Oyuncu Hazal Kaya, bir haftadır veganlığı deniyor. Et, yumurta, süt ürünlerini tüketmediğini söyleyen Hazal Kaya "Bir şeylerin vegan halini yapmaya çalışıyorum kök mü saldım çiçek mi açtım bilemedim." dedi.Hazal Kaya.Siz hayvansal gıdalar tüketmeden yapabilir miydiniz? 💞
Hazal Kaya veganlığı deniyor! Hayvansal gıdalar tüketmeden yaşayabilir miydiniz?
Bir ay önce babaannemi kaybettik iki ay yoğun bakımda yattı. iki yıldır da neredeyse çok kötü durumdaydı bütün kemikleri sızlar zor yürürdü dişleri deseniz birkaç tane. Vejeteryandı. Ayrıca yumurta yoğurt hiç tüketmezdi. Yani sağlıklı bir şekilde yasamak ve acı çekmeden ölmek istiyorsanız kan grubunuza mizacınıza ve kilonuza göre analiz yapılmalı ve ne yemeniz gerekiyorsa ona göre yemelisiniz. Hiçbir sey faydasız ve gereksiz değildir onu kendimize göre faydalı hali getirmeliyiz böyle seylere hiç gerek yok bence. Hayvansal gıda olmazsa olmaz az da olsa tüketilmeli.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Yani saçma buluyorum, tercih meselesi ama bana göre saçma. Et ve balık gerekli bir şey. Tamam onları yemezsem belki ölmem ama onları yemeden de yaşamak tuzsuz yemek gibi. tavuk çok sevdiğm bir et türü ya da balık türleri, bunları yemediğimde kendime eziyet ediyormuş gibi hissediyorum. Veganlar şimdi burda saydırıcak ama ben yemeyi tercih ediyorum.öyle aşırı yiyen biri değilim. Balığı kışın belli aralıklar ile tüketirim. Kırmızı et zaten kurbandan kurbana, sadece tavugu sık tüketen biriyim. Vazgeçemem yani. O zaman yumurta süt, peynir filanda yememek lazım, resmen sağlıklı şeylere çizgi çek demişler. Sebze ile sadece hayat yürümüyor.3 günlük dünyada bunları yemeden yaşıcaksam kendimi kısıtlıcaksam yaşamamın manası nedir ki. Yemeyene de saygı duyarım, ama onlar bize pek saygı duymuyor, bu yüzden bir sayfada linç yemiştim. Utanmasalar katil diyeceklerdi.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ya herhangi bir sağlık problemi varsa yemiyorlarsa bir de İslamı benimsemiyorsa bir şey diyemem ama veganlık moda oldu Allah yaratmış helal kılmış her şey canlılar için sonuçta.. Ve vücudun cidden hayvansal gıdalara ihtiyacı var.. Bir yerde okumuştum yabancı devletlerde bir çift vegan besleniyor diye daha 2 yaşında bile olmayan çocuklarını da o şekil beslemeye başlamışlar ve çocuk devlet el koymasaydı ölmek üzereydi yetersiz beslenmeden vücudu iflas etmek üzereydi.. Tamam herkes her şeyi yemek zorunda değil ama bıraksınlar cidden bu saçmalıkları
Veganlığı yapamayabilirim ama vejetaryan olmayı denerim ve başarırım da. Et, tavuk falan hiç sevmem. Tek sorunum balık severim ve onu da yemeyi bırakabilir miyim bilmiyorum. Ben zaten şu ana kadar daha hiç ete tavuğa, balığa dokunmadım. Balık yerken de abimin falan benim için kafasını, kılcigini temizlemesi lazim asla dokunamam deyince gözlerim falan doluyor. Yememeliyim biliyorum ama zaten tek balık yiyorum hayvan eti olarak
Öncelıkle veganlık tamamen ululararası hazır gıda sektörunun bır stradejısıdır. Adamlar once sanal ortamda bır suru hayvanın acı dolu paylasımlarını yıllarca paylasıp ınsanları kodladılar sonrada sız bunları tuketmeyın bız sıze onun yerıne vegan urunlerını 3 katına cakalım dedıler. Tamam hayvanların kesım ve yetıstırme tazrız kesınlıkle etık ve vıcanı olmalıdır aksıne herkes karsı. Ancak ben nıye bır arının balından; tavugun yumurtasından;Balıktan havyardan etten terayagdan mahrum olayım. Insan vucudunun proteın ve sebzeye ıhtıyacı vardır. Proteın eksıklıgının cıddı yan etkılerını bılıyoruz unutkanlık kansızlık hafıza ve beyın dusunme zorlukları. Ve uzmanların cogu veganlıgı saglıklı bulmuyor. Şahsıma ben kırmızı etı cok tuketen bırı degılım yanı ayda yılda bır fılan ama balık tavuk yumurta hındı vs tuketırım herseyden dozunda yemekte fayda var yoksa uzun vadede cıddı sıkıntılar yasatır ınsana. Sorunun cevabı hayvansal gıdalar tuketmeden yasayabılırz ancak bellı sureden sonra ıyıce bıtkı moduna gırersınız. Kırmızı etı azaltabılırsınız ancak balık tavuk hındı karıdes vs onemlı besınler
