Evlen demeyin, evlilik istemiyorum asla. Lise mezunuyum 26 yaşındayım ailemle yaşıyorum. Üniversite okuyamadım özel nedenlerden dolayı. Hiç bir mesleğim yok ve işsizim. Bugüne kadar iş hayatım olmadı. Bir yerden başlamak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum. Tavsiye verir misiniz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Onu sen bulucaksin başlangıcı ama şöyle düşünme hiçbir zaman ilk defa kazanacağın için kazandigin işte atıyorum bı asgari ücret çok gelir ilk başta yaptığın şeye razı bisekilde devam etme sürekli fazlasını iste çabala kendini yoneldigin alanda geliştir sürekli bı nevi master ol zaten günü geldimi senden daha iyisini yapan ve daha iyisini kazanan olmayacaktır okul mevzusuna gelince oda aynı ortalık 2. Bir dil bilmeyen okuldaki slayt lardan bilgi sahibi olan issizlerle dolu üni daha farklı şeyler katar günü gelince de yaşını gözetmeden okuyabilirsin kendimden örnek verim ben 2 yıllık okudum sonra arkadaşlarım 4 e tmmladi ben gittim inşaatta amelelikle başladım şuanda kendi isimde profesyonelim 5 sene içinde kazandım baya şu an bı şirkette ortaklığın var ve mimarlık okuyorum benimle 2 yıllık okuyanlar şu an bı yerde maaşlı çalışan bundan 2 sene sonra ins bende kendi mimarlık ofisimi acicam yani yaptigin ise asla ben bunca sene bunun icinmi okudum çabaladım gibi düşünerek girme etik olanlar için konuşuyorum sen cabalayinca Allah'ta görüyor sana senin tukendigin gün sana yardım ediyor sadece şu an şu iş yapmak isterdim de ve git en alttan başla emin ol goruceksin yeterli o ilk aldiklarina ne kadar çok olursa olsun razı olma
33 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel anlatmışsınız Allah işinizi rast getirsin
En İyi Cevaplar
+1 yılLisans mezunuyum ama mezun olduğum bir bölüm harici mesleği yapıyorum. Üniversite demek iş ya da meslek demek değil vakit kaybı bir bölümü okuyacağına git terzilik öğren kendini geliştir konfeksiyon gir çıraklık yap sonra usta ol garsonluk yap turizm beldelerinde çalış yabancı dil öğren vs kolay değil hiç bir şey düşe kalka sende meslek sahibi olur paranı kazanırsın. Ben 29 yaşındayım 13 yaşından beri çalışıyorum. 15 yaşında yanında çalıştığım usta tokat atmıştı bana o gün benim hayatımda bir dönüm noktası oldu. Bir daha kimsenin altında kalmamak için kimseye muhtaç olmamak için çalıştım hep. Simdi de kimseye muhtaç olmuyorum çok şükür.
60 Yorumla
+1 yılÜniversite okumak sana bir şey katmaz üstüne senden zamanını çalar. İstediğin veya aklında olan bir iş varsa ona odaklan. Hayatına sporu da kat bu kötü enerjini silecektir. Fazla düşünme, ne olacak diye kaygılanma. Her şey olacağına varır.
Dediğin gibi biraz realist olmak gerekir. Okul falan işine gerersen boşa zaman kaybı.
Bir an önce spor ve ufak da olsa kazanabilceğin bir işe gir.
Bu iş satış danışmanlığı ve kasiyer gibi olabilir.20 Yorumla
Çok basit aslında hiç sermaye istemeden kendi paranı kazanabilirsin gidip bir şahıs şirketi kur sonra Yemeksepeti ve getir gibi platformlara dükkanlar aç ve kendi evinse tepsi börek baklava hatta eğer uğraşırım dersen ev yemekleri gibi şeyler yaparak sat basit vasat gibi gelebilir ama kendini rahatlıkla geçinderecek paralar kazanabilirsin. Para kazanmak dünyanın en basit işi sadece iste
18 Yorumla- +1 yıl
Nasıl olacak dediğin iş anlatsana
- +1 yıl
Tamam yinede anlatın
- +1 yıl
İyi güzel öneride bulunmuşsun ama öyle her şirket yemek satamaz, her şirket yemek satamayacağı gibi yemek satabilecek bir şirket kurman için yemek satan işletmeler statüsüne giren bir ruhsat alman gerekli koşulları yerine getirmen gerekir. Evde yemek yapayım elden vereyim mantığı yok yani.
