+1 yıl'Siz her kabın şeklini alabilecek genişlikte ve cıvıklıkta olabilirsiniz. Ama biz gazlar kadar soylu ve hacimliyiz. Farklı şekillerde olsak da kalbimiz birdir. Kişi, kendinden bilir işi derler. Belki de siz bizi sığdırmaya çalıştığınız kalıplara hapsoldunuz.
Ama neden çıkış yolu aramak yerine diğerlerini de yanınıza toplamaya çalıştığınızı anlamıyorum. Açıkçası ilgilenmiyorum da. Sonuçta genellemelerinize dahil değilim, olmayacağım da!' derdim. Onlara söylemek şeyler bu kadar ๑00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Öncelikle özgüvensiz olduklarını düşünüyorum böyle insanların. Başkalarınıyerek kendilerine daha iyi göstermeye çalışıyorlar. Ayrıca en önemli eksiklikleri de eğitim. Cehalet. Açıp bir gün olsun 50 sayfa kitap okumamış insanlardır bunlar. Bu sebeple söyleyebilecek pek bir şey yok her şey ortada
00 Yorumla
+1 yılYani hocam, bu kategori yeni çıkmış ve bu sorudaki tek kalıba sokan yargı kadınlar bir adım önde konu etiketi.
Neden önde niye önde erkekte kadında eşit baba kimsenin önde ya da geride kaldığı yok.
Adamlar iyi bir şey yapıyım derken bu etiketle bildiğin yaptıkları şeyi sıvamışlar.
Hoş bir şey değil cinsiyet ayırıp ileridir, geridir demek.20 Yorumla
+1 yılO kadar doğru dedin ki vallahi milletin kafasına göre yaşayanlar kendilerini balkondan aşağı atsınlar.. Milleti yargılayanlar kendileri o kadar sorumsuz ve istediği gibi yaşıyorlar ki. Bu kalıba sokma işini de adeta 2. iş gibi görüp egolarını tatmin ediyorlar.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
41Cevap
+1 yılZaten o tür insanlar yüzüne kadınlar rahat edemiyor gadası
00 Yorumla
+1 yılYa birde burdan şu kadınu toplumsal sınıflandırma konusunda ki yapılan sığ at gözlüklü önyargılı bakış açılarına olan sitemimi dile getirmek istiyorum yok "tam kadın arabası" " tam bayan bilgisayarı" ay pardon da kime göre neye göre yani günümüzde kadınlar da geniş kasa büyük arabalara binmek istiyorlar o yönde tercih ediyorlar aynı şekilde aynı oranda küçük arabaya binen erkek sayısıda çok. Yani bu arabayı üreten kişi kullanım alanına dişi diye not mu ekliyor. Ayyh ohh döktüm içimi rahatladım beee 🌸💃
10 Yorumla
+1 yılGörsellerde de göründugu gibi. Dış gorunusumuz , giyim tarzimiz, bakimli olup olmamamiz, cocugumuz olmasi ya da yeni evli olmamiz, meslegimiz.. falan filan... insanlarin yorumlarina ve yargilarina kalmis ne yazik ki. Birincisi biz kadinlar kızlar olarak ozgur irademizi korumali ve bu gibi yargilayan yorum yapan sahislari dinlememeliyiz. Biz kadin olabiliriz ama önce biz bir insaniz. Kimse bize ne yapacagimizi, nasil oturup kalkacagimizi ya da nasil davranacagimiza karisamaz. Kendi irademiz ne derse o'dur.
10 YorumlaHiç iyi şeyler düşünmüyorum. Kadında olsa, erkekte olsa çok acınası bir durum. Kendisine saygısı olan insanın bir diğerine saygısızlık yapacağını sanmıyorum. Ve bu tarz algılara kapılmış bu tarz bir zihniyetle büyümüş hem kadın hem erkeğin kendisine saygısı olduğunu da düşünmüyorum. Kendisine saygısı olan bir diğerini yargılayıp, yaftalamaz. Kalıba sokmaya çalışmaz.
20 Yorumla
+1 yılBana da erkeksi olduğum için öyle diyorlar yok erkekler seni beğenmez yok kadın gibi ol erkek gibisin sanae yrrm ben kendimi erkeklere beğendirmek zorunda mıyım ya sanki onlara kendimizi beğendirmek için yaşıyoruz onların beni beğenip beğenmemesi skimde bile değil.
