#Dehrin

İkisi de değildir. Ben normalde kitap okurum ama seyehat esnasinda asla okuyamam midem bulanır. Ben niye kendimi sefil hissedeyim? Büyük sehirlerde vakit bulamayan insanlarin firsat olarak degerlendirip okumasini abes karsilamasam da kucuk sehirlerde boyle bir manzarayi biraz şov olarak değerlendiriyorum.
Kitap okuyan bunu ne kadar umursamazsa oradakilerde o kadar umursamaz bence ama cevap okumayanların sefilliği 😆
Hahaha kesinlikle okumayanlar sefil demek 😄ama Türkiye bu kadar entelliği kaldıramayabilir
Evet
İroni var :((
Cevap
44Cevap
Bu durumun analizini yapmak bana düşmez. Dediğiniz gibi her iki durumda olabilir. Ama ben belli bir zaman ayırıp daha sakin bir ortamda kitap okumanın daha faydalı olacağı kanaatindeyim.
Çok okumaktan ziyade keyfini çıkara çıkara okuma. Ben mesela kitapta bir cümle ilgimi çekti. Bu kitabı ben yazsaydım benim cümlem nasıl olurdu diye düşünürüm ve keyif alırım. Böyle bir şey toplu taşıma araçlarında olacağını düşünmüyorum.
Extra bir amaci olmasina gerek yok okumayi seven her yerde okur kitap sadece uzanarak ya da oturarak masada okunulacak birsey degilki her yerde okur okumayi seven bende surekli okuyan biri olarak elimde surekli kitapla dolasan biriyim ne sefil oldugumu dusundum nede okumayanlarin sefil oldugunu
Bana göre bir davranış biçimi değil de , öyle olduğuna inandırma girişimdir. Çok emanet duran ve görmemişlik hissi uyandıran bir davranış: ayakta kitap okumak. Yok yani kitap okuyan birisi olarak biliyorum ki, kesinlikle bu şekilde kitap okumak sana bir şey kazandırmaz, okuduğunu net idrak edemezsin, konsantre ve motive olamaZsın.
Ayakta kitap okumanın bir manası hele ki boyle manalar çok saçma. Oturacak yer yok ne yapsin birinin kucağına mi otursun. Bende her zaman metro, otobüs, dolmuş vb. şeylerde kitap okurum devamlı ve bazen oturacak yer olmaz, ayakta okumak zorunda kalırım.
İstanbul'da yaşıyorum. Biyere giderken nerdeyse şehirlerarası yolculuk kadar saat gidiyorum. Bende alıyorum yanıma bazen kitap çoğunluk kulaklık takarım tabii. Altında bişey aramaya gerek yok can sıkıntısı.
Eğer ayakta kitap okumak istiyorsan, sana sefillik olmaz, mesaja gelince o mesaj karsindakilerin mesaj kutusu, algı, düşünce, kalitesine gore yaa giderrrr ya girmez.. O mesaj...
Amacına göre değişir ben de sefillik veya dikkat çekme olarak bakardım ama sonradan kitap okumayı sevdim metroda bile okumaya başladım açıkcası insanlar ne düşünüyor takmıyorum bana nasıl bakıyorlar diye
Vatandaş 20-30 dk metro da napsın. Telefon çekmediği için kitap okuyor zaman geçsin diye. Okuyan da okumayan da sefil değil. Okuyanlar da bir mesaj vermek için okumuyor. Okuyanı görsem yerimi veririm ki daha önce vermiştim.
Ayakta kitap okuyana hiç imrenmediğim gibi; milletine gözüne soktuğunu sanma düşüncesi de ezikliktir..
Kimseye bunu bu şekilde aşılayamazsınız..
Kimsenin umrunda değildir..
#Vesselam
Metroda kitap okumuyorum diye kitap okumamış olmuyor. Midem bulanabilir ve bu, gayet normal ki bir insan hiç kitap okumasa da bu, sefillik değildir bana göre.
Gerçekten okuma alışkanlığı olanlar da var ama dikkat çekmek için ve siz okumuyorsunuz sefilsiniz mesajı veren de epey var. Benim okuma üşengeçliğim olduğu için tuhaf geliyor hepsi. 😀
Ben ne amaçla okuduklarını bilemem ama okuduklarını idrak edip anlayabiliyorlarmi merak ediyorum, şahsen hiç ulu orta kitap okumam sadece evimde veya sükut bir ortamda olabilir.
Okumak okumaktır. Ne o ayakta kitap okudu diye sefil ne de metroda kitap okumadı diye başkaları sefil. Kimseyle 24 saat yanyana değiliz. Metroda kitap okumuyor diye kimseyi yargılamam doğru olmaz
Kitap çok heyecanlıysa okurum meraktan ayakta da olsam. O kadar da değilse rahata kavuşunca boş koltuğa yerleştiğim zaman değilse vakit geçsin diye okuyorum.
Okumayanlar nasılda belli etmiş kendini, ellerinde telefonla boş boş uğraşanlardansa kitap okumak daha faydalı.
Metrodan kitap okumak hem cesaret verici hem de çok güzel bir şeydir umarım biz de bir gün Japonya gibi oluruz bu konuda 😊
sefillik degildir bunu düşünen sefildir. şartlar ne olursa olsun kitabını okuyan insan kendini geliştirmeye her zaman açık insandır.
Bence o insan zaman bulamadığı için seyahat ederken okumak zorunda kalıyordur buna da bir anlam vermeye gerek yoktur
Ayakta kitap yahut herhangi bir dokümanı okuyanlara hayret ediyorum.
Ben konsantre olamazdım ayakta...
metroda kitap okumak metroda kitap okumakdır. b*k mu var da herşeyden bir anlam çıkaralım :)
Metroda surekli telefonla ugrasmak aptallikmi yoksa siz kitap okurlar sefilsiniz demek mi?
Baaaak hem tutunmadan durabiliyor, üstüne bir de kitap okuyom beeeeeeennn. demektir...
Güzel bir zaman değerlendirme yöntemi, mesaj kaygısı gütmek samimi olmaz.
Gösteriş gibi ama öyle olsa dahi yararlı bir şey yapıyor insanları okumaya teşvik ediyor.
Şimdi gıybet etmeyelim belki kitap okuyanlar anlamak lazım ne desem
görgüsüzlüktür. kitap okuma görgüsüzlüğüdür. yayıla yayıla okuacaksın ki odaklanasın.
Hayranlık duyulası bir şey 😍 sefillikle alakalı olduğunu düşünmüyorum
Candy crush oynayanlardan daha mantıklı bir hareket olduğu kesin.
Yoo niye öyle olsun gayette güzelce okuyorum kitabımı ses çıkaran olmadıkça
Bir fotonun bile ülkemizden olmayışı daha bir sefillik sanki 😉
Hepinizden nefret ediyorum beni rahat birakin mesajidir
Gösteriş gibi geliyor
Kitap sessiz bir yerde dikkatini vererek okunulur
Ben çok kitap okuyorum... Ve inanın ki o kadar çok bağlanıyorum ki yürürken bile okuduğumu biliyorum.
Metro metrobüs vs ben kitap okurken telefonun ile uğraşanlara sefil ezik gözü ile bakarım
Kendilerini elit göstermeye çalışan insanlar sadece
Mesaj vermek için kitap okumuyorum gerçekten sürükleyici kitaplar ne olacak diye her fırsatı değerlendirip okuyanlardanim
Ben metroda ayakta okuyorum ve bu hoşuma gidiyor kimsenin düşüncesi de umurumda olmuyor
Ben de okuyorum ama dışardakileri düşünmuyorum acikcasi kendim icin okuyorum
Tıkış tıkış metroda ayakta kitap okumaya çalışmak şovdan başka bir şey değildir
Her şey şovdan vs. den ibaret değil...
Tamamen kitaba odaklanırsa anlayabilir...😂
Ben şahsen anlarım , sakin ortam pek aramam özellikle
Gereksiz buluyorum sırf gösteriş için okuduklarını düşünüyorum metrobüste. Hani dışarı çıkmak gezmek içindir git evinde oku
Başkaları telefonla ilgilenirken sen kitap okuyorsun güzel bir ayrıcalık
hiçbiridir. kimse umursamaz. japonya değil sonuçta, xd
Bunun akillica bisry oldunu dusunsen sormazdin zaten kendi aciziyetini destek bularak kapatmaya calismak denir buna :)
Bence ikisiylede alakası yok bir kitaba çok bağlanınca yolda yürürken bile okuyası geliyor insanın
Bizde hiç metro olmadığı için bilmiyorum
Bence herhangi bir mesaj vermeye çalışmıyorlar.
Kitap okuyan insanların düşünce tarzı değil bence bu , sefil falan kaba saba kelimeler
Öyle bir amaçları olduğunu sanmiyorum
Kesinlikle "Okumadığınız için sefilsiniz"
Bakışların sefilliğinden iyidir.
ben telefon üzerinden genelde okurum
Etrafa verilen mesajdir.
Okumadığınız için sefilsiniz
Niye sefillik olsun canim.
Okumak hiç bir koşulda sefillik değildir
Bu kitap dehşet be dostum, demektir :d
Bunların hepsi reklam kokan hareketler 😀
Ayakta okumam
Ama oturuyorsam okurum