Hello bebeklerim,
Çalışanını motive etmeyen patron, müdür, usta artık her ne diyosanız o kişi veyahut kişiler personelin başarısızlığının sebebi midir?
#suratsızkız
Hello bebeklerim,
Çalışanını motive etmeyen patron, müdür, usta artık her ne diyosanız o kişi veyahut kişiler personelin başarısızlığının sebebi midir?
#suratsızkız
Sana bununla ilgili bir anımı anlatayım, Bir gün Amcam beni aradı yanında işe girmemi istedi bana kasaplığı öğreteceğini söyledi kısacası yanında çalışmamı istedi, bende kıramadım boş kalmayım cebime 3-5 harçlık girsin demiştim. Boş gezmekten iyidir diye düşündüm ve yola koyuldum. Onun bir lafına bakarak Adana'dan kalkıp Antalya'ya gittim. Hayatımda hiç kasaplıkla alakam yok, bana ne söylüyorsa onu yapıyordum iş yerinde. Yanımda bir çocuk daha vardı sürekli onu bana karşı övüyordu bak o nasıl iş yapıyor bak nasıl çalışıyor dedi. Çocukta benle yaşıt ama çocuk zaten uzun yıllardır bu işteymiş, kalfaydı çocuk. Ben ise bir kaç gün oldu kasap işi ile tanışalı, adam bana ilk günlerden senden bir b. k olmaz sen şöylesin sen böylesin demeye başladı. Moralim bozuldu ama bozuntuya vermedim. Sakin kaldım amcam diye seslenmedim. Karşımda sanki amcam değilde düşmanım var gibiydi. Gün geçtikçe söylediği sözlerin dozu ve anlamları git gide farklı yerlere gitmeye ve artmaya başladı. Cins cins şeyler sayıklamaya başladı yani. Sanki 20 yıllık kasabım da bir benim haberim yokmuş gibi benden 20 yıllık kasap gibi o performansta çalışmamı istedi. Adam ben senden yeşil ışık bekliyorum diyor yani ilk günden eti doğramayı eti kesmeyi biçmeyi yemek yapmayı bilecekmişim. Öyle diyor beni böyle her gün darlamaya başladı 20 günün sonunda beni zıvanadan çıkarmayı başardı. S. karım lan böyle işe de iş yerine de sana da senin gibi amcayada başladım buna saydırmaya, yumruklayacaktım elimden zorla aldılar şefler aşçıbaşı falan geldi ayırdılar. Sen napıyorsun gencecik adama herkesin içinde nasıl konuşuyorsun diye beni savundular, ona Sen kimsin lan benimle bu şekilde konuşuyorsun hayırdır onca yolu senden laf işitmek için mi geldim dedim. Baya delirmiştim ama adama bak ya sırf bana laf söylemek için yanında çalışmamı istermiş gibi, herkesin içinde gururumu kıracak incitek şekilde sözler sarf ediyordu. En son dayanamadım patladım yani. Sabrımın sonu geldi mi kimseyi tanımam. Ordan valizi topladım halamın evine gittim. Babamla abimde işten gelmişlerdi. Anlattım babamla abim halam hak verdi. Sonra bir kaç sonra o geldi onu görünce beynime kan sıçradı delirdim sinirden. Tam yakasından tuttum elimi havaya kaldırmaya kalmadı abim tuttu götürdü beni başka odaya, babamla abim halamın oğlu halam beni zor zabdettiler. O kadar sinirlenmiştim ki resmen cinnet geçiriyordum. Duvarları yumrukladım sinirden. Bıraksalar paramparça edecem herifi, Sonra babam sakinleştirdi beni çektim geldim Adana'ya eve. Buda böyle bir anımdır.🙂
Birkaç saat sonra o gelmişti halam gile** Kasım'da kpss sınavına girecem ordan en az 50 puan alıp uzmanlığa başvurucam ocakta yani asker olacağım İnşallah diyelim. Temennim bu yöndeydi ondan boş kalmayıp gitmiştim onun yanında çalışmaya
Akrabağ varsa düşmana gerek yok.
Sonra konuştun mu peki görüştün mü
Yok ne konuşacam ya benden uzak dursun Allah'a yakın olsun yeter. Gereksizlerin hayatımda işi yok. Bana diyor seni babana şikayet edecem dedi. Küfür ettiğim için, ama İlk o etmişti bende devamını getirmiştim. Bende s. git et dedim. Geçen beni aradı seni babaannen gilde görmeyim şöyle yaparım böyle döverim küfür etmeye başladı. Bende dedim ki ben şimdi babaannem gile gidiyom eğer ki yarın gelmezsen senin ben erkekliğinin a.. sana erkek diyenin de diye saydırmaya başladım. Seni dedim burada paramparça etmezsem adam değilim dedim babaannemgilin orada kimse kavgaları ayırmaz tam tersine izlerler korkarlar kavga ayırmaya bizene başımızı belaya mi sokacaz derler haklılar da. Neyse Babamı aradım ben infazımı yakacağım kardeşini geberteceğimi söyledim. O babaannem gile Gelmezse Antalya'ya onun yanına gideceğimi söyledim. Beni yine çıldırttı yani anlayacağın. Bana kendini öldürecek kardeşim herif, babam oğlum sakin ol ben onu uyarırım dedi. Babam artık ne dediyse bana erkeklik yapan adam beni arayan adam aramaz oldu bu şekilde işte, hayatta kimseye kendimi ezdirmem ama haksızsam da susmasını bilirim. Haklıyı da savunurum. Bu kavgadan 3-4 ay önce de babamı 10. Kattan aşağı atacaktım abimle kardeşim annem araya girmişti. Sebebi Babam anneme vurmaya kalktı bende dayanamadım yakasına yapıştım. Hemen annemle abim kardeşim araya girdi. Bilmiyorum ya ben çok asabiyim ya da insanlar benim sevmediğim hareketleri yapıp beni sinirlendiriyor. Babam da benim ne kadar sinirli biri olduğumu bildiği için infazımı yakacağım kardeşini geberteceğimi söylediğim de ne kadar ciddi olduğumu bildiği için kardeşine artık ne dediyse birdaha beni aramadı g. t oğlanı, velhasılkelam kendi göbeğimi kendim kesme kararı aldım hedefim bu yönde. Kimsenin yanında çalışılmaz hele akrabanın yanında hiç çalışılmaz.
Hayırlı olsun :)
Ben baba tarafını gram sevmiyorum anlayacağın bir gram sevmiyorum o kadar nefret ediyorum ki kelimeler bile anlatmaya kifayetsiz kalıyor.
Aslında bu sadece iş hayatında böyle değildir yani aile hayatında toplum içinde insan bazı zaman birileri tarafından sevildiğini ve Onur'a edinmek istediğini istendiğini bilir. Bu aile içinde bile böyledir bazı zamanlar ailenizden birileri sizi teşvik ettiği zaman arkanızda destek olduğu zaman en korktuğunuz şey bile başarmak için çaba gösterirsiniz, ama en kötüsü meydana gelirse yani sen yapamazsın beceremezsin sen bir şeyden anlamazsın kafasıyla insanlar size yaklaşırsa Evet motivasyon olarak kötü olursunuz ve hiçbir şeyi başaramazsınız.
Bizim ülkedeki işverenlerin birçoğu da sadece kendi getirsini düşünür personelinin mutlu olup mutlu olmaması umurunda bile değildir.
Çalışanını motive ve memnun edeceksin ki o çalışan başarılı olsun. Eline her imkanı vereceksin, konforlu çalışmasını sağlayacaksın ki o da başarılı olacak
Bu çocuk hep haklı
Baş sorumlu onlar zaten. Elbette personelini en iyi şekilde motive edip yol göstermek durumdalar şayet başarı istiyorlarsa. Yoksa başarı havadan gelen bir şey değil. Çaba ve karşılığıdır.
Keyifli günler 🍀
Cevap
21Cevap
Selam gadası 🙃
İlla ki çalışana negatif enerji veren bir işveren, personelinden yeteri kadar verim qlamaz.
Evet olabilir bence
Dun calistigim yerde sabah patron gunaydin dedi herkes gunaydin dedi bilgisayara bakarak gunaydin dedi diye 3 arkadas a siz iscisiniz ben pateonum hana saygi duycaksiniz dedi bagirdi etti adamlar az daha isi birakiyodu yalvar yakar yerine gecirdi ordaki diger departman mudurleri. Patronlar bi her boka atlamasa is yururde
iş imkanı vermişiz maaş vermişiz daha ne yapalım . kurumsallık dıye 200 tl verıp dogum gununde de pasta alıyoz.
onlar satısı artırsın bızı bı mutlu etsın prim neydi verırız bizde.
burası kreş degıl işyeri gençler !
Evet benim patronumun bana bugün eşşoleşek diyip ablamın susması gibi.
donun gevşek deseydin sende :/
😂
Şimdi teşekkür etmeyi bilmeyen bir kişiden ne güzel yapmışsın ya da çalışmandan çok memnunum kelimesini beklemek mantıklı değil.
Kesinlikle. Ayrıyetten yapılan her işte bir çöp bulmak da ciddi anlamda performans düşürür.
Kimse kimseye motive vermek zorunda değil. Ama var olan motiveyi düşürmemek zorunda.
Kimseden bir şey bekleme poncik. İşini yap mesaini bitir evine git
Hayır personel herseyi göze alır bir durumda olması gerek kendine güven bakimla baslar gibi..
Ne motivesi daha çok para kazanalım diye bı işçiyi s. kmedikleri kalmıyo
Motive etmeye gerek yok. Hele ki patronun motive etmesine hiç gerek yok
Başka ne olacak çok verdinmi de çalışana suistimal ediyor
Ciao
Evet bir dönem mobinge eleştiri temalı videolarda patron olma yönetici ol sloganları modaydı.
Insan sevdiği işi yapıyorsa kimsenin motivasyon etmesine gerek yok
O da bir etken tabii. Bizim toplumuzun çalışmayı sevmemesi de etkiliyor bu durumu
O değil de nickin de değişik
Evet öyle
Ama resmine baktım ki hak edilmiş bir nick
Evet bu her zaman böyledir
Kısmen ama tüm yükü ona itemeyiz.
Yani bi dereceye kadar evet.
Evet Modumuzu düşürebilirler..
Maalesef öyle
Çalışmayanı nasıl motive edicen o zaman :))
Ben hergün motive ederim bebeğim
Bazen
Evet bence öyle
Evet
Yüzde yüz
Yorulmak