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yaradan bir duzen yaratmış. Bunu bozmanin anlami yok. Yaradan insan vucudu icin gerekli olan besinleri de belirlemis. neyin yasak neyin helal-temiz, vucut icin iyi onu da belirlemiş. Bazi hayvanlari yemeyin derken bazilarini helal kılmış. Insan vücudu proteine yani yeri geldiginde hayvansal gidalara ihtiyac duyar. Kendisinin yapmasini dogru bulmadim. Yeni anne. Emziriyor mu bilmiyorum ama bu urunlerden kesmek demek cocugu da kesmek demek. Nasil ki cocuk sut, yogurt gibi besinlere ihtiyac duyuyorsa ve bunlar olmadan gelisip buyuyemiyorsa yetiskin insanda boyle. Yetiskin insaninda bu gidalara ihtiyaci var. Vegan olunca yiyecek bir seyde kalmiyor geriye ne yeniyor onu anlamıyorum. Tatli hamurunun icinde bile yeri gelince süt var. Pudingin icinde var. Yani dusununce diger yapilan yemekler, tatlilarda bile hayvansal gida var. Bunlari cikarinca geriye yemek icin ne kalıyor? Yaradan belli seyleri yiyin size helal diyorsa mutlaka bir bildigi vardir ve insani ona gore yaratmıştır. Bu duzeni bozmayi dogru bulmuyorum ama saygi duyarim. Cok dayanilacak bir sey degil. Gozumun onunden manti, lahmacun, beyti kebap, güveçte et falan gectikce yapilacak is degil benim icin veganlik😊
Sahabeler zamanında iki türlü sağlıklı yeme şekli var idi. Birincisi, 40 gün ard arda et yemek. İkincisi ise, 40 gün ard arda yeşillik tüketmek. Her ikisi de vücuda faydaları olduğu kanıtlanmıştır.
Lâkin, düzgün beslenmek, bütün besinleri elde ettiğimizden emin olmak gerek.
@SiriSevecen o düşünürün kim olduğunu bilmek isterim. Batı kaynaklı birisiyse şüphem artar. Galileo Dünya dönüyor dediğinden tam 600 yıl önce, El-Binuri, güneş, ay ve dünyanın hareketlerini mükemmele yakın tespit etmişti.
Yurt dışında yaşamıştım. Fakat orada daha fazla vegan seçenek vardı. Türkiye'de biraz zor. Fakat neden olmasın? Sadece bunu emzirme döneminde yapmasına biraz şaşırdım. Çünkü emzirme dönemi vitamin ve mineralin bolca tüketilmesi gereken bir dönem.
Bana gereksiz geliyor bu tarz şeyler yaa. bir defa bizim atalarımız zaten hayvansal gıdalardan beslenirmiş hep. Yani bizim genimizde var onlar almamız, tüketmemiz lazım. Çok değil bir kaç güne dayanamaz bırakır. Et balık falan neysede peynir süt yoğurt olmadan hayat mı geçer yaa
@Karamellicake önce araştırıp sonra yorum yapsaydın keşke. Göçebe yaşayan toplumdan geliyoruz. Hayvanları avlayıp yedikleri devirden yani. Daha basit bir açıklama istersen de diş yapına parçalamak için keskin ve sivriler (eski devirlerde ki kadar olmasada) bu da otçul değil etçil ağırlıklı beslendiğimizi gösterir zaten
arkadasim anlamaktan ya da anlatmaktan o kadar uzaksın ki ben diyorum ki bizim dislerimiz pişmiş eti parçalamaya müsait sebzeleri pişmeden yiyebiliyoruz ama etleri cig parcalayamiyoruz sen baska şeyleri çok emcuklediginden herseyin emcuklendigini sunabilirsin
Açıkçası uzun yıllardır et yemiyorum zaten. Yumurta filan yemesem de bir şey olmaz. Süt ürünlerini severim ya bir çekingem yok yiyince. Eğer ondan da soğursam zaten veganlığı denemiş olurum. Yaşanıyor yani çok da abartılacak bir durum değil. Sadece tek sıkıntım yaşadığım yer dolayısıyla et yemeğe çok düşkün bir çevrem var. Onlar et yemediğimi duyduklarında şaşırıyorlar o kadar. "Etsiz yaşanır mı?" cümlelerini duymaktan da sıkıldım o kadar.
Veganlık bence sağlığa da akla da zararlı bir yaklaşım... İnsan doğasına aykırı. Var olduğumuzdan beri insanlar karışık beslenirler.. Yani hem et hem de ot. Biyolojik evrimselleşmemiz de buna uygundur.
Hem de veganlar vejetaryanlar gibi de degiller. Vejetaryanlar et yemez sadece veganlar ise hayvanların yaptıgı hiç bir şeyi yemez. Örnegin yumurta bal süt peynir. Hayata bir kez gel onu da böyle yaşa ne biliyim.
