Farkı bir dine inanan biriyle sevgili olur musunuz?
Olurum
Hayır, olmam.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Farkı bir dine inanan biriyle sevgili olur musunuz?
Evet olurum tabi ki de.. inancı benim için önemli değil. burada gerçekten aşık olmam ve onu sevmem gerekli ki birbirimizi sevdiğimiz sürece farklar engel değildir bizim için.
Yani herkesin inancına saygım sonsuz ama sanırım ben yapamazdım ya farklı dinlere inanan biri ile. Anlaşamaz insan ya ateist biri ile ne bileyim..
Herkesin kendi düşüncesi tabi :)
Cevap
9Cevap
ateisti inandırabileceğime inanıyorsam o yola girer müslüman olduktan sonra evlenirim :)
aynı değerlere sahip olmak önemli bence.
Yani ama inanmak istemiyorsa zorla inandıracak değiliz ya. Sonuçta herkes istediği dine inanabilir saygımız bu konuda sonsuz. Ama önemli olan anlaşabilmek bence.
yani saygı kelimesi buraya tam olarak uyuyor mu bilemedim şahsen. Farklı dine inanan, yine bir yaradanın var olduğuna inanıyor en azından.. ateist öyle değil.
O yüzden daha çok almanların dediği bir söz var: Leben und Leben lassen (yaşamak ve yaşatmak) bence daha uygun olur burada.
Tekrar söylüyorum ben şahsım adına konuşuyorum, kendisine türlü türlü nimeti veren Rabbini yalanlayan ve ona şirk koşana kanımca saygı göstermek Yerle Göğü Yokdan Var edene saygısızlık olur. Umarım anlatabilmişimdir.
Bizim kadinlar dini bütün Müslümanlar ile evlenip cay getirmedikleri diye sabah aksam dayak yemek istiyorlar asasasadadfaasas
Dini nikaha evet der ise sevgili de olurum, evlenirim de
Olmaz hiçbir şeye saygıları yok, bayram kandil uzun vadede böyle birisiyle yaşanmaz.
Olmam inançlı insanlara saygıları yok Saygıyla yaklaşan olursa başka
Olurum. Yani burada pek din konuşmak istemiyorum linç yerim.
Eğer dini nikaha evet derse tabi ki olurum
Uzun uzun sohbetler oluyor onlarla 😃
Hayalim ateist deist vs. Vs olmasi inancli degilim
evet olurum çokta iyi olur.
evet
Yani sevdikten sonra olur bence insan farketmez ne dinden olup olmadığı. Ama bazı insanlar kabul etmeyi bırak saygı dahi duymuyorlar o yüzden öyleleri ile olmaz.
Ben deistim abla muslumanlar biraz kapali goruslu evet
olurum
Yani olabilen nadir insan vardır bence. Öyle inançlı biri ile inançsız biri bence iyi geçinemez diye düşünüyorum ben. Arada bir anlaşamamızlıklar falan olur.
Bağnaz olmadıktan sonra din farketmez
Hayır, olmam.
Teşekkür ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?