20 yaşındayım üniversite birinci sinif ögrencisiyim kiloluyum kendimden nefret ediyorum yapmak istediğim hiçbir şeyi yapamadim hayata karşı hiçbir hevesim yok bundan nasil kurtulucam
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 700 cevap paylaştı.
1 yılKendini olduğun gibi sevmezsen ilerde çok daha vahim şeyler yaşayacaksın senin sen olmana izin vermeyecekler. Zamanı gelecek ailen sana evlen yaşın geçti veya evlenme evlenince ne olacak diyebilir. Ben kendi iplerimi ellerime alamamış biri olarak konuşayım mesleğimi bile onlar seçti kendim olmama izin verilmedi mezun oldum onların seçtiği mesleği yapma kararı aldım bu sefer de onlar yapmamı istemedi. Çıkış yolu aradım bulamadım geçici işlerde yorulmak istemediğim için kalıcı iş baktım yine sorunlar yaşadım sevgiyi dışarda aradım çoğu zaman yanıldım yanımda sandıklarımın yanımda olmayışını aslında onların çok işine yaradığım için benimle olduklarını fark ettim. 2 günde bir buluştuk diye cinsellik yaşadığım düşünüp ailem seni gelsinler istesinler başını bağlayalım bile dedi ilişki henüz daha 2 aylık iken. Toplum ve ailelerdeki imajımız zaten yerlerde oluyor çoğu zaman çünkü herkes hayatımızla ilgili söz hakkına sahip. 25 yaşına geldim ben kimim diye halen sorgularım 15 yaşında çocuk muamelesi gördüğüm için hiçbir zaman olgun kararlar alamadım sınır çizince de suçlu oldum ben hatalarla doluymuşum veya her an hata yapabilirmişim gibi davranıldı. Bu sebeple maalesef bu yaşta ciddi bir olgunluğa erişemedim neyin yanliş neyin doğru olduğunu fark ettim ancak doğruları yapmak için atakta olamadım uzun lafın kısası bu yaşın çok güzel bir yaş neyi seviyorsan onu yap gerçekten hiçbir şey için geç değil. Eğitim mi almak istiyorsun başka konularda git al, geç kaldığın bir yaşta değilsin yeterince güzel zamanlar geçirecek yaştasın ve bu yaşını çok iyi kullan ki geriye döndüğün zaman keşkelerle doldurma zihnini. Umarım hayatında nasıl istersen öyle yaşarsın hakkında hayırlısı ve en güzelini diliyorum üzme kendini.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılAçıkçası sen kendini o kiloda iyi hissetmiyorsan kilolu görürsün sadece bazen insanların böyle dönemleri olur. Üniversite birinci sınıf olduğundan kendini diğerlerine göre geride kalmış hissedebilirsin ama şunu unutma hayat senin hayatın kimsenin değil. 18 yaşında olup birinci sınıfta daha senin yaptıklarını, bildiklerini bilmeyen onlarca insan vardır eminim ki. Önemli olan senin kendi içinde kendini yeterli hissedebilmendir canım. Bence bunun sadece kilolu olduğunu düşünmenle alakası yok çevren sana böyle hissettirmiş veya ailenden gelen bir şey olabilir biraz da geçmişe bakmak gerek kendini iyice anlayabilmen için. Sana verebileceğim en iyi tavsiye kendini kötü hissediyorsan, yetersizim hissiyle boğuşuyorsan kalk bir aynaya bak. İnsan kendisine o kadar kusurlu görünür ki, başkalarının ona o kadar dikkatli bakmadığını fark edemez. Senden başka kimse senin kusurlarını bu kadar umursamıyor. O yüzden kendine bu kadar yüklenmeyi bırak tatlım olur mu? Geride kalmış hissediyorsan öne geçmiş gibi hissetmek için başka şeylere odaklanmak zorundasın. 20 yaşındasın üniversite birinci sınıf mısın? Kalk anasını satayım bölüm birincisi ol kendini yeterli hissetmek için köpek gibi çalış. Ya da git 2-3 tane dil öğren çalış köpek gibi onların önüne geç. Yapacaksın kendin için yapacaksın. Kilolu mu hissediyorsun kendine program uygulayacaksın vereceksin kilonu. Çünkü hayat senin hayatın tamam mı? Başkalarının elinden almasına izin verme. Güveniyorum sana.