Ailem dışında hayatımda kimse yok herkesten uzaklaştım 1 senedir depresyon hali içindeyim kilo aldım bugün canım sıkkındı birilerini aramak konuşmak istedim ama kimse yoktu
7 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ailem dışında hayatımda kimse yok herkesten uzaklaştım 1 senedir depresyon hali içindeyim kilo aldım bugün canım sıkkındı birilerini aramak konuşmak istedim ama kimse yoktu
Cevap
7Cevap
4 yıldır senin yaşadığın hayatı yaşıyorum. Kendimle barışık halde oldum. Kendime daha fazla zaman verdim. Başkaları olunca hep kendinden çok başkalarıyla zaman geçiririyorsun daha sonra yalnızlaşınca çöküyorsun. O yüzden yalnızlığa da alışman lazım çünkü her zaman yanımızda birileri olmuyor.
Yalnizliga aliskinim zaten omur boyu yalnizdim kucukken bile annemle babam ise giderdi ben evde tek kalirdim hep yalnizdim yani pek arkadasim olmadi olanlardan da zarar gordum ve herkesten uzaklastim ama bu aralar bunaldim baya bilmiyorum depresyon zor fizigim cok guzeldi kilo aldim hicbirseye hevesim ve isteğim yok bazen kendime o kadar kiziyorum ki hic mi konusacak bir arkadasim olmaz ya
Bence spora git kendine değer ver çeki düzen ver salma bu kadar depresyona girip. Bak ben 4 yıldır powerlifting sporcusuyum 4 yıldır da yalnızım 2,5 senedir de evde yalnız yaşayan biriyim ailem şehir dışında yaşarlar ablam öğretmen olduğu için. Şuanda burdalar da 1 Eylül dönecekler. Benim de kimsem yok sevgili arkadaş falan. İş güçten yana sıkıntım da yok ama insanlar kalleş olmuş artık menfaati bitene kadar seven veya menfaati için arayan kişiler oluyor hep. Bende alıştım yalnızlığa. Sende biraz alıştır kendini. Evet kötü sokağa çıkıp sevgili olanlar veya arkadaş grubu olanları görmek falan. Emin ol hepsinin içinde yalnız bir şekilde oturup masaya iskenderimi de yiyorum kebabımı da yemeğimi de kahvemi de. Kendim gibi yalnız başına oturanlar da var erkek kız farketmeksizin. Yani yalnız hissetmiyorum onları görünce de. Sende böyle olabilirsin. Zamanla arkadaşın olur.
Teşekkür ederim yalniz olmadigimi bilmek beni mutlu etti 🦋 yalnizliga aliskinim zaten hayatim yalniz gecti yalnizligi severim de onceden spor da yapardim pilatesle ilgilendim senelerce mutlu olurdum hayatim yolunda giderdi sonra atanamadim isten ayrildim o kadar kilo aldim ki aynaya bakmak bile istemiyorum hayatimda da kimse yoktu zaten olanlardan da kazik yemistim sonra birden hevessizlestim herseyden uzaklastim artik beni mutlu eden seyler de yorucu geliyordu zorladim kendimi mutlu edebilmeye calistim ama olmadi hayatimda hickimse yoktu isim de yoktu hicbirsey yoktu az once bunlari dusundum bir arkadasim olsaydi en azindan varligimi bilen biri olsun istedim sanirim nasil bir ruh hali icinde olduğumu bilmiyorum. Surekli evde yalnizim telefonuma 1 bildirim bile gelmiyor kimse beni merak etmiyor. Neyse yine anlatamadim sanirim ama burdan gidince dedigin gibi hayatimi yoluna sokucam sadece bir sure daha dayanmam lazim
Eskiden bundan sene 2020 lerde covid zamanında insanlar eve kapanmışken beyaz ekmek pizzalar hamburgerler şunlar bunlar falan baya yer içer göbekli bir şekilde gezen insandım. Askerliğim de yoktu. Askere gittim geldim 2022 de iş buldum spora yazıldım derken kendime saygım değerim arttı. En azından aynaya bakınca kendimle gurur duyuyorum ve nereye gidersem gideyim vücudumdan kızların aldığı övgüden daha çok övgü alıyorum buda motivasyon oluyor hayata daha çok bağlıyor beni. Demek istediğim her şeyden önce kendi hayatını düzene koy daha sonra emin ol saygı görmeye başlıyorsun. Benim insan durumum biraz farklı. Arkadaş dediklerimden sürekli kazık yediğim için, cömertliğim her zaman suistimal edildiği için artık arkadaşta edinmiyorum. Tanıdıkların çoğuyla mesafeliyim onlar da beni öyle bilirler ama yine de iletişimi koparmıyorum tabi buda asosyalliğe iter. Ama emin ol mesafe çizmem bile insanların gözünde saygı oluşturuyor normalde itici durması gerekirken. İnsanlar çok garip cidden. Mesela yarından itibaren başla kendine değer ver sporuna başla işine gücüne bak. Hayatın daha da zenginleşir manevi olarak. Maddi olarakta birikim yap arabanı al tatile git kendi başına. Ben hep Antalya'ya tek başıma gidiyorum ağustosun 15 inde de gidicem yine tek başıma. Üzülüyor muyum kısmen evet ama yapacak bir şey yok gitmesem daha çok delirecem Ankara 'da. O yüzden hayatına bir düzen koy bir an önce. Böyle olmaz.
Teşekkür ederim biraz da olsa kendime geldim ve motive oldum 🙂 yakin cevreden ben de benzer kaziklar yedim sanirim bu devirde dogru duzgun bir sevgili ve arkadaş yok son zamanlarda ruhuma ve bedenime saygi duyup değer vermedim ve asil moralimi bozan da buymus Şu an farkettim zor da olsa yavas yavas baslicam tekrar oha sansa bak ben de agustosta antalyaya tasiniyorum (cok sacma bir sekilde yakin hissettim ) yorumun için teşekkür ederim 🦋
Rica ederim 🙏🏻🙏🏻
Seni çok iyi anlıyorum 1 yıl boyunca depresyon sırasında kilo almak ve telefon rehberine bakıp arayacak kimseyi bulamamak zor ama tek başına bi 10 ya da 20 dakika yürüyüşle başla yavaş yavaş olur her şey
Beni anlattin 🥲 az once rehberime baktim ve cidden kimse yoktu normalde gunluk 1 saat yururdum artik ona da hevesim yok
Çok haklısın eskiden 1 saat yürüyen biri için şu an o enerjiyi bulamamak insanı daha da çok üzüyor kendine kızma lütfen 1 saat yürümek zorunda değilsin 10 dakika da olur birine deedini anlatmak içini dökmekde iyidir
Derdini
Denicem tesekkur ederim derdimi anlatacagim kimse de yok zaten
her şey zamanla
Ailen dışında birinin olmama nedeni ne? Çevren mi yok, küçük bir yerde mi yaşıyorsun, ailen mi baskıcı?
Ailem baskici degil suanlik kucuk bir yerde yasiyorum ve cevrem yok yakinda baska sehire tasinacagiz
Ise girmeyi cevre edinmeyi dusunuyorum zaten ama korkuyorum insanlardan o kadar uzak kaldim ya nasil iletisim kuracam ne bilim zor geliyor
Bence bu kadar düşünmeye ve dert etmeye gerek yok. İşe gelince günaydın, tanışık olduklarına bir nasılsın keyfin iyi mi demek zor değil. Zaten zamanla konu konuyu açar, sohbet muhabbet devam eder. Bunlar gerçekten dert edecek şeyler değil, birine merhaba, başka birine nasılsın, başka birine elbisen çok güzelmiş... demek yeterli, gerisi geliyor zaten.
Gecmiste bulundugum ortamlarda aldigim nefesi bile yanlis anlayanlar oldu o yuzden onyargiliyim sanirim tesekkurler yorumun icin 🙂
Önyargılar sende özgüven eksikliği oluşturmuş ama bunlar gerçekten son derece gereksiz şeyler. Yeni bir şehri yeni bir başlangıç olarak gör ve kendini cesaretlendir. Bir de başkalarının düşüncelerini boş ver, biz gerçekten başkalarının umrunda değiliz, kimse bizi gözetleyip hatamızı aramıyor. Rahat olmak, rahat yaşamak lazım.
Of yorumlarda cidden cok iyi insanlar var aglicam simdi cok duygulandim 🥲 kesinlikle oyle kimse kimsenin umrunda degil artik baskalarina takilmamaya calisacagim
Dışarı çıkıp insanlarla sohbet etmen lazım zor ama ilk adımı attıktan sonra devamı geliyor
O kadar zor geliyor kiii 🥲 kolay kolay arkadas edinebilen biri de degilim
Ailenle konuşabilirsin
Ailemde kimse yok ki 🥲 iki abim var biri evli digeri de calisiyor farkli sehirdeler babamla da pek konusmayiz anlaz beni annemle konusurum ama ona da herşeyi anlatamiyorum
dene bi, hem uğraş olur
Neyi denicem?
kadını canından bezdirmeden her şeyi konuşmayı
Annem benimle konusmaktan mutlu oluyor zaten ama onu uzmek istemedigim icin bazi seyleri ona anlatip yansitamiyorum atanamadim cok canim skıldı isten ayrildim cok uzuldum ama onun karsina hic uzgun cikmadim. Ayrica hep annem de olmaz ki insanin bir arkadasi olmali
sıkma canını bir yerden tutun gerisi oradan gelir
kıyamamm yaa gel konusalım
Konuşak
Sev olak
Tanışalım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu kadar yalnız ve çaresiz hissetmen çok doğal, böyle zamanlarda insanın içi burkulur biliyorum. 🥺 Önemli olan bu duyguların farkına varmış olman. Küçük adımlarla başlayabilirsin; belki ilgi alanlarına yönelik bir kursa katılmak, gönüllü çalışmalara dahil olmak sana iyi gelebilir. Yeni insanlarla tanışmak için güzel fırsatlar yaratır. Unutma, bu süreçte kendine nazik olmak çok değerli. ❤️