Vicdanı olan herkes etsiz yaşar. Sırf midesi damak zevki icin bir hayvanın kesilmesini acı cekerek ölmesini reva görmek insancil değil. Sahdamarlari kesilirken okdr çok acı çekiyorlar ki. 5 saniye bile o acıyı çekmek dayanilmazdir. Bazi et hastalari sirf vicdanini susturmak icin dinin geregi gibi konusur aci cekmez der. Ama kendilerini kandirmaktir. Dinde zorunluluk yok. Et kesmek yemek kendi tercihi insanın. Etin fazlasi hatta zarardir. Etsiz yasayanlar cok daha saglikli bile diyebiliriz.. sebze etten cok daha protein icerikli ve hafif oldugu icin sagliga zarari olmaz. Bilimsel olarak bu kanıtlandı. Zaten dine bağlayanlar da kendini kandiranlardir. Sonucta deriye bıçak değdiğinde sinir hucresi olan bir canlının acı çekmemesi mümkün değildir. Hayvanlar da tıpkı insanlar gibidir. Acıyı dibine kdr hisseder. Et yemeyen insana saygı duyulup bu fedakarlığı yapmış midesine hakim olmuş denceğine bazı hadsizler buna tepki gösterir. Kendileri yiyip hayvanı öldürdüklerini kabul etmek istemezler ve herkes yesin isterler. Kendi yaptıklarının üstüne örtmek istedikleri için kötü bir şey yapmadığını düşünmek ister ve yemeyen kişi zoruna gider. Bir de bitkiler de canlı onu da yeme diye aptalca bir yorum yaparlar. Bitkilerin sinir hucresi mi var hayvan gibi kanlı canlı ve acıya tepki mi veriyor. Bu kdr beyinsiz kişilerle yaşamak cidden çok kötü. Vicdansızlıklari ortaya çıkmasın diye bitkiyi kiyaslayip bahane arıyorlar. Keşke herkes ezgi mola kdr vicdanlı olabilse. Midesi icin bir canlıya bunu yapmasa.. kendiniz kesilecek olsanız eminim çok çok isyan ederdiniz insanoğluna. Kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şey başka canlıya yapmanız ztn ne kdr kötü olduğunuz gostergesidir
Dünyanın kanunu bu 1 kişi vegan olunca ya da 1000 kişi birden vegan olunca hayvanlar acı çekmiyor mu? Değişik bi kafa yapısı.. Üzülüyoruz tabi ama sağlık için yenmesi gereken yiyecekler maalesef... İsterse dünyanın geneli vegan olsun 100 kişi kalsın olmayan yine hayvanlar acı çekicek.. Makyaj yapmayı biliyoruz ondan da vazgeçsin? Hayvanlar zarar görüyor kozmetik malzemeler yüzünden?
Hayır, ne gereği var. Helal olarak eziyet vermeden kesilen her helal olan hayvan etkini yerim. Süt içerim. Peynir tavuk balık yumurta yerim. Neden bınlardan kendimi mahrum edeyim ki. Sonra da dengesiz beslenmişsin giyecekler. Zaten ekonomik kriz var, her şeyi az az yiyebiliyoruz. Bırakın bu lüKS fantezileri. Bırakın bu anten kuntin işleri... 😎
Sağlıklı yaşamayı tercih ederim ama veganlığı tercih edemem. Ezgi Mola'yı çok seviyorum ama insanların vegan olmayı tercih etmelerinin iki nedeni var zannımca.. 1. si Sağlıklı beslenmek istiyorlar, bunun için hayvansal gıdalardan tamamen uzak durmak istiyorlar. Kek, hamur işi gibi içinde hayvansal gıda olan yiyecekleri hiç yemiyorlar ama vegan olmadan da sağlıklı beslenmek mümkün. 2. sebebleri ise zannımca hayvanların kesilmesine karşılar, bunun için hayvansal ürün yemeyi reddediyorlar ama makyaj ürünlerinde de hayvansal gıda var 🤷
Süt ve süt ürünleri bende yerim. Ama et yemeden gayet de güzel yaşanır. Oldukça yiyecek alternatif var. Süt ürünleri yumurta sebze daha bir çok şey. Et farklı olay hayvan acıyla ölüyor. Ona midemiz için öldürüyoruz. Et yemeden yaşamak çok çok mümkün. Veganlik biraz zorlayıcı vejetaryen olmak gayet mumkun
Ezgi Mola nasıl vegan olabilir ya daha geçen kebaptan köfteden bahsediyordu.😄 Ben vegan oluyorum deyince olunan bir şey değilki bu kesin başka bir şeyden bahsetmiştir magazin başka yere çekmiştir.
Bu arada Ezgi Mola'nın hayvan sevgisini bilmeyen yoktur evet. Ben de kendisini çok çok severim.
Ama bu kadar damak tadına düşkün birinin bu kadar kolay vegan olabileceğine inanamadım şahsen.
