En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılinan bende hiç mutlu değilim yalnız değilsin bu konuda :( cuma günü sınavım var ama ben ders çalışmak istemiyorum ve sınıfta kalıcam tıpta okuyorum. bu sene yemekleri fazla abarttım üniversitenin ilk senesi 36 bedenden 46 bedene çıktım çok mutsuzum şok diyetle zayıflıyorum yediğim yemeklerden pişmanlık duyuyorum kusmaya çalışıyorum kusuyorum herşeyi ve vitamin haplarıyla yaşıyorum diyebilirim... çok mutsuzum 4 haftadır okula gitmedim bu halimle kimse beni görmesin istiyorum evime de gitmemeye kararlıyım
anoreksik diyetlerle bu kilolardan kurtulcam öyle gitcem kurtulamazsam butun yaz yurtta kalcam mutlu değilim cunku herkes bana diycek kilolusun
beni anlayan tek insan sevgilim o beni bu halimle de beğeniyor seksi olduğumu soyluyor bu sorunların ustesınden gelebılecegımı soyluyor ama ben berbat hıssedıyorum aynaya bakınca cok cırkın bır kız goruyorum o 36 beden herkesin imrenerek baktıgı kız gitti yerine 46 beden cırkın kız geldı, ustelık saclarım da dokuldu bır tutam sacım kaldı belıme kadardı dolgundu, kılo alınca saclar da gıttı
ustelık uykumda altımı ıslatmaya da basladım, her gece uyurken alt ıslatıyorum hic de hıssetmıyorum uyanınca bakıyorum kı heryer ıslak :( bezlenıp yatıyorum bunu da benden baska kımse bılmıyor,nasıl soyleyebılırım kı alay eder ustume gulerler :( yarına randevum
var dahılıyeye gıdıcem tedavı olcam bu hastalıktan kurtulmalıyım dıyetısyene de gıttım aslında ama verdıgı lısteyle ayda en fazla 7-8 kılo verılır ama benım hedefım 2 ayda 36 bedene gerı donmek hemde sonucu ne olursa olsun
anoreksıya sıtelerıne gırıp oradakı onerılere uyuyorum bulımıya sıtelerıne gırıyorum bakıyorum nasıl yapılıyor dıye ogrenıp ne yersem anında gıdıp kusuyorum
kusmaktan cıkan mide asidi tırnaklarımı eritti mide borum iğrenç oldu
yalnız degılsın merak etme bu hayatta sorunları olmayan ınsan yok sadece ınsanlar bunu gızlı tutmak ıstıyor
mukemmel olmak mukemmel gorunmek zorunda hıssedıyorum kendımı ve ''sen kilo mu verdin?'' lafını duymak icin herseyı yapmaya hazırım bunun ıcın saglıgımı bıle tehlıkeye atıyorum ve psıkıyatrıste de gıdıcem
kolay gelsın28 Yorumla
Soran+1 yılcanım bak en azından destekçıkan bisevgilin var tamam durumun çok zor ama bak en azından okuyosun kalsanda yine geçersin ben okuyamadım allah acil şifalar versn gerçekten üzüldüm ama düşünsene böyleyken bide sevgilinden darbe deyesen yani bencil olsa sen üzülmüyosun inanmıyorum dese bende 39 kiloya düşmüştüm düşün artık zayıflık çok daha kötü tansiyonum hep düşük geziyodum şimdi 42 olabildim ama sakın anoreksıya hastalığını zorla başlatma ya çıldırdın mı sen ! SAKINN ! bak lütfen yapma
Soran+1 yıllütfen kusma yediklerini düzgnce zayıflamaya bak olur mu rica ediyorum bak
Cevap sahibi+1 yılo hep yanımda ve hep bana destek oluyor Allah ondan razı olsun çok iyi yürekli bir insan beni de çok seviyor .. çok zayıf olmiycam ki eski kiloma inince bırakıcam ... 53 kiloydum o kiloya inince bırakcam... bırakılmıyor diye duydum ama neden bırakılmasın ki irade olunca bırakılır belki