- +1 yıl
Yasal olarak yemek yapacak ve satacaksan bunun tabii ki kaydı da evrak işi de olmak zorunda. Kimin varki diyerek başlarsan zabıtaları bir gün kapında bulursun. Bence böyle şeyleri insanlara önermeden önce biraz düşünmelisin. Nereden biliyorsun diye soracak olursan bir kaç ay önce aynı fikir aklıma geldi araştırdım, bir sürü prösedürü var yerine getirmen gereken. Aksi takdirde her önüne gelen hijyen mijyen dinlemeden homelocanta açar yürür gider. d
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
88
Cevap
91Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılSevdiğin ya da yeteneğin olduğu bir işten başlayabilirsin, bunu yaparken kendini her alanda hobi ya da sanat anlamında geliştirebilirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılMerhaba
Sorduğunuz konuda ben de size yardımcı olmaya çalışayım. Lise mezunusunuz, iş deneyiminiz yok ve çalışmak istiyorsunuz.
Öncelikle şunu belirteyim ki eğitim dediğimiz şey mutlaka okulda gerçekleşen bir şey değil. Türkçenin en büyük yazarlarından Yaşar Kemal ortaokul mezunuydu mesela. Eski başbakanlardan Bülent Ecevit de lise mezunuydu. Lise mezunu olmayı önünüze bir bariyer olarak koymayın.
Peki neler yapabilirsiniz?
Bence temel olarak iki alternatifiniz var.
1. Herhangi bir özel bilgi gerektirmeyen, çabuk adapte olunabilecek bir iş yapmak. Mesela komilik, tezgahtarlık, yaygın marketlerde çalışmak vb. bir iş. Bu işlerden birini bulmak zor değil ama tabi tek başınıza kira vs. ödeyerek geçinebileceğiniz bir gelir elde etmeniz son derece zor.
2. Çok iyi bildiğiniz bir işi yapmak. Herkesin başkalarından daha iyi yaptığı bir iş vardır bence. Mesela çok kitap okuyan biriyseniz editörlük yapabilirsiniz. Veya çok iyi aşçı iseniz iyi gelir elde edebilirsiniz. Bir tanıdığım iyi turşu yapar, bununla rahatlıkla geçinebiliyor. Kendinize sorun en iyi yaptığınız şey nedir? Başarılı insanlar sevdikleri işi yapan ya da zamanla yaptığı işi seven insanlar.
Bir işi çok istediğinizi gösterirseniz mutlaka bazı kapılar açılır.
Kolay gelsin.00 YorumlaÇok bir şey yapma şansın yok. Bu zamana kadar çalışmadığın için yapacağın işteki karşılaşacağın problemler sana zor gelebilir. Biraz sermaye ile belki kendi çapında bir dükkan açıp O konu üzerine giderdin ama sanirim o da yok. Daha önce bir iş tecrüben olmadığı için ideal bir iş bulmanda zor. Ama tabii ki bir şeyleri değiştirmek kendinden başlar. Bence atacağın ilk adım sosyalleşmek olsun. Zaten Şu durumda evlenirsen ev hanımından başka bir şey olmayacaksın. Spor yap dedi arkadaşlıklar edin iletişimini ile geliştir. Yeni insanlar ve çevreler edindikçe hayata bakışın Tarzın değişecektir.
00 YorumlaYaşın daha erken, bence ne yapmak istediğine karar ver, en çok neyi seviyorsun, hangi mesleği yaparsan mutlu olursun, iyice düşün ve o meslek ile ilgili bir üniversiteye git, ne yap et git.
Sonra da zaten üniversite de okurken staj falan çalışmaya başlarsın, hayatın düzene girer.
