Teşekkür ederim @KızlarSoruyor @Feyzzzzza
Kendi ailenizin yanında eşinizin ailesine anne baba diyebilir misiniz?
Teşekkür ederim @KızlarSoruyor @Feyzzzzza

Açıkçası ben kendi ailemin yanında başkasını anne baba demeyi çok istemem kayınvalidem kayınbabam demeyi daha çok tercih ederim insanın bir annesi bir babası olur evet diğerlerine saygıyı hak eder Ben eşimin ailesine saygı gösterirsem eşimin ailesi de benim aileme saygı duyar ama saygı bir tarafı fazla değer vermek demek değildir.
18 Temmuz, 2023 Salı 22.28
Söylerim tabi ki. Normal olan bu zaten. Evlenenlerin evlendiği kişinin anne babasını benimseyememesi bana hep garip gelir zaten. En başta nasıl bir iletişim olursa öyle devam eder. Ben anne demezsem karşımdaki de bana kızı gibi davranmaz.
Ki, zaten anne veya baba demesem en başta kendi ailem beni uyarır.
Ben tabi ki de derim. benim için zaten eşimin ailesi kendi ailem gibi olurdu hatta daha çok severdim eşimin annesine anne de derim aynı şekilde saygı da kusur etmezdim hiç bir şekilde. zaten normali bu ki. yani insanlar evlendiği zaman zaten ailesi ile de yakın oluyor onlarla sohbet eder onlara yardım eder dertlerini dinler ya da samimi olurlar zaten.. bu yüzden de sorun olmaz benim için.
Derim tabii ki ve denmesi lazım zaten. Eşim de aynı şekilde olmalı.
Elbette denmemesi. abes bir durum olur
Ne bilem
Tşkler
Rica ediyorum
Cevap
21Cevap
Evlenince eşinin anne babasına anne baba demek tek bizde var herhalde
Bence de
Derim yani sonuçta benim anamda babamda birbirlerinin ebeveynlerine anne baba diye seslenir.
Artık ben bir nevi onlarında oğullarıyım.
Benim eşimde anamın kızıdır artık.
Bence kayınvalide dersem babamdan tepki alırım zannımca.
Söylerim onlar da bunu doğal karşılar zaten. Onlar da sonuç olarak söylemiyor mu? Söylüyor. Çok kasmamak lazım.
Ben anne baba diyebileceğime pek inanmıyorum. Bu olay beni kasar.
Evet söylerim eşimin anne babası benimde anne babam olacaktır..
Kayınvalidem kayınbiraderim diyecek halim yok. Derim tabii ki
Bana gerçekten anne hissiyatı verdiği için derim sorun olmaz
Evliliğim boyunca demedim. Ama siz bana bakmayın, siz deyin... Ben istisnayım.
Derim 😃 hatta samimiyetten anacığım diye hitap ederim. Anneye ana demeyi severim
Derim sonuçta evlendikten sonra oda bir baba ve anne oluyor bana.
Derim olması gereken ailem bir şey demez öyle olsun isterler
Demiyorum genelde normalde de çok demem zaten
Yani kişilerin kendi tercihi ama bana soracak olursan ben de pek demeyi tercih etmezdim
Yani sonuçta beni doğurmamış büyütmemiş okutmamış kendi aileme haksızlık olarak görüyorum ve nedense kaynana melekte olsa sevilmiyor illa bir şeyi batıyor
Yani bunu sadece erkek tarafı ya da kadının tarafı için söylemiyorum bak ben de erkek tarafıyım mesela benim abim evlendi adam resmim var ya Yani kendi ailesine öyle ilgi göstermemiştir
Erkek ailesi daha çok müdahaleci oluyor her şeye kişiden kişiye değişir tabi benim eşimde anneme babama anne baba der her hafta ziyarete gelir benimle ama ben onun kadar demiyorum onunkilere çünkü sevmiyorum onları
Her erkek ailesi de aynı anlamına gelmiyor hani genelleme yapmayı da doğru bulmadın şahsen ya bence en güzeli hiç evlenmemek elalemin karısının kızının anasının terzini çekene kadar bekar kalmak bence daha iyi
Evlenince ailen eşin oluyor eğer önceliğin eşin olmayacaksa kendi şölen olduğunu kabul edemeyip aileden kopamayacak san evlenmemek daha iyi tabi ana kuzusu erkek çekilmez evlenmeden önce yapmadıkları kalmadı maalesef yapılanlar unutulmuyor
Zaten eminim hep böyle olur hep erkek tarafı suçludur kız tarafı hep melek
Öyle tabi denemesi bedava
İki tarafa da demem 😂
Çözüm bulundu 😂
Derim, ne olacak? Zaten normali o değil mi?
Ben diyemem
olgun insanlarsa olgun şekikde karşılarlar. söyleyin nolucak ikinci aileniz sonuçta
Dense bile lafın gelişi söylenir içten söylenmez eşle kötü olmamak için bence
Demeyeceksen kızlarını da alma
Almam Allah Allah sanki sizde erkek tarafına çok saygınız oluyor da işiniz gücünüz nasıl ailesinden uzaklaştırma yaparım nasıl kayınvalide düşmanı olurum derdiniz o
Kv ile aynı mahallede oturduk sık sık görüştük eşim her iş çıkışı onlara uğradı bir şey demedim herkesi kendin sanma
Eee sen öylesin diye de herkes öyle değil bizimde gördüğümüz var
Olabilir iyi insanlarsa dışlama
İyi olursa zaten dışlamam da yalnız ben bekarım 🤠
Hayırlısı olsun 😊
Teşekkür ederim 😊
Açıkçası rahat bir şekilde diyemem
İçimden gelirse derim
Onlara hiçbir zaman Anne Baba demedim zaten.
Öyle bir derdim yok çok şükür.
Bana o sıcaklığı vermıslerse derım
Bunda çekinilecek bir durum olduğunu sanmıyorum.
Ailemin yanında da demem normalde de demem yani
Evet diyorum.
Diyebilirim evet eşim olduktan sonra
diyebilirim sorun olmaz
diyemem abi abla derim
Diyebilirim, ailem bunu sorun etmez.
Çok dogal bunu soylemek.
ay ben diyemem ya :(
Gerçekten benim de zoruma gider annemin babamın yanında diyemem şahsen
diyemem hatta hiçbi zaman diyemem.
Şahsen benim de zoruma gider ya özellikle annemin babamın yanında hiç diyemem
Derdim sorun olmazdı