Olur muydunuz KS?
Olurum
Olmam
Bilmiyorum ayrıca acıktım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
kesin bişey söylemek zor. şu an saçma din anlayışına inanmasa bile bir tanrı inancı olmalı. şuanki islamcılar zaten sapıtık. hacı hocalara imamlara bakıyosun, menfaatini kestin mi camideki işlerini bırakıyorlar. kafalarına göre fetva verip milleti daha da çok dinden çıkarıyorlar. ben şahsen bunların yüzünden 10 yıldan fazladır cumalara gitmiyom. benim islam anlayışım çok farklı. Allahtan korktugu için günahlardan uzak duran kişi müslümandır. Müslüman teslim olan demek zaten. Kim neye teslim olmuş da müslümanız diyorlar? ben kendim için diyemiyorum şahsen. Bildiğin şirk içine batmışız toplum olarak. Şirki de yanlış yorumluyor toplum. sanıyolar ki mekkeli müşriklerin puta taptığı gibi bir cansız puta tapınca şirke giriyosun :D ulan olm kafan hiç mi çalışmıyor. Allah diyor ki benim rızam dışında farklı gayeler için yaşadıgın her şartta müşriksin. Ben de bir müşriğim inkar etmiyom. ama en azından inancım tam. Diğer sözde müslüman olanlar bunu da kabul etmiyor. Müşrik diyince kızıyolar küfür yemişler gibi😂 çünkü derinlemesine sorgulamıyorlar. diyanetin onun bunun saçmalıklarıyla din yaşıyorlar
Bence de dinler bana saçma geliyor, Ama bir yaratıcı var onu inkar etmiyorum. O yaratıcı kim onu bulmaya çalışıyorum.
ben buldum da bktan bi toplum içinde yaşadıgım için uygulamaya geçemiyom. bana rüyalarımda işaretler bile gönderdi. kafa bulmuyom.
Ama rüya da sağlam bir kanıt diyemeyiz, bu şu an kuran-i kerimde kuranı kerim korunacak yazıyor demek gibi oldi😂
sadece rüya ile sınırlı kalmadı. tesadüf olamayacak kadar sıradışı şeyler yaşadım. hissel bi durum bu. ortaya somut kanıt zaten koyamazsın. soyut şeyleri aklınla sorgulayarak ve analiz ederek bulursun. bilimsel olarak soyutluk hiçbişey ifade etmiyor çünkü. o nedenle bilim maddeyle ilgilenir sadece. ve Tanrının varlıgını yok varsayar.
Yani bilemiyorum tanrı konusuda biraz opsiyonel.
yaz bana bi istersen
Dm ye geçmiyorum ama neden ki,
başıma gelenlerden bahsetcektim.
Üzgünüm dm ye geçemem ama yine de anlatmak istediğiniz için teşekkür ederim 😇
sorun yok. rica ederim
Ben daha önce oldum. Sürekli dinden çıkarmaya çalışıyordu. İnternetten bulduğu İslam'ın aleyhine saçman sapan içerikleri sürekli bana gösteriyordu. Beni de kendisi gibi İslam düşmanı yapmak için uğraşıyordu. Saygısı da sıfırdı. Çoğu "dininize saygım var" dese de aslında yok baba! Dikkat edin. Bence sevgili olduğunuz kişi sizinle aynı ideolojiyi paylaşmalı, hayata bakış açınız da aynı olmalı. Başka türlü aşkla, sevgiyle olmuyor. Kısacası çok b*ktan bir ilişkiydi.
Bak buna bi noktada ekleme yapacağım, üzüm üzüme baka baka kararıyor, benim de vardı hayatımda ateist biri, onunla olduğum günden beri dine aynı gözle bakmıyorum😂
Bak bu söylediğin çok doğru. Neyse ki araştırmacı bir tutum sergiliyordum da onu söyledikleri sadece komik geliyordu. Yine de sürekli saçma sapan konuştuğu için insanın canı sıkılıyor, devam edemiyorsun.
Bilmiyorum, aslında kafa uyuşması meselesi tamamen saygı varsa neden olmasın... Bazı geri kafalı zihniyetlerde birşeyler dayatma çabası yüzünden çok bunaltıcı olabiliyor sohbet etmek bile... Yani karşılıklı düşüncelere saygı varsa tabiki olabilir...
Cevap
10Cevap
Merhaba,
Sevgili sevmiyorum, inancı önemsiz, evlilik üstüne bir yol istiyorum! 😅
Tanıma tanışma sohbet muhabbet adını koymak isterim! 😅
Çocuğunun dini peki?
O hangi dini isterse uygun görürse
Yine haklısın 😂🤣
Teşekkür ederim senin güzelliğin Sen de öylesin vallahi 😂
Yok bu günün haklısın sensin💐
Öyle diyorsan öyledir peki o zaman hazırlandın mı her şey tamam mı bavullar ne alemde 😅
Hazırlanıyorum, bavulları hazırlama aşamasındayım😂
Hımm çok güzel dikkat et bizde paketleme ürünleri yapıyoruz selpak ıslak mendil kürdan filan 😂
Güzelmiş hayırlı işler 😂
Teşekkür ediyorum filan 😅😅
Rica falan😂
Çok güzel ulan 😂Yalan dolan Inter Milan sksdj
Ahahahahahahxbjxhxj
Hehrheheeh Keloğlan misali gülerim 😅 hehrheheeh
Asıl nonteist olan kişiler teizim inancını benimseyen kişilerle sevgi olmak istemezler. 😁
Nonteist nedir
Herhangi bir dini inancı olmayan kişilere verilen isim.
Bir şey soracağım. Ben dinlere inanmıyorum bana göre tanrı din gönderdi mi göndermedi mi bilinemez ama bir yaratıcı var diyorum. Yani yaratıcıya inanıyorum ama dinlere inanmıyorum ben nonteist mi oluyorum
Dinleri kabul etmediğin sürece nonteist oluyorsun zaten. Sen de bizim tayfadansın 😌🤙🏻
Vaaay guzelmis teşekkür ederim
Rica ederim
Olurum çünkü onu iyi eden iyileştirecek olan bir şeyleri dayatmadan onun anlayacağı bir şekilde yaşandığında onda da bir şeyler aydınlanacaktır kimse mükemmel değil çünkü
olurum tabi ki ben de ateistim.
Allahsız biri ile olmam
Olmam
Olmazdım.
Ona yatakta Allah'ı kitabı gösteririm 😂
Oluruz
Din dil ırk önemsiz
Olmam
Olurum neden olmuyacağım ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?