Sizce iş hayatında kadınlar mı daha başarılı, erkekler mi?

#orkide
Sizce iş hayatında kadınlar mı daha başarılı, erkekler mi?

#orkide
Her iki cins de başarılı oluyor. Lakin, iş hayatında da, özellikle yönetici statüsündeki ağırlık erkeklerden yana olunca, oran erkekler lehine oluyor.
Cinsiyetle alakası yok aslında ama ülkemizde kadın güzel oldu mu, ondan deneyim, diploma istemiyorlar herhalde, lise mezunu olup, bir vasfı olmayan, sırf güzel diye masabaşı, rahat işler yapan kızlar gördüm, güzel kızlara bakın hepsinin iyi işi oluyor
İş hayatında başarılı olan kadınlar çok.
Ama şair bir kadın göremedim.
Aşkı için dağları delen bir kadın da yok.
Ama Tomris Hatun gibi bir lider kadın, Amazonlar gibi savaşçı ruhlu kadınlar var.
Cevap
54Cevap
Selam gadası 🙃
İşini iyi yapan hemen her iki cinste çok başarılı oluyor.
Bence her iki cinste başarılı olanlar var
İşine göre değişir. Mesela hemşirelik, ebelik… her nekadar erkek kadın doktorları olsa da bunlar kadınların ön planda olup başarı sergiledikleri meslekler. Aynı şekilde oto tamirciliği, askerlik, bunlarda erkeklerin ön plana çıktığı meslekler.
Kadınlar '' Kadınlar '' Erkekler ise '' Erkekler '' demiş. Yani hiç tarafsız yorum yok. :)
Dünya'daki çok büyük ve öncü şirketlerin yönetim kadrolarını biraz inceleyin, cevabı bulacaksınız.
Biz kadınlar her şeyi takıyoruz, ince ince çalışıyoruz. Daha hassas daha titiziz. Çoğu erkeklerden daha başarılı ve daha çalışkanız. Ama erkeklerin rahatlığı var iş konusunda. Kafaları daha rahat bize göre, buna özenmiyor değilim…
Sanırım erkekler daha başarılı ki, zaten dünyada tarihten beri bilinen bir gerçek bu. Ama artık dünya fazla erilleşti- güç kuvvet, para, silahlar, savaşlar bitmeden başlıyor. O yüzden dünyaya kadınlar da el atmalı gibi artık, her alanda.
Bir sevgilisi olan erkek başarılı olur
Vaktini işte kesinlikle şiddetle harcamak istemez
Bütün servetiyle milli piyango çeki alır ve bingo
Bence kadınlar. Ama şöyle diyebilirim kadın duygularını karıştırmazsa eğer erkeklere oranla çok daha başarılı oluyor 😁
Kadınlar; daha disiplinli, daha çalışkan , daha düzenli ve daha hırslı.. bu yüzden daha fazla başarı elde ediyorlar iş hayatinda
Hangisi azimli ve girisken se odur
Cinsiyetle alakalı degildir
maalesef erkekler çok hızlı yükseliyor hala. Eşitlik olduğunu düşünmüyorum.
Bir bilimsel araştırma kadınlar daha özverilidir. Bu yüzden daha başarılı oluyorlar diyordu.
Merhbalar.
Bana göre daha fazla azim gösteren ve çalışmaya hevesli olan
Erkekler çünkü kadınlar bazen duygularıyla hareket ediyorlar, ben de dahil🤷♀️
Her başarılı erkeğin arkasında kadın olduğuna göre kadınlar daha başarılı ☺
Başarı çoğunlukla cinsiyete göre değil, akıla göre belirlenir.
Aslında erkekler daha başarılı ama bunun sebebi yönetim sistemi. Kadınların kariyer basamaklarını erkeklere göre daha yavaş çıktığı tespit edilmiş.
Erkekler.. Zira erkekler işe odaklanabiliyor. Kadının düşünmesi gereken çocukları evdeki sorumlulukları vs var
Kesinlikle erkekler. Gittiğim 7 ayrı ülkede de durum buydu. Türkiye'de bunu kıyaslayamazsin Türkiye'de kimin akrabasıysa o yükselir.
