Gizli Üye(36-45)+1 yılben kaynanamla otururrdum ama beni sevsin kendi kızından farklı görmesin o zaman isterdim
sonra tek kaynanaysa bakacak kimsesi yoksa allah rızası için bakardım ama yinede korkuyorum hiç iyi kaynana görmedim
beni biri istemeye gelmişti kadının bir sürü çocugu vardı benle onla oturucaktım diyordu oglum bana baksın derdi sonra ev kalabalık iş hep geline kalıyor böyleyse insan korkuyor o kalabalıkta kaynanayla oturmaya bide zengindi düşün annesinden ayrılmıyor
akrabayla evlenmeye korkuyorum onlarda kaynanayla oturmayı normal görüyor çünkü akraba
işi meslegi varsa kaynananın başka çocugu varsa ben bakmayı istemezdim
allah herkese iyi bir kısmet çıkarsın benim daha kısmetim de iyi biri çıkmadı korkuyorumda14 Yorumla- +1 yıl
Allah gönlünüze göre versin inşallah. Hastalık veya muhtaçlık durumu olmadan bende kabul etmem. Sonuçta eli ayağı tutuyor kendine bakabiliyor ise aynı evde yaşamamızı gerektiren bir durum yok.
Cevap sahibi+1 yılkalabalıklar benim gördügüm bide gelinide aynı evde oturtucaklar
kaynana 11 çocuk dogurmuş düşün ya da 7 çocuk dogurmuş kızın kısmeti çıkmaz evde küçüktür evde sonra ogulları var akşama eve gelir falan evin yükü çok
ama bunları söyleyince annem anlamıyor ki evlen evlen diye durur- +1 yıl
Sakın kabul etme öyle evde çok büyük sorunlar olur evliliğinin tadını çıkaramazsın.
Cevap sahibi+1 yılbir kere kabul etmedim çok kızdılar adam zengindi dedi falan
başkada kısmetim olmadı şimdi pişman gibiyim evde kaldım
işsiz adamla evlenmekten korkuyorumda
bizim öyle çevremizde yok evkızıyım gören bilen yok
En İyi Cevaplar
+1 yılYa benim annemde tek kalsa... hayır kendi annemi kendimden uzak tutamayacağım gibi, eşimin annesine karşı adaletsiz davranamam. Ama kadınım işte, tanıyorum kadınları, biz düzeni kuran varlıklarız, ne ben , ne de anne kişi aynı ev içerisinde rahat edemez zira herkesin kendisine has düzeni vardır. Bu yüzden aynı evin içerisinde olmaz fakat ayrıda olmaz bilinci ile ilerler, aynı bina içerisinde oturma yöntemini tercih ederim (altlı üstlü) hem annenin kendi düzeni bozulmaz, hem bizim aile düzenimiz, hemde anne ya da baba kişi bakımından geri kalınmaz.
00 Yorumla
Anne babalarımıza kocaman bir VEFA borcumuz var annemle yaşamıcak kızın canı cehenneme umrumda olmaz ana hakkı ödenmez ömrünü evladına harcayıpta son perdenin huzur evinde kapanması ailelerin hakettiği şeyler değil. ya da bir evde tek başına yaşayarak hayatını sonlandırması. Peh. Bazen görüyoruz medyada. Anne evinde ölmüş ve cesedi kokup apartmanı kötü koku sarana kadar kimsenin haberi olmamıs. Peh bumudur bunca emeğin karşılığı. Valla açıkçası sevmekmiş aşık olmakmış pekte bişeyi değiştirmez Allah bana nasip etmesin aileme ihanet etmeyi. Çok çirkin çok.
Kaldıki aynı sey eşimin ailesi içinde geçerli. Onlarlada beraber yaşayabilirim hayat şartlarına bağlı bu aileye karşı biri değilim ben.12 Yorumla- +1 yıl
Tebrik ederim sizi.
+1 yılAnnemin bir sözu var cok severim
Ev ev ustune olmaz oglum insan br goz odada bile kendi evinde ise rahat eder
Hastalik durumlari disinda herkes kendi evinde olmali gidip evinde ihtiyaclarini gorebilirsiniz sorunlarina yetisirsiniz221 Yorumla- +1 yıl
Sana katılıyorum ev ustune ev kurulmaz
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
146Cevap
evlılıgın ılk zamanlarında mesela en az 1 sene yalnız kalmalı cıft.. zaten ne kadar tanıyoruz bırbımızı deselerde asıl o surecte tanıyacaklar bırbırlerını.. keyfı uygulamalar ıcın yanlış zaman kesınlıkle, insanlar konusacak yakınlasacak dokunacak rahat edecek.. yalnız karsı tarafta zorunluluk hakım gıdecek yer yok guvenılır ınsan yok tabııkı o evde kalacak, baska yolumu var bunun? huzur evı falan demesın kımse yakınını huzur evıne kapatanlardan nefret edıyorum.. ki esının annesını kendı annesınden ayırmamalı ınsanlar.. buna gorede kaynana kaynata her kımse oda haddını hududunu bılmelı edebıyle adabıyla kalmalı o evde..
22 Yorumla- +1 yıl
Bende sizinle aynı fikirdeyim ancak çok zorunlu bir durumda neden eşimi seçim yapmak zorunda bırakayım ki? Biraz empati kurarak düşünmek lazım.
+1 yılneyi yaşaman gerekiyosa onu yaşamalisin evde bir yaşlı varsa yok sayamayiz yoksada keyfimize bakariz okadar artilari varkii aslinda ben istemiyorum diyen bayanlar az kafalarini çaliştirsalar arasalar bulamayacaklari bir nimet ayaklarina kadar gelmiş hem manevi hem maddi evi olmayan bir erkek evlenip senelerce anne ve babasinda eşiyle kaliyor istemem diyen yok ama genç kizlarimiz üzülerek söylüyorum çoğu ne olduğuynu kim olduğunu unutur olmuş insan doğar yasar ölür doğmak ve yaşamak arasinda sadece yârin yok dünde var hepsi bir bütün allah herkesin yardimcisi olsun bu konuda kati fikirleri olan kizlar kesinlikle kiriterlerine sevdiğim insanin bir erkek kardeşi olmaliyi eklemeli kendinide yakmaz başkasinida
02 Yorumla- +1 yıl
Genelde bahsettiğiniz kriterlerde eş arayan çok bayan arkadaşım var :) Ama düşmez kalkmaz bir Allah. Şimdi iyiyiz belki ama yarın ne olacağımızı bilmiyoruz.
- +1 yıl
bunu herkes söylüyoda icraaata bakarim ben allah herkese huzur versin yaşlisinada gencinede bir şey olmuyosa fazla kurcalamamak lzim beraberler baktilar olmuyo ayircan bazen büyüklerdede hata çokta işte napican
Senin annen benim annem diye ayırmam. Ve o yüzden evlendiğimde tipkı annemle yaşamak istemediğim gibi eşimin annesiylede yaşamak istemiyorum. Sağlık söz konusu olur başka şansı olmaz tek çocuktur felan karşı apartmanda olmadı alt apartmanda oturur en kötü ihtimal aynı evin içinde ama ozamanda müstakil ev isterim çünkü ben kocamla samimi olmak isterim kaynanamin yanindada bunu saygıdan yapamam kocama güzel görünmek isterim güzelligmi ortaya dökmek osterim ama kaynanamın ya da annemin yanında asla olmaz utanırım buda kötü şeylere yol açabilir eşim benden memnun kalmaya bilir ister ostemez gözü dışarı kaçar felan bunları göze alamam. Başka evde bilene olsa ben kayınvalideme veya anneme bakarım Anneler candır giderim evini temizlerim karnını doyururum kocam evde olmadiğinda kendi evime alirim ben calıştiğımda bakıcı tutarım en iyisinden hayatta yanlız bırakmam ama aynı dört duvarım icerisindede istemem.
10 Yorumla
+1 yılDuruma bagli babam annenannemi annemden daha cok sever resmen öz oglu gibidir gecen yil 1 ay bizde kalmaya geldi babam onun o 1 ay hep mutluydu yani birbirlerini cok severler hatta israr etti o kadar kadincagiz 1 hafta daha kaldi ama anneme sor babamin esiyle yasamak istermi? Dünyada tek ev onun evi kalsa yinede gitmem der bu biraz evlilik asamasinda ailelerin yasadigi olaylarla ilgili kendi gorusum karimla evimde basbasa olmak isterim ama yakinimda basimda buyugumun olmasi herzaman tercihimdir :) yan dairede olsun mesela :-D
05 Yorumla- +1 yıl
Doğru dediniz :)
- +1 yıl
Tesekkurler :) hayirdir mazide evlilikmi var?
- +1 yıl
Hayır öyle birşey söz konusu değil henüz :)
- +1 yıl
Hadi bakalim insallah olur :)
- +1 yıl
Hayırlısı :)
+1 yılÇokta fazla uzaklaşmak istemem ben. Yaşlı insanlar, elimin altında olsun isterim. Bu kızın annesi ve babası içinde geçerli olurdu. Yani kimseyi mahkum edemezsin annemle babamla yaşıyacaksın diye. kızın annesi ve babası muhtaçsa mesela bakılmaya onlar alınabilir (: veya erkeğin ailesi. allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin. ama gelge olmak gerek üzerlerinde. (: ben evlenirsem ayrı oturmayı düşünüyorum. Kız isterse genede onu kırmam (: fark etmez benim için kız saygılı olsun yeter, gerisini ben hallederim.
06 Yorumla- +1 yıl
Düşünceleriniz çok güzel. Teşekkürler :)
- +1 yıl
Pek para etmiyor ama bu kafada gidiyorum işte (:
- +1 yıl
Siz bu kafa da devam edin bencede. Allah gönlünüze göre birini verir inşallah.
- +1 yıl
Nasibimiz kadar yalnız kalırız (: sorun yok.
- +1 yıl
Sükut etmek gerek :)
- +1 yıl
kısmet (:
Gizli Üye(30-35)+1 yılhasta ise başımın üstünde yeri var ama onun dışında aynı evde yaşamak istemem.
insanlar yaşlandıkça çok alıngan oluyolar kaldı ki annemle babannem aynı yerde yaşadılar aileek bir yerdeydik dedm falan hiçbi zaman annemle babamın özeli olmadı babam hep annemi savuncağını söylerdi ama ağzını açmazdı büyüktür idare edelim bilmem ne derdi kaı koca hayatları olmadı bn bırlıkte yaşanılınca ne kadar zorluk olduğunu gördüğüm için sıcak bakmıyorum. ha illa da olmaz yaşamam demem eşimin annesi benim annem sonuçta eşim mutlu olcaksa katlanabildiğim yere kadar katlanmaya çalışırım hatta eşim adaletli biri ise sürkli bile birlikte yaşayabilirim00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGüncellemeden önce hastalıkla ilgili bir şey yok, eğer bu bir "istek" sorusu ise istemem çünkü ev içinde evin ne kadar zor olduğunu gayet iyi biliyorum. Hem anneme/annesine zor hem bize zor, çünkü herkesin kurulu bir düzeni var, kendi özel hayatı var. Ne eşler rahat oluyor tam anlamıyla ne de anne-babalar. Eğer ki hastalık sözkonusuysa orada tabi ki durum değişir, gider kendim alır getiririm evime ve rahat etmesi için elimden geleni yaparım, elimden geldiğince bakar, ilgilenirim. Ama eğer bir sağlık vs. sıkıntı yoksa herkesin evinin ayrı olması iki taraf için de en rahatı ve doğrusu.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCiddi bir hastaligi olmadigi sürece kabul etmezdim, neticede her ailenin bir hayat düzeni olmali, rahat edemezdim kimsenin yaninda Esimle yasamak istediklerimi yadiyamazdim, bu nedenle beraber oturmak benim icin keinlikle olmazdi.
Eger cok yasliysa veya unutkanlik gibi kötü hastaliklara maruz kaldiysa huzur evine verir özel bakimini yaptirir her zaman ziyarete giderdim. Böyle okundugunda belki kiminiz nasil insansin sen huzur evine veriyorsun gibi laflar edebilir ama yakinimda hasta olduklari icin yanina alinan annelerden dolayi eslerin piskolojik sorunlari olustuguna sahit oldum ve öyle olmak istemem sahsen.
Allah kimseyi, kimseye muhtac etmesin.01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl*yasiyamazdim
*kesinlikle
+1 yılBakılmaya muhtaç durumda ise seve seve kendi evimde bakarım ona.
Eşim kendi annesini bakım evine göndermeye kalksa bile ben evimde isterim.
Anneliğin anlamını bilmek gerek.
Güzel bir söz vardı. Kim dedi nerede dedi unuttum ama.
"Bir anne 10 çocuğa bakar. 10 çocuk bir anneye bakamaz " bu tarz birşeydi12 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısınız. Cenneti ayaklarında taşıyan bir varlığı ben başımın üzerinde taşırım.
- +1 yıl
Olması gereken düşünce bul olmalı kesinlikle.
Öncelikler kendimiz yerine aile olmalı.
Cennet annelerin ayakalrinin altindadir. yani ben evlenecigim insanin annesininde ayaklarini öperim. ama bazi hanim kardeşlerimiz de kocalarina. ya annen ya ben diyorlar. Bu ne kadar iğrenç bir kelime gerçekten akrabalarimda şahit oluyorum üzülüyorum şahsen
03 Yorumla- +1 yıl
İğrençlik bunun yanında fıs kalır. Tercih yaptırmak zorunda kalmak, hele ki bir erkeğin annesi yerine eşini tercih etmesi çok lanet birşey.
- +1 yıl
Amin cümlemizin inşallah.
Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Brn zaten esimi annemle yasatmam ki.. esim kendi evinin patronudur.. zorunluluk plmadigi surece yasatmam.. ama annemin benden badkq kimsesi yoksa ve elden ayaktan duserse vs , yalniz olamayacaksa , annemi alirim.. yok istemiyorsa da hanim kizimiz , annemi atamam basimdan , kizimizin cehennemin dibine kadar yolu var.. onun annesin boyle duruma dusse ben annesini alirim evimize cunku..
01 Yorumla- +1 yıl
Güzel düşünceler 👍
+1 yıl. Kayinvalidem ler koyde yasiyorlar. Buyuk dedemiz ve buyuk babannemiz vefat ettigi zaman, alt katimda oturcaklar. Evi kayinpederim aldi. Sonucta kapilar ayri evler ayri. Sorun yok bizde. Tbi hastalanirsa bakarim ama Allah kimseyi elden ayaktan dusurmesin.
Eger o benim ailemi istemezse, bende tepkimi fenaa koyarim.10 Yorumla
+1 yılya aynı evde yasamayı bnde pe kıstemem açıkçası ama evlerımız altlı ustlu olsu nısterım kapı komsusu gıbı böyle her ıstedıgımızde bırbırımızın evıne gıdelım her zamn bır evde olalım ama yatma vaktı gelınce evlerımıze gıdelım cunku eşler rahat olamk ısterler helede yenı evlılerse yanı. eger evlencegım kışı bun kabul etmezse zaten en basından ben onu kabul etmem cunku bunu kabul etmeyeck kışı kendını en bastada bellı eder yanı ılıskımız hıc başlamaz onunla
02 Yorumla- +1 yıl
Güzel yorum
- +1 yıl
tesekkurleer
Öncelikle ev üstüne ev olmaz bir özelimiz kalmaz eşimle ailesiyle olursak o açıdan rahat hareket edemem o yüzden istemem ama mecbur olunur annesi ve ya babası bize muhtaçtır kalacak yeri yoktur vs hayat bu netice de o şekilde sokağa atacak halim yok ya başımın üstünde yerleri var
00 YorumlaAnne sevgisine hasret biri olarak eşimin annesinin olmasını hatta aile ortamının olmasını çok istiyoruum... baş başa kalmakmış falan geçin bunları inanınki bayanlar böyle hayal kuruyor ama öyle olmuyor çamaşır bulaşık ütü temizlik derken kendilerine pek vakit kalmıyor hemde hergün güllük gülüsttanlık olmuyor...
00 YorumlaEvlendiginde bence esinle yalniz yasamalisin. Eger bir hastalik soz konusuysa bile durumlar elverisliyse en ideal olan birbirine cok yakin iki daire ve hastaya bakacak iyi bir bakicidir. Annenizi aksatmadan her gun ziyaret edebilirsiniz. Bir hastayla ilgilenmek zordur ancak kaninizdan olmayan bir hastayla ilgilenmek daha da zordur. Esinizle birbirinizden sogumanizin bir anlami olmadigini dusunuyorum.
00 YorumlaBen istemezdim, benim annem de bizimle yaşamaz zaten. Kendisi sürekli söylüyor, insan eti ağırdır kızım, herkes kendi evinde bacaklarını uzatarak oturmak ister, rahatınız bozulmasın diye. İleride ne olur bilemem, Allah korusun elden ayaktan düşer o zaman ben bırakmam her ikisini de. Ama ayrı yaşama imkanı varken gerek yok, hele kayınvalide gerçek bir kaynanaysa, hiç istemem...
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar kendilerini hala leyleklerin getirdiğine inanıyorlar sanırım evlenmek demek karşındakini her şeyi ile akrabası annesi babası kardeşi hepsini kapsayan bir kavram evlendigim bayan yapamacik olarak anneme anne babama baba diyorsa dostlar alış ver iste görsün hesabı bence ben hatayı onu seçerek yapmisimdir...
02 Yorumla- +1 yıl
Bir eş için anne babadan vazgeçmek... Ne desem bilemiyorum onlara.
- +1 yıl
bence anne baba değil mesele karakter meselesi yaşlanması var hastalığı var oo anne babayı atan seni gözünü kırpmadan atar :(
+1 yılEğer ciddi bir durum yoksa olmamalı.
Ben eşimle istediğim şekilde konusamayacaksam
Rahat davranamayacaksam
istediğim saatte yatıp istediğim saatte kalkamayacaksam
Bu günde pizza yiyelim diyemeyeceksem
istediğimi giyemeyeceksem
Evliliğin anlamı kalmaz ki..00 YorumlaBen farklı evde yaşarımm eğer bir rahatsızlığı yoksa. Çünkü eşimle rahat etmek isterim. Gece ses falan yaparız ya da duş almaya gideriz ayıp olur. Ben bile bunu düşününce utanıyorsam eşim benden daha çok utanır bu konuda. Şunu da söyleyeyim: Annemin başımın üstünde yeri var.
00 Yorumla
+1 yılBüyükler candır her daim sıfat farkı olmaksızın başım üstünde yerleri var özellikle bakıma muhtaç vs ise eşimin annesine kendinin bile bakmayacağı kadar iyi bakarım eşim dediğim insanı büyüten oydu sonuçta buyursur kalsınn kendi annem ve babam yok zaten
00 Yorumla
+1 yılkendi annem zamanında yaşadığı için nasıl zorlukları yaşadıgını iyi biliyor o yüzden öyle birşey istemez zaten aile içinde aile olmaz gelir kalır her zaman başımın üstünde yeri var ama cok zor durumda olursa tabi alırım sokağa bırakacak halimiz yok benim içinde onun içinde geçerli yarın bizde o duruma düşebiliriz dünyanın binbir türlü hali var.
00 Yorumla
+1 yılBen zaten simdiden anneme sordum hatta bugun dedim anne ben evlenince farkli bir eve tasinacagim degilmi? Diye sordum... Tabi oglum sonucta artik siz kari koca olacaksiniz sizinde ozel hayatiniz olacak dedi. Birden duygulandim annemden beklenmeyecek sozler :D
00 Yorumla
+1 yılAçıkçası ne benim annemin nede onun annesinin yanımızda olmasını istemem bir hastalık olmadığı sürece çünkü bizde bir aile oluyoruz ve başkaları olduğu zaman aile olunduğu anlaşılmıyo ve eşler evliliğin ilk zamanlarında yalnız olmalı ki evliliğe alışılabilsin başka bir insanla aynı evde yaşamak kolay bişey olmasa gerek
00 YorumlaKendine bakabilecek gucteyse kabul etmem. Ama herhangi bir kotu durumu varsa basimin ustunde yeri var. Anneler ve yaşlilar konusunda cok hassasim. Sonucta soz konusu benim annem olsa nasil ayni duyarliligi istiyorsam karsimdakinin annesi icin de geregini yaparm
00 YorumlaKesinlikle sana katiliyorum, benim veya eşimin farketmez bir evde büyük ATA varsa o evde onların Yüzüsuyu hürmetine bereket kalkmaz Rabbim müsaade etmez.
Mutfağında evinde bereketlenir. Her zaman büyüklerin duasını almak iyidir.
Ben boyle gördüm ögrendim00 YorumlaŞöyle ki benim düzenima karışmadığı sürece sıkıntı yok. Kalabalık sevmem. Eşer sadece anne olursa sıkıntı yok. Ama eger amcalar yengeler falan devamı annesini görmeye gelirse meraklısıysanız alabilirsiniz derim. Onca insanın benim evimde olması beni raharsız eder.
Annesi benim için sıkıntı olmaz ama fazlasına katlanamam.00 YorumlaValla Annem genç ciddi olduğm insanla arkdş gibiler beni atıyo annem ona karşı bizde sıkntı yok :) ha ama kaynanamda evime fitne fesat karıştırmadıkça baş üstünde yeri var bir oda bitanede fazladan tabak ölmeyiz ya o rahat olduktan sonraa bana mutlu olmak düşer ;)
02 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel 😊
ben sadece iyiliğine ve samimiyetine bakarım, iyi insanlarsa, annesi babası hepsi de gelsin benimle yaşasın, hatta mutlu bile olurum, başımın üstünde yerleri var. Ama günümüzde insanlar çok hamlar be kuzum.. iyilik yapsan iyiliğin bilinmez, fedakarlık yapsan görevin olur... o yüzden istemem, güvenemem yapamam.. Böyle iyi insanlar çok az.. Olsa isterdim ama yok.. Güvenmem kimseye.. Kullanulacak yaşı çoktan geçtim...
00 Yorumla
+1 yılHastalik durumlarinda , v. s gibi durumlarda evlenecegim kadin istemiyorum derse, zaten evlenmem. Ne olursa olsun annedir, yeri geldiginde bizimlede yasamali..
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBakıma muhtaç bir durum yoksa çekirdek aile yapısı bozulmamalı, muhtaç değil ama çok yaşlıysa aynı apartman, yan kapı, yakın ev seçenekleri olabilir. Ama tripleks villada yaşayan, yediği önünde yemediği arkasında olan kişiler büyükleriyle birlikte yaşamalılar. Çünkü çok büyük evlerde ailenin bağımsızlığı, karı kocanın mahremiyeti zora düşmez
10 YorumlaSağlık durumu iyi olduğu sürece istemem. Ve her ikisinide bizden başka çocukları varsa sürekli bakımları nin üstlenmesi taraftarı olmam. Sonuç olarak onların bir hayatları var bizimde hayatlarımiz var ve çocuklarımıza hayatları olacak. Bu yüzden yaşlılar yurduna sıcak bakıyorum. Varlığımla kendi çocuk /çocuklarima sorun kulfet olup saygılarıni yitirmektense uzak olmayı saygı duyulması ni sevilmeyen tercih ederim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 806 cevap paylaştı. Olabilir neden olmasin ben de senin gibi dusunuyorum artik benim de annem. Hem zaten cok seviyorum kendisini cok sukur kiskanclik cekememezlik yok baska gelin kaynanalar gibi :)) Allah kimsenin basina vermesin ama yaslilik hali nolcagi belli olmaz bize muhtac kalabilirler yalniz birakmam asla ne kendi annemi ne esimin annesini elimden geldigi kadar ikisine de bakarim.
01 YorumlaBence en mantıklı olanı oturdun binada karşı dairesini annene almak iki taraf için de etkili çözüm maddi durum el verişli değil ise annenizinde yardıma ihtiyacı var ise ben senin anneni kabul ederdim senin tercih hakkın yok bizimle yaşayacak zaten öyle kötü vicdanı olmayan biri ile yürümez (:
00 Yorumla
+1 yılkeske tum bayanlar sizin gibi dusunse genellikle kendi anne babasi kiymetli olur erkeginki dunyanin en kotusudur.
ben saygida karsilik ararim onun annesi bizde kalabilir hic sorun degil ama benim annemde kalabilmeli. sonucta senin annen benim annem diye birsey asla olmamali00 Yorumla
+1 yılBekarlar lafim size karı boşamak kolaydır bize :)
-önce bakarım kayincolarım ne b. k yiyor diye eger yoksa durumları maddi desrek çıkarım almaları için çünkü bu görev onların gorevi benim de aileme karşı gorevim. Baktım adam değiller ailemle konuşurum bütün birinci derece akrabalarım ile konuşurum hepsinin gönlünü alır dedikoduya mahal vermicek şekilde elimden geldigince en iyi şekilde bakarım.10 YorumlaTereddüt etmem bakarım. kendi annesini benim annemi babamı vs kabul etmeyecek bir adamla zaten evlenmem. Büyük konuşmuş gibi oldum ama. Anne babaya merhameti olmayan adam beni zaten sevmez.
51 Yorumla- +1 yıl
Bu büyük konuşulması gereken bir durum bence. Çok haklısınız
Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı. Kimse kimsenin annesine babasına bakmak zorunda değil, gönlü vicdanı isterse bakar... Zorunluluk diye bir şey yok.
Hastalık durumu olursa bakarım, annemde zamanında babaanneme bakmıştı... Bunun haricinde ev ev üstüne olmaz.20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim babaannem alt katta yaşıyordu ve anneme çok işkence çektirdi. Hamileyken annemi dövmeye kalktı ve eve hep tuhaf insanları çağırırdı. Böyle bir şeyse kovarım. Ayrıca başka bir kardeş varsa en azından 1 yıl onda kalmalı eşlerin birbirini tanıması açısından.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnnesiyle yaşıyacak olan madem annesinden ayrılmıyorsa evlenmesin. İnsanlar birbirini tanicak rahat rahat seks yapıcak evde biri var duymasın diye evliliklerinin ilk zamanlar işkence gibi seks yapacaklar. Hastaya en başta hasta annesini babasını bırakmasın sonradan hastalandiysa başımızın üstüne yeri var.
00 YorumlaAilesi bize yakın olabilir, hatta aynı mahallede de oturmaya razıyım ama aynı evde olmasını istemem. Çekirdek aile olarak yaşanmalı. Ailesiyle iyi anlaşırsam (umarım öyle olur) sık sık görüşürüz büyük bir zevkle ama ev mahrem yer. Evde istediğim gibi yaşamak isterim detaya gerek yok 😄
00 YorumlaTabikide isteriim. Sevdiğimin annesi yani benim biricik kaynanam hatun hatuun ball :-) Sorun yok ama bizdede bir tuhaflık sevgilim ayrı eve çıkalım diyo. :-) Ben kaynanamla kalmak isterken o ayrı ev istiyo tuhaf değil mi. s. dd
14 Yorumla- +1 yıl
Canim benim bir sure sonra aranizda sorun yasarsiniz hic bir gelin kaynana sorun yasamadan ayni evde barinamaz bir cocugu paylasiyosunuz kolaymi:)))))
- +1 yıl
Evet ama inan ki kaynanam çok baldır. O da benim kötü gelin olmam dan korkuyordu ilk başlarda ama tanıyın ca geçiyor. Onunla evi temizlemek yemek yapmak oturup şarkı söylemek kalkıp oynamak bile güzel :-) Hiç sorun yok. Zaten sevgilim onun sözünden daha çok benim sözümü dinliyor..
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBenim bu dünyada sadece ailem var. Beni bugünlere getiren onlar. Her zaman bütün kararlarımın arkasında olan, beni -belki de- karşılık beklemeden seven tek insanlar. Bugüne kadar onlar baktı bana. Evlendikten sonra ben bakacağım onlara. Karşıma gelecek kişiyi ölümüne seviyorsam bile, ailem kadar değerli değildir.
00 Yorumla
+1 yılhasta olur yaşlı olur yalnız olur bir derdi sıkıntısı olur başımın üstüne ama eli ayağı tutuyorken rahatken kendi işini kendi yapıyorken otursun evinde.
20 Yorumla
+1 yılHastalık demişsin de düşünsene evlendim ve kaza geçirip yatalak olan ben oldum bu durumda annem gelir miydi bana bakmaya. Gelirdi. tabi ki kabul edilir. umarım bu tür şeyler hiç olmaz. Hastalık çekene de zor bakana da.
00 YorumlaNe münasebet. Benim gibi çalışan kadınlar bakmaz. Burada bakarım der ama bakamaz. Niye? Çünkü kadın zaten çalışıyor vakit yok. Maddi olarak karşılarım.
Ev hanımı diye nitelendirdiğimiz vasıfsız bayanlar bakabilir tabi. Günah.00 Yorumla
+1 yılHayır, hayır, hayır! Kaynanamla iyi geçinsem bile bir arada yaşamak istemem. Herkesin özel bir yaşantısı, bir yuvası olmalı. Erkek evlenince tamamen eşine, evine bağlı olmalı sülale 2. planda kalmalı. Aynı şeyi kadın da yapmalı.
00 YorumlaBüyük konuşmamak gerek yine ama ben şu saatten sonra o şekil yapamam kimseye de anneni at diyemem ki, bende bir anneyim.
Ama çok zor işler.
Bekâra karı boşamak kolay derler, başınıza gelmedikçe bilmezsiniz.00 Yorumlaben ailemden uzaklasmak kendi ayaklarimin uzerinde durmak isterken onun ailesini de yanimizda istemem ha hastalik olur yardimimi saygimi kesinlikle gosteririm yanimada alirim ama herkez saglik liken rahatimi bozmak istemem esimle.
00 Yorumla
+1 yılCok zaruri bir durum olmadan yasamak istemezdim. Ha annemdir basimin ustunde yeri var bisey rica etsin kosa kosa giderim. Ama ayni evde ucuncu bir kisi kendi kizkardesim abim ablam da olsa asla istemem :)
00 Yorumla
+1 yılEvlenmeden önce herkes senin gibi düşünür ama evlendikten sonra fitne fucur insanlara denk gelince bana uzak Allaha yakın olsunlar diye düsünmeye baslar. Allah rızası icin bakarsam bakarm yoksa istemem...
00 YorumlaErkek için pek sorun olmaz çünkü kadınlar ve kaynanalarınin genel. sorunları gelinin masrafi beğenmediği yemeği yapmadığı ev işi bakmadiğı çocuğu ve paylasamadıgi oğlu kaynanalar damatlarıni genelde çok severler
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 470 cevap paylaştı.
+1 yılAsla yasiyamam ama alti ustlu oda beni fazla rahatsiz etmicek zirt bir yanima gelmicek :D sora hic biseyimi karismicak giynime kusamima hep sussun bana iyi davransin kaynanalik taslamasin bana arkadas olabilir Gercek annd olabilir mesela :D
00 Yorumla
+1 yıleğer boyle bır durum gerekıyorsa yaşarsın şoyle dusun empati atıyoum elden ayakdan dustun ve senın cocugun sana bakmadı evden attı sokakta kaldın ne dusunurdun ama ımkanın varsa tutarsın bır daire bır hızmetcı bakarsın paşa ama anne baba hakkı odenmez bu yuzden basının ustunde yerın var der alırsın evıne
00 Yorumlaşu an icin oyle soylenir evt ama lafta kalir. Yarin basina gelince cogu bu sozunu yer. Yani laf cok ama is icraata gelince tik yok. Olsun oda iyidir. Yagmasan bile gurle demisler.. :)
10 Yorumla
+1 yılBakıma muhtaçsa kalacak evi barkı yuvası yoksa başımın üstünde yeri var. Kendi annemle bir tutarım.
10 Yorumla
+1 yılNe olursa olsun öncelikle ben yuva kurucaksam eğer eşim ve ben olmak isterim , tercihim bu yönde olur. Ama mecburi bir nedense tabikide eşimin annesinin başımın üstünde yeri var :)
10 YorumlaHa eşimin annesi, ha benim annem , ne isterlerse istesinler o akan sular durur, istekleri olur. Bu devirde benimle aynı bu düşünceye sahip bir eş adayı bulmakta zor ))
01 Yorumla- +1 yıl
Haklısınız 😊
+1 yılMecbursak tabiki senin benim diye ayrımcılıkla bakmam olaya ama burada annenin tavrı karakteride önemli tabi erkeğin aradaki denge sağlaması.. Ama ayrı evim olması tercihimdir.
01 Yorumla- +1 yıl
Haklısınız
+1 yılBakıma çok muhtaçsa birlikte yasardık. Hatta belki bir bakıcı iyi olabilir. Ama sağlıklı ise birlikte yaşamak istemezdim. Herkes kocasıyla yaşasın dimi;) yakın oturmak istiyorum zaten ama aynı evde olmaz.
01 Yorumla- +1 yıl
Ben zorunlu bir durumdan söz ettim. Öyle bir durum yoksa bende aynı evde yaşamak istemem
- Devamını Gör (235)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat