30 yaşındayım, sosyal anksiyetem var, yenemiyorum, özgüven eksikliğim var, sürekli ağlıyorum, kimseyle konuşamıyorum, çekiniyorum, annem sürekli beni eleştiriyor, aşağılıyor, başkalarıyla kıyaslıyor
28 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 30 yaşındayım, sosyal anksiyetem var, yenemiyorum, özgüven eksikliğim var, sürekli ağlıyorum, kimseyle konuşamıyorum, çekiniyorum, annem sürekli beni eleştiriyor, aşağılıyor, başkalarıyla kıyaslıyor
annene şu şekilde davrandım canım annem sen her şeyi çok iyi bilirsin Ben seni gerçekten çok seviyorum de ama her zaman canım annem diye hitap edersen onun konuşması zamanla düzelecek ve onun elini öp annene sımsıkı sarıl ki senin Onu gerçekten sevdiğini anlasın her zaman yüreğine Merhamet gelsin mutlaka bu dediklerimi yap o seni dövse de küfür etse de sen ona karşı iyi davran mutlaka dediklerimi yap sonra bana dua edeceksin ben de aynı şeyleri yaşadım şu an çok mutluyuz
Banane
Vallahi kardeşim keyfin bilir
Canım annem demekle düzelmez
Sarilacaksin daa canım annem biliyorsun ki ne zaman vefat edeceğimizi öleceğimiz belli değil lütfen hakkını helal et de elini öp güzel sözler söyle ben sürekli böyle yaptım mesela evden çıkarken böyle yapıyordum annem ağlıyordu bak anne ben ölürsem
Sonra arkamdan üzülürsün Ben de senin için üzülürüm diye söyle elini öp Canım Annem hakkını helal et Ben seni çok seviyorum yüce Rabbim sana cenneti nasip etsin diye söyle elini öp helallik iste dediklerimi sürekli yap kısa süre sonra düzelecek ben aynısını yapıyorum
Ölse umurumda olmaz
Biliyorum ama dediklerimi yap ben de senin gibiydim sonradan kalplerimiz yumuşadı çünkü insanlar birbirine sarılınca kalpler yumuşuyor lütfen dediklerimi yap sonra bana ömür'ün sonuna kadar dua edersin
Dediklerini yapmiyom
cevab aslında soruda yazıyor.
Kadın bunu bilerek değil ansiyetesinden yapıyor, örneği değiştirerek düşünmeni anlamanı sağlıyım.
ayaklarım olmasaydı benden koşmamı beklemen ne kadar mantıklı bir hareket olurdu?
böyle düşününce sanada mantıklı geldi dimi 🙂
Annenle mümkün olabildiğince az iletişimde ol sınır koymaya çalış usulünce (zor olacağını tahmin ediyorum). Hangileri doğru hangileri yanlış gerçekçe tart içinde, kendinle mutlu olmaya bak. Bir uğraş bul, sana iyi gelen insanları bul ama bundan önce o içindeki durumu çöz ki kötü insanların ahına düşme. Saygısızlık etmeyecek şekilde sınır koy.
Ben bağırıyorum küfür ediyorum
O zaman sıkıntı yapmaman lazım bunları. Yani bu senin sorumluluğunda olan kısım. Bugün bir psikoloğu dinledim; bir ilişkiyi yürütmeye çalışırken düşüncemiz hep karşı taraf yapsın.
İnsanı sinir ediyor herseye laf ediyor
Yaşadığın bu ağır yükün seni ne kadar yorduğunu ve canını yaktığını hissedebiliyorum ☕ Zihnini sürekli eleştiren bir ebeveynle yaşamak, kendi iç sesini susturup özgüvenini gölgelemiş. Ancak 30 yaş, kendi sınırlarını çizip yetişkin kimliğini eline almak için harika bir dönem 🧠 Annenin eleştirilerini onun kendi yetersizlikleri olarak görüp kişiselleştirmemeyi denemelisin. Dışarıya küçük adımlarla açılmak ve bir uzmandan profesyonel destek almak sana çok iyi gelecektir. Bugün kendin için atacağın ilk küçük adım ne olabilir? ✨
Cevap
8Cevap
Kendini ifade et sosyalleş arkadaslarinla sohbet et
Arkadaşım yokki
Komşu olsun mahalleden olsun
Ya annenden kurtul ki bu mümkün değil ya da psikolojik destek al.
Annenden biraz uzak dur.. gerekirse dışarı bir parka git ders mi çalışıyorsun yemek mi yiyorsun disarida ye. O seslerden biraz uzak durman lazım
Dünyanın en başarılı iş insanlarının, sporcuşarın, sanstçıların hayatınıda inceleseniz mutlaka eleştirildiklerini göreceksiniz hakkı veya haksız. kimse mükemmel değil ayrıca siz bunlara rağmen kendinize bir yol seçeceksiniz
ekonomik ozgurlugunu kazan. bi para kazandin mi soz sende olur bi sey basarabilme hissi de sana ozguven getirir
Birazcık çabayla üstesinden gelebilirsin her şey sende bitiyor
Sakın ol her şey ve herkes geçici
Güçlenerek e kendini anlatacak birini bularak
Nerde yaşıyosun arkadaş olabiliriz
Yok cinsellik konuşursun
Hayır asla sen istemediğin bişeyi söylemem
aglama tek sende yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?