30 Yorumla
+1 yılKadınları değil insanoğlunu bı kalıba sokmaya çalışmak saçmalık kadın şunu yapar bunu yapamaz erkek şunu yapar bunu yapamaz ne alaka tamam belli başlı kadınlık ve erkeklik görevleri elbette vardır yaratılış gereği ama bunun dışında kalıba sokulmamali gereksiz...
31 YorumlaNe annem bu tip kalıplar çevresinde yetişmiş insan değil. Kendi ayakları üzerinde durmuş ve her zamanda öyle olmuştur
Ama illa ki bu kalıplar içinde kalanlar var
Ancak;KİMSE KİMSEYİ BİR KALIBIN İÇİNE SOKMAYA HAKKI YOKTUR. BUNU YAPAN ANCAK GERİ KAFALIDIR GERİ. NEŞET ERTAŞ'IN BİR SÖZÜ VARDIR "KADINLAR İNSAN BİZ İSE İNSANOĞLU"
TEKRARDAN TÜM KADINLARIMIZIN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN 🌷 🌷
30 Yorumlaİki cinsde de bu durum var bu dünyayı tek başımıza yaşamıyoruz eğer karşı tarafı rahatsız edici bir eylemde harekette bulunuyorsam beni bir kalıba soksunlar yargılansın lar eyvallah der haklılar derim sonuçta kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok
20 YorumlaKadınlar kendi kendilerini de kalıba sokuyorlar.
"Kadın şöyledir, kadın böyledir, kadınlar hisseder, bir kadın şunu asla affetmez, kadın şudur, kadın budur, bir kadın severse şunu yapar, giderse şöyle olmuş demektir" eeeeh yeter be!
"Bir kadın şöyledir" demeyi kesin artık. "Bir kadın" edebiyatından bktım. Bir kadın diye bir şey yok. Herkes insan, herkes farklı davranışları olan kişiler.20 Yorumla
+1 yılTüm bunların yanı sıra erkeklerinde böyle kalıplara sokulmasına karşıyımm..
-erkektir yapar
-erkek eve geç gelir
-erkek adam şöyle olur böyle olur
Vs vs20 YorumlaX Kuşağı ve öncesi sebebiyle gelen cehalet diyorum ben buna. Tabi bu kuşaklar arasında kültürlü ve bilgili insanlar var ama azınlık olarak. Bu da düzelecektir zamanla.
10 Yorumla
+1 yılher iki cinsiyette de maalesef bu tip kalıplar var keşke tüm bu kalıpları kırabilsek
işte o zaman daha huzurlu bir toplum oluruz..20 Yorumla
+1 yılKalıp makinası olmayı bırakıp insan olmaya davet ediyorum sadece. Tüm kadınlarımızın kadınlar günü kutlu olsun.
10 Yorumla
+1 yılÖzellikle ilk başta ki durum çok tav oluyorum kadın özgürdür herhangi bir nesne ya da makine değildir
10 Yorumla
+1 yılKadının en büyük düşmanı yine kadın oluyor maalesef. İçinde ki kıskançlığı insanlar nedense sindiremiyor
10 Yorumla
+1 yılOnlar kadınların geri kalmasını isteyen cahillerdir
Kadınlar günün kutlu olsun 🌺12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim 🌸
- +1 yıl
Rica ederim 🌸
Kim ne yaparsa kendine yapar.
Kadının en büyük düşmanı yine kadındır. Ve yaşadıkları olumsuzluklarin çoğunun sebebi kendileridir.10 Yorumla
+1 yılKadınlar aslında kendini kalıba sokuyor mesela "kız başıma neyere giderim, kız başıma bunu başardım bak gör" diyorlar bunlar cinsiyetçi söylemler. Kız başıma kelimesinden vazgeçin siz kadınsınız ve her şeyi başarırsınız.
00 Yorumla
+1 yılMidem bulanıyor bunları duyunca. Hizmetçi arıyorlar sanki
10 YorumlaBu tarz çıkarımlarda bulunan erkeklerin yaşadıkları hayat der susarım...
10 Yorumla
+1 yılKüf kokan fikirlerini alıp hadi ordan gitsinler diye düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yılBunu genelde kadınlar yapıyor diğer kadınlara. Benim hep gördüğüm bu.
