Bir kere eşinin annesine kayınvalide iste veya babaya kayinbaba denir ya hani. Kayın eski Türklerden kalma biseymis. Ve degerliymis bizim icin. Hani sebebi daha dogrusu manasi babam kadar basimin ustunde yerin var. Annem kadar basimin tacisin. Incir agaci mesela Sevilmez. Ocagima incir agaci diktin derler ya. Incir agacinin kökleri yuzeye yayilirmis. Evlerinin yakinlarina dikilmezmis. Evi yerinden oynatirmis kökleri. Konumuza dönelim bencee denilmeli. Baba anne hani sonucta o eve sen gelin veya damat gidiyosun tamam el cocugusun ama o ailenin seni kendi icinden biriymis gibi gormesi var. Hayatlarina yeni biri giriyo falan. Denilmesi daha munasip bence :))
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılOnlara anne baba dersek eşimle ben de kardeşsayılıyoruz o zaman. Bana çok saçma geliyor
3714 Yorumla- +1 yıl
Ahahah çok teşekkürler :D
- +1 yıl
ee ne diyceksin o zaman bu mantıkla gidince abla desen kardeş teyze desen kuzen oluyorsunuz :D
- +1 yıl
ve beyin spor arabasına binerek ortamı süratle terkeder
- +1 yıl
Mantık nasıl çalışıyor ben çözemedim valla :)
- +1 yıl
@KAZASKER89 gayet mantıklı. Sende yoksa demek ki
- +1 yıl
Sendeki mantıktan olacaksa olmasın kardeşim
- +1 yıl
@KAZASKER89 tamam canım
- +1 yıl
Ha ha beyin terk 😀
- +1 yıl
Anne baba akraba evliliği sanırım..
- +1 yıl
@dumencihaydar düzgün konuş
- +1 yıl
Gayet düz mantık..
- +1 yıl
@dumencihaydar sana ne benim mantığımdan. şakasına yazdığım bişey ama sana nee
- +1 yıl
şakayı birtek senmi yapabiliyrsun?
doğru.. sıze es hazırlayıp buyutmus ebeveyn onlar.. en sevdıgınızın en sevdıklerı.. dılınız kopmaz zamanla alısırsınızda.. haa sevmeyebılırsınız ama evlılık oylesıne cıddı bır ıstırkı kopegın olmasada sahıbının hatrı var dersınız.. demek zorundasınız! esınızle mutluluğun yolu onun sevdıklerıyle aranızın ıyı olmasından geçer..
60 Yorumla
+1 yılHayatta demem şahsen
155 Yorumla- +1 yıl
Ahahhaha herkes eksilemis
- +1 yıl
Eminim nickinden dolayi eksilendi :)
- +1 yıl
@Yookdahaneler nickimde ne var
- +1 yıl
He valla :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
144Cevap
+1 yılyanii kısmen doğru bence tamam hani bazen anne babalr diyor bizz okadar büyütelim sonra sırf bir kız veya bir erkek için onun anne babasını annesi babası edinsin iyide szin gelininiz veya damatınızda size diyor yani fazla sorun yok ki anne baba demesi onlara olan saygıdandır zaten hepimiz için ailemizin yeri elbet farklıdır ne kadar onlara anne baba desek de gerçek ailemiz yerini tutamayacağı ap acıktır yani bu saygıdan kullanılan bir şeydir ve kullanılması gerekir bence yani güzel bişeyy...
10 YorumlaDoğru veya yanlış olduğunu düşünmüyorum fakat açıkçası biraz komik buluyorum... Gerçi biz de insanlara abla, abi, kardeşim, teyze, amca, dede falan diyoruz yani. O yüzden o kadar da saçma gelmiyor bana.
Ben olsam eşimin anne ve babasına "anne" ve "baba" der miydim acaba diye düşünüyorum. İlk başta "Kesinlikle hayır!" dedim, sonra düşündüm ki adlarıyla hitap etmek biraz garip kaçabilir... Sanırım onların tercihine ve ne kadar yakın olduğumuza bağlı. Eşim için de aynısı geçerli olur galiba.10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı. Herkese teyze amca deniliyor ve bence evlendiğin kişinin aileside senin için özel olmalı onlar olmasa onunla evlenemezdin mesela bu yüzden diğerlerinden ayirmak için en ideal iki hitap şeklidir, bence de denilmeli.
