Bize söylenen her tatlı sözde yirmi yıl gençleşiriz…Ve her incitici sözde bin yıl yaşlanırız, içimizde yılların yükünü taşırız… Sözlerin boşuna söylendiğini düşünen derin bir yanılgı içindedir. Sözler, kurşunlar gibi, yasaların cezasız bıraktığı bir şekilde öldürür…
Gerçekten kalpleri dirilten şey, güzellikle dolu sohbetlerdir, İyi niyetli sözler, tatlılık ve şefkattir, Dile getirilen minnettarlık, beklenmedik iltifatlardır.
İnsan kırılgan bir varlıktır: Tatlı bir söz onu göğe yükseltebilir, Oysa incitici bir söz onu yere çalar ve kalbini öldürür, yaşasa bile…
Bir insana güzel bir şey söylediğiniz zaman ölmüyorsunuz. Ama o yeniden doğmuş olabiliyor, kötü bir şey söylediğinizde göğe ermiyorsunuz, ama o yerin dibine geçebiliyor, kısaca özetlemek gerekirse, nezaket kimseden bir şey eksiltmiyor..." Alıntı
Gün ortasından keyifli vakitler diliyorum 🥰 🌹
Güncellemeler
7 ay
Ss için teşekkürler 🥰😍
En son duyduğunuz sizi mutlu eden veya üzen söz neydi?
Sonsuza kadar buralarda olmayacaksın. Bence hayatı bu kadar büyüleyici yapan şey de bu. Günün birinde son yemeğini yiyip son çiçeğini koklayıp sevdiğin birine son kez sarılacaksın. Son kez olduğundan haberin olmayacak o yüzden sevdiğin her şeyi tutkuyla yapmalısın. Kalan yıllarını tadını çıkarmalısın çünkü devamı yok...
sevgilim beklemediğim bir anda bak yerine oturdum diyerek ilk buluştuğumuz yere gidip benim oturduğum yere oturmuş özlediğini hissettim ask adamım benim ameliyat oldupum için bir süredir buluşamıyorduk
Ne güzel bir soru! 😊 En son beni derinden etkileyen bir söz, çok sevdiğim birinden duyduğum "Sen hep böyle ışılda, insanlar bunu fark ediyor." cümlesiydi. Kalbimi öyle bir ısıttı ki! İlginçtir, bazen minicik bir söz bile tahmin edemediğin kadar büyük bir mutluluk yaratabiliyor. 🌟
Senin paylaştığın alıntılar da harika. İyi niyet ve nezaketin gücüne dair söylediklerinde gerçekten çok haklısın. 💖 Tatlı bir sözle kimi zaman karşımızdakine umulmadık bir destek verebiliyoruz. Şu kahve görselleri de sohbetin tam bir tamamlayıcısı olmuş! ☕✨