Keşke ben de vegan olabilsem ama ben o kadar iradeli biri değilim. Maalesef et ve et ürünlerini çok seviyorum
Kadin sonra karar vermiş olabilir insanlar vicdana gelip kararlarını değişebilir. Ve etsiz yaşamak zor değil. Süt ürünleri tamam yumurta vs olmali ama etsiz yaşanır. Et disinda çok çok yencek şey var. Bu tamamen insanın vicdanına kalmış. İnsan kendine dur derse istese durur. O hayvancagizlar damak zevkimiz için kesilmesi akıl dışı bir sey. Yemeyiverebiliriz ölmeyiz.. Bu eziyeti sırf yiyelim diye reva göremeyiz onlara.
Ara ara detox yapıyorum zaten. Fakat tüm hayatım için yapmam. Çünkü ben her zaman doğalı tercih ederim. Hayvansal gıdaların insanlar için önemli olduğunu ve yerini ilaçların tutmaması gerektiğine inanıyorum.
Tabii bu beslenme şeklini seçenlere saygı duyuyorum.
Yaşayamam. Zaten insan doğasına aykırıdır sadece bitkisel beslenme. Bizim tek bir midemiz v selülozu sindirebilecek enzimlerimiz yok. İneklerde 4 mide var ve selülozu öğütecek enzimlerle donatılmışlardır. İnsan otobur bir canlı değildir.
Veganlık sadece Etle Otla mı oluyor? Ozaman ilk Başta Makyaj yapmayı, kozmetik ürünleri, Şampuan falan hepsini bırakmalılar. Özentilikle olunca saçma sapan haller alıyorlar. En basitinden Şampuan? Kedi ve köpeklerde test edilirken kaçtanesi kör oluyor haberleri var mı acaba?
Sucuklu yumurta , kebap , kavurma , ayran , basma peynir bunlar Türk sofralarının baş taçlarından bir kaçı ve bir Anadolu çocuğu olarak ben onlarsız sofraya oturdumu aç kalkarım.
Geriye nenkaldi merak ediyorum. Surekli otcul bir yaşam düşünemiyorum. Dengeli ve tek cesit beslenme en sagliklisi olsa gerek. Ezgi yede sağlıklı bir yaşam diliyorum 🍇🍒🍓🍎🍏🍅🫒🌽🥕🥔🧄🥦🥬🥬🥐
Ben bu insanlara her zaman saygı duyuyorum. Tercih meselesi ancak onların da bizlere saygı duyması ayrı bir güzel olur. İskender benim için vazgeçilemez bir zaafiyet.
Benim sadece besleyici olarak yemediğim tek gıda baldır balın dışında her gıdayı severim Bir de pirinç pilavını çok fazla yiyemiyorum ama işin gerçeği Ezgi mola'nın ne oldu çok da umurumda değil zaten bunlar gündemde olmak için her şeyi yaparlar Çünkü her gıda da bir besin vücuda her gıdanın bir faydası vardır dozunda yedikten sonra herhangi bir zararı yoktur.
sağlık anlamında ihtiyacım olan besinleri, diğer gıdalardan nası karşılayabileceğimi gerekli ve yeterli araştırmayla öğrenerek doğru seviyeyi yakaladığımda tabiki de hayvansal gıdalardan tamamen koparım. Vücut yokluğunu hissetmediği besinlerin ihtiyacını da duymacağından, o besini önceden aldığımız gıdaları da canımız çekmez aramayız. Taaki besin yoksunluğu çekene kadar.. .)
Hayvansal gıdalar benim özümdür. Onlar olmadan yapamam.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Böyle şeyleri ilan etmeye ne gerek var? İyi etmiş, ne diyelim. Ben et yemeden yaşayamam, yaşamak isteyen yaşasın. Onun yerine o eti de yerim. Sokaktaki bir hayvanın başı okşanmadıkça, onların karnı doymadıkça bana kimse veganlıktan bahsetmesin. Anlamam çünkü.
Etçil olan kediye niye katlediyorsun fareleri diyebilir misin? İnsanoğlu da hepçil ve et yemesine karşı çıkmak hayvansal ürünleri yemesine laf söylemek aşırı saçma
vejetaryen dese hadi neyse dayanmak olur da bu veganlar ne yiyor dayanamam bide hayvanlari seviyorlar ama ot mu yiyorlar hayvanlarin bu bi nevi yine zararlarina degil mi? veganlik daha kati bisey makeup yapmasin o zaman.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yok asla, byük konuşmayım gerçi ama ciğer şiş olmadan, ya da tavuk eti olmadan asla.
Vegan olmamıza gerek yok ki istemesek de Vegan gibi yaşıyoruz zaten. Ama veganlık ve vejeteryanlık bomboş bir iş o kadar doğaya saygılılarsa kürk yapımına ve makyaj malzemelerine de karşı çıksınlar.
Protein için süt vs lazım ve yaşayamam. Ama arkadaşlarımdan biri tamamen vegan ve tereyağının kokusunu alınca bile kaçıyor. Allah'tan Migrosta tam vegan lar ürünler varda sorun olmuyor.
Yaşama yaşarım evet ama ne gerek var. Belli başlı şeyleri maalesef tüketmeden düzenli beslenmeden birok şey eksik şekilde ilerliyor. Kendşmden biliyorum ilaçla bir şeyleri almaktan sıkıldım yani.
Vegan olunca noluyor? Hayvansal gıda tüketmeyip en pahalı deriden elbiseler giymek, çantası ayakkabısı evin baş köşesindeki koltuğu bunlardan da mı vazgeciyor acaba?