradan gebzeye geçicez ve yolll çoook uzun. Ben tabi metroya biner binmez kitabımı çıkarttım ve kuzenim, bunu burada yapmak zorunda mısın? demişti. Sanane yaprağım diye kitabı o yolda bitirmiştim. Üzerine yol ne kadar uzun siz düşünün o kitabın bulletini yazmıştım. Özledim İstanbul'da kitap okumayı
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kitap okumanın az olduğu bir toplumda otobüste kitap okumanın da şovunu yapabilirler ya. Bence kendi kültürünü yansıtan en güzel şovdur. Kitap okumanın şovunu da yapsınlar bence çünkü toplumda kitap okuyan insana o kadar ihtiyaç var ki.
Vücudunun, fiziğinin şovunu yapan Tv'de, dışarıda birçok insan var. Eğer bir kişi şhov yapmayı seviyorsa fiziğinin şovunu yapmak yerine kitap okumanın şovunu bence yapabilir 😄100 Yorumla
+1 yılBana şov gibi geliyor, metroda ben ayakta duramıyorum adam elinde kitapla sallana sallana kitap okuyor.
Nasıl odaklanıyor, okuduğu nasıl aklına giriyor, durağı kaçırırım paniği yaşamıyor mu anlamıyorum.
Bana gereksiz geliyor, kitap okumak isteyen insan her türlü vakit ayırır, gerek yok böyle şeylere.47 Yorumla- +1 yıl
Belkide bağimlidir
- +1 yıl
ben müzik dinlerken kitap okuyorum daha kalıcı oluyor
- +1 yıl
insanların entelektüelliğe alerjisi var
+1 yılRutine bağlamış bir rotaya sahipse, git gel süresi de göz ardı edilmeyecek bir süreyi kapsıyorsa, zamanı lehine kullanmak olgunluğuna erişmiş birisi için bu fırsat kaçınılmazdır. Ve bir diğer alternatif de yabancı dil geliştirmek açısından betimleme içeren film veya diziler seyredilebilecek fırsattır. Ki bunu yapmak size gün içinde başka alternatifler için zaman verecektir. Örneğin 40 (gidiş + dönüş x2) dakika yolculuk sürüyorsa ve günde 60 dakika kitap okuma rutini diye bir plan var ise bu boş zamandan kullanılır. Kalan zamanınız için 60 dakika extranız olur. Bu zamanı değerlendirmek için extra bir şey de eklenebilir. Hayat seçimler neticesine göre şekil alır 🤷♂️ 24 saat sizin, nasıl değerlendirmek de sizin elinizde. Gelişmek isteyen biri için zaman altındır. Hafta da iki kez denk gelebileceğin biri veya birileri için günde bir saatini (yapmacık hareketlerle) boşa harcamak kişinin kedisine saygısızlığıdır diye düşünüyorum. Bence!
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
Kitap okuma 📖 şovu olmuş öpte başına koy kitap okuyan insanın çok az olduğu bir ülkede bence sadece toplu taşıma araçlarıyla sınırlı kalmamalı hatta ve hatta heryerde kitap showu yapılması icap eder. Japonlar hızlı trende bile aralıksız kitap 📖 okuyorlar. Biz neden kitap okuma fobisi olan bir ülke olduk çıktık acaba bununda derinlerdeki sebebine inmek gerek ve toplumu bu konuda bilinçlendirmek zorunlu tutulmalı. Yoksa sağlıklı bir eğitim ile okuma alışkanlığı olmadan mutlu yarınlara umutla bakmamız pek mümkün olmaz ne yazıkki 🤦♀️ .
10 Yorumla
+1 yılŞov yapan da illaki vardır ama bu bile güzel bir şey aslında. İnsanları kitap okumaya teşvik edebilir. Birisi kitap okuyan birisini görür der işte ben de kitap okuyayım bayadir okumuyorum diye onun kitap okumaya başlamasına yardımcı olabilir. Ayrıca bazen toplu taşıma ile giderken yol uzun sürüyor insan sıkılabilir boş durmak yerine kitabı vardır onu okur zaman geçirmiş olur böyle olan kişiler de var yani aslında şov dışında olanlardan.
20 Yorumla
+1 yılBence kitap okuyan insanları bilmiyorum ama sağlığı yerinde gidip bir cami de namaz kılacak insanların otobüs ve bazı toplu taşıma araçlarında namaz kılıyorlar bence asıl şov bu, ama engeli vardır namaz vakti kaçacak olur o zaman bir şey diyemem.
