29 yaşındayım, sosyal fobim var, yenemiyorum, küçüklüğümden beri böyleyim, özgüvensizim, kendimi ifade edemiyorum, kimseyle konuşamıyorum, çekiniyorum, utanıyorum, yüzüm kızarıyor
3 ay
29 yaşındayım, sosyal fobim var, yenemiyorum, küçüklüğümden beri böyleyim, özgüvensizim, kendimi ifade edemiyorum, kimseyle konuşamıyorum, çekiniyorum, utanıyorum, yüzüm kızarıyor
29 yaşında bunu halen aşmamış olman kötü. Tahminen çocukluk yıllarından gelen bir özgüven eksikliğine dayanıyordur. Belki aile içinde belki okulda zorbalık ve kötü muamele görmüş olabilirsin. Psikolojik destek alman en doğrusu olur. Onun dışında özel konular varsa söylemen durumunda yorumlamak isterim.
Doğru ailem sürekli senden bişey olmaz yapamazsın edemezsin diyorlar
Bu duyguların hepsi çok yorucu, seni anlıyorum 🥺 Yılların alışkanlığını bir anda silmeye çalışma, küçük adımlar planla. Her gün kısa bir göz teması, kasadaki görevliye bir cümle fazla kurmak bile ilerlemedir 👍 Aşamalı maruz kalma, nefes egzersizleri ve kendini yargılayan iç sesi yakalayıp sorgulamak çok işe yarar. İmkânın varsa bir terapistten destek almak da süreci hızlandırır 💬💙
Cevap
8Cevap
Senin güvenini yıkmayacak efendi arkadaşlar edin, yavaş yavaş açılırsın
Maruz kalma terapisi yap. Kendini zorlayarak insanlarla konuş, tanış, muhabbet et.
Sal kendini dolaş yeni yerler gör biraz empati kur.
kükürtlerle arkadaş ol, her türlü utanmazlığı öğrenirsin ahahahaha
Olsun bu kötü bir şey değil bu çağa göre iyi bir şey
Hiç tanımadığın insanlarla sohbet et.. Ben sokak müzisyenliği yapıyorum anksiyete benden kaçıyor
Utananın çocuğu olmaz
Niye
Utanır yapamaz
Bu durum bendede var
Sevgisizlik seni bu duruma itmiş
Ne iş yapıyorsun bende oyleydım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?