52 Yorumla- +1 yıl
Aklın yolu bir! :)
- Kişilik & Karakter konusunda 766 cevap paylaştı.
+1 yılDememem için bir sebep? Amca mı desin babama, abla şş hoop nabıyon mu desin yani anneme anlamadım? Hemşo mu desin, yeğen mi desin, topraam mı desin ne desin?
11 Yorumla evli değilim ama insan sevdiğinin annesine babasına nasıl hürmet etmez?
ben yaparım çünkü şu ana kadar onu büyüten anası babası ben değilimki;
ben sonradan hayatlarına giriyorum ve bu mesafe gelin kaynana gibi değil
anne kız gibi olmalı
kesinlikle ben böyle düşünüyorum30 YorumlaNeresi yanlış? Ben derim anne de baba da hatta amca hala kime ne diye hitap ediyosa o şekil ederim
32 YorumlaÖrfümüzde saygı vardır
Erkeğe, eşinin annesi ve babası, kendi annesi ve babası ile birdir. Dolayısıyla erkek, kendi anne ve babasına gösterdiği saygı, hürmet, şefkat ve muhabbeti, eşinin anne ve babasına da göstermelidir.
Hanımlar da eşlerinin anne ve babaları için, aynı yükümlülüğü taşımaktadırlar.10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 424 cevap paylaştı. kesinlikle doğru bence, eşiminde anne baba demesini isterim ama erkek arkadaşımla annem arasında 12 yaş var, gelde anne de. annem 42 erkek arkadaşım 30. onun için anne demek zor olacak. bu nedenle ısrar etmem. anne diyemiyorsa valide desin. ama teyze abla falan demesin.
00 Yorumlaevet. çünkü bir oluyorsun biriyle evlendiğinde. Onun anne babası seninde anne baban oluyor. Daha duygusal bakarsak, sevdiğim adamı doğuran kadını yerim ben ya, iyiki doğurmuş, ayaklarını bile yıkarım. Yaşlansın bakmazsam şerefsizim altını alırım. Anne iç zor demek hiç gelmez :D
00 Yorumla
+1 yılEvlendiğim kişiyle hayatımızı birleştiriyoruz herşeyimiz ortak oluyo senin benim diye bir ayrım olmuyo bu dine göre de kanunlara göre de akla göre de mantığa göre de kalbe göre de böyledir ve tabii ki doğrudur. Benim annem babam onun da annesi babasıdır. Benim hayatım onun da hayatıdır.
00 Yorumla
+1 yılben denmeli diye düşünüyorum tabi bir yerde karşılıklıda sonuçta o demediği zaman senin demende tuhaf olur ama sonuçta onlarda artık senin ailen gibi oluyor ki düşünsene sevdiğin insanı büyüyüp yetiştiren kişi sende eşini seviyorsan ona değer vermen gerekir
00 Yorumla
+1 yılDenen gerektiği için değil öyle gördüğün için demelisin şahsen ben kayinvaldeme anne diyorum anne gibi yaklasabiliyo ama kayinpederimr baba demiyorum bir babaligini görmediğim için yapmacikliga gerek yok neyseniz o olun ne istiyosaniz onu diyin
10 Yorumla
+1 yılEşinin annesi babası senin de annen baban sayılır. Direk anne baba diye hitap etmek biraz tuhaf geliyorsa. Ayşe anne Hasan baba falan gibi isimle beraber de kullanılabilir. Hanım / Bey mi diyecek yoksa Amca/ Teyze mi? Evlendiğinizde karar verirsiniz. Düşünmeyin şimdiden
00 Yorumla
+1 yılBir tane anne babam var nişanlimin ailesine teyze amca derdim elin adamina kadinina ne alaka anne baba dilim varmiyor bir kere herkes kendininkine desin canim
40 Yorumla
+1 yılNe bileyim şimdi anne baba demek sonuçta onların kızı ile evlisin eşini kaybetsen o aile ile alakan kalmaz yani mecburiyet gibi birşey ama tabi saygısızlık ya da samimiyetten bahsetmiyorum o durumda aile gibi ama aradaki sizi bir tutan tek şey eşin eşin olmazsa bir bağ olmaz
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,5b cevap paylaştı. Saygidan ileriye geliyor. Yani esininde herkesden farkli oldugu icin aileside farkli olmali. En modern usülü Ayse-Anne Fatih-Baba diye... Geciyor. Gelinde Damata öyle diyorlar...
10 Yorumla
+1 yıldenmeli.. bunuda söyle düşünmeli sen eşinin anne babasinin bir evladi gibisin artik.. eşinde kardeşin dii... l ikiniz bir birkişi gibi sen ya da o yok siz varsiniz sizde iki tarafında tek evladi gibisinizikiniz birleşip anca bir adam oldunuz yani:D umarim anlatabildim:D
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 999 cevap paylaştı.
+1 yılŞöyle daha iyi aslında örnek veriyorum Ayşe Anne, Ali Baba gibi söylenebilir :) böylelikle hiçbir tarafta kırılmamış olur :) :)
20 Yorumla benim için önemli değilde, dünyanın her yerinde hemen hemen böyledir ve anne baba bunu bekler. üzmemek lazım onları.
20 Yorumla
+1 yılDoştum Şöyle düşün onlar sana canlarını veriyo. Yıllardır gülüşüne sesine alıştıkları kızlarını veriyo 2 kelimeyi onlara çok görmemek lazım bence.
20 Yorumla
+1 yıldoğru tabiki benim sevdiğim adamın ailesi sonuçta benimde ailem annem babam olur
60 YorumlaAnne Baba demeyenler ne demeyi düşünüyor acaba. Böyle şeyleri sorgulaya sorgulaya ne aile olmayı başarabiliyorsunuz ne de kültürel değerlerinizi yaşatmayı.
30 Yorumlaİçinden ne demek geliyorsa onu diyin isimleriyede hitap etmek ayıp etmek değildir bence bilmemele teyze veya abla / bilmemle abi tarzı
10 YorumlaBen de tam anne baba diyemiyorum. Esimin annesinin adiyla mesala Xanne , Xbaba diyorum :/ icimden gelmiyor napiyim...
10 Yorumla
+1 yılDoğru tabi ne diyecen abi, amca- hala, teyzemi? Hem saygı adına hem bunun dışında başka birşey demek mantıklı gelmiyor..
10 YorumlaYani kendi anne babam gibi olmaz söylerken de garip gelir ama napalım atalarımız böyle uygun görmüş :D
10 Yorumla
+1 yılbabasına amca de, annesinede teyze
ya da
babasına beybabacım de, annesinede anacım de
ya da
babasına kayınpeder bey de , annesine de kayınvalideciğim de
isim kullanmak istemiyorsan pişt şişt heyo gibi şeylerde diyebilirsin10 Yorumla
+1 yılkesinlikle. bu bence eşinle olan bağları daha güçlü yapar
20 Yorumlahayır herkesin 1 tane anne ve babası var eşimin annesi ve babasına dediğimde bu dil ucundan yapmacık olacağı için demem.
20 YorumlaEğer gerçekten anne baba demeye layık iseler derim ve eşimin de demesini isterim. Çünkü benim ailemin layık olduğuna inanıyorum.
10 Yorumla
+1 yılKişiye göre değişkenlik gösterir. bazıları çekinir diyemez bazıları demek istemez
bazıları da cok rahat der :D10 YorumlaSanirim bu kulture dayanan bir konu. Turk kulturunde anne-baba demek cok garip degil. Yurtdisinda yasiyorum ben ve buranin kulturu daha farkli, mesela ben partnerimin anne ve babasina ismiyle hitap ediyorum.
10 Yorumla
+1 yılBence hakediyorlarsa denmeli. Hele bazi kayinvalide ve kayinpederler varki insana kendi ailesinden daha yakin. Neden denmesinki.
40 Yorumlasevdiğin adamı senin için yetiştirmiş olyo resmen esinlede bir olduğunuza göre demelisin bence..
30 YorumlaDoğru olmayan ne? tabi ki diyecek o artık aileden biri.
20 Yorumla
+1 yılYani benim bir annem birde babam var Allah yokluklarını göstermesin ve şahsen demem ben.
10 Yorumla
+1 yılBeni gercekden öz kizlarindan ayri tutmuyorlarsa derm anne baba. Ama ayri tutarlarsa el kizi gibi davranirlarsa efendm diye seslenirim.
10 Yorumla
+1 yılAnnelik babalık yaptıysa denebilir. Onun dışında doğru bakmıyorum.
10 Yorumlasacma ama gelenek gibi gelmiş ve oturmus demezsen eleştirileri üzerine şimşek gibi çekiyosun
10 YorumlaBen babasız büyüyen bir çocuğum. Ve elbet birine baba demeyi sırtımı güvenli bir yere yaslamayı isterim ve seve seve derim. Annesi benim annem babası benim babam. Bitmiştir.
10 Yorumla
+1 yılkesinlikle demesini isterdim sen o insanla bütün oluyorsun artık tabii ki demesi lazım..
10 Yorumla
+1 yıldinen kayın anne ve kayın baba yani sen eşimden üzere benim babamsın /annemsin asıl babamın/annenin yerini tutmaz ama sana emanet edilmiştir. Haklarına sahip çıkacaksın. denir. Bunu imamlarada sorabilirsiniz
00 Yorumla
+1 yılBen derim garibime gitmez. Onlarda beni kızları gelinleri olarak benimserlerse tabi
10 Yorumlaniye cinslik yapıyorsunuz karşim siz. ne diyelim başka
40 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı. Örfumuz böyle.. paşa paşa diyeceksiniz.. İstediğiniz kadar hayatta demem deyin.
22 Yorumlasaçmalık ne o benim anneme anne desin ne de ben onun annesine. Anneme ihanet ediyormusum gibi geliyor.
20 Yorumlaasıl demezsen doğru olmaz... ne diyecen kardeşim...
10 YorumlaTam emin değilim ama kanunen boşandıktan sonra eşinin anne ya da babasıyla evlenmen yasak oluyor onun bir nevi evladı oluyorsun.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılEşimin saygı duyması gerektiği insanlar olan ailesine bende saygı duymak zorundayım.
Dolayısıyla eşim için annesine ve babasına hitaplarım kendi nasılsa öyle olmalıdır...00 Yorumla
+1 yılYani evlenince biz bir bütün oluyoruz artık ikimiz tek oluyoruz. Sen ben değil biz. Onun annesi babası benim sayılır. Benimkiler de onun. Derdim yani.
00 Yorumla
+1 yılİçinden geliyorsa demek daha iyi. Zorla olunca aşırı belli oluyor. Ağızdan çıkışı bile anlaşılıyor. İçinden gelmiyorsa isminin yanına anne eklersen uygun olur diye düşünüyorum bilmiyorum. Teyze-Hanım vs demekte hoş olmaz.
00 Yorumla
+1 yılAnne baba dersin de annecim babacim demiyolar mi nasik bir samimiyetsizlik
Kendi anneme annecim demiyom kayinvalidemede duz anne der gecerim
Ayrica saygi anne baba demekle olmuyorrrrr00 YorumlaHerkesin zaten kendi anne ve babası var o yüzden karşı tarafın ailesine anne baban demek pek doğru gelmiyor ama öyle demeyince direk saygısızlık gibi görünüyor.
10 YorumlaBen derim ama direk anne diye değil isminin sonuna anne kelimesini getiririm. Sonuçta benim annem gibi benim babam gibi olamaz ama onların beklentisini de tamamen karşılıksız bırakmak hoş değil bence
00 YorumlaDoğrudan ziyade sevdiğin kadın veya erkeğin ailesine içine girilen durum ve koşul gereği gereken saygı ve özeni göstermektir bence bu. Çokta güzel bir sıfattır bence ama herkes için aynı değerde değil bunuda tamamen taraflar belirliyor.
00 Yorumla
+1 yılBence doğru ve güzel bir şey. Karşılıklı samimiyeti arttırır sonuçta aile oluyorsun artk
10 Yorumla
+1 yılTabikide Diyenler Çok Ama Ben Annemden Babamdan Başka Kimseye Hitap Etmem Öyle Edemem. Kişiden Kişiye Farklılık Gösterir Benim 1 Annem 1 Babam Vardır.
10 YorumlaBence denmeli. Samimiyet belirtisi annen baban sana nasıl yakınsa onlarda öyle olacaklar. Kimse gerçek annenin yerine koy demiyo ama o da sevdiğin adamın annesi sonuçta samiyet önemli
00 Yorumla
+1 yılkayınvalideme anne demedim diye 1 ay benle konuşmadı, şimdi isminin sonuna anne ekleyip söylüyorum, ulan sanki kocam kardeşimmiş gibi his oluşturuyor, ne diye denir ki :/
00 Yorumla
+1 yılBence hiç iyi bişey değil rahatsız edici bir durum.
20 Yorumla- Devamını Gör (359)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne