Karılarını eve hapsetmeler, çalıştırmamalar... Kadın şiddeti... Bunlar bir yana dursun, kadının hayatta rütbe kazanmasını bile istemeyen erkekler var.
Babam geçen uçağa binmişti. Kaptanı bir kadınmış. Az ötesinde oturan bir hacı amca, iniş gerçekleştirilene kadar kaptana laf etmiş: "kadına mı emanet canımız" diyerek.
Kimin söylediğini hatırlayamadım bir cümleyi takdim edeyim sizlere; "dünyayıerkekler, erkeklerikadınlaryönetir" Okuduğum bir kitaptan da bir cümle paylaşayım; Sizce de, kadından korkan erkeklerin sayısı, giderek artmıyor mu?
Günümüzde kadın düşmanı erkeklerin çoğaldığını düşünüyor musunuz?
Her kesin bir abla diyebileceği senin gibi biri olması olması lazım ki düzele bilsin. Annelerimizin tek suçu söylememesi. Babalarımızın tek suçu bilmemesi. Bunu çözüm olarak bir abla şart herkese. Tabi bu abla süslü püslü fenomen olmaya yolunda cirit atan olmamalı.(fenomen derken reelde 😃)
şu an genele bakamam sadece çevremiz görüyorum. Yaşlı kişiler çok ve sakin hayatları var. Yeni evlenenler aralarında aşırı anlaşmazlık var. Erkek anlamak istemiyor kadın anlatmak için hırpalıyor kendi. Bunu çocuktan saklamak en büyük hatadır ve buradan kalkıyor o büyük problemler. Aile çocuğunun huzuru kaçmasın diye hiçbir şey anlatmaz iken sonradan böyle sorunlar çıkıyor...
Aslına bakarsan, benim çekirdek ailemde babam kadın savunucusudur. Annem de kadın yericisidir. Yemek yapmayı bilmediğim için, babama gidip sormuştum. Hani, çok mu takar erkekler diye. Hayır dedi. Zaten iş güç sahibi olacaksın, ki eşin de öyle. Bir sorun olmaz dedi. Anneme gidip sordum, koca aç mı kalacak dedi :////// Aç kalsın. Bana ne. Ben hizmetçi miyim acaba? Püskeviti alsın çaya bandırıp yesin :P
Kardeşim bu olayların evrimsel sebebleri var kadın yapısı gereği edilgendir erkek o söylemeden anlasın ister ayrıca kadınların ne söylediğine değil ne yaptığına bakılır mantığıyla konuşur duygusuyla hareket eder kadın.
Kardeşim dediğim evrimsel psikoloji sağlıklı bir kadın sevdiği erkek ona açılsın ister açılmazsa işaretlerle bir nevi yanına çağırır, sağlı bir kadın ilişkiyi eşi ayarlasın ister nereye gidilecek ne yapılacak planlasın ister burda zevkli ve canlı bir erkek olman gerekiyor işte İletişim yetenekleri aşırı gelişmiş olmasına rağmen edilgenliklerini korurlar araştırmalarım ve insanlar üzerinde yaptığım deneyler sonucu ulaştım.
Yalnız bu eski kafalıların düşüncesi. Günümüzde giderek iyileşiyor bu durum. Zaten çalışan kadın sayısının artması da bu yüzden.
Kadınların işlerde başarı gösteremeyeceklerini öne sürüyorlar. Neden? Kadınlara çalışma fırsatı vermediler. Aslında zihniyet buydu. Ortaokulu bitiren okuldan alınır ve evlendirilir.
Tarihteki liderlerin erkek olmaları, çoğu buluşu icat edenlerin erkek olmaları ve diğer toplumsal konularda birçok işi erkeklerin başarması ile bu cümleyi kurmuştur. Çünkü onun gözünde kadın çocuk doğuran ve yetiştiren bir türdür. Kadın çocuk da doğurur, iş de yapar.
