İlk buluşma için öneri istediğim anketin altına gelen yorumların bazıları beni dehşete düşürdü. 18 yaşını doldurmuş, reşit bireylerin feminizmi hala erkek düşmanlığı olarak görmesi ve feminist görüşe sahip kişilerin ilişki yaşamadığı, erkeklerden nefret ettikleri gibi bağnaz düşüncelere sahip olması gerçekten çok üzücü. Feminizmi erkek düşmanlığı olarak mı görüyorsunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılBağnaz mı 😄😄😁 evet sana göre öyleyim galiba. Bir feministe göre kendi gibi düşünmeyenler bağnaz oluyor. Bu yüzden feminist gördüm mü direk mesafeyi koyuyorum, konuşmaya kalksak ağzımı ters yırtarlar, sonra da saygıdan bahsederler. Onlar eşitlik kavramını farklı bir boyuta taşıyorlar. Kaldı ki ben de eşitlikten değil adaletten yanayım. Bazı konularda kadınlara, bazılarında da erkeklere öncelik verilmeli. Eşitliğin uygulandığı günümüzde herkes adaletsizlikten şikayet ediyor zaten. Durum bu iken neden feministleri seveyim?
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Feminist görüşlü olan herkese saygım var, bende feminist bir insanım. Ama bunu her yerde baskılayarak dile getirme ihtiyacı duyup popülizm yapanlara saygı duymuyorum. Bu kişiler abartma potansiyelinde olup sadece kadın haklarını gözeterek erkek haklarına saygı duymuyor.
özellikle her görüşün altında feminizm i vurgulayanlar, vurgulama ihtiyacı hissedenler, bunu bir görüş değil savunma mekanizması yapanlar, kullandıkları her sembole bunu ekleyenler, hatta burada sizin gibi nick olarak kullananlara saygı duymuyorum. Feminizm i olması gereken yerden çıkarıyorsunuz. Feminizm bir görüştür, “eziklik psikolojisi ile her yerde vurgalanmaya çalışılan savunma aracı değildir”
03 Yorumla- +1 yıl
Kullandığım nickin esprili bir yanı olduğu için tercih etmiştim açıkçası. burada amaç feministliğimi vurgulamak değil kadınların girişimlerini destekleyen bir platforma uygun olduğunu düşünmemdi. Ben feministim diye ortalıkta dolaşan biri değilim. Ama kullandığım nickden dolayı erkeklere düşman olduğumun düşünülmesi ve nefret kusulması beklediğim bir tavır değildi. Dünya da bir şeylerin değiştiğini düşünüyordum ama demek ki hala gidilmesi gereken yol çok uzun. Buraya sosyalist, komünist, liberal gibi farklı bir ideolojik tanımla kayıt olabilirdim. Öyle olsaydı da aynı şeyi mi düşünürdünüz?
- +1 yıl
Saydığınız kavramlar siyasi ideoloji kavramlarıdır, siyasi ideoloji görüşleri her yerde belirtilebilir, takma ad olarak kullanılabilir, bu bir taraf sembolüdür.
Ancak feminizm taraf olmayı gerektirecek bir anlayış biçimi değildir. Ben eşitliği zaten ortak bir payda olarak görüyorum. Yorum ya da görüş olarak dile getirilmesine karşı biri değilim.
Katılmadığım nokta bunun bir savunma mekanizması olarak dile getirilme ihtiyacı gibi hissedilmesiydi çünkü buna gerek yok. Hak ve hukuk önünde herkesin eşit olması gerektiği aşikar (her ne kadar adalet sisteminden yoksun olsakta)
Bunun her yerde şiddetle vurgulanmasının toplumumuzu kutuplaştırdığını düşünüyorum. Erkeklere düşmanca bir tutup sergileyen feminist gruplar var. En basit örneği ile kadına şiddet ve erkeğe şiddet sosyal medyada ve toplumda aynı tepkiyi görmüyor. Eşitlik diyorsak aynı tepkiyi de görmesi gerekmez mi? İşte erkeğe şiddetin bu kadar az tepki görmesindeki sebep bunu kutuplaştıran kesimlerden kaynaklanıyor.
Şahsi fikrim insanlar feminizm i bir sembol aracı olarak kullanmamalı, feminist…. Gibi bir isim koyma ihtiyacı hissetmemeli. Çünkü buna muhtaç değilsiniz - +1 yıl
Bunun bir muhtaçlık göstergesi olduğunu düşünmüyorum. Görüşlerinin bazılarına katılıyorum haklı olduğun noktalar var ama bence benim nickim liberal bilmem ne de olsa aynı feminist de bunun kutuplaştırmaya neden olduğunu düşünmüyorum. Erkeklere uygulanan şiddetin de farkında olan bir bireyim. Fiziksel şiddet oranları kadınlara kıyasla düşük olsa da çok yoğun bir psikolojik şiddete maruz kalıyorlar. Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim bu arada. Saygı sınırları içerinde belirtilen farklı görüşler daima insanı ileri taşır. Soruyu sorma amacımda buydu zaten. Ön yargılarımızı kırdığımız günlere umarım.
Şöyle ki her türlü -izm-de olduğu gibi feminizmde de kişilerin kanaati davranışları söz konusudur, feminizm başlarda eşitlikten yana olabilir fakat radikalleşmenin arttığı son 20-30 yılda bunda valerie solanasın ve ismini hatırlamadığım abbdde kadın hakları dersleri veren geçmişte erkeğe işkence eden kadının etkisi çok yüksek şuanda erkeklerden nefret ediyorum kitabı var en iyi erkek giyotinde can versin bunun yazarı da Türk bu arada, artan erkek nefreti var kaldı ki kadın erkeği öldürünce oh iyi olsun demeler o kadın için kamuoyu oluşturup tahliye olmasını istemeler olmayınca da erkek adalet demeler, çoğu kadın örgütü pkk oluşumunu destekliyor niye?
00 Yorumla
Konudan pek de çakmayan, pozitif ayrımcılığı feminizmin temeli sananların sosyal medyayı sarmasından kaynaklandığını düşünüyorum ben bu bakış açısının. Araştırmak, öğrenmek, anlamak lazım ecük, hakim bakış açısı her şey demek değil. Azalarak bitecektir konuştukça.
Yoksa canımız erkekler💜
11 Yorumla- +1 yıl
KESİNLİKLEEE. Bu bahsettiğin feminazi olarak da tabir edilen güruh yüzünden feminist düşünceye sahip her kişinin erkek düşmanı olarak algılanması çok yanlışş. Ben evimde oturmuş çayımı içiyorum, benim ne suçum var hahaja
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
28Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,1b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır görmüyorum.
00 Yorumla
+1 yılfeminizm erkek düşmanlığıdır. maksat hakikat cinsiyetler arası eşitliği sağlamak olsaydı equalism gibi bir ismi olurdu, latincede kadın manasına gelen feminine kelimesinden turemezdi. o vakit ben de latince erkek manasına gelen maskülen kelimesinden maskülenizmi tureteyim, ben maskülenistim diyim, sorana bu kadın erkek eşitliğini hedefleyen bir ideoloji diyeyim ama ataerkiyi savunayım.
14 Yorumla- +1 yıl
Feminizmin literatüre ilk girdiği dönemlere bakarsak erkek egemen bir toplum mevcuttu (ki hala öyle). İhtiyaçtan dolayı ortaya çıkan bu ideoloji kadınların uğradığı haksızlıklara bir başkaldırıdır. Bu yüzden kadın kökenli bir ismi olması gayet normal. Kendimi feminist olarak tanımıyorum ama erkeklere bir düşmanlık beslemiyorum. Erkek kadın olarak bakmıyorum insan olarak bakıyorum. Ve bu şekilde düşünürken bir cinsiyete karşı düşman olarak lanse edilmek çok üzücü.
- +1 yıl
Kendimi feminist olarak tabir ediyorum** olucak.