Ben bu yaşımda elimde zaten iyi bir mesleğim varken, yazılım öğrenmeye başladım, program ve uygulama yazıp satmayı planlıyorum, sen 26 yaşındasın yani çok gençsin, yapamayacağın hiç bir şey yok, kıymetini bil yaşının.00 Yorumla
+1 yıl- İlk başta kendine güzel bir iş bul
- Ailenle yaşamının sana kötü bir tarafı olmayacak. Hayata başlamam lazım diye telaşa kapılma!
- Evlen deyince zaten hemen öyle pat diye evlenilmiyor. O konularda sakinliğini koru. Doğru bir kişi olacak, kafalar uyacak belli bir süre sonra evleneceksin. Bu işlerin eskisi gibi görücü usülü gibi olacağı ya da zorla olma olasılığı yok.
- Kendin de para biriktirme, yatırım yapma bilinci oluşturup, buna göre hareket et! Mesela her ay 1 gram altın kenara atabilirsin..
00 Yorumla
+1 yılsınava girip açıköğretimden pazarlamaya yazıl. daha sonra kurumsal marketlere başvuru yap şok BİM a101 migros carrefoursa gibi bu yerlerde hem yasal hakların olacak hem de sigortalı olacaksın. okulu bitirdikten sonra yükselme şansın da var. sadece 2 senede mağaza sorumlusu olabilirsin. 2 sene sonunda eğer gerçek emeği vermiş olursan okulun da bitmiş olur bölge sorumlusu olarak yükselirsin. Altına şirket araba verir maaşın 10k olur sen de ben ne yapıyorum demezsin. ben part olarak çalışmıştım sonra full oldum. üni bittiğinde bıraktım ama bana yükselme vermek için çok yalvardılar. cidden sadece 2 senede bu raddeye gelebilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl26 yasindasin ve ailenle yasiyorsun diye niye sorun yapiyorsun ki?
ben 27yim ve üni mezunuyum, çalışıyorum ama bizde gelin olunca cikarsin baba evinden ve en doğrusuda bu eğer başka sorun yoksa
ben şahsen aile evinden evlenmeden ayrilsam aşırı saçma hissederim hani ne gerek var masrafa, ne gerek var yalnizliga bide sapiklar çoğaldi şahsen ben korkuyorum
Geçenlerde bir arkadasim ayri eve cikti ailesi yüzünden zorunda kaldi o da 27 yasinda ve ağlaya ağlaya bana ben böyle terk etmek istemiyordum aile evini beni zorunda biraktilar diye ağliyordu. Bence özenmeyin aile evi gibisi yok.20 YorumlaMaddi imkanin varsa universite oku. Eger boyle bir sansin yoksa. Mecbur bir yere girip calisacaksin. Ama her ikiside, disaridan gorundugu gibi kolay deyil. Bana kalirsan duzgun birisi ile evlen. Calisacagim diye surunmekten daha iyidir. bu yastan sonra sana ayak isleri yaptirirlar vasifsiz oldugun icin. Birde bir suru laf isitirsin
00 Yorumlabaşlamak istemek bir başlangıç. ama istemekle kalırsan konfor alanından çıkamazsın. bi' anda gelen isteği bastırma ve o an evden çıkıp, iş başvurusu yapmaya git. mesela lcw'da satış danışmanı için başvuruda bulunabilirsin. çalışma koşullarına bir haftada alışıyorsun. sonrasında önüne yollar çıkacak ve "neden bu zamana kadar beklemişim, para kazanmak ne zevkliymiş." diyeceksin.
00 Yorumlailk önce yapabileceğin basit işlerden başla... azıcık meslek öğren... sonrasında sosyalliğin ve çevren artacak... ve önüne değişik iş imkanları gelecektir... ve bunları değerlendirmek sana kalacaktır... basit işler derken... komi-garson-tezgahtar-satış elemanı vs... fazla tecrübe gerektirmeyen işler... allah yardımcın olsun
00 YorumlaÜniversite'ye başlamanız öneririm
Yani en azından oradan edineceğin çevreden iş teklifleri veya bir şeyler gelir çünkü üniversite ortaokul lise gibi değil
Bende 26 yaşındayım açıktan lise okuyorum
Üniversite'de olsam daha farklı olurdu hayatım belkide kim bilir00 Yorumla
+1 yılBir mesleğin yoksa, daha önce bir deneyimin yoksa zaten ailenle yaşaman en mantıklısı aksini düşünürsek sokakta kalırdın onu da istemeyiz. Yaşadığın bölge nasıl bir yer tam bilmiyorum ama sanayi bölgesiyse en kısa zamanda vasıfsız lise mezunu işçi arayan yerlere başvur elbet biri geri dönüş yapacaktır.