10 Yorumla
+1 yılkadınlar bunu umursayrak aslında kendilerini bir kalıba sokmaya çalışıyorlar
10 YorumlaBoş yapıyorlar derim. herkes kendi hayatına baksın.
10 Yorumla
+1 yıloy veriyorsunuz :)
secme secilme hakkını vermis pasa
neyse konu zaten cok da uzun bu zihniyeti özenli kurdu bu hukumet :)01 Yorumla- +1 yıl
Profilimde siyaset yapma
Gizli Üye(18-24)+1 yılAnca çalışabilirler zaten. Bizi kalıplara sokamazlar, kendi zihniyetleriyle çevreleyemezler.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSizde erkekleri sokun konusun durun erkek dedigin soyle olur diye 😁onlar susmazsa siz konusun
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkekler bu kadar mi ise yaramazlar , bi kez olsun adlari gecmemis
10 Yorumla
+1 yılEdep ahlak denince aklına kadın gelen her kes edepsiz ve ahlaksızdır
00 Yorumlao sırada erkeklerin üzerindeki baskılar kimsenin umrunda değil tabi
00 Yorumla
+1 yılElalem denir ki
Asıl sorun elalemşn dediğini ciddiye almaktır00 Yorumla
+1 yılİşin acı tarafı da hemcinslerinizin daha çok yapması.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİşin güzel yanı artık birisinin hangi partiye oy verdiğini öğrenerek bu cahilliklerle karşılaşıp karşılaşmayacağını az çok kestirebilirsin.
00 Yorumla
+1 yılkadını erkeği yok bunları yapan uğraşı olmayan amaçsız insanlardır ciddiye bile alınması gerekmez
10 Yorumlao kalıpları kırın arkadaşlar kimsenin sizi şekillendirmesine izin vermeyin
00 Yorumla
+1 yılHer birinin canı cehenneme.
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKadın istediği kalıbı kendi seçer, kime ne?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBöyle seylere takılmayin ya erkeklerede neler neler diyorlar
00 Yorumla
+1 yılKadınlar su gibidir ama bulunduğu yerin şeklini almak zorunda değiller. İnsanlar da maalesef ki bu artık inat olmuş illa bir kıskançlık, içten pazarlık oluyor
00 Yorumla
+1 yılKendilerine dönüp baksınlar
10 YorumlaMilletin ağzı kapanmıyor
10 Yorumla
+1 yılBir an önce nesillerinin tükenmesi dileğiyle...
10 YorumlaBeyinsiz olduklarını düşünüyorum
10 Yorumlayetersiz insan oldukları için
10 Yorumla
+1 yılErkekleri kalıba sokmaya çalışıyorlar?
10 YorumlaBağnaz cahil olduklarını
10 Yorumla
+1 yılYuvayı dişi kuş yapar lafı çok doğru bence
10 Yorumla
+1 yılGörseller her şeyi ortaya koyuyor zaten..
10 Yorumla
+1 yılKadının düşmanı ne yazık ki yine bir kadın
10 Yorumla
+1 yılİnsanlar o kadar bosbıgas kı çoğu zaman sadece konuşuyorlar ama devam etsınler
00 Yorumla
+1 yılTek düşündüğüm şey onları kadınlardan uzaklaştırmak :( .
00 Yorumla
+1 yılHepsi pislik. Allah akıl fikir versin. İnsanı belli bir kalıba sokan her görüşten nefret ediyorum.
00 Yorumla
+1 yılyetersiz ve basit insanlar olduklarını..
10 Yorumla
+1 yılZavallı ve ezik olduklarını düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılDüşüncesiz bir cahil olduklarını
00 Yorumla
+1 yılÖnce kendinizi bir kalıba sokun derim.
00 Yorumla
+1 yılOnları yetiştirenin de bi kadın olduğunu
00 Yorumla
+1 yılCahil olduklarını düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılCiddiye almıyorum öylelerini.
10 Yorumla
+1 yılcanlari skiliyor
10 Yorumla- Devamını Gör (10)
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Yeni Yıl