Kızlar okula giderken aman zaten evlenecek mantığıyla çok sıcak bakılmıyo neden?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Ailelerin görüşlerine göre değişir bu mantık, eğer bu düşünce yapısına sahip bir ailede yaşıyorsa kız çocuğumuz, kendisini geliştirmesi gerektiğini bilmeli.
- Nasıl olsa beni evlendirecekler diyerek baştan savmamalı okul hayatını, biz her zaman kız kardeşlerim için de erkek kardeşlerim ve ben de dahil okumak için sağlanabilecek elimizden tüm imkanları sağlamaya çalıştık.
- Kız çocukları cevherdir. Bu düşünce yapısı kesinlikle çok yanlış, okuyun.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılGünümüzde bu görüş giderek etkisini azaltıyor olsa da maalesef hâlâ kızlarını okutmayan aileler var bunun tek sebebi cehalettir başka açıklaması olamaz oysa bir toplumda kadına da çok fazla ihtiyaç vardır cehalet azaldıkça ben bu görüşün de yok olacağını düşünüyorum kadınlar baş tacıdır tabi ki eğer istiyorsa okutulmalı her türlü olanak sunulmalıdır haliyle bir cinsiyetin üstünlüğünü değil eşitliğini savunuyoruz her zaman 💙😊
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
17Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılToplumun saçma düşünceleri zaten. kadınlara görev gibi bakıyorlar. kadınların kendi hayatları ve kariyeri mutlaka olmalı
00 Yorumla
+1 yılEskiden gerçekten öyle idi babam beni de okutmak istemedi kız okuyup napicak diye eniştemlerin zoruyla ve baskısıyla okula yolladi beni şu an çok şükür böyle bir düşünce tarzı yok denecek kadar az bütün kızların okuması ve kendi ayakları üzerinde durması taraftarıyım
00 Yorumla
+1 yılKadını sadece doğurganlık için gören zihniyetin bakış açısı bu. Yoksa eşit haklara sahibiz bu konuda.
10 Yorumla
+1 yılBırakın bunları yahu... parasal sebeplerle okuyamayan çocuklara yardım yaparken bile açık açıl erkek çocukları daha baştan dışlanıyor
00 Yorumla
+1 yılKadinalr bu toplumda erkeklerden üstün olmaya başları
Suyunu çıkardınız yeter
Adamsaniz Feministliginizi güneydoğuda yapın
Batıda otta yapar00 Yorumla
+1 yılÜzülerek söyleyebilirim ki coğrafyadan kültürden tutun aile yapısına kadar yozlasmis bır durum
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılCiao
Dünya geneli 60lı yıllara kadar kadın 2. ci sınıf insan konumundaydı. Yeni yeni gelişme katediyor dünya. Maalesef ataerkil düzen bu zihniyeti entegre etmekte.
00 YorumlaÖyle bir şey yok bunu uyduran bazı soyu bozuk tipler
00 Yorumla
+1 yılKüçükken göster amcana pipini diye büyütülen ataerkil yobaz toplumdan ne bekliyorsun ki
00 YorumlaMilattan önce değil miydi bu olaylar? Yani devam ediyorsa bile birkaç kesimde devam eder.
01 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılOkumayin mk sizin yuzunuzden zina yeri oldu her yer
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılçünkü bu tür ailelerin kafası hala 20 30 sene geriden geliyor ve kesin ampule oy veriyorlardır
00 YorumlaHazır paracılar krediyle iş yaparız okumaya gerek yok kafasındalar ondan yani hiç birşeyde yapamadılar
00 Yorumla
+1 yılArtık eskisi gibi değil, kız çocukları da eğitim hakkından yararlanıyor
00 Yorumla
+1 yılbu zamanda kaldı mı gercekten bu sekılde dusunen aıleler
00 Yorumla
+1 yılBunları daha aşmadınız mı ya. Ben hiç rastlamadım oyle şeye
00 Yorumla
+1 yılÇünkğ cahil bir devlette yaşıyşruz erkeklerin daha üstün olduklarını düşünüyorlar
02 Yorumla- +1 yıl
Kızlar üstün tutuluyor toplumda.
+1 yılGeçmişten gelen aterkil tabular işte maalesef
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılArtık böyle şeyler olmuyor, kafanız çok eskide kalmış.
00 YorumlaO eskidendi simdi oyle bisey yok cok nadir
00 Yorumla
+1 yılEşitlik yok ki ülkede
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBence öyle bir şey yok, eşit şuanda.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSen hangi devirde kaldın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerkesin hakkı eşit olmalı
00 Yorumla
+1 yılEşit derecede
00 YorumlaEskiye uyanlar yüzünden olabilir
00 Yorumlahıc alakası yok eskıdendı
00 Yorumla
+1 yılCehalet cahillik
00 Yorumla
+1 yılYoo öyle bisi yok