Cinsiyet ayrımı yapmak doğru değil. Yapılan işe, verilen emeğe bakılmalı. Her kadın ya da her erkek aynı derece çabalamıyor.
Cinsiyete göre değil kişiye göre değişiyor
Her şeyi cinsiyete indirgeyip ayrımcılık yapmaya gerek yok
İşe göre değişir kuvvet gereken işlerde tabki erkek masa başı işlerde kadınlar kadınlar daha ince düşünüyor çünkü
özellikle vicdan-eşitlik gereken işlerde kadınlar diyebilirim. ama özel sektör de yılanların içinde erkek olabilir. :D
başarının kıstası erkek veya kadın olmak değil.. iyi eğitim ve kültür almış hangisi ise o başarılıdır.
Her iki cins başarılı eğer şans tanınırsa. Bir çok büyük şirketler zaten gender eşitliğine çok dikkat ederler, discrimination kabul edilmezdir.
Kadınlar başarısız iş yapmazlar hepsi için söylemiyorum basit kadınlar dişiliğini kullanırak iş yaparlar
At binenin, kılıç kuşananın demişler, liyakat diye bir şey var cinsiyet ile ne ilgisi var...
Hangisi daha donanımlıysa o. Cinsiyetle alakalı dğeil bu.
Erkekler maalesef bizde bayanlarda güç yokki kas 😞
Git çalış senin de olsun, kas gelişebilen bir şey
@iaskyouanything erkeklerin yapabileceği iş var kadının yapabileceğiniz var ama bulunmuyor hemen heleki
Bunun cinsiyetle alakası yok. Her iki taraf da çok başarılı olabiliyor.
Kadınlar yöneticilik konusunda erkeklere göre daha otoriter ve baskıcı oluyorlar
tabiki erkekler
erkekler daha mücadeleci ve hırslı
Bence şansı olan her açıdan başarılı oluyor. Biz de şans ne gezer.😅
Tamamen tercihle alakalı durum bir insanda beyin varsa her şey yapabilir.
İş hayatındaki başarı, cinsiyetle değil, kişilikle ilgili.
Erkekler bence. Kadın gibi kıskançlık vs devreye girmiyor
Cinsiyetten bağımsız işini düzgünce ve iyi yapan daha başarılıdır.
Zeki olanlar başarılı. Bi de başarıyı neye göre değerlendirdiğini de sorgulamak lazım tabii
Erkekler çok ciddiye almıyor. Kadınlar çok hırslı, başarı için her şeyi yapıyor
İş hayatında ne kadar iyi tanıdıkların varsa o kadar başarılısın
Bence kesinlikle erkekler başarılı. Özellikle kuaför ve aşçı.
Yönetim kısmında kadınlar daha iyi
Başarı artık bilgiye değil görselliğe ve kimin var yukarda tanıdık ona bakıyor.
Bu kesinlikle insanla alakalı, düzenli bir istikrar, hırs ve özgüven ile ilerlenirse kadında erkekte çok başarılı olabilir.
Kadınlar en çok onları almak istiyorlar
Cinsiyet fark etmez kişiye bağlı
Cinsiyet ayrmaksızın herkes başarılı
Kadınlar bence daha başarılı
erkekler başarılı kadınları hislerini katıyor
Bunun erkeği ya da kadını yoktur çalışırsın uğraş verirsin emeğinin karşılığında başarılı biri olarak alırsın
yani birçok şey var meslek grubuna göre değişir mesela kadınlar daha yaratıcıdır ama erkeklerinde çoğu konuda eli daha yatkındır diye DÜŞÜNÜYORUM.
Daha çok çalışan hangisiyse o
Bu durum kişilikle alakalı.
ızın verılırse kadınlar daha basarılı
Bence ikisi de eşit derecede başarılı
Kişiye göre değişir o durum.
Kadın erkek değil de emek veren başarılı oluyor
Kadınlar daha başarılı
İkisininde başarılı olduğu konular var.
Buda soru mu tabiki erkekler