Kitap okumak, müzik dinlemek kadar doğal bir tercih, ama nedense çok dikkat çekiyor ve garipseniyor. Kafede de öyle gerçi. Kitap sadece evde mi okunur?

Kitap okumak, müzik dinlemek kadar doğal bir tercih, ama nedense çok dikkat çekiyor ve garipseniyor. Kafede de öyle gerçi. Kitap sadece evde mi okunur?

Bu sorunun cevabı aslında çok belli. Çünkü ülkemizde doğru düzgün kitap okuyan insan yok. O yüzden garipseniyor. Mesela Japonya’da toplu taşımalarda insanlar çok kitap okuyor. Bunu nerdeyse bilmeyen artık yoktur. Onlarda böyle bir tuhaflık yok. Herkes okuduğu ve buna alışkın oldukları için.
Oysa ki sonuna kadar desteklenmesi gereken bir durum ama malesefki toplumumuzun kitap okuma alışkanlığı yok sonuç olarak kitap okuyan birini görünce de tuhafsıyorlar özellikle bunu belirli bir yaş kesimi çok yapıyor suratınıza degisik değişik bakıyorlar sanki farklı bir şey yapıyormuşsun gibi dhhshs
Umarım birgün bu algıları kırabiliriz
Bizim toplumda kitap okuma kültürü yok. Okuyan kişiler okumayan kişilerin gözünde entel, asil görünüyor bu yüzden garipsiyorlar.
TR de böyle ne halt yapsan yadırganıyorsun yadırgayanlar da fındık kadar beyni olmayan düşünme yetisi olmayan ülkenin bu hale gelemsine sebep olanlar insanlardır genelde
Cevap
27Cevap
Bence tuhaf değil gayet normal
Her yerde okunabilir.
Yolculuk anında kitap okumak iyi geliyor.
Çünki beyinde bambaşka yerlerde dolaşırken gerçektede bir yerden bir yere gidiyorsun.
Velhasıl yolculuk anında otobüste, trende, uçakta, arabada kitap okumak verimli ve faydalıdır.
Yeter ki konsantre olunabilsin.
Biraz ağır konuşacağım kusura bakmayın toplum bir şeye ilgili uzak olduğu sürece o şeyi dışlar gibi bakar şayet genel olarak baktığımızda Yurt dışlarında çoğunluk bir kitap okurlar ama ülkemizde şöyle bir şey de var bazıları gösteriş için yaptıkları için bu da tetikliyor maalesef
İstediğim zaman, istediğim yerde okuyorum. Kimsenin ne düşündüğünü de umursamıyorum.
Hem ne güzel işte kimseyi rahatsız etmeden hem yolculuk sırasında sıkılmamak hem de saçma insanlara maruz kalmamak için harika bir çözüm.
Millete bakarsak bu hayatta hiç özgür olamayız vay su buna bakdi vay su bana bunu dedi belki kitabını beğenmisdir bı sefer bakar ama devamlı bakanida boş ver sen oku git nolcak sanki kitap okumak iyidir
Kitap okuyan sayısı çok az olduğundan
ben öyle bi izlenime kapılmadım. hani cok kişi öyle denk gelmez o yüzden bi sasılır hafiften. kimisi bunu medeni görüntü vermek icin yapıyor amam
Kitap okuyan birisi elin beyinsizi tarafından garipsenmeyi sallamayacağı için sorun kendiliğinden çözülmüş oluyor.
İnsanlar genelde yetersizliklerini ve eksiklerini başkalarına projekte ediyor. Özellikle metroda yapılabilecek en iyi şeylerden biri.
Yüksek sesle müzik dinleyen ve öküz gibi hareketleri olanı garipserim. Bir müddet sonra otobüs insanı olduğunu hatırlayıp beklentimi sıfırlıyorum.
Böyle açık havada uzanırken okursun tamam da yol yoruyor, nasıl konsantre oluyorsunuz helal valla.
Telefona bakıp gereksiz gereksiz bir şeyler yazmak varken neden kitap okuyor diye düşünüyor olabilirler 😂😂😂😂
Gösteriş olarak algılanıyor, doğruluk payı var mı dersiniz, küçük kesimde olabilir ama gerçekten okuyanlarda var
Kültür elçisi gibi görünüyorlar ne gerek var öyle triplere eve gidince oku kitabını kime hava atıyorsun 😂
belki evde kitap okumak için zamnları yok
@görünenbiri şov hepsi
@bunasııladam İşte kitap okuma alışkanlığının olmadığı nasıl da belli.
@LaLaLand-_- kesin sensin
@bunasııladam Eğer kitap okuma alışkanlığın olsaydı bulduğun her boş vakitte kitap okuman gerekirdi ve yolculuklarda zaten ne yapabilirsin ki başka? Müzik ve telefon kalıyor geriye. Ben evde de kitap okuyorum işte de, zamanım boşa gitmesin diye değil o kitabın devamını merak ettiğim için çünkü kitap okuma alışkanlığım var. Olmayan anlamaz senin gibi
@LaLaLand-_- emin ol senden çok okumuşumdur ama milletin gözüne sokarak değil.
@bunasııladam belli oluyor kitabı bir gösteriş olarak gördüğüne göre gösteriş için okuyorsun
@LaLaLand-_- okuduk bitti şovunu sizin gibiler yapiyor
Bari toplu taşıma da okuduklarını anlayabiliyorlar mı
Özellikle memnun olurum.
Keşke herkes kitap okusa, en azından cehalet azalır.
ben sürekli sosyal ortamlarda kitap okurum, hiç garipsenmedim, öyle hissetmedim
Her yerde okunabilir toplumsal onyargilarinizi kırın ya
Kültürsüzler kültürlü insan görünce garipsiyor doğal olarak
Toplu taşıma kullanmıyorum kullansamda full olduğu için fırsatım olmaz
Ben çıkarıp okuyorum valla milletle mi bakışıyım boş boş 😂
Ülkede okuma kültürü yok çünkü. Başka evrenden gelmiş gibi bakıyorlar.
Bilmem evde onca zamanı varken orada okumak göstermelik geliyor insanlara belkide
Hiç garipseyen ne gördüm ne duydum ama bu yaklaşımı garipsedim
çünkü ülkede okuyan kitap okumaya kendini geliştirmeye çok az sayıda insan olduğu için şaşırıyorlar o yüzden de bakıyorlar alışkın olmadıkları için yani fazla takma her yerde okuyabilirsin gayet normal
Kitap okuyan biriyim ama 10 dakikalık yolda dopdolu otobüsün içinde kitap okumak da biraz şov gibi. Sadece uzun yolda okurum bir araçta okuyacaksam.
Garipsemiyorum. Bazen ben de okurum toplu taşımaya binersem.
Gösteriş olarak algılanıyor bence bizim toplumumuzda herseyin bir yeri zamani var onunda yeri olmadigini dusunuyorlar ama bence cok normal hatta yayilmasi gereken birsey
Bana komik geliyor, adam kitaba uzaksa garipser tabi de, kime ne😆
Ya bu fikrim kimisine saçma gelecek ama BENCE 10 dk yolda metro vs çok uzun sürmüyor yani kitap okumak bana biraz şov gibi geliyor acikcasi
Aslinda olmasi gerken bu
Kitap kalabalıkta okunmaz ki
Okumayan ülkeden ne bekliyon aşkım
Kıcık görünüyorlar
Herkes herkese saldırmaya yer arıyor neden çok
Ben garipsemiyorum.
Garipsiyenlere sormak lazım
Kekoların yüzünden
Olunmaz orada itici sevmem hic
güzelşey takdir edrim
klasik toplum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?