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHayata geç kalınmışlık hissiyle başa çıkmak zorlayıcı olabilir, ancak bu duyguyu aşmanın ve mevcut anınıza odaklanmanın yolları vardır. Kendinizi başkalarıyla karşılaştırmak yerine, kendi benzersiz yolculuğunuza odaklanın. Herkesin hayatında farklı zaman çizelgeleri ve hızları vardır. Başkalarının başarılarına odaklanmak yerine, kendi ilerlemenizi ve başarılarınızı kutlayın."Geç" ne anlama geliyor? Bu kavram toplumsal beklentilerden mi yoksa kendi kişisel beklentilerinizden mi kaynaklanıyor? Belki de düşündüğünüz kadar geç kalmış değilsinizdir. Geçmişteki kaçırılmış fırsatlara odaklanmak yerine, şu anda sahip olduklarınıza ve gelecekteki olasılıklara odaklanın. Her yeni gün, yeni bir başlangıçtır. Büyük hedeflere ulaşmak göz korkutucu olabilir. Bunun yerine, daha küçük, yönetilebilir adımlara odaklanın. Her küçük başarı, motivasyonunuzu artıracak ve "geç kalmışlık" hissini azaltacaktır.
00 Yorumla
Sen geç kalmışsan biz ölelim ozaman..
Kiloluysan çözümü NE? şapur şupur yemeyeceksin ! ekmek hamur işi yemeyeceksin , sebze meyve yiyeceksin , spor ve yürüyüşü kilo kalori yakmayı hayatının parçası yapacaksın sonunda kilo vereceksin. ama kilo verdikten sonrada havalara girip ben süperim modelim prensesim diye kendi kendine kibirlenip egoyu tavan yapıp şımarıp narsistler kervanına katılırsan sende şuanda kendisine : "ben çok büzelim ben çok güzel ayn ben çok güzelim" diye diye gezen ama bu kibir ego ve narsistlikle bütün düzgün erkekleri kendinden soğutup kaçıran kadınlarla aynı akıbeti yaşarsın. yalnızlığa devam düzgündün erkekler kaçarken yamuklar pislikler herkadının zorl aüzerien saldıran saapıklarla tanışabilirsin (hoşlandığın erkekle tanışmaya hiçbir çaban yoksa on abakmıyorsan ilgilenmiyorsan vs vs)
VE ayrıca tatlı yemeyi azalt kes.. doğal tatlı olan meyveleri ye : üzüm elma şeftali karpuz vs vs vs.. Şeker bütün kötülüklerin anasıdır ! KAnseri destekler hastayken vücutta mikrobik aktiviteyi arttırır ve insana ağarlık çöktürür , çok şekerli yersen sırtında yük taşımış gibi yorgun olursun hemde kilo alırsın.. Bunada dikkat et.
Ayrıca seni negatifliğe durgunluğa çeken , hareketsiz yürümeyen enerjik olmayan arkadaşların varsa onlardan bir düre KOP , kendin yalnız takıl ve yeni yol planını uygula.
12 Yorumla
Soran1 yılSana yemek yediğimi düşündürten ne oldu tam olarak ameliyat olduktan sonra yemekler midemi bulandirdigi icin bazi serumlar verdiler o serumlar da haliyle kilo aldırdı ayrica tek derdim kilo degil kilolu bir insnain tek derdinin kilo oldugunu dusunmek niye biz insan degil miyiz baska şeylere takilamiyor muyuz
- 1 yıl
Bunu okuyan bir insan ne düşünür sence? = " kiloluyum kendimden nefret ediyorum "
Bende onu düşündüm.. Sen başka bir şey yazdın da ben mi başka şey söylemedim? Urfada Oxford varda ben mi gitmedim? :-)
Ayrıca yediğin yanlış/kötü yiyecekler insanı etkiler , Örnek = kötü ve içeriğinde bol bol E___ harfli zehiri katkı maddeleri market ürünleri vs
ve tatlı şekerli yemek insanı ağırlaştırıyor , uyuşuklaştırıyor yorgun yapıyor vs vs ve Kanseri destekliyor rafine şekerli gıdalar.. bu yüzden söyledim..