- +1 yıl
seni tenzih ediyorum ama feminizm erkek düşmanlığı olarak yorumlayan çok hemcinsin var. 3 5 tane olsa, çuvaldaki çürük elmalar dersin. 3 5 cürük için çuval harcanmaz ama pek çoğu böyleyse bi oturup düşünürsün. feminizm erkek düşmanlığı değilse bile erkek düşmanlığı yapmaya zemin hazırlayan bir ideoloji. çünkü erkek düsmanlığı olarak yorumlanmaya çok müsait bir ideoloji. zaten özellikle kadınların çok ezildiği, kadınların erkeklerden çok geri planda kaldığı toplumlardaki feministlerde erkek düşmanlığı daha çok görülüyor, oralarda daha radikal bir feminizm var. kadınla erkeğin eşit ya da birbirine yakın olduğu toplumlardaysa feminizm daha ılımlı.
- +1 yıl
Kesinlikle bu görüşünüze katılıyorum. Ülkemizde yanlış yorumlandığı durumlarla ben de karşılaştım. Gelişmiş toplumlarda bu düşünce yapısı çok daha ılımlı bu da doğru. Ama şöyle bir nokta var bu görüşü benimsediğini iddia edip erkek düşmanlığı yapan kişilerden dolayı bütün dünyada yaygın olan bu ideolojinin komple yanlış olarak nitelendirilmesi bana haksızlık gibi geliyor.
+1 yıleşitliğe inanmam feminizm bana göre baştan saçma zaten ama feminist olduğunu iddia edip hesabı erkek ödesin, kadının beyanı esastır, kadın soyunabilir özgürdür erkek soyunursa sapıktır vs tarzı söylemler iki yüzlü ve erkek düşmanı olduğunuzu zaten gösteriyor
01 Yorumla- +1 yıl
Bahsettiğiniz tavırlar bence de yanlış eğer bir ideolojiyi benimsediyse kişi o yapının gerektirdiği gibi davranması gerekir. Eşitlikse kadına da erkeğe de eşitlik. Tek taraflı bir durum olmamalı. Ama bu konuda çoğu insanda büyük bir ön yargı olduğunu düşünüyorum.
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılFeminist olsun ya da olmasın bütün hanımefendiler doğaları ve yaradılışları gereği kaslı uzun boylu ve zengin olmayan bütün erkekler düşmandırlar. 😊 Onlardan birisi olarak hanımefendilere ve bana olan düşmanlıklarına saygı duyuyorum. 😊 Bana Black Pill öğretisiyle mutluluklar 😊 Feminist olan hanımefendilerin de olmayan hanımefendilerin de her şey gönlünce olsun. 😊
00 Yorumla
+1 yılFeminizmi destekliyorum evet ama bu her yerde açıklayacak kadar değil. Bu türkiye şartlarında kadınlarımız maalesef feminizme sığınmak durumdalar ve en doğru hakları bence sonuna kadar savunuyorum kim ne derse desin
10 Yorumla
+1 yılFeminizm; kadın haklarını korumaktır. Kadın hakkına saygısızlık etmeyen erkeklere, düşman gözüyle bakan feministleri ciddiye almıyorum. İnandıkları kavramı bilmeyen insanlar muhattabım olmaz.
20 Yorumla
+1 yılYani feministlerin kendisi bu algının nedeni.. Aşırıya kaçan çok bunu feminazi ye çeken öte yandan Türk kadınının feminizme ihtiyaç duymak zorunda kalması acı yabancı bir akım, halbuki kam inancında kadın doğadır hayat verendir liderdir Katun (kraliçe) dur.. Tomrisin torunlarının hakkını feminizmle araması kaderin kötü cilvesi
10 YorumlaKelime kökeni cinsiyet içeren hiçbir ideoloji, cinsiyet eşitliğini savunamaz.
Feministler, düşük zekalı birer erkek düşmanlarıdır.
Cinsiyet eşitliğini arzulayanlar, hümanist olurlar, feminist değil.
30 Yorumla
+1 yıl18 yaş üstü, düzenli kitap okuyan, ilgi alanları geniş ve 1 yabancı dil bilip diğerinde de kendimi geliştiren biriyim ve fmnzmin mk diyorum jaaajajajajjaja
15 Yorumla- +1 yıl
Okumak cehaleti alır diye başlayan çok güzel bir atasözümüz var...
- +1 yıl
kaç feminist kitabı okudunki? 1. dalga sonrası feministlerin çoğu erkek düşmanı ve politik lezbiyen bu ucube düşüncelere aklı başında herkes olumsuz bakar.
- +1 yıl
Siyasal bilimler mezunuyum..
- +1 yıl
bana cahil diyene bak bölümünü söyleyip alimlik taslıyor. uygulamada feminizmin erkek düşmanlığı olmadığını görememk için düz slak olma lazım. kadın yalakası olmayan hiçbir erkek feminizmi desteklemez ama reelde sesleri çıkmıyor kadın düşmanı demesinler diye çünkü karşı kitle kuduz köpek gibi
- +1 yıl
Ben bölümümü söyleyip alimlik taslamadım. Siz kaç feminist kitap okuduğumu sordunuz bende zaten eğitimimin bu konuları içerdiğini belirttim. Bu mantık ve saldırganlıkla hayatta size başarılar diliyorum. Bir arpa boyu yol alamamamıza şaşırmamak lazım bu kafa yapılarıyla. İyi günler beyefendi.
+1 yılHayır sadece.. erkekler, onlar olmazsa bizim hiç bir şey yapamıcağımızı düşünüyorlar.. bizde "hade beeeee!!" diyoruz olay buuu
10 YorumlaFeminizm çoğu kadın bilmeden ya da bilerek erkek düşmanlığına çevirdiği için temkinli davranıyoruz
10 Yorumla
+1 yılFeminist olduklarını iddia ederek erkekleri asalım, köklerini kurutalım tarzı konuşan kadınlar yüzünden böyle düşünüyorlar.
Ben feministim mesela, bir erkek olarak.
Erkekleri asalım mı, hayır.
Erkek düşmanı mıyım, hayır. :)00 YorumlaEşitliği savunan bir ideoloji neden Humanist düşüncede birleşmez de ek olarak cinsiyetçi varlığı ön plana çıkaran Feminizm adı altında bir ideoloji oluşturur?
Mantıklı mı?
Katiyen hayır.
00 Yorumla
+1 yılŞimdiki çoğu feminist gerçekten kadın-erkek eşitliğini desteklemiyor ki. Çoğu kadınları gereksiz yere savunuyor, toplumda erkek düşmanlığı yaratmaya çalışıyorlar. Feministleri pek ciddiye almıyorum 🤷🏻♀️
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı. Feminist düşünce yapısı gerçekten feminist bir yapıya sahip olmadığı için ciddiye almadigim bir bakış açısı sadece. Sözde kadınin ve erkegin her açıdan eşit olması gerektiği olarak ele alınır ala icraat gelince hiç öyle olmuyor.
03 Yorumla- +1 yıl
Sorunu bir ideolojiye yüklemek bence yanlış. Feminist düşünce yapısı hala eşitlikçi. Yalnızca bazı kişiler bu olguyu yanlış uyguladıkları için bir ön yargı oluşmakta. Kadınların her alanda olması gerektiğini savunan ve yalnızca eşitlikten yana olan kişilere saldırmanın hiç bir anlamı olmadığını düşünüyorum.
Feminist başlı başıns saçma birşeydir eşitlik adı altında uydurulmuş safsatadir bunu diyen kızlar aynı zamanda evlenirken herşeyi erkekten bekler ben feministim diyen kızların 2 gram beyni yoktur ağzına kürekle vurulması gerekir
00 Yorumla
+1 yılAynı şekilde ülkemizdeki kadınların da feminizmi tam olarak anlamadığını düşünüyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
Evet böyle bir sorun var maalesef ki. Siyasal bilimler mezunuyum bu tanımları derinlemesine inceleme fırsatım oldu çokça. Ama feminazi olarak tabir ettiğimiz kişiler yüzünden herkesin aynı mantıkla yargılanması kesinlikle çok yanlış.
- +1 yıl
Ne güzel sevindim senin adına. Belli ki bu konularda kendini iyi yetiştirmiş birisin. Ben feminizme asla karşı değilim, hatta destekliyorum sıkı bir şekilde. Ama ülkemizdeki saldırgan, şiddeti şiddetle çözmeye çalışan, bilinçsiz birtakım insanların kadın hakları başlığı altında bir yerlere özgürlük diye saldırmalarından aşırı derecede rahatsız biriyim. Öyle ki feminizmi de yanlış bir konuma getirerek toplumda buna karşı bir nefret algısı oluşturduklarını hissediyorum.
- Aile & Toplum konusunda 425 cevap paylaştı.
+1 yılFeminizm felan bilmem ben uzak dursunlar benden
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Evet öyle görüyorum..
Ve çoğunu da zeka fukarası sorunlu tipler olarak algılıyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBilmiyorum ama bizim lisedeki feminist kızlardan aşırı gıcık kapiyordum resmen erkeklere ölün yaşamaya hakkıniz yok muamelesi yapıyorlardı
04 Yorumla- +1 yıl
Ergenlik çağında düşünce yapısı daha tam oturmadığı için bu tarz yanlış davranışlar olabiliyor. İlerleyen dönemlerde daha doğru tavırlarla karşılaşıcağına eminim.
Cevap sahibi+1 yılNe bilim aşırı acimasizlar yani tamam kadın erkek eşit olsunda psikopatti onlar resmen. Bir tacizcinin penisi pitbula yediren video gösterdi ve bunu savundu tamam idam edilsin cezalandırılsinda bu kadarıda psikopatlik yanib
- +1 yıl
Kesinlikle bir canlıya zarar verilmesi benim dünya görüşüme ters. Bir suç varsa bunun cezası fiziksel zarar değildir. Bu caniliktir.
Cevap sahibi+1 yılYa işte şok oldum cidden
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadinin kadina dusman oldugu yerde feminizmi sacma buluyorum
11 YorumlaErkek düsmanligi degildir, konu sadece adalet erkekle esitlikde degil.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 412 cevap paylaştı. Eşitlikten çok üstünlüğü savunuyorlar o yüzden feminazi
00 Yorumla
+1 yılHayır sadece kadınlara özgü bşr düşünce değil bu
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBazı feministlerin öyle gördüğü ve davrandığı aşikar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılHayır, ama bazı kadınlar bunu böyle algılıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılFeministliğin boyutuna bağlı
00 Yorumla
+1 yılEvet düşmansınız
06 Yorumla- +1 yıl
Sizi bu fikre iten nedir?
- +1 yıl
Çünkü feminist görüşlü kadınlar erkekleri her konuda haksız ve suçlu görüyor
- +1 yıl
Ne tarz bir tutumla karşılaştınız bilmiyorum ama bu genellemeler bana yanlış ve çağ dışı geliyor.
- +1 yıl
Ya bana da yanlış geliyor ama bu genellemeyi genelde feminist kadınlar yapıyor
- +1 yıl
Ben çevremde bu bahsettiğiniz genellemelere hiç rastlamadım. Umarım bu düşünce yapısı bir an önce değişir.
- +1 yıl
Bence de değişsin tabi her kadın aynı değil her erkek de aynı değil
+1 yılNe peki
00 Yorumla
+1 yılHayır
00 YorumlaBokunu çıkartanlarin hepsini
00 Yorumla
+1 yıloyleler
10 Yorumla
+1 yılEvet
00 Yorumla
+1 yılhayır
00 Yorumla
Devamını Gör(19)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Feminist görüşe sahip kadınları erkek düşmanı olarak mı görüyorsunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım