AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
148Cevap
ben sevgilim için 3.5 yıldır annemle konuşmuyorum siz ne diyorsunuz :D
sevgilim her şeyden önemli onu kıran insan annem olsa bile 1 hafta sonra öleceğini bilsem bile
sevgilimden özür dilemeden evime sokmam yüzüne de bakmam.
ayrıca ben o tür şeyleri sevmem ya yalnızlığı severim asla olmaz öyle bir şey
not: annemle aramı düzeltmeye çalışmasın kimse düzelmeyecek :D
Sevgilin herşeyden önemli mi? Annende seni doğurduktan sonra cami avlusuna bıraksaydı keşke.
cami mi sşadlaşisdalsdasd
belki imana gelirdim asşdasdas
Belliydi zaten
ahahahahaha
Hastalik yaslilik gibi zorunluluk yoksa kabul etmem. Ne kendi ailemle ne de esimin ailesiyle yasamak istemem. Mantkli olmak lazim. Ev ev ustune kurulmaz.
Onun annesi , babası Yardıma muhtaç durumda ise tabii ki başımla beraber. Eğer annemin ya da babamın bizimle birlikte yaşamasına karşı çıkarsa güzelce konuşurum , anlayış göstermezse bitiririm.
Niye yasasin
Eger bakıma muhtac degilse ve hasta degilse esimin annesiyle yasamak istemezdim. Sonucta kocanla ozel birseyler yasamak istersin. Veya istedigin gibi davranmak istersin. Ama surekli vir cift göz seni izliyorken bunlari nasil yapabilirsin ki.
Yaşlı ve bakıma muhtaçsa elbette yaşarım. İnsanın evladından başka kimi var ki zaten; nereye gitsin hasta ve yaşlı insanlar?
"Bakım evine bırakırız." gibi düşünceleri olan hatta bu düşünceyi gerçekleştiren insanlar var. Bizleri bu yaşlara kadar getiren annelerin asla hakkını ödeyemeyiz ama en azından üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmeliyiz diye düşünüyorum.
Allah korusun, ne annem için ne kayınvalidem için bunu düşünemem. Şu an sağlıklı her ikisi de ama ilerde elden ayaktan düşseler baş tacı ederim ben onları. Ki aslında bu da bir kısmettir herkese nasip olmaz.
Çok doğru.. Yinede Allah kimseyi kimseye muhtaç ettirmesin çok zor bir durum.
Her zamanki duaları Allah ele ayağa düşürmesin. Amin sayın soran.
Annelerin evleri varsa ve sorunları da yoksa birlikte yasamak istemem. Kadinimla istediğim an istediğimi yapabilmeliyim.
Ben zorunlu bir durumdan söz ediyorum.
Başımızın üstüne yeri var elbette :)
Eğer eşimin annesi öyle dalavere çeviren fettan ihtiyarlardan değilse öz annem gibi görürüm sorun olmaz benim için. Yok eğer öyleyse sadece gidiş bileti alır hacca gönderirim onu :)
Peki eşiniz sizin annenizi kabul etmezse?
Hacca gönderirim olayında mizaha vurduğumu anlamışsınızdır :) Eşim kabul etmez ise onunla konuşur, ileride benim öldüğüm zaman sığınacak tek yerin çocuğun olacak. El kızı seni istemese ve aralarına almasalar ne hissedersin diye sorarım. Eşimin ömrümde yükleneceği 1 yük için ben onun ömründen 10 yükü alırım sırtıma. Eğer ikna olmuyorsa benim için değerli olan bir şeyin onun için önemsiz olduğunu görüp, beni ne kadar önemsediğini sorgularım. Ama ne olursa olsun annemi kimsesiz bırakamam. Aynı durum onun başına gelse bana sormasına bile gerek kalmadan ben sahiplenirim annesini.
Çok güzel düşünceler bunlar. Tebrik ederim.
Teşekkür ederim. Allah hepimizin kalbine göre bir eş nasip eylesin.
Amin inşallah
Zorunluluk ve gereklilik ilkesi olmadığı müddetçe her iki tarafında aile bireylerinden mümkün mertebe uzak durmak gerek.
Çocuklarım olana kadar eşimle yalnız yaşamayı tercih ederim. Daha sonra hasta olmasa da beraber yaşayabiliriz sıkıntı olmaz. Başımın üstünde yerleri var.
ilk yıllarda başbaşa kalmak isterim onun dışında iyi bir insansa, burnunu ona buna sokmayacaksa sokağa atacak halim yok. mutlu bile olurum bana da destek olacağı için.
yaşarım tabiiki o da benim annem başımın üstünde yeri olur :)
mükemmelsin yaa tebrik edıyorum seni :)
teşekkürler :)
Annemin benden baskasi yok benimde ondan daha degerlim yok. O yuzden ya gelir beraber yasariz ya gider annemle zaten mutluyuz :))
Anneden daha değerli ne olabilir ki şu hayatta :)
Hicbir sey olamaz heleki benimki gibi anneden. Herkesin annesi kendine iyidir de biz basbasa kaldigimiz icin yillardir cook farkli ozledimmm anne miiiii :(((
evlendiğimde evmin ayrı olmasını isterim ama gün gelir hastalık olur acizlik olur işte o zaman annesininde babasınında yeri benim evimdir onları bırakamam bakarım
esimi seviyorum ve ben sulalesine katlanirim esim icin bu gercek dusuncem cunku obenim babama kendi babasi gibi goruyo annemide oyle ve annemle cok iyi anlasiyolar belki mesafelerden kaynaklaniyo ama sonucuna bakmak lazim
Vicdan meselesi biraz.. Kendi evi varsa kendine bakabiliyorsa istemem ama birine gerçekten muhtaçsa ilk bir kaç yıl olmasada sonradan olabilir onun annesi benim annemde sayılır bizde o duruma düşebiliriz empati kurmak gerek..
1. Ömrün ne kadar oldugunu bilemezsin varsa ömründe yaşlanmak görürsün inş
Senin eşine ilgin davranışın birde kayınvaldenin kötü huylu olma olasılıgı var herkes aynı olsaydı insan olmazdı diimi ;)
Bunları hesaba katarak yazdım zaten. Eğer eşim aradaki dengeyi bozmuyorsa, annemizde biraz anlayışlıysa hiçbir sorun olmaz bence. Yalnız ben hastalık ve muhtaçlık durumundan söz ediyorum. Bizden başka gidecek yeri, bakacak kimsesi yoksa tabiki gelip bence kalacak.
Dogru söylüyorsun ama herkesin bu düşünce yapısında oldugunu sanmıyorum
Bende sanmıyorum.
zor bir durum tabi aile ile yaşamak.. herkesin kendine göre düzeni var.. ancak özel bir durum ya da bakıma muhtaçlık kendi işini kendi görmez durumdaysa.. mecburen..
Bende gereken durum için söylüyorum. Eğer böyle bir durum gerekmiyorsa bende istemem
Hasta olsun saglikli olsun yasarim. her zaman basimin üstünde yeri var.
Helal olsun (:
TSK ederm
durum şu onun babası ya da benim babam vefat etmiş ise zaten bizimle yasayacak aksi soylenemez bile anadır bas tacıdır eşinin annesinede anne diyorsan eger evde erkek yoksa o kadına bakıcaksın boynunun borcu...
Bende öyle bir durumdan bahsediyorum zaten. Tabiki bakılmalı.
ya siz? demişsin ya sonunda ben ondan yazdım dosdogru bildigim şekilde
başım üstüne. odası hazır zaten gelmek istediğinde buyurp gelir ya da rhatsızlık durumunda hıc bırakmam bıle bızde kalsın. bugun onlara yarın bıze. bız onlara bakmadan ılerıde cocuklarımızdan ne hakla beklıycez...
Dürüst olmak gerekirse deli gibi sevdiğim kadın eğer annemi kabul etmiyorsa ben güle güle derim. Dünyada vefakar insanlar hala var, bir kişiye ram olamam
Bence bunu hic kimse istemez ama eger annesinin oğlundan baska kimsesi yoksa ve tek başına yasicak durumda degilse.. hastalik olsun yaşlılık olsun ozaman yaşarım ve bunda bir sorun görmem.
Konu hastalik ise konu degisir degilse bir anlam görmüyorum
Konu hastalık zaten.
bende ayrım yapmazdım ama aynı evde yaşamalarını ya da yaşamayı istemezdim. tabi bir sağlık problemi gibi birşey olursa o zaman değişir.
bence olmaz.. sizde eşinle yeni bir ayle olucaksiniz evet saygi duyarsin falan ama bence iyi bir fikir deyil ayni evde kalmak
Normalde ayrı evlerin ayrı olmasından yana biriyim. Hastalık varsada şu şartla belki kabul edilebilir. Hastayım diye fırsat bilip eşime dünyayı zehir etmeye kalkmazsa ya da benim aileme karışmazsa olabilir.
Gerekiyorsa basim uzerinde yeri var. hastalik olur yalnizlik olur... yalniz mumkunse dili ile kisa olsun biraz:)) herisime herseyime karisan bir kv ile zor olur;)
Durumlar ve imkanlar yoksa herşey düzelene kadar yaşarım no problem :) ama kaynanada beni gelin gibi değil kizi gibi görmeli yoksa biraz zor olur gibi :)
Evde bir büyüğün olması kötü değil. Birgün hepimiz aynı duruma düşeceğiz. Ancak evleneceğim kadının annesi içişlerimize karışırsa, kızını yanlış yönlendirirse, o zaman ya ben ya annen derim...
Benim annem harika bir insandır ama ileride benmi o mu seçeneğine maruz kalmamak için ayrı bir evde yaşamayı dşünüyorum ama büyük konuşmamak gerek sonuçta hayat müşterek :)
sadece eşimle birlikte yaşamak isterim ama ailelerden biri bakıma muhtaç ise başka bir çare mutlaka bulurum aynı apartmanda yaşamak gibi veya sadece haftada bizde maximum 4 gün yaşayabilir
Ben istemiorum tabiki ilerde yaslandiklarinda bakarim ama zorunlu bir durum yoksa istemem ev ev ustune kurulmuo
Zorunlu durum olduğunu varsayarak sordum
O durumda tabiki ayni evde otururum.
eşimin babası çalışmayan sürekli evde olan bir insansa hayır.
evet kesinlikle iterim , aynı evde değil belki ama altlı üstlü olabilir mesela
Ben eşimin ailesi ile aynı binada otuyorum artılarıda var eksileride aradaki saygıya bağlı ben memunum :D
Eşim birlikte yasayalim dediyse sorun olmaz benim de annem sonuçta benlik bir sorub cikmaz
gidecek yeri yoksa kabul ederim tabi ki ama imkanım varsa kendi evimde olmayı tercih ederim
Zorunluluk olursa evet, seçenek olursa hayır, net. #V
İlk başlarda hayır!!! Sonradan yıllar geçince ve bakım gerekiyorsa tabii ki asli görevimiz!!!
hayırr isstemem ev üstünde ev olmaz demiş büyüklerimiz boşa dememişler
Büyüklerde bazen hata yapabiliyor, sen her duyduğunu kabul etme bence :)
annesinin karakterine bağlı. sevmezsem istemem seversem olabilir
istemem. hasta ise, bakıma muhtaç ise değişir işler.
hayır. kaynana falan diye değil istemem yani evlendiğim adamla yalnız yaşamak isterim. kendi ailemi de istemem o evde ama tabii yakın olsunlar isterim.
Annemi dışarda mı bırakayım, ben annemi kabul etmeyen bir eşim olsun istemem..
Yapamam ben. Sonuçta insan kendi ailesini yuvasını kurmak için evleniyor başkalarıyla yaşayacaksak ne anlamı kalır..
Benim anneciğim diyor zaten ilerde yataklık olursam beni huzur evine yatırın diye benim anam böle derken onun anasına mı bakıcam bende diyorum huzur evine yatırın diye ben çocuğumla eşine rahatsızlık vermezdim !
Ne karımı yaşatırım nede kendim yaşarım. Eğer kendi evimi kuramıyor ele güne muhtaçsam evlenmem
çok sorun olur ya ne kendi ailemin evinde ne onun ailesinin evinde kalmam en iyisi ayrı ev :)
Tabi ki de saygı duyarım severim bir dediğini iki etmem. Ama aynı ewde yaşamak çok zor ne kadar iyi oılursa olsun çok zorlugu var.
gidecek başka yeri yoksa elbetteki birlikte yaşamayı kabul ederim. ama ilk 'bu benim eşim ben bakmaya mecburum' diye düşündüm. ilk düşündüğüm şey 'Allah rızası için bakmalıyım' olur.
imkanimiz yoksa eger. yasarim. imkanimiz varsa ayri bir eve yasamam kesinlikle. imkanimiz yoksa ben sevdigim kisiyi zorlayamam.
zaten secvgilim yok sıfır sıkıntı
Kayinvalide insna olduktan sonra yasanir ama her kayinvalide ile yasanmiyor riske girmem direk hayir cevabim
Ben hastalık gibi zorunlu bir durumdan bahsediyorum.
Evlenecegim zaman şartlar neyi gösterir bilemem ama buyuk ihtimal ayni evde yaşamak zorunda kalmam ama her konuda anlayışlı bir es nasip etsin Allah
Allah gönlünüze göre versin
Bencede en iyisi ne ekersen onu biçersin sen o kadına bakarsan sanada bakan olur yaşlanınca
Valla evimize gelecek kişi evin huzurunu bozmuyorsa kalabilir tabiki onun ve benim ailem
Yemeklerimizi yapar, ev işlerinde yardımcı olursa neden olmasın... :)
Ben yaşamayı çok isterdim. Sonuçta eşimin herşeyiyse onlar benim de herşeyim
tabikide hayır nede olsa özel hayat diye bir sey var
Fantzi yapanazsın sarılamazsın sesli yapamazsın ne işi var annenin
Asla kabul etmem, ben olsam kendi evime gider orda yasarim..