Kesinlikle çalışırım ispat da ederim ama o insandan da soğurum , bir insan bir konuda beni açıklama yapmaya mecbur birakmissa benim için bir önemide kalmamış oluyor
İkna etmek, her zaman amacım olmaz. Eğer kişinin inandığı şeyler tamamen yanlışsa ve bu beni etkiliyorsa, doğruyu açıklamaya çalışırım, ama baskı yapmam. İnsanları ikna etmek yerine, doğruyu anlatmak daha önemli gelir; çünkü inançlar, bir kişinin içsel bir süreçtir ve zorla değiştirilmesi zor olabilir. Bazen sessizce ve saygılı bir şekilde kendi yolumuza devam etmek, en iyi çözüm olur. Eğer karşımdaki kişi bana inanmayı seçmezse, bunun onun kararı olduğunu kabul ederim.
İmkansızdır, zaman kaybıdır. Çünkü siz ne kadar doğruyu anlatsam da, gözünün önüne gerçekleri sersem de , o inanmak istediği şeye inanacak, onu inatla savunacak ve beni çileden çıkaracaktır. İşin acı yanı, sabit fikirli olduğunu kabul etmeyecek ve çoğunlukla sizi suçlayıcı tavırlar içinde olacaktır. Acınası ve zavallı bir durumdur. uğraşmaya değmeyecektir. enerjinizi başka alanlara harcamanızı ve sabit fikirli insanları kendi haline bırakmanızı öneririm. O yüzden hiç bir şekilde uğraşmam.
Olaya ve kişiye göre bazen ikna etmeye çalıştığım zamanlar oldu. Mesela yakın arkadaşımın yeteneklerini fark etmesini sağlamak ve onu gelişmeye teşvik etmek amacıyla, yanlış veya eksik bilgiye sahip olan birini doğrulamaya çalışmak olabilir. Örneğin, bir yanlış anlaşılmayı gidermek veya bir konuda doğru bilgiyi vermek amacıyla ikna yolunda başvurduğum olmuştur.
Doğru bir şey için inandırmaya çalışıyorsam ikna ederim ama yine de o kadar üstüne durmam sonuçta inanmıyorsa da ben kendimi takla atarak inandıracak değilim.
Herkesi kendim gibi sanan gönlüme kırgınım, kimseyi ikna etmek için çaba sarfetmiyorum artık bana inanmayan insan için yapabileceğim bir şey yok ona hayatında başarılar dilerim.
Benim iki görüşüm bir 1. Si konunun ne olduğuna bağlı diğeri ise pek ikna etmeye çalışmam görünen neyse odur bana göre ama yinede iş ikna etme aşamasına geldiyse inanmayı veya inanmamayı karşı tarafa bırakırım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
Kesinlikle çalışırım ispat da ederim ama o insandan da soğurum , bir insan bir konuda beni açıklama yapmaya mecbur birakmissa benim için bir önemide kalmamış oluyor
Evet sonuna kadar çalışırım hatta elinde ispat varsa onları da sunarım. Baktım olmuyor en son vazgeçerim. Bizdeki sabır da bir yere kadar yani.
Değersiz biriyse uğraşmam bile ama cidden değerli ve güvenilir biriyse ikna etmeye çabalarım mutlaka.
Hayır, geçtim o yaşları ben. Kimseye bir şeyleri anlatmaya, inandırmaya çalışamam. En fazla bana inanmayan birini kaybederim, o da koymaz bana.
Hayır beni tanıyorsa yeteri kadar inanır zaten gerisi de aman çokta umrumda..
O biri benim çok önemliyse evet
İkna etmek, her zaman amacım olmaz. Eğer kişinin inandığı şeyler tamamen yanlışsa ve bu beni etkiliyorsa, doğruyu açıklamaya çalışırım, ama baskı yapmam. İnsanları ikna etmek yerine, doğruyu anlatmak daha önemli gelir; çünkü inançlar, bir kişinin içsel bir süreçtir ve zorla değiştirilmesi zor olabilir. Bazen sessizce ve saygılı bir şekilde kendi yolumuza devam etmek, en iyi çözüm olur. Eğer karşımdaki kişi bana inanmayı seçmezse, bunun onun kararı olduğunu kabul ederim.
İmkansızdır, zaman kaybıdır. Çünkü siz ne kadar doğruyu anlatsam da, gözünün önüne gerçekleri sersem de , o inanmak istediği şeye inanacak, onu inatla savunacak ve beni çileden çıkaracaktır. İşin acı yanı, sabit fikirli olduğunu kabul etmeyecek ve çoğunlukla sizi suçlayıcı tavırlar içinde olacaktır. Acınası ve zavallı bir durumdur. uğraşmaya değmeyecektir. enerjinizi başka alanlara harcamanızı ve sabit fikirli insanları kendi haline bırakmanızı öneririm. O yüzden hiç bir şekilde uğraşmam.
Olaya ve kişiye göre bazen ikna etmeye çalıştığım zamanlar oldu. Mesela yakın arkadaşımın yeteneklerini fark etmesini sağlamak ve onu gelişmeye teşvik etmek amacıyla, yanlış veya eksik bilgiye sahip olan birini doğrulamaya çalışmak olabilir. Örneğin, bir yanlış anlaşılmayı gidermek veya bir konuda doğru bilgiyi vermek amacıyla ikna yolunda başvurduğum olmuştur.
O insanın hayatımda ki yerine bağlı çok önemliyse ikna için uğraşırım sanal da flnsa ama çalışmam iknaya yanlış anlamalar oluyo uğraşmamak gerek
Doğru bir şey için inandırmaya çalışıyorsam ikna ederim ama yine de o kadar üstüne durmam sonuçta inanmıyorsa da ben kendimi takla atarak inandıracak değilim.
Herkesi kendim gibi sanan gönlüme kırgınım, kimseyi ikna etmek için çaba sarfetmiyorum artık bana inanmayan insan için yapabileceğim bir şey yok ona hayatında başarılar dilerim.
İnanmayan kimse olmadı kimseyi de ikna etmeye çalışmadım sözüme inanmayan biri olursa inandırmak için uğraşmam
Evet çalışırım kanıt varsa onlarla konuşurum çabalarım tane tane anlatırım ama anlamamakta ısrar ediyosa zeka eksikliği olduğunu düşünür susarım 😂
Eğer önemsiyorsam evet yaram yoksa çok ikna etmeye çalışmam beni hep bişeylerle sınar sevgimi kullanıp bence
Konuya bağlı kimseye kendimi ispatlamak zorunda değilim, kimse kimseyi yadirgayacak kadar suçsuz ve temiz değil.
Sevdiğim değer verdiğimse evet ama bende şey var yapmadığım bir şey hakkında suçlanırsam deliriyorum. Kanıtlama çabasına girebilirim
Kendimi doğru ifade edecek şekilde güzelce anlatırım sonrasında inanıp inanmamak o kişiye kalmış der yoluma devam ederim.
Beni tanımayan biridir muhtemelen durumu izah ederim eğer yine inanmazsa ikna etmeye çalışmam ilahi adalet ona doğruyu elbet gösterir..
Hayır şöyle ki ancak beni tanımayan bunu yapabilir tanımayana birisinden bana inanıp inanmaması ona kalmış bir durumdur
Yok cünkü herkes kendi düsüncesiyle/niyetiyle yaşar
Çokta umrumdaydı yani 😒söyleyip yükü atayım da üstümden geri kime yük olursa olsun
Çalışmam ister inansın ister inanmasın kendi bilir valla
Hayır İkna edilmişlerle değil inanmışlarla yürürüm
Bence o güveni veremediği için o kişi suçludur. Bana inanmıyorsa bunu sarsacak bir şey yapmışımdır
Haksiz yere itham ediliyorsam veya karşımdaki kişiyi onemsiyorsam evet
Belli süre sonra salıyorum anlaşmaya niyeti yok hesabi
Inanmiyorsa s... kadar yolu var
Benim iki görüşüm bir 1. Si konunun ne olduğuna bağlı diğeri ise pek ikna etmeye çalışmam görünen neyse odur bana göre ama yinede iş ikna etme aşamasına geldiyse inanmayı veya inanmamayı karşı tarafa bırakırım
en zor hissiyatlardan birisi birilerini bir şeylere inandırmaya çalışmaktır ,
Sorularına neden bu kadar inanılmaz yorum geliyor :D
Çalışmam bana güveniyorsa zaten bana inanması gerekir. İnanmıyorsada kendisi bilir.
calismam bahar :D az kaldi gelecem :D
Haha dört göze bekliyorum utangaç seni😅
Yok onuda sildiler baska hesap acmişim diye oysa digerini kapadim sölemiştim onlara :D kafalarina göre siliyorlar
Yeni hesap mi açtın yine 😃
Sifirdan actim hersey senin icin listene girmek icin :D
Ay çok naziksin 😅 tamam beklerim 😃
Hayır hiç uğraşamam
Hayır çalışmam uğraşamam
konuya ve kimi inandirmak istedigime bagli
Hayır, ikna etmem.
Hiç uğraşmam. Tohumuna para mı saydım
Birkaç kere denerim hâlâ inanmiyorsa salarim
Çabalarım ama inanmazsa vazgeçerim
Kesinlikle neden çenemi yapayım ki
Çalışmam istediğine inanabilir
Öyle bir şey yapmaya çalışmam
Beni bilen bilir bilmeyen kendi bilir
Duruma göre değişir fakat genelde çabalamam.
Etmem ister inan ister inanma derim..
Önceden evet artık hayır
Ne iknası be basarım boş ver
Artık hayir ister inanir ister inanmaz.
Saçma şekilde uğraşırım
Artık hayır.
Evet çalışıyorum
Üşenirim
Çalışmam uğraşamam
İnatla inanmıyosa uğraşmam
Denerim
Tikime değil