00 Yorumla
+1 yılLise mezunusun, evlilik istemiyorsun ve niye hala ailemle yaşıyorum diye isyan ediyorsun. Ne olacaktı? İşe girsen alacağın maaş ortada. Ayrı ev tutamazsın geçimini saglayamazsin. Yaşlandığın zaman yanında 1 kişi bile olmaz. Hangi kafayla asla evlenmem diyorsun, ailem dışında yaşamak istiyorum diyorsun?
00 Yorumla
+1 yıl26 yaşındayım. 4 yıldır yalnız yaşıyorum. İlk hayalim olan Antalya'ya yerleştim üstelik o güne kadar hiç gitmemiştim ve gittiğimde bir işim de evim de yoktu. Sonra Muğla'ya dien son İstanbul'a taşındım. Kendine güven her şeyin ilk adımı
37 Yorumla- +1 yıl
güzel de bunları hiç paran olmadan yapman mümkün mü
- +1 yıl
veya mesleğin olmadan.
- +1 yıl
Çevresı vardır
- +1 yıl
Param sadece bir kira kadardı, öğretmenim fakat ilk yıllarda hiç bir kurum beni almadı. Garsonluk yaptım
- +1 yıl
gittiğin yerde nasıl atandın?
- +1 yıl
Atanmadım ki, özelde çalışıyorum
- +1 yıl
anladım. nasılsın şu an hayatın. ilk zamanlar nerede kalıyordun.
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden evlenmek kötü bişey mi bir insanın yuvasını kurması aile olması ne sizdeki bu havalar evlenmeyince ne olacak işim gücüm yok diyosun ee o zaman ailenin dizinin dibinde oturacaksın işin yok gücün yok evlenmek istemiyosun ne yani anlamıyorum ki sizi
00 Yorumlabence üniversite sınavına hazırlan artık barajda yok kolay girersin iyi kötü bir mesleğin olur işe girersin para kazanırsın gezer tozarsın bır yandan da dilini geliştir artık iş hayatında ingilizce bilmeyene yer yok özel bir şirkette çalışan biri olarak konuşuyorum.
00 Yorumla
+1 yılBence de evlenme benden tavsiye. Neresi olursa olsun her yere başvurunu yap, bir yerden başla. Ben beş sene işsiz gezdim ama hiç pes etmeden her yere başvurdum. En sonunda birisi aldı beni, iyi ki aldılar kendime olan öz güvenim geldi.
14 Yorumla- +1 yıl
Sen de evlenip pişman olup hayatı zehir olanlardan mısın
- +1 yıl
Ben hiç evlenmedim ama çevremde gördüğüm kadarıyla evlilik boş benim için
- +1 yıl
Peki sen nasıl bir hayat istiyorsun düşünüyorsun istersen takipleşelim daha rahat konuşuruz
- +1 yıl
Sağol canım almayım iyi günler
Bence bir işe girerek para kazanmaya başlayabilirsin genelde Facebook iş ilanlarında çok rahat iş bulunuyor eğer çalışmak istersen oralara bir bak yaşadığın şehir için örneğin Kocaeli iş ilanları manisa'is ilanları ve benzeri...
00 Yorumla
+1 yılSeveceğini düşünduğün bir iş bul önce ekonomik özgürlük için bu önemli, sonra para biriktirmeye başla, bir yandan da eğitimini tamamla bu açıköğretim fakültesi olabilir. Sonra ev tutma ve devamı gelecektir
00 YorumlaSeçebileceğin, hobilerine uygun bir meslek hayal etmekle başlamanızı öneririm. Daha sonra o mesleğinizi araştırın bulun is ilanlarına bakın ve gorin bu kadar kolay değildir ama yinede belki denersiniz☺
00 Yorumla
+1 yılİlk önce iş başvurularında bulun işe gir çalış evini ayır ayrı bir ev tut böylece kendi ayaklarının üstünde durursun işe girdiğin için girişken olursun zamanla çevren olur birini bulur iyice tanır evlenirsin çoluğun çocuğun olur yaşar gidersin.
00 YorumlaBazı insanlarin kaderi ailesiyle yaziliyor.. kendini bi turlu ispatta edemiyor sehir disina ciksan ne is yparim ben diyorsun
Bence kendine güvenmekle baslayabilirsin
Tek çözüm evlilik degil o zamnlarda sknti cikiyor00 Yorumlaaslında ilk adımı atmışsın bu soruyu sorarak. çünkü belli ki gerçekten hedefin beli. sana iyi haber; zor kısım bitti. bir sürü güzel öneri gelmiş, sıra sana uygun olanı seçmen ve uygulaman. aynen devam ve hep ileriye...
00 Yorumla
+1 yılKızlar Bir Adım Öne tekstil iyi bir başlangıç olur bu arada meslek kurslarına git ayrıca açık öğretim olsun oku
00 Yorumla
+1 yılNacizane düşüncemi söyleyecek olursam en başda kendi bildiğini yap. Başkalarının söyleyeceği şeyler mantıklı olabilir ama o süreçte sen mutlu huzurlu olacak mısın bilemessin. Yaşayarak öğrenirsin ama ne yaparsan yap ben her zaman böyle devam edebilir miyim diye sor bence kendine.
10 Yorumla
+1 yılHerkes okumak zorunda degil aksine okumayip daha güzel islerde calisanlar var Türkiyede okuyana ekmek yok😜 ve sen yasin daha kucukken bir yere girip calissaydin o alanda kendini gelistirmis olurdun Şu an da meslegim. bu derdin. Neyse madem yeni baslayacaksin hangi alanda yetenegin olduğunu dusunuyorsan o alanda kurslar alabilirsin ascilik terzicilik kuaförlük vs. A bir yandam bir is bulup çalışmaya basla ki is hayatina alisasin.
10 YorumlaBak hayatım öncelikle hiçbir şey bilmiyorsan gir bir markete kasiyer olarak halk eğitimin özel kursları var beleş oradan dil eğitimleri alabilirsin bilgisayar eğitimleri alabilirsin aynı anda kendini yeterince geliştirdiğini düşününce çıkıp daha iyi bir işe girersin sıfırdan böyle başlanır benim bildiğim
10 YorumlaBen de 23ume kadar böyleydim. O yıl bı markette çalışmaya başladım. orada ilkokul mezunu bı kadın demişti ki seninle benim ne farkım var boş yere okumussun 😂 sağ olsun hırs yapıp sonraki sene üniversiteye başladım. Ve geçen yıl atandım. Zaman geçmeden kendine bı fırsat ver ve bı yerlerden başla derim
00 Yorumla
+1 yılSeninde dediğin gibi bi ise başlamak lise mezunu oldugunnicin maaş biraz yüksek asgari ücretin iş bulman lazım ve kendi başına yapacsksi kendin eve çıkacaksın zorluklar üstesinden gelebilmek için en az 3 sene omuzlarina yük binmesi ve ailenden desteksiz yaşamak evlilik de insanı kurtarmıyor bi bayansın tek başına ayakta kalk ki sana örnek olsunlar
00 Yorumla
+1 yılAh canikom, hiç geç değil. Önce part-time olarak minik de olsa kazanç sağlayacak, ilgini çekecek bir işe başlamalısın yola bence. Öyle ya da böyle en önemlisi maddi bağımsızlığın çünkü sonra her şekilde yolunu bulursun❤️ Ne yazık ki evlenmek asla çözüm değil, güzel hayatını zaten bir öküze bağlama…..
00 Yorumla
+1 yılÜniversiteye giderek başla en azından açıktan oku o sırada bir yerde çalışabilirsin mağaza falan olur market olur maksat kendi paranı kazanıp özgüven sahibi olabilmek sonrasında kpss de şansını denersin ayrıca evde de biseyler yapıp satabilirsin takı gibi başlangıç için bunlar güzel
00 Yorumla
+1 yılÖnce iş bul hemen başla 3 ay min 4253 alsan aile evi de Max her ay 1000₺ sini harca kalan 9 binle 1 1 uygun bı eve çik sonra her şey olacak bende aynı durumdayım sayılır seninle tek fark yaşımız
00 Yorumla
+1 yılGit markete gir benim gibi. Bende senin gibi düşünüyordum ilk başlarda. Açıktan okuyorum şimdi bi yandanda yeni işe basladım kasiyerim. Yorucu kabul ama değişmek istiyorsan bazı şeyeri göze almalısın. Benden sana tavsiye sigortalı maaşlı bi iş bul ilk olarak gerisi gelir..
00 Yorumla
+1 yılBende şu an baba evindeyim ama inşallah hayallerim var onları gerçekleştirmek istiyorum ondan sonra kendi evim olur aileme destek olurum güzel güzel cıvıl cıvıl olurum inşallah sende öyle olursun
00 Yorumla
+1 yılBana göre çok büyüksün ama ben muhasebeyi öğreniyorum iş yerinde bir yere varman gerekiyor başarınca daha çok heves oluyor sevdiğin bir işi seçmelisin öncelikle fabrikalardan başla
010 Yorumla- +1 yıl
Var tabiki programları bilmen yeterli herkes alıyor
- +1 yıl
Ortaokul mezunuyum liseyi açıktan okuyorum
- +1 yıl
Çok zevkli inan ve başarırsın
- +1 yıl
Kolaylıkla bulursun şu programları kullanmasını biliyorum dediğin an işe girişini yaparlar
- +1 yıl
Kurs süresini bilmiyorum ben direkt patrondan öğreniyorum
+1 yıl1 iş bulup çalışmaya başlayabilirsin. en azından kendi sorunluluğunu kendin almış olursun. akşam sanat okullarına git halk eğitimlerin verdiği kurslara git en azından 1 sertifika elde edersin.
00 Yorumla
+1 yılkps ye zorlarken bi yandanda halk eyitimin meslek edindirme kurslarına yazıl derim yatkın oldugun bir dalda ya da bi tekstil ya da kuaförde cıraklıkdan başlaman lazım gibi
00 Yorumla
+1 yılBen de senin gibiydim şu an kısmen senin gibiyim 😅
Herşeyi yarım bırakmıştım. Başka bölüm okumama rağmen ilerleyemeyince ve karar veremeyince önlisans çocuk gelişimi okudum, bölümle ilgili iş hayatım da oldu ama bana göre olmadığını anladım. Sonra özel sebeplerden yine ailemle yaşamak durumunda kaldım.
Demek istediğim tek tek çok iyi düşünüp ne yapmak istediğine "karar verip" o meslekte ilerlemen lazım. Bir rutinin olması lazım ki hayatın düzene girsin00 YorumlaBir kursa yazılabilirsiniz ya da bir hobi edinerek bile başlayabilirsiniz. Ben de işsiz kaldım pandemi döneminde ama sonradan iş buldum. yeter ki çalışmak isteyin.
00 YorumlaAöf ten bir bölüm oku, ingilizce çalış ve günlük okuduğun dalda kitaplar oku.
2 sene sonra disiplinli bir şekilde çalışırsan vizyonuna göre istediğin bir işte çalışırsın.00 YorumlaAçıköğretim de olsa en azından üniversiteyi bitir o arada bir iş bul çalışmaya başla gerisi gelir ondan sonra
02 Yorumla
Soran+1 yıl1 ay sonra 27 olucam geç kalmadım mı küçük bir ilçede yaşıyorum ya iş imkanı olmayan bir yer 🥺
+1 yılotur oturduğun yerde ev kiraları olmuş 5 bin 10 bin asgari ücretle hayatta geçinemezsin ve markette reyon görevlisi ol ilk başlangıçta iyi meslek ya da hasta kayıt görevlisi falan
00 Yorumlasenin bu konumda başlayacağın tek şey evlilik hazırlığı olur kendin için yatırım yapmamışsın meyvesini bekliyosun dikmediğin ağacın 😂😂 senin ağaç kurumuş sen yeşerip gölgesinde meyve yemeyi hayal ediyosun. kusura bakma ama çok beklersin
04 Yorumla- +1 yıl
Ben ise burdan baktigimda senin agacinin kurudugunu ama bu kadının yemyeşil oldugunu goruyorum.