Spor yapıyormusun? yürüyüş vs..
Yok durup dururken canın sıkıldı da hayattan bıktıysan ozaman maneviyatla dinle aran yok sanırım? namaz kılıyormusun? ALLAH'a dua ediyormusun? (Müslüman olduğunu farzediyorum) Dünyada sebepsiz yaşamıyoruz, hiç hayr işi yapıyormusun? mendil ufak tefek birşeyler satan garip fakir bir teyzeye amcaya sokakta yardım ediyormusun?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, İrem ben. Öncelikle duygularını ifade edebilmen harika bir adım, bunu unutmamalısın ❤️ Şunu anlaman gerekiyor: 20 yaşındasın ve her şey için hala zamanın var. Hayata geç kalmak gibi bir şey yok çünkü herkesin kendi temposu var.
Kendinden nefret etmek yerine kendine dost olmaya çalış. İnsanı en çok kendi kucaklar. Küçük ve ulaşılabilir hedefler belirle; bu, seni harekete geçirir ve kendine olan güvenini artırır 💪 Kendine vakit ayır, sevdiğin bir hobi bul ya da yürüyüş yaparak rahatla. Kendini eleştirdiğin kadar sevmeni de öğrenmelisin. Eminim; en değerli hazineni, yani kendini keşfedince sen de gerçek potansiyelini göreceksin 🌟10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
70
Cevap
77Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
u 1 yıladım atarak tabi ki de
10 Yorumla Canım bu yaşlar hâlâ biraz kendini bulma yaşların. Çok sevdiğim bir söz var :
"Ağaç Değilsiniz Bulunduğunuz Yeri Değiştire Bilirsiniz" diye. Öncelikle bedenimle ikgili algının değiştirmekle başla dusunsene ayakların ellerin saç tellerin kirpiklerin tüm vücudunun en ufak bir kısmı olmasa sen şu an yaptığın pek çok şeyi yapamazsın. Mesela albino olsan kirpiklerini boyaman gerekecekti ellerin olmasa telefonu tutamazdın ayakların olmasa üniversiteye gitmeyi hayal edecektim sadece. İçinde buludugun nimetlerin farkına var ve vücudunu sev. Sonrasında kilo vermek için niyet et ve en basit olarak karbonhidrat oranını azaltıp proteini artır. İmkanın varsa sabah iki yumurtayla güne başla. Kahve yerine su tüket. Üniversiteye gitsem de hayat amacını bulman adına Doğan Cüceloğlu'nun Savaşçı kitabını tavsiye ederim oku mutlaka. Kendinle konuşurken nefret ediyorsan yüksek ihtimalle anne babandan en az biri seni aşağılarak yetistirmiş olabilir. Aklına kendinle ilgili negatif yorumlar gelince bu bana ait değil deyip kendine objektif yaklaş ve kendine güzel şeyler söyle. Saçını tararken , yıkanırken aynada kendine bakarken şefkatli olmayı dene. Bir anda mucizevi etkisi olmaz ama bir kaç ay sonra kendini farklı yerde bulursun10 Yorumla
1 yılSenin işin zor. Millet bu yaşta emekli oldu, torun seviyor sen halen üniversite birinci sınıfsın. 20 yaşındasın, çocuğun yaşındakiler evlendi, sen evde kaldın, bu yaştan sonra da kimse almaz seni görürsün. Kilolusun, mide ameliyatı olamazsın, sporla zayıflayamazsın. Kendinden nefret etmende haklısın. Hayata karşı neler yapamadın, bir örnek ver bakalım ne güzel. Üniversite kazanmışsın. Bu yaştan sonra KPSS'ye girip, memurda olamazsın çünkü bu yaştan sonra almıyorlar memur falan. Şaka yaptım evet çünkü sizde Şakasınız 😅😄😆😁
30 YorumlaBende 18 yaşımda spora geç başladığım üzülüyordum. şu an Allah'a şükür çok güzel vücudum var. Her insan bazı durumlara geç kalabilir bu belki nasiptir, bilemezsin. Eğer kilo hastalığın varsa bu senin sorunun değil ama bile isteye çok yiyip, boğazına hakim olamaz isen evet bu senin sorunun bunu düzeltebilirsin kalori açığı oluştur meselâ günde 2.300 kalori alıyorsan bunu 2100'e düşür zaman zaman bunu 1900 kaloriyi düşür kalori açığı yaparken de spor yapmayı da ihmal etmemelisin, evden D yapabilirsin zor değil. Umutsuzluğa kapılma.
