Sosyal anksiyete ve asosyallik?

İnsanların olduğu ortama girmek beni çok geriyor istemiyorum ayaklarım geri geri gidiyor sıcak basıyor nabzım hızlanıyor falan. Herhangi bir psikolojik teşhis konulmadı bu konuda ama ben sosyal anksiyetem olduğunu düşünüyorum çünkü yaşadığım şey utangaçlıktan çok çok öte bir durum. Erkek arkadaşım bu konularda ya beni tam anlayamadığından ya da başka sebeplerden bana destek olmuyor. Bir ortama girmek istemiyorum insanlara selam vermekte zorlanıyorum dediğimde ya da onun yanında bunları yaşadığım zaman hemen sonrasında büyük kavgalarımız oluyor. Selam vermek nazik olmak senin yapman gereken şeyler insanlardan nefret ediyormuşsun gibi davranmayı bırak nezaketi bu yaşından sonra ben mi öğreteceğim vs diyor. Ama bir ortamda sohbet muhabbet dönerken sohbete katılamıyorum evet dinliyorum kendi kafamda cevaplıyorum vs ama ağzımı açıp da bir şey söyleyemiyorum. Özellikle şahsıma bir soru vs yöneltilmediği sürece ağzımı açamıyorum. Konuşmak tartışmak cevaplamak sormak istiyorum kendi kafamdan tüm bunları yapıyorum ama sesli olarak yapamıyorum. Erkek arkadaşımdan destek istiyorum ama o da işini gücünü bırakıp benimle mi uğraşacak. Zaten her ortamda beni idare etmekten beni sohbete dahil etmeye çalışmaktan yoruluyor. şu an psikoloğa gidecek hem maddi hem de başka sebeplerden pek imkanım yok kendi kendime de bu durumu nasıl düzeltirim bilmiyorum.

Sosyal anksiyete ve asosyallik?