- +1 yıl
Dikkat et ama vermesini bilen almasını da bilir.
+1 yılOnemli olan nereden baslayacagin degil... Sadece baslaman.. her nereden baslarsan basla.. ama basla..
00 Yorumla
+1 yılGarsonluk yapmanı tavsiye ederim. Ben üniversite mezunuyum mesela garsonluk düşünüyorum. Çunku bahşiş var en güzeli garsonluk maaşı yüksek.
00 YorumlaÖnce rahat çalışabileceğin kafa ve beden olarak bir işe gir bir iki ay birikim yap sonra eve çıkabilirsin ama dikkat et hayat zor ve kötü 👍
00 Yorumla
+1 yılBende ailemle yaşıyorum Almanya'ya gittim annem yanımda geldi 😅 aslında güzel bir şey ama sıkıyo insanı
00 YorumlaAsgari ücretli bir işle başla sonrasında çevre edinmeye başlarsın, işeriyi düşünen ufku geniş arkadaşlar edinmeye çalış.
00 Yorumla
+1 yılBirikimin varsa online satış yapabilirsin yoksa bir iş bulup çalışabilirsin. Üni açıktan okuyabilirsn istersen
00 Yorumla
+1 yılİşe başlayabilirsin sana çok iyi gelir hem kendi paranı kazanmak hem de yeni ortam yeni arkadaşlıklar sana iyi gelir ya
00 Yorumla
+1 yıl1. Sınavlara calis üniversite kazan
ya da
2. Bir fabrikaya gir. girdigin fabrikadaki isi ogren. para biriktir. daha sonra sende fabrika ac00 Yorumla
+1 yılBu yaşına kadar hiç mi iş tecrüben olmadı
Vay anasını neyse ilk iş bul sonra halloluyor her şey02 Yorumla
Soran+1 yılEvet hiç iş tecrübem olmadı sağlık sorunlarım vardı hayatım hastanelerde geçti
- +1 yıl
Kusura bakma tahmin edemedim 🌼
Ama dediğim gibi iş bulunca paran oluyor istediğini al ye iç giy çıkar özgür oluyorsun aileden bağımsız kendi kararların kendi hesapların giderin gelirin falan filn insan cidden kendini işe girince birey hissediyor yani en azından bende böyle oldu şu an istesem ayrı eve bile çıkabilirim yani bu kafanın rahatlığı çok güzel
İş bul kendi evine çık zamanla düzen oturt kendine bi araba motor bişi al kendine zaman ayır özgürlüğü yaşa en son evlen
00 YorumlaAofden okuyup kendini gelistirebilirsin bi is bulup calismaya basla bulamiyorsanda yardimci olurum kolay gelsin
00 YorumlaBelediyelerin mesleki kursları oluyor. Onlara katılmayı düşünür müsünüz? Belki ileride bir gelir kapısı açar size de.
00 Yorumla
+1 yılÖnü açık bir bölüm okuyarak başla bence gerisi bir şekil gelir, sen kendini geliştirdikçe
01 Yorumla
Soran+1 yıl27 olucam 1 ay sonra zaman kaybı olacak üniversite ben kısa yoldan birşeyler yapmak istiyorum işte
+1 yılEvinin konforunda hem sosyal aktifligin mumkun oldugu bir sektorle tanistirabilirim 😉😉
14 Yorumla- +1 yıl
Hanfendi size mesaj atacaktım ama xper yetmedi
- +1 yıl
Buyrun
- +1 yıl
Yazdığınız konu hakkında konuşmak istemiştim
- +1 yıl
Ozelden ulasin lutfen
+1 yılGit bi meslek öğreneceğin işe gir mesela terzilik tabi meraktın varsa
10 Yorumla
+1 yılAlın sırt çantanizi gidin bir ülke yahut şehire iş ve ev bulun yaşayın ben öyle yaptım
00 YorumlaTolstoyun Bisikleti hikayesini oku ordan ilham alırsın
00 Yorumla- Devamını Gör (119)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > 26 yaşındayım, hala ailemle yaşıyorum. Hayata nereden başlamalıyım? 🥺
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat