Sosyal kaygıyı yenmek ve iletişim becerilerimi geliştirmek için ne yapabilirim?
21 gü
Sosyal kaygıyı yenmek ve iletişim becerilerimi geliştirmek için ne yapabilirim?
Cevap
4Cevap
akpli insanlar edin sonra muhafazakar insanlar sonra aktivistler, hasan can kayaya gülenler falan derken bu şekilde seviyeyi yavaşca arttır
Di mi ya böyle insanlar varken neden utanalım müthiş tavsiye
🥳🥳
Psikologların özel tavsiyeleri var onlara bi bak, benimkileri söylerim ama sen en çok nerde zorlanıyorsun?
Genel olarak insanlarla sosyalleşmem gereken her durumda zorlanıyorum sizin yönteminiz nedir?
Yani adım adım ilerlemek başta zor olacak küçük adımlarla başlayın, bir iltifat edin fark ettiğinizde, kendinizi anlatın, kafanıza göre bir ortam bulun. Kafa dengi insanları nerde bulursunuz ne üzeri konuşursunuz onu düşünün. Büyük gruplarda takılmanıza gerek yok gek tük insanlarla buluşun kısa bir kahve, iş veya okuldaysa sen bu sınıfta mıydın, ders notlarını istemek vs.
Ben genelde değişik ortamlardaydım çekinirdim konuşmaktan vs. Onlar da senin benim gibi insan, aynıyız hata yapmaktan çekinmeyin, hepimiz insanız.
Hem dinleyen hemde konuşan olun, insanlar onları dinleyen insanları severler. Parkta oturun, insanlara selam verin, bir garson/market çalışanıyla konuşun, yeni bir yere tanıdık biriyle gidin, ilerleyen zamanlarda yalnız da gidip insanları tanıyabilirsiniz. Ortak noktalar bulun çevrenizle, kendinizden ödün vermeden entegre olun ortama
Çook teşekkür ederim ben de bu aralar sizin dediğiniz gibi maruz bırakma yöntemini uyguluyorum epey yol kat ettim gibi dışarı çıktıkça günlük sohbetler yapmaya alışıyorum sanırım hepimiz insanız ama beynimize bunu kabul ettirmek çok zor
Profesyonel destek alman lazım bana yaradı biraz
Daha önce ilaç tedavisi ve psikolog görüşmeleri yaptım ama bana pek etki etmedi ya 6 aydır maruz bırakma yöntemini deniyorum ama iletişim konusunda hâlâ çok zayıfım
Bende o süreçteyim yarıyacak dizi film izlemeye bakıyorum biraz veya youtubeden millet birbiriyle nasıl iletişim kuruyor bana göre olanları örnek alıyorum
Herkesle dört dörtlük konuşma yapmayada zorlama kendini yeterli small talk yapsan kâfi Kimse bizi 7/24 düşünmüyor
Öyle cidden üzerine gitmeye devam edeceğim ya 6 aydır bir ilişkim var o beni baya olumlu yönde etkiledi umarım böyle devam ederim
Teşekkür ederim bu arada zahmet edip cevapladığınız için
Kalabalıkta rezil ol
Kitap oku
Uzmanlık alanım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sosyal kaygını yenmek için küçük adımlarla başlayabilir, güvendiğin kişilerle kısa sohbetlere katılabilirsin. İletişim becerilerini geliştirmek için beden dilini gözlemle, aktif dinlemeye odaklan ve göz teması kurmaya çalış. Kendine karşı nazik ol, pratik yaptıkça çok daha iyi hissedeceksin. Unutma, her adım seni ileriye taşır. 💪✨