sağol canım benim amin inşallah iyileşirim çok zor bir durum hem kilo almış olmak hem sabah uyanınca uyurken hiç hissetmeden altını ıslattığını görmen hem saçlarının dokulmesi ve daha birkaç ay öncesine kadar
Cevap sahibi+1 yıldaha birkaç ay öncesine kadar herkesin konuştuğu '' tıp fakültesi kazanan ince belli fıstık gibi gür saçlı sağlıklı ve habire spor yapan o güzel kız'' iken birden çirkin kız olmak zor
hem çirkin hemde alt ıslatmak zor
Soran+1 yılcanım hastalık bu bırakamazsın sigara değilki lütfen düzgnce sporla beslenmene dikkat ederek zayıflamaya çalış
- +1 yıl
Aynen böyle zorba bir insanı nasıl sevdin ya hoslantı aşk değil bu çünkü aşk milyonda bir insan yaşar ben erkek olarak üç yıldır SABRETTIM hiçbir kızı kabul etmedim teklıf ettıler ve ve hala öyle sabredıyorum çünkü kız tıp okuyor ailesi mesleki olarak denk olma ya da önem veriyor tek engel meslek bende polis olacam iki yıla arada haberini alıyorum uzakta ama aşk böyle fedakarlık ister onun bir çift fotoğrafıyla uyuyorum bazen resmını kolye yaptırdım boynumda gezıyorum canın Mervem Alperen senı çok seviyor. BEN MESELa OLURSA OLUR OLMAZSA OLMAZ DİYEREK AİLESİ ONAYLAMAZ DİYE SABRETTIM AŞK BÖYLE İŞTE Gercek aşk sabrefıp uzakta bile olsan kalbinde yaşatmaktır ben üç yıldır görmedim halde o kızı ilk günkinden saha fazla sevıyorum. O SÖYLEDİĞİN KİŞİYE ERKEK BİLE DEMEK İSTEMİYORUM BENCİL AYRIL ÖYLE BİRİYLE OLMAN BİLE HATA MESLEĞİNİ ELİNE AL KENDİ AYAKLARIN üzerinde dUR DUA ET BENIM GİBİ SENIDE BU DENLI SEVEN çıkar mı zor her erkek benım gibi yürekli sevemez INSALLAH Aileni dinle derim.
Kiyamam sana gecmis olsun var var ayni durum bendede var biliyormusun :'(
kendine zarar veriyorsun ben gibi..
dua et, namaz kil gercektne iyi geliyor ferahliyorsun, yeni dogmus gibi oluyorsun.
Dene lutfen kiyamam sana balim..bence geçici bir durum iyilesirsin insallah12 Yorumla
Soran+1 yıl:( sagol canım kılıyorumduada çok ederim ama bir süre rahatlatıyo yine hayata dönüyosun gerçeklerle yüzleşiyosun :( inşallah, inşallah sende iyileşirsn
Geçici bir durumdur merak etmeyin, bahar dönemlerinde özellikle doğanın dengesinin tam oturmaması negatif pozitif iyonlar muhabbeti insanları da bedenen ve ruhen etkiliyor... bol meyve ve sebze ağırlıklı beslenin, kendi kendinizi mutlu edecek meşgaleler bulun, sevdiğiniz insanlarla özellikle kaliteli zaman geçirin, içsel motivasyonunuzu artırıcı şeyler yapın, bunu kendiniz bulacaksınız sizi sizden iyi kimse tanıyamaz, eğer gün geçtikçe daha ileri seviyede bir çöküntü hissediyorsanız mutlaka bir psikiyatri uzmanından yardım alın, her anınızın birbirinden özel ve güzel olması dileğiyle...
12 Yorumla
Atlatırsınız.
Bu söylediklerinizden tatile gitmek dışında kalanlar her insanın hissetmesi normal şeyler zaten.
Hap kullanmamanızı öneriyorum. Bu tür hapların yararından çok zararı olduğunu kullanan tüm arkadaşlarda gözlemledim. Bir kısmı kendilerine iyi geldiğini idda etselerde ömür boyu bu hapa bağımlı kalıyorlar ve hap almadıklarında veya hapın etkisi geçerken daha da kötü oluyorlar.
Şu anki ruh haliniz arada sırada dolup taşan arada sırada azalan bir bunalım halidir.
Hayatınız hakkında bazı kararlar alın ve uygulayın. Cesur karalar almak çok güzel gelir.03 Yorumla
Soran+1 yıldüşünüyorum bu şehri terkedicem başka yerde bir hayat kurmayı düşünüyorum
- +1 yıl
Ben uzun sıkıntılı dönemlerden sonra şu lafı bulmuştum kendime :
"Hayatta en kötü olasılık ölümdür."
Sadece belli bir süre için yaşayacağız ve öleceğiz. Yani önünde 50 bilemedin 70 sene var.
öldükten sonra tekrar yaşama şansı yok. Bu tek hakkı sonuna kadar kullan. Hatta en iyi şekilde kullanmaya çalış. Olmazsa olmaz. Çok da dibine bakmayacaksın.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılbeslenme tavsiyem: paket gıdalardan uzak durun. aşırı süt ürünü yiyip içmeyin, gazlı içeceklerden bir müddet uzak durun. tuzu aşırı kullanmayın, kafeinli içecekleri olabildiğince azaltın ( çikolatada dahil), aşırı yağlı beslenmeyin. spor yapın. bunlar sizi iyi hissettirecek.
Ayrıca üveys zikrini çekmenizi öneririm. sabah akşam 10 ar dakika bile değil. veyselkarane. com sitesine girerseniz orada her bilgi mevcut. ziyaretçi defterini okuyarak insanların neler yaşadıklarını öğrenebilirsiniz. zikri yaptıkça hayatınız her anlamda olumlu olarak değişecek. Allah'a emanet olun30 Yorumlabukadar karamsar olursan bu durumdan bıraz zor cıkarsın yıldız yapman gereken sakın ve olumsuz dusunmek ya da durumu sole dusun hanı olurya bazen hasta oluruz halsızızdır ama zorakı yurumeye calısırız kı hareket ıyı gelır dıye ınsanlar hıc bır zaman bızım beklentılerımız gıbı cıkmazlar herkess bır cıkar dogrultusunda yanındadır tıpkı hayat gıbı zaman gıbıdır ole bırden mutlu olmazsın mutluluk ıs gıbı degıldır bır ıste calısırsın basarılı olursun bazende basarırsız olursun o bır kısır dongudur kımı ınsanlar hayatları boyu mutludur kımılerıde denız gıbıdır gelgıtlerı vardır mutlulugu sabıt yakalayamazlar senın yapman gereken bır sure hıcbırsey dusunmemek gerısı zamanla rayına oturur
00 Yorumla
+1 yılne zamanki mucadele etmekten vaz gecersen işte o zaman kurtulmus olursun
nasıl kurtulurum düşüncesi zaten baslı basına buyuk bir problem bence .
inançlı oldugunu yazmıssın
inançlı olmak allahın varlıgını kabul etmektir
onun sonsuz gücünü kabul etmek
herseyin ondan geldiğini kabul etmek
aciz oldugunu anla artık
senin yapacaggın bir sey yok
teslim ol
tam bir teslimiyet
işte o zaman sorumlu sen olmaktan cıkarsın21 Yorumla
Soran+1 yılinsanlar kaderlerini birazda kendileri çizerler bıraktım çoktan teslim oldum
+1 yılbak bende biraz depresyon dönemlerdeyim ama aşk felan değil çevre saile sıkıntıları olarak. Mesela kendini zorlayarak odanı temzile köşe bucak her tarafı ben stres atmak için öyle yaparım ve temizlik bana huzur veriyor az da olsa sen de yapabilirsin örneğin efkarlı değilde böyle kopmalık şarkı dinle sürekli sürekli roman bile olur ya cidden hatta geç aynanın karşısına dök kurtlarını gitsin ama ilk önce depresyondan çıkacagına inan ve öyle yap bunları ve kendine ait bir günlük yap her gün psiokologa anlatır gibi günlüğe anla bakalım işe yarıcak mı ama unutma kendini zorlaman lazım.