@Karamellicake kendi kararın saygı duyarım ama etin de kendine göre faydaları var. Ben yapa bilirmiyim vejetaryan olmagı. bence yapamam. Helal olsun herkes yapamaz bunu
Hayvansal gıda tüketmeyin Deri ayakkabı deri elbise kürk giyinip Sonra da ben veganim demek :) Bence kimse vegan değil. Eski köye yeni adetler getirmeyin. İnsan gibi yiyin için sicin.
Maddi anlamda her gıdaya ulaşma şansı olan bireyler için denenebilir ancak her gıdaya ulaşım sağlayamayan insanın denemesi ile eksik vitamin ve mineraller alımları gerçekleşir. Bu da insan sağlığı için iyi bir şey değildir.
Hayvanlara acıdığı, onlarında yaşamaya hakkı olduğunu ve insan oğlunun onların yumurta süt gibi besinlerini çalındığına inanan veganlara saygım var fakat ben yemeden edemem. Çünkü zaten çok kilo alıyorum, ne kadar yersem de kendimi aç hissediyorum en azında protein biraz daha doyurucu ve daha az kalorili oluyor. Birde zaten çok yiyemiyorum et türü besinler bulmuşken de tüketeyim de bari o günümü sağlıklı kurtarayım düşüncesi var.
mümkün değil çünkü en sevdiğim yiyecekler hayvansal gıdalar zaten peynirsiz asla kavaltı yapamam ve şakürteri ürünlerini de çok yerim yani bana göre asla değil
Ya biraksınlar Vegan ayagina gundem olmayı, hayvansal ürun kullanmaz ama. dolabi Vitamin ilaclari ile doludur, bunu bana dünyada bir Allah'in kulu anlatamaz.
@Karamellicake Kuranı Kerimde açıkça yazıyor. Allah bizim faydalanmamız için hayvanları ve bitkileri yaratmış. Ama tabiki bu onlara kötü muamele edeceğimiz anlamına gelmiyor. Hatta bu gün bana malul malul bakan bir kedi vardı. Ona pizamdan parçalar verdim yedi :)
Yaşayamam biz muğlalılar daha cok sağlıklı ot tüketiriz ee onun yanında da yoğurt iyi gider et yemeden de olmaz yani yapamam ben asla
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Asla yapamam et yenilmez mi ya zaten kahvaltı demek benim için peynir demek çay zaten içmem süt içerim yani böyle antin kuntin şeyler bana ter ama yapabilirse helal olsun sağlam irade ister
@Karamellicake ıq seviyesini düşüren belgeler mi sadece sebze ile yeşillik ile beslenirsen hintliler gibi ıq seviyen düşer... Et yemezsen beyni geliştiren çinko besinini alamazsın en çok cevizde ve hindi etinde bulunur çinko. Cevizde beynin şeklindedir.
Yaşayabilirim et fazla sevmiyorum süt içmiyorum iste tek yumurta peynir yoğurt. Veganliga karşı değilim ama vegan da değilim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Ederinden fazla değer soytarıyı kıral eder" Başımıza bilir kişi kesildi şu medya maymunları. Ağızlarının tadını bilseler burunlarının b*kunu yer bu gibiler.
Yerim valla. O hayvan beni bulursa o da beni yiyebilir. Herkesin hür iradesi.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Zenginlerin işi gücü olmuyor böyle şeylerle uğraşiyor yani hayvansal gıda tüketsen ne olacak türketmesen ne olacak ayrıca hiç sağlıklı birsey değil. Hazal kendine iş bulamamış.
@Karamellicake fazla tüketirsek herdeyin fazlasi zarar azida zarar. Simdi etden fazlasiyla kactigi icin ilerde demans olma ihtimalide var. Asiriya gitmeyin ya herseyin bir dozu var.
@Karamellicake alzheimer demans farkı yok etin de bir vitamini var hic seker tuketmezsende zararli sekerin duser herkes kendine gore bir saglik listesi var tabi sana seker zararliysa seker yememelisin
Lakto-ovo veganim, donem dönem agrasif vegan diyeti de yapıyorum. Ancak yogurtsuz yasayamam.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Veganlık değil de vejetaryenliği uygun görüyorum ben. Bu arada evet Türk halkı et yemeden yaşayabilir, hafta da kaç kez kırmızı et tüketiyoruz ki zaten?
meyvelerin lezzetli ve renkli olmasının sebebi hayvanların dikkatini çekmesi bu4 hayvan bir meyve yer kosar 1 km oteye diskilar ve tohumu oraya da yayar bizim etçil olabilmemiz için etkilere benzeyen bir sindirim sistemimiz olmalı allah bizi otcul gibi yaratıp neden hepcil yapmış bu bile kuran ici ciddj bir celiskidir
veganlık çok şaçma yani bazıları hayvanlar ölmesin kesilmesin diye yapıyor e zaten kesilmese yine ölücek leş olucak veya bir yabanı hayvan tarafından yenilicek gereksiz bir şey asırlardır et yiyor insanoğlu bunu değiştiremezsin