AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
72Cevap
Saçma sonuçta sağlığımız için bu gıdalara da ihtiyacımız var allah bunları bizde faydalanalım diye yaratmış
bunu kim söylüyor et yiyerek aldığımız en önemli şey b12 zararlarını düşününce ben de sağlığım için vegan olmak istiyorum
Karamel boş yapma ol o zaman
@swallowiçinactım ben burda bilimsel gerçeklerden söz ediyorum
Aynen abicim
Yaşayamayız bence dinimize göre Fıtrat bilime göre doğamıza göre biz protein vitamin vs yaşamsal kaynaklarımızı dışardan almalıyız ve en iyi kaynakta hayvanlar tabi onunda bir sınırı var cinlilier gibi değil. :)
Et yememeye çalıştım 1 sene kadar sonucu ağır kansızlık ve saç dökülmesi oldu. Doktor bir serum verdi zor toparladım😅.
Et yemeden yaşayabilirim ama yoğurt yemeden yaşayamam ben.
:D
İnsanların tercihlerine saygı duyuyorum ama nasıl besleneceğiz yahu? Zaten bunları yemesek ne kalıyor geriye. Bu arada çok etçil değilim. Daha çok sebze severim ama hayvansal gıdalar olmadan da olmuyor. Gerçi denemek lazım. s
Yettiniz ama artık ! İnsanın derdinize edeyim diyesi geliyor. Ne halt yerseniz yiyin. İnsanlığın son derdi ot -et yemek bence boş muhabbetler. . .
Aslında evet dünya vegan olsa olabilecek değişimleri tahmin bile edemezsin daha az doğa kirliliği daha az hastalıklar bunlar hayati konular
@Karamellicake saygı duyarım düşüncene. Doğanın iyiliği için bile en son detaylardan bu konu bence. Doğa içinde öncelikli bir sürü şey yapılması lazım. Beni esas sıkan bu konunun çok gündemde ve popüler olması sıkıldım şahsen.
popüler olmalı ki herkes vegan olsun herkesin sağlığı için
@Karamellicake :))) boşver herkesi bu konuda bence. herkes nasıl mutlu oluyor ise onları yapsın. Senin vegan olma sebebim sağlık mı? hayvan sevgisi mi?
@Karamellicake düşüncene saygı duyuyorum fakat onları yemeyi bıraktık diyelim. Kurban bayramı var sonuçta. ayrıca diğerlerini yiyerek o kadar proteini alabileceğimizi düşünmüyorum.
@canımistiyor15 insan sağlığı için ete ihtiyaç var katılıyorum.
Bilime neden güvenmiyorsunuz anlamiyorum
@Karamellicake Sende Allah'ın kurban bayramına neden inanmıyorsun anlamıyorum :)
@Karamellicake sen tek bir odak noktasındaki bilimsel makalelere odaklanıyorsun. (vegan ile ilgili olanlara yani) ayrıca her bilim adamları diye başlayan yazılara hemen güvenme ek olarak cart curt üniversitesi prof. ları diye başlayan yazılarada. Corona da bile bir sürü bilim adamı farklı görüş beyan etti. (örn.)
Görüş beyan etmekle bilimsel makale bambaşka görüş demek fikir demek bilim adamları görüşlerini paylaşır bilim araştırır ve sonuç olarak bu yayımlanır
vücudun bunlara gereksinim duyduğunu düşünüyorum ama elbette onlar da bir inanış sebebiyle vegan oluyorlar, doğru veya yanlış demek doğru olmaz. bana sorulursa yaşayamam o şekilde
Babamın bir sözü var: Et yemeyen göt yesin hjvxjfyds
Dudak parlatıcısını felan yer herhalde hayvansal olmayan gıda karın doyurur mu hayvansal gıda yemeyin diye boyuna ekmek mi yiyelim ben asla deneyemem böyle bir şeyi
Evet zaten veganım verdiğim en iyi karardı veganlık
Hayır ya acayip mantıksız ve sağlıksız. Hani nerde dengel beslenme
Yemişim veganını o kim oluyor et yesin kendine gelsin
Hayvansal gıdalar tüketilmeli fakat az tüketilmelidir. Çok fazla et ve et ürünü tüketmek sağlığa zararlıdır. Genel olarak sebze ağırlıklı beslenmek doğru.
