Gerçekten bir gurur tablosu, ne desem az kalır Kızlar Bir Adım Öne Tokyo Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan ilk Türk kadını olduktan sonra şimdi de madalya koleksiyonuna bir yenisini ekledi ve 5. kez Avrupa Şampiyonu oldu!Güreşte 2022 Avrupa Şampiyonu Yasemin AdarBileği bükülmez bir Türk kadını, ben başarılarını kendi hayallerim için örnek alacağım.
YASEMİN ADAR YİĞİT 5️⃣. KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU! 🥇🇹🇷
Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 76 kilodaki temsilcimiz Yasemin Adar Yiğit, 🇪🇪Epp Maee'yi mağlup ederek Avrupa şampiyonalarındaki 5. altın madalyasını kazandı! 👏 pic.twitter.com/FSi5QfGxQN— TRT SPOR Yıldız (@trtsporyildiz) March 31, 2022
Milli güreşçimiz Yasemin Adar'dan 5. kez gurur tablosu! Yeniden Avrupa Şampiyonu olan Adar'ın başarısı için ne söylemek istersin?
Biz Türkler nedense hep en çok dövüş sanatlarında adımızı duyurabiliyoruz. Atalarımızdan geliyor sanırım bu yetenek. Çünkü eski Türklerde evlenebilmek için güreşte kadının sırtını yere seremez isen o kadın seni koca olarak görüp almıyormuş. Tarih hocam söylemişti bunu
Tabikide milli sporcularımızın böyle başarılar alması beni gururlandırıyor fakat anlamadığım yıllardır neden sadece güreş, halter gibi sporlarda varız.
Mesela ben artık kayakla atlama dünya şampiyonumuz olsun istiyorum, F1 yarışcımız olsun istiyorum. Rolland Garros'ta bir Türk'ün filan oynamasını istiyorum. 3 tarafımız denizlerle çevrili neden 100 çarpı kelebek olimpiyat şampiyonumuz yok bunların cevaplanmasını istiyorum.
Kendisiyle gurur duyuyoruz. Bayrağımızı, marşımızı vatanımızı en iyi şekilde temsil ediyor. Bu sene kadın milli güreşçilerimiz takım hâlinde Avrupa birincisi oldular. Kelimeler yetmez o duyguyu tarif etmeye. Biz ekran başında heyecan coşku içindeyken kimbilir başarılı güçlü sporcularımız nasıl sevinmişlerdir.
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Milli güreşçimiz Yasemin Adar'dan 5. kez gurur tablosu! Yeniden Avrupa Şampiyonu olan Adar'ın başarısı için ne söylemek istersin?