Yoksa kitap okuyanlar şov yapıyor diye niyetini bilemeyiz.20 YorumlaToplu taşımada küçükken kitap okuyan ablalar görmüştüm ve bu durum çok hoşuma gitmişti bence rol model olunması açısından olsun genel olarak o zamanı değerlendirmek açısından olsun güzel davranışlardan biri. Dostlar çarşıda görsün amacı olmuş olsa bile şovluk kısmı sonuçta güzel bir amaca hizmet ediyor. Sesli kitap dinlemekte tercih edilebilir son zamanlarda bu daha çok hoşuma gidiyor.
20 Yorumla
+1 yılHerkes için söyleyemem , gercekten kitap okumayı gercek hobi haline getirmis ve bulundugu ortam icerisindeki buldugu her saliseyi bile o kitaba adayabilir insan ANCAK
bazı kesim var ki sadece kitap okumak için değil , X cafesine geçip de bunu yapıyor hatta laptop açıp calısıyorum bak ben heryerde her zaman havası yaratıyor da bence boş işler (lafım abartanlar, şov yapanlar için)10 YorumlaŞov yapanda var samimi olarak içten okuyan kimin ne dediği umrunda olmadan okuyanda var ama bizim toplum kiskanctir kendi okumadığı için okuyan görünce hemen dedikodu yapar sırf gösteriş olsun diye kitap okuyor diyor rezil bir milletiz yahu valla billa olumsuzluk adına kötülük adına afedersin her b*k var
10 Yorumla
+1 yılne şovu ya ne alaka bırak yapıyorsa da kitapla yapsın ben hangi araç olursa olsun tuttuğu için sadece müzik dinleyebiliyorum kitap okumak hak getire telefonun ekranına bile şarkıyı değiştirmek için baktığımda midem bulanıyor
o yüzden arabada kitap okuyabilenlere ya da bir şey izleyebilenlere hep özenmişimdir10 Yorumla
+1 yılŞov olduğunu şöyle düşünmüyorum oturuyorsam ve yolum uzaksa ya da trafikte bekliyorsam çantamdaki kitabı okumak gayet normal ve mantıklı bir şey boş duracağıma birkaç sayfa bir şey okurum zaman geçer. Durum tersiyse yani sıkış tepiş ve ayakta durmakta zorlanıyorsa herkes hem o an dengede kalıp tutunacak yer arama önceliğim var, hem de kitaba odaklanamam diye okumazdım.
10 Yorumla
+1 yılHayır, eskiden odaklanabilirdim. İyi bir imkan oluyor. Orada okuyacağın kitap nispeten daha az odaklanma isteyen kitaplar olmalı. Bazıları için kitap okumak hastalık düzeyindedir. Cemil Meriç kitap okumadığı zaman yüzünde sivilce çıkarmış. Kör olduktan sonra öğrencilerini kitap okuması için tutmuş.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞov olarak görmüyorum. Gideceğim mesafe uzunsa zaman geçirmek ve devamını bekleyemeyecek kadar merak ettiysem kitap okumayı tercih ediyorum. Ayrıca toplu taşımada kimin kitap okuduğunu görsem ismini kesin öğrenmeye çalışma takıntım var. Hangi kitabın bize nasıl bir farklı bakış açısı ya da bilgi kazandıracağını bilemeyiz sonuçta.
20 Yorumla
+1 yılŞov yapanlarda var alışkanlıklarını devam etmek isteyen ve etrafındakilerle muhatap olmamak için kitap okuyanlarda var.. ama ne olursa olsun okumak güzel şey keşke herkes böyle şovlar yapsa.. telefonla şov yapmaktan iyidir kitap okuyarak şov yapmak..
30 YorumlaBen show old dusunmuyorum surekli olmasa da bende eger yolum uzunsa surekli aktarma yapmayacaksam ve elimdeki kitabi asiri sevdiysem okuyorum. Hatta hafif diye su kobo nu e-kitap okuma cihazlarindan aldm cok da iyi bir secimdi.
30 Yorumla
+1 yılBen eğer oturuyorsam okurum. Çünkü tlf ile ilgilenmeyi sevmiyorum. Kitap okumanın gösterişi/şovu olmaz. Kim hava basmak için pek de sevmediği bişeyi yapsın ki. Sürükleyicidir o kitap ve merakından elinden düşüremiyordur olamaz mı? 🤷🏻♀️😉
20 YorumlaOrasını burasını açıp show yapanlardan iyidir. Ne güzel işte okusun ya da numara yapsın ne farkeder?
İyi olan bir şeyi de eziklemeyin. Başkaları ellerinde telefonla mesaja odaklanıyor kitaba mi odaklanamayacak10 Yorumla
+1 yılKitap okumayi gercekten seven biri olsaydin anlardin onlari biz kitap kurtlari bi kitaba suruklendikmi gece gunduz yemek yerken hatta tuvalette bile okuruz cok kez tuvalette okumuslugum var yani simdi ben klozete şov yapiyor olamam dimi🤣
10 YorumlaÇok severim yolda kitap okumayı. Kulağımda kulaklık elimde kitap. Güzel oluyor. İnsanlarla ilgilenmediğin için odağında bozulmuyor. Aynı yolu gide gele metronun falan nerede frenleme yaptığına falan alışınca ayalta okumakta zor olmuyo
10 YorumlaKitap okumak bagimlilik yapar, Tutkuyla alakaldir. maalesef bu ulkede kitap okuyan Cok az kisi oldugu icin, okuyanalr surekli bir gösteris yapmakla suclaniyor.
20 Yorumlaillaki şov yapanlar vardır. ama çoğunluğun gerçekten okumak istediği için okuduğu düşüncesindeyim. şahsen bende metroda falan kitap okuyorum. gayet keyifli oluyor.
20 Yorumla
+1 yılToplumumuzda haset ve suizan neden bu kadar yaygın bazen anlam veremiyorum. Olumlu sayılabilecek her harekette bir fesatlık arıyorlar. Yıllardır dönüyor bu muhabbet. İlginç gerçekten
20 Yorumla
+1 yılOturarak okuyorsa şov değildir ki ben gidip bir kızın ooo kitap okuyor ıslandım diye düşündüğünü sanmıyorum, hadi öyle diyelim gidip çocuğa demez yani. O yüzden şov olsa dahi başarısız bir şovdur.
10 Yorumla
+1 yılYolculuklarda genelde okurum ve severim. bunu okumakla da sov vs yapmıyoruz. kendimiz için vakit gecsin diye okuyorz. okurken yolculuk bir başka güzel oluyor
10 Yorumla
+1 yılBen şahsen samimi buluyorum kitap okumanın neresinle gösteriş yapacak ki sanki altın kaplama kitap var ellerinde
20 YorumlaNe alaka eski den gazete, roman okunurdu trt de millet boşuna o kadar düzgün konuşmuyordu en kötüsü şiir bilirdi
20 Yorumla
+1 yılNe alaka eve geldimde ödevler dersler derken yolda vakit buluyorum boş boş telefona bakmak yerine vaktimi güzel geçiriyorum
20 Yorumla
+1 yılŞov yapanlar var ama her kitap okuyanlarada şov yapiyor diyemeyiz
30 Yorumla
+1 yılTürkiye'de ender rastlandığı için tuhaf geliyor xijsjd bide orada nasıl anlıyorlar ki ben olsam dikkatim dağılırdı
10 YorumlaMüzik & Etkinlik konusunda 522 cevap paylaştı. Hayir gözleri iyi görüyor bana göre, ben okusam hareket halindeki araçta hatta telefona bile baksam midem bulanıyor..
10 Yorumla
+1 yılDiğerleri napıyor diye bakmak yerine ben napıyorum diye düşünmeyi başardığınız zaman bu sorunun cevabını kendiniz bulacaksınız
10 YorumlaKitap okumanın şovluk bi durumu mu var. 20 lira 30 lira bi kitap. Al oku. Binlerce liralık telefonla uğraşınca şov olması gerekmez mi?
10 YorumlaÜni'ye hazırlanıyorken ben de okuyordum, mecburiyyet işte. Ama tabi bazı toplum şov için yapmıyor da değil
10 Yorumla
+1 yıl45 dakika süren yolculukta kitap okumak telefon ile uğraşmak normal yani. İnsanlara bakmaktansa okumak güzel bir şey.
10 Yorumla
+1 yılMerhaba 👋
Ben show olarak görüyorum..
Toplu taşımada müzik dinlenilir ama dışarıda , toplum içinde kitap okumak bana göre show yapmaktır10 Yorumla
+1 yılKitap okumayanı değil de kitap okuyanı eleştiriyoruz bravo bize
21 Yorumla- +1 yıl
max ülkemizin zekası işte
+1 yılOkudukları akıllarına giriyor mu merak ediyorum açıkçası skskdmd
20 YorumlaHayir bende okuyorum zaman nerde buldun değerlendir
20 Yorumla
+1 yılYaaanii olabilir de olmayabilir de karar veremedim şimdi
20 Yorumla
+1 yılBen okuyamam eğer gerçekten okuyorlar ise helal olsun 😄
10 YorumlaToplu taşımada yapılacak en güzel aktivitedir kitap okumak
10 YorumlaHiç denk gelmedim. Genelde telefonla mesajlaşırlar ve konuşurlar herşeylerini de duyarım.
10 YorumlaBen okurum. Şov falan yapmıyorum. İnsanın kişiliği ile alakalı durum.
10 Yorumla
+1 yılBence hayır. Belki mesela otobüste filan sıkılıyordur. Sadece şov deyilki
10 Yorumla
+1 yılKitap okuyordur neyin şovunu yapcak ki tanımadığı insanlara?
10 Yorumla
+1 yılGidip kendileriyle sohbet etmediğim için yorum yapamam. Ama elbette bir çoğu şov yapıyordur
10 YorumlaBana öyle geliyor yani kitap okunur ama dikkat dağıtan yerde değil bence
10 Yorumla
+1 yılKitap okuyarak şov yapılmaz, şov yapanlar toplu taşıma da bağırarqk yüksek sesle konuşan tiplerdir. Keşke herkes kitap okusa da bu cahil düşünceden kurtulsak topluca
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞov yapmıyorlar çünkü yolculuğu çekilir hale getirmek için başka bir dünyaya açılıyorlar.
20 YorumlaMüzik & Etkinlik konusunda 656 cevap paylaştı. Şov değiller. Bizler hep elimizde telefonla gezdiğimiz için bizlere garip geliyor olabilir xD
10 Yorumla
+1 yılBen okuyamam bana sessiz ortam lazım okuyanları rahatsız etmiyor demek ki şov yapanlar da vardır
10 YorumlaNeden şov olsun. Şov yapmanın onca yolu varken. Bu tarz düşüneceğine insanlar örnek alsın onlarda okusun.
20 Yorumla
+1 yılOtobüs tramvay gibi yerlerde kitap okuyorum gideceğim mesafe uzun olduğu için boş boş oturup etrafa bakmaktan iyidir
20 YorumlaKitap okuyan insan senin samimi bulup bulmamanı pek iplemezdi
30 Yorumla
+1 yılBunu da buna bağladınız ya tebrik ederim bizim milleti
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvet ben öyleyimdir. Hatta o da yetmezmiş gibi bide sınavlara sadece otobüste çalışarak girdiğim bile olmuştur. En son soru da çozeyim dedim. Kalemim koltuğun altına düştü. Yanımda oturan abla sağolsun kurtardı kalemi. 😄
10 Yorumla
+1 yılBence insanlarla göz teması kurmaktan kacıyor lar bana sorsalar ben hayata ızban hareket halindeyken kitap okuyamam midem bulanır xd
10 Yorumla
+1 yılBu hayattaki en buyuk hatamiz ELALEM NE DER?
13 Yorumla- +1 yıl
Kendimdede oldu valla kimin ne dusungunu onemsemekden 😔
+1 yılYoo bende okuyorum eskiden müzik dinlerdim ama şimdi zamanı daha verimli kullanmaya çalışıyorum.
20 YorumlaValla bir daha gormeyecegi insanlar içinde şov yapsa ne olur yapmasa neolur
20 YorumlaBen de okumak istiyorum ama sırf böyle düşünürler diye okumayıp telefondan santranç oynuyorum
20 Yorumla
+1 yılBence yapmıyorlar bende okurken çekiniyorum şov saniyorlarmi diye sonra okumuyorum
20 Yorumlaİzmirde metroda birçok insan okuyor bi karışmadığınız bu kalmıştı size ne kimin ne yaptığından
10 Yorumla- Devamını Gör (47)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar