Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Sorunun aşırı absürt sorulduğunu, amacının fazla görüş almak olduğunu düşünüyorum. Ülkemizde kadınların çok değersiz olduğu yok. Ancak ataerkil bir toplumdan geliyoruz ve kendini eğitememiş, hasta ruhlu insanlar yüzünden katlediliyoruz. Çoğu zaman kadınların çoğu yerde hakkı var artık. Sadece parazitleri temizlemek için adım atılmıyor. Hasta, katil insanlar sokaklarda serbest dolaşıyor. Sorun sistemde diye düşünüyorum toplumda değil
11 Yorumla- +1 yıl
Öncelikli şunu demek isterim. Sorunun öyle bir amacı yok. Özellikle doğu taraflarda hala bu böyle. Ve evet, söylediklerinize de katılıyorum.
En İyi Cevaplar
+1 yılTüm ülkelerde durum aynı maalesefki. En basit örnek Netflix teki dizileri izlerken insanlar sadece hikayeye ya da erotizme odaklı izliyorlar. Oysaki tüm dizilerinde kadınlar erkeklerle eşit ücret alamadıklarından ya da güvenli bir şekilde eve gidemediklerinden şikayetçi. Gündem olan seks educatin dizisinde bile otobüste tacize uğrayan kız şikayetçi olmak istemiyor ilk etapta. Sebebi ise güldü derler, gülmeseydin başına gelmezdi derler, inanmazlar şeklinde oluyor. Bizim ülkemize tanıdık bir sahne değil mi bu? Dizi deyip geçmeyin. Her dizi ülkenin kültürel ve sosyal problemlerini az ya da çok yansıtır. Ve eleştirir. #KızlarBirAdımÖne #BenVarım
22 Yorumla- +1 yıl
Evet, edebiyat eserleri olsun diziler olsun filmler olsun bunlar hep ülkelerin kültürel ve sosyal sorunlarını yansıtıyor bu bir gerçek. Bu sorunlar sadece Türkiye ye özel değil tüm dünyada yaşanan şeyler.
- +1 yıl
Kesinlikle öyle
+1 yılKadınların en değerli olduğu ülke Çin. Neredeyse kilosu kadar altın değerinde.
Kadınlara en fazla pozitif ayrımcılık yapılan ülkeler isveç norveç danimarka
Kadınlara en kötü muamele yapılan ülkeler: Afganistan, Pakistan, Bangladeş, Hindistan.
Kadınlara ikinci sınıf insan muamelesi yapan ülkelerin başında Japonya geliyor.
Kadınların en özgür olduğu ülkelerden biri Tayland.
Kısacası Türkiye'den iyileri de var kötüleri de.
Dünya sıralamasında ortalarda bir yerlerdeyiz.11 Yorumla- +1 yıl
vay be
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
5Cevap
+1 yılCahil insanlar yüzünden gadası
12 Yorumla- +1 yıl
Toplumumuzda çok cahil var
- +1 yıl
maalesef ki
Düzenin kendisi zaten kadını değersiz hale getirmiyor mu?
11 Yorumla- +1 yıl
O da doğru
rusya var, erkeklerin çoğu evde yatıyo bütün gün içiyolar kadınların çalışma oranı daha yüksek
11 Yorumla- +1 yıl
Rusya zaten ohoo
+1 yılGerici ülkelerde evet. Gelişmiş ülkelerde bile rastlanabiliyor makesef
00 Yorumla
+1 yılBence şehir efsanesi o
12 Yorumla- +1 yıl
Öyle mi dersin 😂
- +1 yıl
Bence öyle
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBizim ülkede kadınlar gayet iyi durumda bence.
00 Yorumla
+1 yılHerkes kendi değerini kendi belirler.
10 YorumlaBende öyle, katılıyorum
10 Yorumla
+1 yılHiç sanmıyorum
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Başka ülkelerde de kadınlar bizim ülkemizdeki kadar değersiz mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat