Ben henüz evlenmedim ama rahat söyleyebileceğimi sanmıyorum. Peki siz?
Evlenince eşinizin anne babasına kolay anne baba diyebilir misiniz?

Ben henüz evlenmedim ama rahat söyleyebileceğimi sanmıyorum. Peki siz?
Evlenince eşinizin anne babasına kolay anne baba diyebilir misiniz?

ben neden eşlerimizin ailesine de anne/baba demek zorunda olduğumuzu anlamıyorum bir türlü. ha demek isteyen desin tabii ama zorunluluk gibi gösterildiği takdirde istemeyen birisi de baskı sonucu demek zorunda kalıyor, yani tabu olmuş durumda ve bu tabunun gereksiz olduğu görüşündeyim. ben şahsen annem ve babamdan başkasına anne/baba diyemem, eşimin ailesi olması da bu fikrimi değiştirmez.
Derim diye düşünüyorum ama bu aileye de bağlı. Gelip de evliliğime çomak sokmaya çalışan, beni kötüleyen, benimle uğraşan veya kullanmaya çalışan biriyse demek istemeyebilirim.
Cevap
13Cevap
Demem sanırım, annem babam zaten var neden başkası diyeyim ama çok beyciyimdir o ayrı 😄
Annem babam olurlar derim içtenlikle
Evet derim
İste bunu yapamayabilirim. Kendi anne babama bile isimleriyle hitao ediyorum. Ne kadar annelik gordugume bagli bunu demem. Evladi gibi davranirsa derim ama yabancı gibi kaynana gibi teyze amca gibi olursa karsiligini da alir yani. Çünkü ben gelinime damadima evladim gibi davranirim
Herkesi annesi babası kendine. Diyebileceğimi sanmıyorum.
Demem zor olur karsi taraf soeun etmezse hic demem. Xxx teyze daha iyi. Benim teyzemin kaynanasi öğretmen. Ismi serpil. kendisi demis bana anne demek zorunda değilsin kizim diye. Teyzemde serpil teyze diyor yillardir. Bende yani oglum olsa istemem anne denmesini. Insanin anne babasi bir tanedir. Bu sacmaliklarda bizim kültüre has. Ki cogunlukla kadinlar anne baba diye hitap ediyor. Erkeklerin buyuk cogunlugu anamdan baskasina ana demem diyerek demiyorlar zaten.
Evet hatta kaynanama Eyüpsultanda satılan "Canım Annem" işlemeli havlulardan bile almayı düşünüyorum. 😛
Ben diyemedim mesela çünkü kimseyi annemin ya da babamın yerine koymak istemedim ama konuşma üslubumada herzaman dikkat etmeye çalıştim
bu kadar abartmaya gerek yok bence elbette söylerim lafa gelince ömürlük demesini biliyoruz :D icraate gelince fıs
Zor gelir diye düşünüyorum zaman lazım.. bi annelik babalık görmem lazım ben nasıl hemen kızları olamazsam…
Biraz zorlanırım tabii yani garip geliyor nolucak isimleriyle seslensek yani
Akşama 101 atacaz hacı diyorum daha ötesimi var hatunda aynı önyargılı olmayın
Çok kolay anne baba demeye başladım ben yaa 😅
Alışmak zaman alır, teyze/bey diye seslenirim herhalde:d
Düşünmüyorum. Karşı tarafın tutumuna bağlı. Içten olurlar ise derim yoksa asla demem
Diyemem, kendi anneme bile bazen ismiyle hitap ederim kayınvalideye zor...
Evli olduğum dönemde gayet rahat ve içtenlikle demiştim
İsimleri ile hitap ederek anne baba diyebilirim herhalde diye düşünüyorum.
Yaparken en içten gelmiyerek yapılan şey🙄 kültürümüzde en sevmediğim olay hatta. Ne alaka anne babanın yerini kimse tutamaz.
diyemem ne yazik ki - zaten sirf bu yuzden karsi taraf olmaz dedi bana ve olmadi
Derim 😃 eşimin ailesine çok çabuk alışırım
Sizi sevdiğini düşünüyorsan ve sana senin kendi annen ve baban gibi iyi sıcak kanlı davranıyorsa zaten siz kendiniz anne ve baba demek istersiniz gayet kolay olur yani
Diyemem. Eşim de rahatsız olmayacaksa düz anne ya da baba yerine isimleriyle beraber anne baba derim
Hayır bence söylemekte gereksiz
Ne gerek var ki? benim 1 tane anne babam var.
Anne baba çok resmi.. Mami Mamiley derim..
Nişanlandığım gün derim 😄
Hayır nankör müyüm ben.
cok zor dedim annesine ozelikle
Söylerim sanırım
Biraz zorluyor, alışınca oluyor.
Diyemem benim için imkansıza yakın bir şey bu.
Derim nolcak ki
Demişliğim var. Demem diyenler boş yapıyor.
İlk etapta zorlanırim sanirim
Demem onlar benim anam babam degill
Evet derim
Herkesin anne babasi kendine
Söyleyemem
Derim.
Elbette
Diyemem
Demem herhalde ya
Derim
Derim herhalde
Evet kolayca derim anne baba