20 Yorumla
1 yılAh bende senin gibiydim belkide hala öyleyim ama o bataklığın içinden çıktım yavaş yavaş oldu antidepresanlarla sinir krizleriyle hayatıma giren çıkanlarla belkide ama oldu şu an bende kiloluyum ama kilomu kendimi seviyorum mesela sivilcelerim vardı kendime baktım zamanla geçti ama o bakımı yaparken kendimle ilgilenirken bir baktım ki kendimi sevmeye başlamışım şu an her bedene uygun kıyafetler var kendime uygun olanı seçtim ve çok daha güzel oldu bu sayede kendimi sevdim kendini nasıl mutlu edeceğini ancak sen bilirsin bu hislere herkes kapılıyo iyisinden tut kötüsüne kadar insanız normal bişey ama buna kapılmamak bize bağlı sağlıcakla kal 🫶🏻
00 Yorumla
1 yıl20 yaşında ne geç kalmasın ya? Ben 26 yaşındayım tekrar üniversite'ye başlamayı ciddi ciddi düşünüyorum. Sen 20 yaşındasın daha. Çok erken. Kilo problemin için de spor kaçınılmaz. Yağlı şeylerden (abur cubur dahil) mümkün olduğunca uzak dur, tabağını yarım doldur ve mümkün olduğunca yürüyüş yap ki kontrol edebilesin
20 YorumlaSpor yapmaya başla, hobi edin, mesleğinde ilerle ve para kazanmaya başla. Hayat senin elinde, sen vermedikten sonra Allahtan başka kimse alamaz. Hayatın daha ilk evresindesin, 30 yaşına kadar kendini bulma olarak geçiyor. Sonra evlilik ve çocuk düşünüyorsun. Bir bakmışsın ömrünün %40 bitmiş.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
1 yılBen de 20 yaşındayım ben de üniversite birinci sınıf öğrencisiydim daha yeni bitti geç kalmışlık hissi yaşamıyorum hatta tam tersine şu anda bölümümü değiştirmek için uğraşıyorum çünkü istemediğim bir bölümde yıllarca okuyup daha sonra yıllarca o işi yapamam
10 Yorumla
1 yılPlanlar Yap hedefler koy
Moving uygulayan maneviyatını lekeyelen kötü insanlarla ilişkini kes
Seni eleştirip Baskı yapıp Modunu düşürecek insanlardan uzaklaş
Geçmişi düşünme hatan varsa Elbette üzülürsün ama kendini affettirmeye çalış tevbe et geleceği düşünme hedeflerin olsun ama yarın ne olacağını bilemezsin Bir bakmışsın tüm hayallerin gerçekleşmiş
Sana gerçekten değer veren bir adam denk gelir inşallah
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 644 cevap paylaştı.
1 yılDaha 20 yaşındasın. Herşeyin başındasın. Bu dekilde bakarsan aslında hayata geç kalmış insanlardan 1-0 öndesin.
Gelelim kilo problemine, sıkı bir diyet ile gayet çıtı pıtı birine dönüşebilirsin. Öncelikle kan tahlili yaptırıp değerlerine baktırmanı öneririm. Belki de kilo vermene engel bir durum vardır. Sonrasında spor ve diyetle gitsin kilolar.
Kısa bir not. Hayatında her ne olursa olsun önce kendini sev. Kendine inan.
Sevgiler00 Yorumla
1 yılKilon boyun dış görünüşün ne olursa olsun kendinden nefret etmemelisin ama kendini o şekilde sevemiyor isen ne yapman gerek bilmiyorum ben de bi ara kendimden nefret ediyordum ama ben bu histen a şunu yapayım da kurtulayım deyip kurtulmadım şöyle kurtuldum hayatımda çok ama çok sevdiğim birisi trafik kazası geçirdi o an en kötü anıma bile hasret duyduğumu fark ettim en dibin de dibi varmış derler ya öyle oldu artık onunla ve onsuz olan her anın tadını çıkardı sen de böyle düşünebilirsin bı kere hayata geç kalmak için çok genciz akışına bırakmayı dene içindeki huzursuzluğu atamıyorsan o huzursuzluğa aşık ol çünkü başka seçenek yok
00 Yorumla
1 yılHayata geç kalmadın. 30 olsaydın geç derdim ama şu an her şey yolunda merak etme. 2-3 yıl mezuna kalıp 21 yaşında vasat bir bölüm kazananlar var, 30 olup hala evlenemeyenler var, senin tabirinle hayata erken atılıp üç kuruş parası olmayanlar var...
Olması gerektiği gibi gidiyorsun. Kilo için de spor yaparak verebilirsin. Dert etme anı yaşa00 Yorumla
1 yılÖncelikle özgüveninin yerine gelmesi için kendine bakman gerekiyor. Bunun için yapabiliyorsan bir spor salonuna yazıl ya da durumun yoksa yürüyebildiğin kadar yürüyüş yap bol su iç, yemeklerin porsiyonlarını azalt. 20 yaşında Bazı insanların bunu hissetmesi bu şekilde düşünmesi normal.. Eninde sonunda geçecek.) Kendini sev, kıymetli olan sensin. Önünde çalışıp iyi şartlarla yaşayabileceğin güzel bir hayatın olsun. Sevgiler :)
00 Yorumla
1 yılNasıl yardımcı olunur bilemiyorum ama daha yolun çok başındasın bende üniversiteye ilk gittiğimde kiloluydum 5 ay içerisinde 20 kilo vermiştim inan insan biraz kendine değer verince yapabilir beni görenler tanıyamamıştı eminim sende kendin için çok güzel şeyler yapabilirsin bana yazı yazmak iyi geliyo istediğin şeyleri kağıda yaz ve yapabileceklerini yaz bulunduğun üniversitenin belediyesinde spor salonu vardır eminim oradan başlayabilirsin hiçbir şey için geç değil
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 24,1b cevap paylaştı. Ben de kendimi hayata çok geç kalmış hissediyorum 36 yaşındayım hâlâ bir hayatım yok ailemle yaşıyorum işsizim bekarım asosyalim arkadaşım yok sevgilim olmadı gençliğim hep eve kapalı geçti senelerdir evden dışarı çıkmıyorum hayatı kaçırdım maalesef herşeye geç kaldım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılCanım sen, kilo verdiren sıcak kuru tabiatlı sindirimi hızlandıran bitkileri, baharatlar tüketip (karanfil, zencefil, zerdeçal tarçın gibi gibi) hem tabiatını sıcak yapar hem soğuyan mizacını ısıtır, hem kilo verdirir, hem iç organların şifaya kavuşur.