00 Yorumlaaklına ılk gelenı yap belırlı bır sure uzak kal ınsanlardan bır hafta gıbı kımseyle gorusme oodana kapan gunesı bıle gorme aptal tv programları ızle doktorun vercek oldugu ılacları katıyen ıcme herdayım aklına ılkgelenı yap ve bakmısın ne dep kalmıs nede sreson kalmıs :))
01 Yorumla
Soran+1 yıltam birbuçuk senedirinsanlardan uzak yaşıyorum hiç kmseylegörüşmüyorum face twit falan yok telefnu bile zoraki kullanıyorum yaşım 21 etrafıma bakıyorum millet mutlu abi ben niye böyleyim :(
ağır bir depresyon geçirseydin emin ol ağır bir depresyon geçirdiğini kabul etmezdin,yaşamış biri olarak söylüyorum..Doktorun ilaç yazıp yazmayacağını da gitmeden bilemezsin,belki ilaçlık bir durumun yok.Uzmandan destek almalısın..ha yine gitmek istemiyorum dersen kendini çok fazla eve kapatma ve yalnız kalma.Eğlenceli arkadaşlarınla takıl.Komedi filmleri izle ve hareketli şarkılar dinle.Sıkılmamaya çalış.Yaptığın şey seni sıktığı anda bırak,başka birşeye geç
00 Yorumlaben . sürekli mide bulantısı çekiyodum bu yüzden . tahlillerim filanda temizdi hiç bir şeyim yok ama midem bulanıyo . şu an içinde geçerli . psikoloğa gittim tranko buskas adlı ilacı kullanıyorum . faydasını gördüm kendi açımdan . psikolağa git bence . tavsiye .
10 YorumlaDoğal sakinşeltircilerle başlamalısın internete araştırsan çok güzel çaylar , yiyecekler var insan bünyesini rahatlatan belki zor gelecek ama sevdiğin bir faliyet bulmalısın bu çok önemli
elinde seni oyalayacak bir uğraş caba olmalı resim, boyama,spor, benzer bir seye yönelmelisin
okumak için akıcı kolay okuna bir kitabın olmalı birde yalnız olmayacağım bir arkdas bunları yapmaya calıs00 YorumlaBence samimi bir dostun yok. Kız ya da erkek farketmez. Her zaman yanında olabilecek insan. Seni mutlu edebilmek için espiriler yapacak sıkıntını biraz olsun unutturabilecek insan. Bence... Yanlısım varsa affola
01 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın
+1 yılDepresyon değil o, depresyon öyle basit bir olay değil. Merak etme öyle doktor hemen ilaç vermiyor. Sadece moralin bozuk, keyfin yok o kadar. Çık dolaş, hava al. Seni ritme sokacak şarkılar dinle. Monotondan kurtul
21 Yorumla
+1 yılvardı.
17-18 yaşımda iken 4 tane ilaç kullanıyordum. kusucaktım adeta
allah sabır versin. Allaha şükür iyiyim hiç birşey canımı sıkmıyor :)
yüzüm gülüyor daha güçlü oluyosun :)13 Yorumla
Soran+1 yılbnde kullandım ölüyodum snra birden bırakmak zorunda kaldım o yüzden asla kullanmam
- +1 yıl
şu durumları atlatırsan senden güçlüsü yok inan bana ama sabretmelisin. :/
peki ama neden ? özel değilse anlatabilirsin.
Soran+1 yılya ben güçlü biriydim ama tükendim olur
psikiyatriye gitmeni öneririm çekinecek bisey yok aynen bu sekilde anlatırsın büyük ihtimalle serotonin seviyesini artıcı bir ilaç yazıcaktır kesinlikle faydasını görürsün
01 Yorumla
Soran+1 yılilaç istemiyorum ama zamanında gittim lisedeyken ölüyodum nerdeyse istemiyorum
Etkinlikler kovala hayatına renk getir. Spor salonuna yazıl, dans kursuna git ne bilim huzur evi ziyaret et çeşitli aktiviteler yap monotonluktan kurtul
10 YorumlaSağlık konusunda 918 cevap paylaştı. Şöyle düşün canımdan çok sevdiğim kişi var, bakmaya kıyamadığım, saçının teline zarar gelse kıyameti kopartacağım kızdan ilgi göremedim ve benden nefret ediyor. İntiharı düşünmediğine dua et.
01 YorumlaGüzel Kardeşim bişey söyleyim mi sakın beni yanlış anlama ama Eğer Allah'a inanıyorsan ona sığınmanın tam zamanı...
03 Yorumla
Soran+1 yıl:)benfazlasıyla inançlı bir insanım bakma sadece kafam açık sığınırımda sığınıyorumda kötülükler gördükçe sığındım hiç kötü bişey yapmadım hayatım boyunca hep böyle oldu kimseyi kırıp üzmedim bn kötü olmazken bna iftiralar atıldı neler neler denildi artık dayanamıyorum inan
Soran+1 yılamin sagolasın
Insanlar uzer aldatir.. Cozum belli bir kedi besle.. kedi seversen sakinlesirsin net.. Nedemis Sivasli bilim adamlari 'Miyav'
00 Yorumla
+1 yılSenin gibi bende varım 9 aydır aynıyım hiç bir b*k tad vermıyor ..
15 Yorumla
Soran+1 yılya aylardır hatta birbuçuk senedirböyleyim yaşama sevncim yok olup gitti :(
- +1 yıl
senın sure daha uzun lakın benım kı kadar dıldır emın olşu ansana yazasım bıle gelmıyor neden her sey bu kadar guzelken sk gıbı oldu anlamadım aslında
Soran+1 yılaynen ya
- +1 yıl
aslında müslüman olmasaydım intihar ' da ederdim direk ölürdüm açıkcası ama müslüman olmam engelliyor 7 ci katta yanmak istemem ..
Soran+1 yılaynen ya çoktan ölmüştüm kurtulmuştum diyorumya hissiz olmak istiyorum buda imkansız :(
- Sağlık konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılDurgunluk,çöküntü hissi,eski zevk aldığın şeylerden zevk alamama,iştahında ve cinsel isteğinde azalma,yorgunluk gibi belirtiler var mı şu an?
05 Yorumla
Soran+1 yılhepsi var zayıflıyorumda git gide
- +1 yıl
Bence iyi bir psikiyatri uzmanına gidip sorununu paylaşma zamanın gelmiş.Özele gitmen iyi olur.Hangi ildesin?
Soran+1 yılbursa
- +1 yıl
İstanbulda olsan tavsiye edebilirdim birine ama netten bulmaya çalış özelde kısa süre görüşme yapmayan birini.Sorunlarını anlta gerekirse ilaç verir ya da terapi yapar.
Soran+1 yılhmm
+1 yılEn yakın bir cemaate üye ol :) zemzem kola eşliğinde maklube ye bir şeyciğin kalmaz
20 YorumlaBir yıl önceki sorunun karşıma çıkmasının bir nedeni olmalı 🤔
00 Yorumlainsanların içinde fazlaca bulun arkadaşlarınla sık görüş
02 Yorumla
Soran+1 yıldenedim oda bir fayda vermiyo ki
+1 yılİçinde bulunduğun durumu avantaja çevirecek şeyler yap.
00 Yorumlabunalıma girmişsin yanlızlıktan ve mevsim değişikliğinden genel de böyle düşüncelere sevk eder ve yorgunluk hissi verir
00 YorumlaHer an gülümse, boşver ne düşündüğünü bilmesinler. Ve herşeye rağmen patlat bir kahkaha, bırak neden güldüğünü merak etsinler...
04 Yorumla
Soran+1 yıldenedim ama yoruldum heran gözlerimden yaşlar dökülcek gibi geziyorum :'(
Soran+1 yılsevgilim yok pskolojimi en çok o bozdu ayrıldım ayrıldıktan snra daha beterbozdu tek onunla uğraşırdım bide ailesi bana düşman çıktılar Allahsızlar
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen neden anoreksik oldun canım eskiden fazla kilon çok muydu ki? :/
03 Yorumla
Soran+1 yılben mi ? ben olmadım ya sadece zayıfladım stres ve üzüntüden dolayı 48 kiloydum öncedende
Cevap sahibi+1 yılhe o zaman aynı şey değil ya
Soran+1 yılyok değil çok şükür
Okurkn az kalsin bnde deprsyona griyodum gcms olsn gcer insallah
01 Yorumla
Soran+1 yıl:/ inşallah
bende diyodum bu dünyada benim gibi başka biri var mı diye . yalnız değilmişim
01 Yorumla
Soran+1 yıl:(
seni sevindiren mutlu eden bir şey olmadı mı yakın zamanda
02 Yorumla
Soran+1 yıl:'( hiç olmadı hayatımda şöyle çoksevindiğim bir an yok arkama bakıyorum bomboş yaşama sevincim gitti
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende senin gibiydim ilaçlara güven ve merak etme bağımlılık filan yapmazlar verecekleri antidepresan yani pamuk gibi olursun :D
08 Yorumla
Soran+1 yılyook zamanında kullandım liseye gideken ben sağagitmekisterken beynim artık dinlemiyodu beni ayaklarım sola gitti kamyonun altında kalıyodum ramak kalmıştı ölmeme bıraktım hemen bidaha kullanmam
Cevap sahibi+1 yılyok daha neler:) lisedeki ergenlere öyle yüksek doz verilmez şeker niyetine öyle düşük doz verilir -tabi farklı extrem durum yoksa- onun haricinde kullanmak istemiyorsan bişi diyemem geçmiş olsun...
Soran+1 yılsagol vermişlerdi işte 2 hap birden kullanıyodum galiba öyle olmuştu işte biarkadaşım vardı odakullanıyodu keşler gibigeziyoduk
Cevap sahibi+1 yıl:D :D :D ne diyim ki tamamen psikolojik o durum yani ilaçtan değil siz abartıp öyle olmuşsunuz geçmiş olsun 2. tavsiyem yalnız kalma birileriyle sıkıntını paylaş dertleş...
Soran+1 yıltamam doktor bey öyle yapıyorum ama artık kmse bni dnlemek istemiyo bıktırdm :)
Cevap sahibi+1 yılyenisini bul :D
Soran+1 yılneyin
Cevap sahibi+1 yıldinlemek istemiyorlar ya dinleyen birilerini bul
+1 yılİlk başta sorunlarının ne olduğunu bulmalısın kendi içinde :((
02 Yorumla
Soran+1 yılbulsamdaçözüm yolu üretemiyorum
- +1 yıl
herşeyin bir çözümü vardır sadece doğru zamanda ve doğru kişilerle gerçekleştiremiyorsundur...
Gizli Üye(36-45)+1 yılİstediğim tek şey "hiçbir şey istemediğim" gibi olmuş
11 Yorumla
Soran+1 yılaynen öyle
regl dönemlerinde bayanlara olur böyle şeyler atlatırsın anam sıkma kendini sal içindeki pisliği
00 Yorumla
+1 yılDiwari cik hayatin cok guzel oldugunu duwun biraz kendini degiwtir bakiw acini degiwtir hemen duzelmeye caliwma azar azar
00 YorumlaEğer 3 günden fazla sürüyorsa psikoloğa gidin çünkü depresyondan daha öte birşey belli ki
00 Yorumla
+1 yılBol bol fatiha Ayetel kürsi ve inşirah suresini oku
00 Yorumla
+1 yılömür dediğimiz şey hayata sunulmuş bir armağandır ve hayat sunulmuş bir armağandır insana
00 Yorumla- Sağlık konusunda 924 cevap paylaştı.
+1 yılSen hala çıkamadınmı o depresyondan be
01 Yorumla
Soran+1 yılcıks çıkamıyorum
senin sevgiye ihtiyacın var ruhunun okşanmsı lazm
05 Yorumla
Soran+1 yılbilmem ki olabilir
Soran+1 yılyok sagol
Soran+1 yılsagolsın :)
namaz kıl kuran oku :) ne diyim.
17 Yorumla
Soran+1 yılyapmıyo değilim
Soran+1 yıllayıkıyla yapıyorum zaten din bu inanç benim inancımı bilmeden deme böyle ne kadar yapsamda olmuyo bir zaman rahatlıyosun ama hayata döndüğünde yine aynı
Soran+1 yılonuda dedim bn hep türbeye gidiyorum dua çok ederim bana dua etmelerine söyledim ama öyle bişey ki içinden çıkamıyorum :(
Soran+1 yılAmin Allah razı olsun teşekkürler
Anladım arkadaşım şuan nasılsın halin nasıl acaba?
00 Yorumla- Sağlık konusunda 447 cevap paylaştı.
+1 yılpsikoloğa git onlarda biraz para kazandsın dimi?
07 Yorumla
Soran+1 yılhayırdır psikologmusn kardeş ?
- +1 yıl
yok değilim adamlar lan bu bizim millet ne c insler psikoloğa deli dokturo deyip gelmiyolar biz burda işsiz kalıyo diyolarya ondan dedim :D ama ağır sa gitmen lazım gerçekten
Soran+1 yılağır çok durum vahim vallada gitmemya gidip napıcam beni onlar bile anlayamazzzz
- +1 yıl
gel benseni anlarım diycem ama yanlış anlıycan . bir arkadaşım vardı psikoloğa 2-3 yıldır giiyodu bir türlü sorunları çözülmüyodu bunla tanıştım samimi olduk 2-3 ay sonra benden daha iyi psikolojiye sahipti o derece :D
Soran+1 yılsagol yanlış anlamadım ama irine bşy anlatıcak halim yok bu ara
- +1 yıl
Psikoloğa git ve ilaçları kullan çünkü beyinle ilgili sorunlar ve orada frekans eksıklığı hapları yararı çok beyindeki o bölgedeki sorunu buluyolar bu arada tam anlamıyla bu acı gecemez gercek aşkı mılyonlarca insanda sadece bir kaç kişi yaşar herkese anlamaz ben anladım ama gönül gamını çeken bılır erkeğim çok sevdiğim bir kız var uzakta tıp okuyor bende mesleğimi elime alıp istemeye gircem kız sosyal medyası yok ulaşamadım ama babasının telefonundan haber alıyorum yani olursa olur olmazsa olmaz diyerek karsısına çıkmadım çünkü ailesi denk olmaya önem veriyor maddi olarak bende onunda benı sevdıgıni düşünüyorum sabrediyorum öğretmenlik kazandım ama atanamazsam polis Olcan cık fedakarlık yaptım o kız için ondan Baska da kımseyle evlenmem ve hiçbir kızı kabul etmedim sevdıgım kızın ismi Merve tıp okuyor sabır.
+1 yılBunlara sebebın ne oldugunu anlatmak ıstermısın.
00 Yorumlaantidepresan al ya da bali kokla çok iyi gelıor
00 Yorumla
+1 yılsenin canın sıpa istiyor:D
00 Yorumla
+1 yılGel özele.
00 YorumlaSağlık konusunda 820 cevap paylaştı. şifan olsun inş
01 Yorumla
Soran+1 yılamin inşallah
Gizli Üye(36-45)+1 yılIyi hissetmek diyr bir kitap var.. terapi al
01 Yorumla
+1 yılDoktora gitmelisin
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Günlük yaşamlarımızda yaşadığımız bazı olumsuz olaylardan dolayı kendimizi mutsuz, keyifsiz, üzgün ve karamsar hissetmemiz oldukça normal karşılanan bir durumdur.
Örneğin; kötü bir gün geçirdiğini düşünen bir kişi, güzel bir haber aldığı zaman keyiflenebilmektedir ancak depresyonda olan bir kişinin, böyle bir durumda ruh halinin değişmeyeceği söylenebilir.
Depresyon hastalarında en sık görülen belirtiler:
Tek başına bir belirti büyük ölçüde depresyonda olunduğunun göstergesi olmayabilir. Depresyonda olan kişi bu belirtilerden bir kısmını yaşamaktadır. Bahsettiğim belirtileri zaman zaman herkes yaşamaktadır ancak tanı için önemli olan bu belirtilerin şiddeti ve sıklığıdır.
Tedavide ise ilaç ve psikoterapinin birlikte kullanımı iyileşme oranlarını arttırmaktadır. Bu nedenle ilaç tedavisinin yanında psikoterapi desteği almanızı da öneririm. İki tedavi türünün birlikte kullanılması önem taşımaktadır.
Depresyonun kendi kendine geçmesini beklemek büyük bir yanılgı olacaktır. Tedavi edilmediğinde çok ciddi sorunlara neden olabilmektedir. Doğru teşhis ve tedavi için en yakın zamanda konuda uzman birine başvurmanızı tavsiye ederim.
Sağlıcakla kalın.
Uzman Klinik Psikolog Zübeyde Ezgi HORZUM