Sadece fikrin çıkış yerini tebrik etmene de hayranım. Mesela ben değil de beynim. Bu ikisini ayırıyorsun sürekli. Aslında en doğrusu, mesela çok güzel yemek yapana da ''ellerine sağlık'' deriz, burada fikir de beyinden çıktığı için şimdi sana hak verdim :D :D Teşekkürler bu arada. :)
Kadın güçlendikçe deliriyorlar fiziksel güçte bir yana kadar tabi ki onlarda genelde o vardır daha fazlası yok ayrıca bence erkek düşmanlığı erkeklerin bu güne kadar kadınlara duruş biçiminden kadın düşmanlığı da kadınların çoğu alanda kendini geliştirmesinden kaynaklanmaktadır.
Aynen öyle kadın düşmanı erkekler çoğaldı malesef. ailem de bile var, adam yanlış evlilik yapmış, yanlış kişiyi seçmiş diye komple tüm kadınlara düşman oldu. genelleme yapmak kadar yanlış birşey yok şu dünyada
Bu konu çok derin mesele aslında kesinlikle haklısın ancak bastırarak çözemezsin ve çoğunuz katılmayacak hatta linç edilebilirim ama %90 kadınlar yüzünden çıkıyor bunlar yani bir erkek kadın düşmanıysa kadınlar yüzünden olmuştur ya da psikopattır. .
Eğer önüne geçilmezse eşcinsellik, erkeğin feminenleşmesi ve kadın düşmanlığı baya artacak. Dişi yapısını çokça araştırdım bu yüzden biliyorum ama bilmeyen erkek onların karmaşık ruh hallerinin nedenlerini ya da duygusal olmasının nedenini çözemez erkek kafası net çalışır sorun-çözüm şeklinde ama kadının sorununu çözünce sizi sevmez ya da dediğini yapınca oğlan çocukları bunu yapıyor sanıyor ki gül verince tav olacak, ya da her dediğini yapınca daha çok sevecek, ayrıca anneleri tarafından yetiştirilen erkekler erkeklikten uzaklaşıyor iyice günümüz feminizm pompalıyor buda etkili ciddi çifte standatta var aslında erkeklerinde ezildiği noktalar var. birde kadınlar test eder erkekleri bu testleri geçemeyen erkekleri eler bilinçaltından gelir bu genellikle farkında bile olmaz kadın bu testler oldukça saçma olabilir örneğin dırdır bunlardan biridir çoğu zaman erkek zıvanadan çıkar mantıkla çözmeye çalışır ama olay başka sinirlenmeyip hafif alaycı üslupla gülümsese kadın uysal kediye dönüşür.
Mesela kızlar ilk buluşmada eski sevgili konusu açmaya kalkarsa onu kaybetmek istemeyen meriç alttan alıp dinler ve kız daha yüzüne bile bakmaz halbuki tersleyip -konuyla ilgim yoksa kapat deseydi kızın gözünde saygın bir görünüm alacaktı.
bir kız demişti bana mesela gömleğini hiç beğenmedim neden giydin diye bu basit bir test salak ve mal bir erkek bahane bulurdu yapılması gerekeni yaptım gülümseyip yeni aldığımı ve sık sık göreceğini söyledim.
Kadini bu kadar abartanlar bize kadin erkek esitliginden bahseder oldu once kendileri karilara kole olmayi biraksinlar esitligi savunurken durust olsunlar sonra tartisiriz kaldi ki felsefecilerde ve dinlerde bile aslen kadin dusmanligi vardir bosa degil bu
erkekler gücü kadınlar narinliği temsil eder o yüzden erkek kadından üstündür ayrıca erkeğin mantığı daha iyidir adalete isabet oranı her zaman daha fazladır
Bazı yerlerde katılıyorum ancak '' erkek kadından üstündür'' kısmına katılmıyorum erkek-kadın yin yang gibidir erkek adı üstünde erki, saygınlığı, özgürlüğü, baskınlığı, düşünselliği temsil eder dişi yapısı gereği doğurganlığı, güzelliği, narinliği, içselliği, duyguları simgeler.
Kardeşim senin dediğin elma mı üstün armut mu? baskın olmak üstün olmak mı? özellikler arasında üstünlük olabilir ama genele yaydığımızda kadın-erkek karşılaştırmasını saçma buluyorum.
@Kaslıfilozof kadın değil erkek gücü temsil eder bu durumda üstün olan erkektir mantıklı karar alabilen yine erkek olduğuna göre yönetim de erkekte olmalıdır
Dinler ve filozoflar bu işi büyük oranda çözmüş ancak duygusallığa kapılıp kadın düşmanlığına giden filozoflar var ya da din alimleri olayı baskınlıktan baskıcılığa götürmüş arada ince bir sınır var.
@Kaslıfilozof baskıcılık da gerekli eğer baskı yapmazsan yavaş yavaş tepene çıkmaya başlarlar kadın her zaman kendini yükseltmek ister ki daha iyi erkeğe ulaşabilsin bu içgüdüsel bir durum kendi erkeğini alt edip daha üstün erkeklere gitmek ister anlatabildim mi?
Yani erkeğim üstünüm falan dememde bir yerde aynı şeyi söylüyoruz. kadınlar katılmaz bunlara ama kadının mantığı geri plandadır duygusaldır kararlarıda duygusaldır hatta karar almak istemez mesela bugün ne yesem diye soran kadınlar bile var ya da sevgilimle yakışıyormuyuz amaç onaylanma isteği Yönetim konusuna gelince erkek lider ve baskındır doğal olarak daha iyi yöneticidir ancak şuda var kadında zorlasa mantığını kullanır ama erkek zaten çoğu zaman mantığıyla gider bu yüzden yönetim erkeksi bir özelliktir.
@Kaslıfilozof peki günümüzde kadınlar okuyor biryerlere geliyor toplum bozulmaz mı bu durumda hatta kadınlar çalıştığı için erkeklerin işsiz kaldığını iddia edenler hiç de azınlıkta değil
Evrimsel psikolojiye girersen evet toplumsal yapı bozulur zaten çoğu olay kadınların ERK sahibi olmasından kaynaklanıyor. Kadın güçlendikçe mutsuzlaşır çünkü daha güçlü bir erkek bulmakta zorlanır ayrıca erkeğini küçük görür bunlar bilimsel şeyler.
kişisel görüşüm yasalar önünde %100 eşitlik pozitif ayrım kesinlikle kalkmalı ciddi bir sorun bu erkekler bilinçlenmeli ancak olay daha derin bunları öğrensende genel kültür kasarsın daha farkında olursun mesela alfa olsan her kadını kolayca tav edersin çünkü kadında olay mantıkla değil içgüdüyle çözülür.
@Kaslıfilozof 1. si herkesin alfası birbirinden farklıdır 2. erkekte asıl olan güçtür çünkü ne kadar güçlü erkek ile çiftleşirse gelecek nesil o kadar iyi olur kısaca tanrı nesil devamı işini kadınlara vermiş öte yandan asi kadınları terbiye etmek yine erkeğe düşer
Evet herkesin alfası farklıdır kar tanesi gibidir. Evet güç önemli alfa tanımı çok geniş zaten zaten biraz beyni olan anlar ERKek ERK deniyor yani güç güçlü erkeğin soyu gider ki nesiller daha güçlü olsun. Alfaya gelince güç ve egemenliktir , baskındır , liderdir , özgüven ve kendine güven konusunda ileridir ve en önemlisi kendidir. ''bunu çok sık yapmam'' ı okumanı tavsiye ediyorum.
Kesin konuşunca birde dinlerden falan dem vurunca bir ihtimal dedim :)
Kardeşim kadınlar konusunda çok sertsin uyarayım yani zaten fazla ciddiye almaya deymez eşit haklar ve bilinçli erkeklerle olay çözülür aslında ama medya, siyasi partiler, gizli teşkilatlanmalar (daha iyi yönetebilmek için kadın egemen dünya istiyorlar ayrıca doğallıktan çıktığından toplum sapıtıcak[dikkat köle erkekler]) istemezler milletin uyanmasını
Benim esimde olmazssa olmazim calismasi, bir ideali olmasi bir hobisi olmasi, bir statusu olmasi.. Yasasin kendini gelistiren bayan, yasasin calisan ureten bayan
bence çoğalmadı azaldı çevremden bakarak diyorum eskiden erkeklerin sözü geçerdi şimdilerde kadınların sözü geçiyor kadın düşmanlıgı değil genelde kadınlar araçları acemice sürer yollara çok çıktıgım için bilirim nerde tecrübesiz var insanı bezdiren var geneli kadın çıkıyor arabayı çevirene kadar park yapana kadar işe gecikir trafiktekiler çalışabilir ama dindar biri özelikle istemez çünkü islamda evi geçindirme erkege yüklenmiş ama kadının islamda öyle mecburiyeti yok erkek mecburdur
Kadından korkma sebebi, kadınların artık her alana ulaşması her alanda hakimiyet kurabilmesi ve erkeğe hiçbir yerde muhtaçlık hissetmemesi. Hiçbir erkek bu kadar gücü kadında görmek istemez.
Her şey de olduğu gibi bu konuda da sosyal medyaya olan ilgi ile birlikte en ufak şeyler bile herkese sergilendiğinden daha göz önüne çıkmakla beraber artmadı hatta bu durum sonucunda tepkisini haklı/haksız ortaya koyan kadın sayısı arttı bence.
ben kadınların işgücüne katılmasını ne destekliyorum ne de karşıyım bana giren çıkan bir şey yok. benim desteklediğim şey kadınların iş yapabilecek kendi ayakları üzerinde durabilecek kapasitede olması.
düşman ne ya sanki savaş halindeyiz sanki silahlar çekilmiş biraz daha dikkatli kelimeler seçin hadi küçük görme falan desen daha doğru olacak bu arada kadının çalışma konusu biraz dini durumlara göre değişir yani burada bunu uzun uzun açıklamak zor
@bsk_klnc kadın erkek elbette eşittir ama eşit olmayacağı ve olamayacağı bir sürü şey vardır bunlarıda kabul etmek lazım bu demek değildirki erkek kadından daha üstündür kadının ayrı üstün erkeğin ayrı üstün olduğu yerler vardır dinen üstünlük takvada genel olarak beyin be akılda biter bedenen üstünlüğünü kullanan zaten hayvandır önemli olan eksikliğimizle fazlalığımızla bunu idrak edebilmek ne yazıkki erkeklerin kadınlara olan düşmanlığı arttıkça kadınların erkeklere artan düşmanlığı bir o kadar artıyor önemli olan feminizimlik değil insan olduğumuzu hatırlamamız hanım efendi
@bsk_klnc dünyayı ve tarihi değiştirmek, atomu parçalamak, bilimi güçlendirmek, teknolojiyi geliştirmek, savaş makinaları ve bombaları üretmek, uzaya uydu yollamak... bunlar yeri ve zamanında ünlü erkeklerce yapılan atılımlardır. dünyayı günümüzdeki haline erkekler getirmiştir. kadınlardan nadiren bilime aşık, ondan şevk alan birkaç kişi çıkabilir. güç kadınların değil, erkeklerin elindedir. sadece sistemler değişmiştir. zengin ve zeki bi' erkek çok güzel bir kadını parasıyla satın alıp, harcayıp, çöpe atıyorsa... her şey ortadadır, görebilene.
Dip not: Tek eliyle fermuarını açıp sallaya sallaya pisuvara işemek bunuda yapabilen bayan varsa 35 ekran televizyon hediye😉
@bsk_klnc Canım bırak. Bak aşağıda @Hüzün_kovan_kuşu bu abimize mükemmel bir cevap vermiş. Eski toprak, bir önceki nesil asla anlamaz bini. Sen yeni nesile bak. Eski nesilin hükümlüğünde değil günümüz.
şu an ki genç kızlar yönetmesin birşey ego ve umursamamazlıklarındam geçilmiyor (herkes değil tabi). Anne olan kadınlar olgundur ve yönetmeyi hakeder bence. onun dışınde iki cinsiyette birbirini aşağılamamalı ve köleleştirmemeli.
En İyi Cevaplar