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılöncelikle fazla kilolarından kurtul. seni bu kadar özgüvensiz hissettiren şey kilon olabilir benim de çok kilolu olduğum bir dönemim vardı o yüzden bu hissi çok iyi biliyorum. eğer bir rahatsızlığın yoksa (şeker, insülin vb…) hemen sağlıklı bi diyete başla hafif bir yürüyüşle destekle, eğer yardım istiyorsan bana yazabilirsin. kilo tabii ki kötü bir şey değil ama çevrenin de etkisiyle özellikle de biz kadınlar böyle bir ruh haline bürünebiliyoruz. sen hiçbir şeye geç kalmadın, daha yolun başındasın bu yüzden bu psikolojiden kurtulman lazım. önünde yaşayacağın sayısız güzel an var elbette hayatın kötü ve zor anları olacak bunlar bir parçası. başarabileceğine inanıyorum eğer destek istersen burdayım💛
00 YorumlaNereye geç kalkıyorsun sanki aşkım 30 yasindayim 2 ay ince düzenli iş sahibi oldum ne ev ne araba bir bokum yok evli değilim hayatımda kimse yok hala diyorum ki hayatın benim için belirlediği bir zaman var akisa bırak daha çok gençsin 😍
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,4b cevap paylaştı. 20 yaşında ve üniversitedesin. Neden ve neye geç kalacaksın ki? en mutlu olman gereken, hedeflerini birer birer yerine getireceğin dönem. Kilo çoğu insanın sorunu, spor ve diyetle zaten çözersin. Üniversite yılları bir daha geri gelmez, tadını çıkar.
10 Yorumla
1 yıl60 yaşındaki insanlar üniversiteye gidip hayata yeniden başlıyor bu dünyada. Daha 20 yaşındasın. Kendinde neyden mutlu değilsen onları değiştir ve devam et.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 771 cevap paylaştı.
1 yılDaha bu yaşta bu neyin karamsarlığı kilo dediğin diyet yaparsın gider kalan kısım. Çin'in faha yaşanacak yıllar var ne istediğine karar vermek herşeyin başlangıcı olacak ama yıkılmak yok hele de bu yaşta
00 Yorumla Dünya ya 1 kere geliyorsun kanka istediğin kadar ye iç boş ver bırak kilonu kendini insanlara beğendirme sen kendini beğenirsen herkes seni beğenir işe önce kendini beğenmek le başla ben biliyorum çirkin olduğunu söyleyenler aslında çok güzel olanlardır bak bende kendimi çirkin görüyorum ama herkes beni çok beğeniyo bence gelip geçici dünya da böyle olumsuzlukları düşünme eğlen keyfine bak hayat sen mutlu olunca güzel tadını çıkar... 😘
10 Yorumla
1 yılHayat daha yeni başlıyor. Sakin ol. Yönetemediğin stres , sağlıklı düşünmeni engelleyebilir. Biraz akışa güven. Çabala olmuyorsa tekrar çabala.
00 YorumlaBedenini değiştirmek biraz çaba ve kararlılık hayata karşı istediklerini hemen yapamayabilirsin ama geç kalmadın hala yapabilirsin kendindeki olumsuzluklara değil güzelliklere bak kendini sev ki hayata hevesin olsun üniversiteni oku istediğin işi yap özgür ol hayatı kendin için yaşa etrafındaki olumsuz lafları sakın duyma sana laf söyleyen kendinde eksik olanın sende olduğunu gördüğü için yapıyor senin dünyan senin etrafında dönmeli el âlemin laflarıyla değil
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 680 cevap paylaştı.
1 yılkilo verirsin spor yaparsin kendine bakım yapip guzellestirebilirsin bak bunlarin hepsi yapilabilir ama bu dusunceden kurtulamazsan baslamdan kaybedersin
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Her yaşın ve durumun ayrı bir güzelliği var. Geç kalmak yok. Pozitif olman ve rahat olman lazım. Bir tebessüm, bir dokunuş ve tabi ki ortak istek ve arzular şart.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 616 cevap paylaştı.
1 yılAh bir bilsen hayatının en güzel en dolu dolu yaşındasın. Ben nasıl da kıymetini bilememişim o yılların.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl20 yaş çok genç, yeni bir başlangıç yapmak için oldukça ideal. 27 yaşında birisi olarak söylüyorum 20 yaşıma tekrar gelseydim değiştireceğim çok şey olurdu. 27-30 arası bir yaşta olsan anlardım da...
12 Yorumla- 1 yıl
Ne gibi mesela değiştireceğin şeyler ya da neler yapardin kendini geliştirmek olarak vs..
Cevap sahibi1 yıl@minyonnkizzz1 öncelikle üniversite bölümümü değiştirip çevrenin dayattığı bölüme değil kendi istediğim bölüme giderdim. İkinci olarak sağlığıma yediğime içtiğime dikkat eder kilo almaktan kaçınır ve sporu aksatmazdım. Üçüncü olarak kişiliğimi düzeltir ve itici yanlarımdan kurtulmaya çalışırdım kitap okurdum ve sosyal medyada kendime çeki düzen verirdim. Dördüncü olarak karşı cins peşinde koşabilirdim biraz daha 😅 7 yıldır sevgilim olmadı ve hayatımda bazı şeyleri yaşamadım.
1 yılCok güzel kişisel gelişim kitapları okuyarak güzel belgeseller izleyerek başlayabilirsin. Daha 20li yaşlar ne için gec kalmıs olabilirsin
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence nefret etme
Hep tombik akıllı bıdık bir sevgilim olsun istedim
Ciddi ilişki olacak sonu evlilik olacak bir ilişki
Ve akıllı bir kızsın
Altın değerinde bir yüreğin var
Bana bir şans verir misin00 YorumlaTek kilolu sem değilsin istediğin sürece kilo verebilir istediğin fiziğe gelirsin biraz dışarıya açılmalisin
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 799 cevap paylaştı.
1 yılHayat herkese farklı muamele eder neye geç kaldın hayatın bir yaşı yoktur devam etmelisin hem daha keyiflidir bazen geç kalmak iyidir jf
00 Yorumla
1 yılİlerde fark edeceksin ki hiç bir şey için geç değil bir şeyi yapmayı değil herşeyi aynı anda yapmayı öğren.
00 Yorumla
1 yılKendini oldugun gibi kabil et ve bundan sonrası için mücadele etmelisin
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 951 cevap paylaştı. bende sandım ki yasın 50 hiç sevgilin olmamıs evlenmemişsin üniversite bitirmemişsin vs vs
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÖnce bir terapistten yardım al en güzel yaşlarını bitirme
Ben 30 yaşındayım şu an o yaşta senin gibi, hatta belki senden beterdim. Yasin geçiyor, kurtarıcı bekleme, kurtarıcı kendin ol. Spora yazıl, kitap oku, namaza başla.. bak nasıl düzelecek hayatın.
20 Yorumlaİnsanin isteyipte basamayacqgi şey neredeyse yoktur
00 YorumlaBir sonraki yaşlarını düşünürsen ne kadar genç olduğunu anlarsın
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 887 cevap paylaştı. Sosyal medyayı acilen bırak ve spora başla parkda özellikle
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılYemen'e içmene dikkat et spor yap genç yaşın benimde oldu halettim
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 394 cevap paylaştı.
1 yılSeni motive etmiycem insan değişimi kendi elinde ömürde su gibi akar harekete başla
00 Yorumla
1 yılDezavantajlarınız var anlıyorum ama 20 yaşında olmanız büyük avantaj. Bence şansınız var hâlâ.
00 YorumlaNasıl geç kaldım diyorsun daha 20 yaşındasın🤔🤦🏻♀️
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılDaha çok gençsin. Yolun başındasın. Azim edersen kilo verirsin kararlı ol ve başar.