Proteinsizlikten öleceksiniz hele et süt yumurta yemeyen çocuk düzgün gelişemez
bitkisel proteinler tuketebilir
mecbur kalmadıkça yaşayamam
ya bütün vegan karşıtlarına verecek bir milyon tane cevabım var ama dinlemiyorsunuz anlamak istemiyorsunuz
bir ara ben de denedim ama cok asırı zorlandım ve bitkin düştüm o yüzden bıraktım. bence o da yoğun iş hayatına geri dönününce bırakacak kesin
Her besine ihtiyacımız var, dünyaya bir kere gelmişiz yiyin gitsin. Dengeli beslendiğiniz ve spor yaptığınız müddetçe her besini tüketebiliriz..
Et yemiyorum ama süt ürünleri en çok tükettiğim şey. Peynir ve yoğurt olmadan yapamazdım.
Et olmadan okey ama yumurta ve süt olmadan yapamam ya
Vejetaryen ol o zaman
Iq seviyesi düşecek iyice 🤣🤣🤣 hintliler gibi 🤣🤣🤣
Ben sporcuyum onlari yemeden bir gelisim saglayamam ve tadi guzel 😂
The game changers izle
Neyle ilgili
sporcu beslenmesi
Ozaman izlerim
Para ve zaman çok olunca saçmalıyorlar. Peynirsiz olmaz
Bunlarda rahatlıktan bilmiyorlar ki ne yapsınlar
Benim veganlık ilk mangal partisinde gider.
yumurta, süt, peynirin yokluğu beni üzer.
Şimdi bizene hazal kaya dan ne yiyosa yesin
zıkkım yesin
Ya ne boş insanlar var ya sanırsın şahıs peygamberde yaptığıda sünnet onu takip ediyoruz aldıkları nefes boşa
Hayır yaşayamam çok zor ☹️
Birkaç süre sonra hastalanmazsa iyi
Çokta bağımlısı değilim zaten
Et yemeden yaşamak biraz zor olur benim için
Yaşanabilir.. bilmiyorum
Et çok severim maalesef
Yaşarım ama yaşam denirse ona..
Yaşayabilirim de ne gerek var :D
Hiç bana göre değil. :)
Hiç sanmıyorum. Veganlık bana çok uzak
Dinimize göre yeniden hayvan var yanmicek haram hayvanlar var sen Allahtan Daha mi iyi biliyorsun
Adama milyon kere kanıtlayan cevap sen Allah'tandır daha mi iyi bilecen oluyor
Ben yapamadım severim et ve süt ürünleri ni
evet 2 yıl önce vegandım zaten.
benim icin olasi degil ihtimali bile imkansiz
Yaşayamam çok da saçma bulurum veganı
Veganlığı*
sebep
Vücudun hayvansal gıdalara da ihtiyacı var çünkü, sonra kendilerini avutmak için köfte falan yapıyorlar bulgurdan vs 😂 komikleeeeer
@emirrrrr ahdhdjjd
Vegan olmadığım içni binlerce kez şükür allahın otçulları sizi
Vejeteryan olurum ama vegan asla.
Ben yapamam malesef😂
Saçma bulan bir benmiyim nasıl tüketemiyorlar
Ben 45 gün v3gan yasadim ve gayet memnundum
neden bıraktın
O dönem çok misafirliğe gittim her gittiğim yerde etli yemek yemeyince surat yapıyorlar 😊😊
Yapamam sacma da buluyorum ztn
dedi cahil
ayda 50 bin kazansam denerim tabiki ver 50 bin
Hazal Kaya en son hangi filmde oynadı hangi diziyi çevirdi
@Karamellicake uyarlama olan fox ta
Sanırım yaşayamam. 😒
Hayır, ne yiyeceğiz o zaman.
Tez vakitte hatasından döner:)
Bok var sanki veganlikta gvfhv
Et yemeden duramam adanalıyık.
Proteinsizlikten ölmek istersek deneriz
Başka besinlerden de protein alınabilir