Psychological Science dergisinde yayınlanan araştırmada, olumsuz ve istenmeyen düşünceleri yazıp çöpe atmanın, ruhsal olarak rahatlattığı tespit edildi! Ohio Devlet Üniversitesi’nden Petty, kişilerin düşüncelerini somut nesneler olarak değerlendirebileceğini belirterek, ”Düşüncelerimizden onları görür gibi bahsediyoruz. Düşüncelerimize tutunuyoruz. Onlara dayanıyoruz. Tüm bunlar düşüncelerimizi bizim için daha gerçek hale getiriyor” ifadesini kullandı.
Siz olumsuz düşünceleri başınızdan nasıl def ediyorsunuz? Belirli bir yönteminiz var mı?
Olumsuz düşünceleri yazıp çöpe atmak rahatlatıyor! Siz olumsuz düşünceleri başınızdan nasıl def ediyorsunuz?
Ben şunu herkese tavsiye ederim kendi bulduğum bir yöntem: A4 kağıdına bozuk parayla kapakla en ortasına bir daire çiziyorsunuz içini kurşun kalemle boyuyorsunuz odanızın duvarına asıyorsunuz. Aklınıza gelen kötü olaylar ya da yaşadığınız kötü bir şey olduğunuzda ağladığınızda hep o noktaya bakyorsunuz o siyah boşluğun içine onları tıkıyorsunuz. Onlar orada kalıyorlar ve sizz.. Son tempoda hayata devam marş marş..
Maalesef bu bir varsayım... Çünkü çöpe atılan her şey değersizdir. Ama bizim beynimizin en derinlerinden yüzeye çıkan düşünce yığınına engel olmamız çok zordur. Ya çözüm bulmalıyız ya da boşvermili.. Başka bir seçenek mümkün değil. Hayatımızın bize verdiği bu sorunlarda.. uyurken bile uyanık olan bir organın kayıtsız kalması beklenemez zaten. :)
Şimdi ralli de yarışmanın bir kuralı var, atlattığın virajı düşünemezsin.
Aynısı hayatta da geçerli devam ediyorsan sıkıntılı süreçlere takılamazsın...
Benim kendi yöntemim ne zaman stresli olursam simulasyonu kurarım 200-300 km basarım ve arabayı çizmeden naparsam yaparım o zaman bir huzurlu oluyorum ki sorma gitsin :) :)
Bir dönem sadece ağlayarak... Baktım olmuyor yazmaya başladım yazdım yırttım milyon kere baktım oda kesmedi şimdi güvendiğim her insana anlatıyorum bütün dertlerimi konuştukça rahatlıyorum rahatladıkça hafifliyorum tüy kadar hafifim artık icimde tutmuyor biriktirmiyorum eskisi gibi... Tavsiyem konuşun dertlesin içinizde bırakmayın ki büyümesin o dert...
Ne yaparsan bunlar karşına değişik kılıklarda tekrar çıkar o kağıtı yaksan bile. Savaşları açlığı zulmü kağıta yazıp yaksanda okyanusa atsanda nafile buna dur demek için kılını bile kıpırdatmayan dünya efendileri bòyle uyduruk dergilerle algıları kontrol ededursun cehennem bizi yakmaya başladı bile. Adamın yakını kanser olmuş oğlu hasta parası yok kağıda yaz çöpe at haa. Oh ne güzel ne güzel.
Def edemiyorum ki O olumsuz düşünce ya olumlu bir şekilde geri dönecek ve 'Oh şükür düşündüğüm olmadı' diyeceğim ya da olumsuz düşündüğüm şey olacak ve 'Bak ben demiştim abi zaten hiç iyi bişey olmaz' diyerek kendimi haklı çıkartıcam
Evet yazmanın rahatlattığı doğrudur fakat ben yazdıklarımı çöpe atmıyorum ilgili şahışa iletiyorum, söylemeşi ayıp acayip döşenirim whatsapp tan falan 😜
Olumsuz şeyleri yok saymaya gayret ederim genelde. Yoksa içtiğimiz suda bile olumsuz şey bulabilecek potansiyelde insanlarız. @Gölgesizkarakter bilir, her şeyi olumlu yönden görmeye çalışırım.
genelde üstüne gider ve çözmeye çalışırım eğer yapamiyorsam müzik dinleyip unutmaya çalışırım ya da bir deftere elim agriyana kadar yazarim😊 yazmak ve çizmek en iyi yöntem aslinda
ne kadarlık bir rahatlama sağlıyor 5 saniye?10 saniye? :) keşke olumsuzluklardan kurtulmak o kadar basit olsa. bunun yerine gerçek ortadan kaldıracak çözümler bulmak daha mantıklı.
Her türlü yolu denedim. Başarılı olamadım. Bende en çok işe yarayan yöntem ağlamak. Ama bağırarak, hıçkırarak. Çocuk gibi ağlamak. Sonunda kafanız bomboş oluyor.
Kötü düsünceler genelde tecrübenin eksikliginden gelir.. :/ Simdi yazip atsakda cöpe kafamizdan atamadigimiza göre gerek yok :/ Yasiyoruz , görüyoruz , duyuyoruz , bakiyoruz.. :/
Müzik dinlerim. Öyle bir şey olduğuna da inanmıyorum açıkçası.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
onu mizahi bir şekilde tekrar yaşayıp etkisini aza indiriyorum sonra komik gelmeye başlıyor, bazen kendimle konuşuyorum etrafımda beni anlayacak varlıklar yoksa
Merhaba ben bu yöntemi olumsuz düsünceleri ddgilde pozitif düsuncelerimi yazıp yaktım sonra negatif dusuncelerin yakilmasi gerektigini ögrenince cok kotu oldum sizce kotu bir durumla karsilasirmiyim 😔😔😔
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Olumsuz düşünceleri yazıp çöpe atmak rahatlatıyor! Siz olumsuz düşünceleri başınızdan nasıl def ediyorsunuz?
En İyi Cevaplar