00 Yorumla Sen 20 yaşındasın böyle düşünüyorsun biz ne yapalım ölelim mi🤣
00 Yorumla
1 yılben 24 üm daha üniversiteye girmedim ama lise sonrası hep çalıştım
00 Yorumla
1 yılUmutlu ol daha 20 yaşındasın hangi bölümde sin bilmiyorum ama kararsız san eğer memur olmayı deneyebilirsin bir yandan da İngilizce öğrensen bence kendi ayaklarının üzerinde durabilirsin bence hayatta en kötü şey başka insanlara muhtaç olmak
02 Yorumla
Soran1 yılOkuduğum bölümü aslında is imkani cok diye seçtim aslinda mimar olmak istiyordum kazandim da issiz kalicam diye biraktim ameliyat oldum bunalr olurken zaman durmadi ve yks ye ilk girdiğimde kazandığım sıralamamin yettiği bölüme 20 yaşında başladım
- 1 yıl
Çok geçmiş olsun tekrar mimarlığa mı başladın ve hangi bölüm olduğunun bir önemi yok bence sen 4 yıl boyunca kendine odaklanmaya ve okuduğun bölümle alakalı işine yarar elle tutulur şeyler kazanımlar elde etmeye bak örneğin İngilizce bilmek seni 1 adım öne çıkarır eğer yapabilirsen belki Erasmus yaparsın ve mutlaka staj yap biliyorum zor ama asla pes etme bu ülkenin sana ihtiyacı var ciddi diyorum çalışkan insanlar lazım bende çalışkan olmaya çalışıyorum 🫡
1 yılKaç kilosun? Bende çok zayıfım o yüzden iyi değilim psikolojim bozuk ve emin ol sen istersen zayıflarsın ama zayıf biri kolay kolay kilo alamaz. Enerjini diri tut hiç bi şey senden önemli değil.
00 YorumlaDaha 20 yaşındasın önünde koca bir hayat var neden bu kadar acelen var? Nereye varicaksın? Biraz kendine zaman ver kendi üzerinde yatırım yap yavaş yavaş görünecek zaten biraz da elinde olan şeylerin tadını çıkar sonradan bu günlerin hasretini çekme
00 Yorumla
1 yılDaha yolun başındasın inan ki ama bu yaşıda geçme daha fazla güzel bir diyetle önce kilo ver en önemlisi daha özgüvenli olabilmek için sonra da okuluna full odak atanmaya bak sonra her şey senin için çok güzel olacak.
00 YorumlaTamam ilgi aldın hadi başımızın gözümüzün sadakası olsun
02 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılCok basit dusunceni değiştirerek kendini sevip kendine guvenip degistirmek istediğin seylerin pesonde 1000 defa da basarisiz olsan kosarak
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÖncelikle kendini sevmekle başlamalısın , ondan sonra gerisi gelir... Kıymetli olduğunu hiçbir zaman unutma
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYaşın daha çok ufak işe ilk kilo vererek başla yapamıyorum olmuyor diye bir şey yok mücadele et tembellikten uzak dur
00 Yorumla
1 yıl20 yasindaysan daha neredeyse yolun basindasin annem mesela 45 yasinda ve yeni yeni girisimlicige falan atildi dukkan acti kendini gelistiriyor senin icin iyi olan illa gelecektir sabret
10 Yorumla
1 yılSpor yapan ve idealist yaşayan hayata yetişir.
12 Yorumla- 1 yıl
@KızlarSoruyor sorum çalınmış müdahale lütfen
Gizli Üye(30-35)1 yılHer şeyi sen başarabilirsin 20 yas çok küçük bir yaş:)
10 Yorumla"Hayatta herzaman yeni başlangıçlar vardır"bunu sakın unutma kendini hayata bırak..
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBaşarılısın bence üniversite kazandığına göre. Ben onu da yapmadım kız 😅
00 YorumlaKendinden nefret edeceğine diyet yap, spor yap, biraz özgüvenli ol senin yapamayacağın şeyler değil sen çok tatlı bir kızsın, kiloluyum diyip geçmek yerine yapa bilirim demelisin…
00 Yorumla- Devamını Gör (87)
Devamını Gör(132)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem