Arkadaşlar şimdi şöyle ki ben şu an neredeyse her sesten rahatsız olmaya başladım başta insan sesi olmak üzere ses duymak istemiyorum artık hatta bu bir ara yine olmuştu ilkinde basit sesler harici diğer seslerden rahatsızlık duyuyordum hatta insan sesinden de rahatsız olmaya başlamıştım sanki onların sesi benim kulağıma gidip beynimi yoruyormuş gibi hissediyordum hiç bir insanın sesini duymak istemiyordum sonra dedim kendi kendime olm öyle saçma şey mi olur hiç bir insanın sesini duymak istememek ne? Sonra atlattım şimdi zaman geçti yine o hale geldim ne televizyon da ki ses, ne şarkı ne de insan sesi hepsinden rahatsız oluyorum şu an sese karşı alerjim var gibi resmen 😄 cidden her ses beynimi yoruyor gibi hissediyorum sese karşı hassasiyetim oluştu niyeyse bu durumu bilen var mı? Ne yapcam ne önerirsiniz? Yarın mecbur insan sesi duycam ne yapmalıyım sizce? Uzun bir süre sessizlik olsun istiyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılAltında yatan sebebini hiç düşündünüz mü? Bu konu da terapi almanızı öneririm.
0104 Yorumla
Soran+1 yılBoş geliyor sıkıldım artık her şeyden yalnız ve sevgisiz olup ağlamıycam deyip ağlamaktan sıkıldım artık bu halde nasıl doğru düzgün ders çalışcam bilmiyorum beynim sorguluyor seveni sevdiği insanları görünce niye ben değil diye.. içim daralıyor bazen
Soran+1 yılÜstüne zamanında az insanlardan çekmedim ama derste ki insanlar harici hele sivil hayatta biri ters bir şey desin joker misali saçmalıycam artık görür ondan sonra hiç tanımadığı birine laf atmayı, uğraşmayı
Cevap sahibi+1 yılMesela ben sizi hiç tanımıyorum ve ilk defa burada yazınızı (derdinizi) okudum. Yorumunuz bana pek dengeli gelmedi. Benzer sıkıntıları yaşadım. Bir başkasında (bilmediğim bir başka insanda) görünce tuhaf geldi. Mesela ben sizi hiç tanımam, bir birey olarak ele alır ve kişisel her şeyinize saygı duyarım. Halüsinasyonlar olabilir mi?
Soran+1 yılYorumum dengeli gelmedi derken ne demek istiyorum tam olarak? Senin ilk yorumunda ben zaten biraz garip hissetmiştim zaten biraz şaşırdım yani böyle bir sitede böyle bir cevap almam normalde acaba aynı kafa yapısında olabilir miyiz? Benzer sıkıntıları da yaşamışız sen ne yaşadın ki? Yok halüsinasyonlar filan görmüyorum sadece tuhaf rüyalar görünce bazen
Bu arada sana beni daha iyi anlaman için iki gün önce sorduğum soruda ki yazımı ve eski yorumları mı buraya kopyala yapıştır yapayım okuyup daha iyi anlamış olursun
İki gün önce ki sorum;
Yalnızlık ve sevgisizlik yüzünden moralim bozuk ders çalışmam lazım ama bu halde nasıl çalışcam kafayı nasıl derslere vericem bilmiyorum ulan her şeyden çok sıkıldım var ya hiç bir şey eğlenceli gelmiyor seveni sevdiği insanları görünce sorguluyor zaten zihnim fazladan aktif, boş dolu her şeyi düşünüyor bir şeylerle meşgul ediyor kendini hep neredeyse, birde şey ben artık ölmekten korkmuyorum tam tersi hiç umrumda değil şu an dışarı çıksam biri silah çekse zerre endişe etmem sıkarsa sıksın canım umrumda değil o kadar da yani, nasıl bir haldeyim ben ya.. üzülmüycem diyorum ama olmuyor engel olamıyorum bir fikri olan var mı sizin görüşleriniz ne?
Soran+1 yılBu arada düzelteyim orayı
*Yorumum dengeli gelmedi derken ne demek istiyorsun tam olarak?
Soran+1 yılYaşadığım ilde mi sıkıntı var yoksa Türkiye'nin genelinde de mi böyle yoksa sadece beni bulan olaylar mı? ↗
Bu benim sorum bu soruda biriyle yorumlarda konuşuyorum yazışmalarımıza bakabilirsin
Soran+1 yılNEDEN herkes BENLE UĞRAŞIYOR OKUYUNCA ÇOK ŞAŞIRCAKSINIZ? ↗
Bu soruyu da oku birde cevaplayan birine yorum yaptım onuda okursun
Soran+1 yılTam olarak neyim var ve bu durumdan nasıl Kurtulurum yardım lütfen:(? ↗
Buda benim sorum yine
Cevap sahibi+1 yılOkullardaki olaylar çok sıradan ve herkesin karşılaşabileceği durumlar. Mesela benim ilköğretim ve lise hayatım berbattı. Şu an kaç yaşındasınız? Benim durumuma benziyor. Açıkçası ilgilenme sebebim de bu yüzden. Duygusal veya hassas yapınız, geçmişte yaşadığınız olayları travmatik bir şekilde yaşamınıza yansıtmış. Benzer olaylar sonrasında ve dışarda da devam edince düşünmeye ve anlamlandırmaya (kurmaya) başlamışsınız.
Birde yanlış duymalar olabilir. Mesela verdiğiniz ''Sen malsın'' örneğinde yanlış duymuşsunuzdur. Sonra aynı kişi sizi övünce doğrusunu (sizin hakkınızdaki asıl düşüncelerini) duymuşsunuzdur.
Cevap sahibi+1 yılAbla örneğinde, dünya'da 9 milyar insan var. Hepsi temelde aynı olsa da, ayrıntılarda ayrışıyor. Bahsettiğiniz abla ve kardeşi de bunlardan birileri. O insanları ben bilemem, nasıl bir yapıdalar, nasıl birer kişilikleri var, bilemem. Ama bahsettiğiniz örneğe göre dengesizliğin marjinalliğinde bir örnek sadece, uç gibi, ama toplumda çokta olabilir, bu tür konularda anlamlandırmak yerine daha sığ (yüzeysel) yaklaşabilirsiniz. Yoksa zaten insan her şeyi anlamlandırmaya çalışsa işin içinden çıkamaz ve sürekli bocalar durur. Bunun yerine birbirini izleyen olaylar sırasında ilişki (bağlantı) kurmadan ve diğer insanların kendimizden farklı başka insanlar olduğunu bilerek bakarsak olaylara eğer, bu bizi hakkınızda ve zaman zaman kendimde düşündüğüm hastalıktan kurtarabilir. Aksi halde git gide hastalaşırız ve bu bizi psikiyatrik yardıma kadar itebilir ve ilaçlı tedavi yaşamınızı daha da olumsuz etkileyebilir. Belki ufak çapta düzelme de yaşanabilir, ama genel mana da hedeflerinizden ve sağlığınızdan uzaklaşadabilirsiniz.
Çözümüm ise düşünceniz ile ilgili. Kafanızda ''iki dünya'' kurun, biri gerçek olan, diğeri algılayışınız. Siz gerçek olana önem verin, algıladıklarınız sadece bizim çıkardığımız sonuç ile ilgili (yorumlayışımızla ilgili). Eğer algıladıklarınızın gerçek olmadığını bilir ve düşünürseniz onları çok çok az önemsersiniz. Asıl önemsediğiniz şey gerçek olandır.
Cevap sahibi+1 yılMesela benimde yaşamımda kötü olaylar var. Ve örneğin şu günlerim iyi geçmiyor. Bütün bunlara karşın bütün bunların geçici olduğunu ve asıl şeyin ne olduğunu bilerek, soğukkanlı bir şekilde size yazıyorum.
Hangi il ve ilçede oturuyorsunuz? Bahsettiğiniz şeyler nelerdir? Örnekler vererek daha açık bir şekilde yazarsanız bu konudaki düşüncemi size yazabilirim.
Cevap sahibi+1 yılHalüsinasyonlar ise sadece görsel olmuyor, işitsel de olabiliyor. Bazı duyduğunuz şeyler aslında gerçekte var olmayan veya yanlış duyduğunuz sesler/konuşmalar olabilir. Yazıda da benzerleriyle karşılaşınca ister istemez bağlantı kuruyor, anlamlandırmaya yöneliyorsunuz. Yazıda olan olaylar gerçek ve uç olaylar olabilir, ama duyduklarınızla ilişkilendirirseniz bu size sağlıklı bir yaşam sunmaz. Onları gerçek, ama ayrı olaylar olarak ele almalısınız. Hepsi karmaşık gelebilir ve kolay olana bağlantı kurmaya yönelirsiniz. Ama asıl anlamlandırmamız gereken bu, yani olaylar arasında bağlantılar kurmadan, soğuk kanlı bir şekilde değerlendirip ''olabilir, hayatta benzer olaylar veya şeyler mümkün'' demek ve bunu şahsımıza algılamamız. Çünkü benzer şeyler yaşayan insanlarda elbet var, bunu insanların sorunlarını, dertlerini dinledikçe daha iyi anlayacaksınız. Hepsi kendinin yaşamda ''baş rol oyuncusu'' olduğunu düşünüyor ve tüm yaşamı buna göre ele alıyor. Bu normal, bu ego, bu olmazsa biteriz ve hiçbir şey yapamayız.
Sevgi konusunda ise... Biz sevgi gösterebiliriz, ama karşılık almak her ne kadar bizim yönelimimizle orantılı olsa da bizim elimizde değildir. Birisi size kötü mü davranıyor ondan uzaklaşın ve onunla görüşmeyin. Siz iyi olana yönelmeye çalışın. Asla vazgeçmeyin, bulana kadar bunda ısrar edin.
Cevap sahibi+1 yılDengesizlik olarak bakmamın sebebi bahsettiğiniz Tv ve Müzik (muhtemelen şarkılar) örneği. Uzaktan bakınca absürt geliyor açıkçası. Belki benim bu yazdıklarımdan da alınacaksınız, ama sözcükler yerine metnin bütününe odaklanırsanız ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. Bu sadece benim yazdığım şeyler için geçerli değil tabii, bütün herşeye böyle bakmanız gerekiyor. Tabii herşeyler arasında bağlantılar kurmadan.
Cevap sahibi+1 yılTürkiye konusunda... Öncelikle yıl ms 2024 olmasına karşın insanlık pek gelişmiş değil, yani gelişe gelişe bu kadar geliştik. Bence insanlık hala bir mağara döneminde. Eğer süresi elverirse katedeceği daha çok yol var. Dünya'nın asli unsurudur insan. Bu böyle olunca da gezegenimiz de insanlığa göre şekilleniyor. Ülkemiz ise dünya'ya bakıldığı zaman hem coğrafi olarak, hem ekonomik, hem kanunlar ve hemde insana bakış açısı olarak tam ortalarda yer alıyor. Kültür ve popüler kültür de buna dahil olduğunda ortaya dünyadan etkilenen, ama ülkeye has bir durum çıkıyor. Beğenip beğenmemek insanın bireysel bakış açısına göre değişiyor elbette.
Cevap sahibi+1 yılİnsanlarla ilgilenmeniz normal. Hobiler edinmeniz de çok iyi. Ama insanların düşüncelerine fazla takılmayın.
Soran+1 yılherkesin karşılaşabileceği durumlar." Herkesin karşılaşabileceği durumlar olup olmamasıyla ilgilenmiyorum o sınıfta bir başkasının değil de hep üst üste şekilde benim başıma geldi mi? Evet geldi Ee o zaman? Evet hassasım sanırım her şeyi kafaya takıyorum birde bende okb var obsesyonlar geliyor. Hayır bildiğin mal dedi yakınımdaydı zaten yüzüne baktım konuşurken yanlış falan duymadım zaten yok sen zekisin yok sen akıllısın yalakalığını yaptıktan sonra bunu umursamadığım için sonrasında bana tekrar negatif davranmaya başladı tutma diyorum hala tutuyor du rahatsız ediyordu fiziksel olarak sözel olarak da rahatsız ediyor du bir keresinde geldi yine yanıma oturdu bu bu bana küsmüyüz dedi ulan o kadar bıkmıştım ki bu tip insanlardan onu diyince sırada başımı yukarı kaldırıp geri yaslanarak yeter bir bitmediniz a, q der gibi sitem ettim
Soran+1 yılAbla örneğin de aslında o kişi arkadaşımın ablası değil arkadaşımın ta kendisiymiş o mevzu biraz karışık onuda bir gün anlatırım sana uzun bir konu ama şu sorumda yorumda yine biriyle yarışıyorum oradan biraz ön bilgi sahibi olabilirsiniz belki
Ne gibi pozitif, olumlu şeyler düşünülür? ↗
Bu arada hedeflerimden uzaklaştırmıyor alakası yok.
Ben zaten size yaşadığım şeyleri anlattım gerçekleri yani, yaşadığım olaylar gerçek değil ben sanki hepsini kafamda kurmuş olduğumu iddia ediyor gibisiniz resmen
Bahsettiğiniz şeyler nelerdir? Derken neyi kast ettiniz anlamadım
Hobi derken beyin ve insan zihni ile ilgilenme mi kast ediyorsunuz sanırım? Bu arada reis gerçekten senin gibi biriyle karşılaştığım için sevindim biraz, ben sana kim olduğumdan, hayatımdan vs. Anlatmak istiyorum yaşım daha çok genç, sen benim büyüğümsün varsa telegram üzerinden veya Instagram üzerinden konuşup sohbeti devam ettirmeyi kesinlikle isterim anlatırım her şeyi
Soran+1 yılReis bu arada ben birileriyle böyle konular üzerinden konuşurken yanlış anlaşılabiliyorum aptal insanlar yüzünden senlede tartışmayı istemem eğer kötü bir şey söylediğimi düşünüyorsan şimdiden özür dilerim yardım etmeye çalıştığın içinde teşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılZaten yazdım. ''Birisi size kötü mü davranıyor ondan uzaklaşın ve onunla görüşmeyin.'' Eğer bir taciz, kanunlara aykırı bir şey varsa şikayette bulunun.
Evet, herkesin karşılaşabileceği durumlar, ama bunları düşünmeye ve üzerinde durmaya devam ederseniz bu yaşam kalitenizi mahveder ve olan yine maalesef size olur.
Cevap sahibi+1 yılHalüsinasyonlarınızın olabileceğini düşünüyorum sadece ve bunlar arasında bağlantılar kurabileceğinizi. Yaşadığınız olayları bilmiyorum, bu yüzden de inkar edemem, ama sizin bunları saplantı haline getirebileceğinizi düşündüm.
Cevap sahibi+1 yılYo, ne yanlış anlaması, ne demek, rica ederim.
Soran+1 yılKonuşabilir miyiz peki reis dediğim gibi telegram veya Instagram üzerinden sana bazı şeyleri anlatmak istiyorum gerçekten çok memnun olurum
Cevap sahibi+1 yılBunu yapamam, lütfen yanlış anlamayın. Ama sosyalleşmeniz için bu site benzeri forum sitelerini takip etmenizi önerebilirim. Bu site de güzel, ama bazen yıpratıcı veya incitici olabiliyor. Bunun dışında aynı şeyleri gündelik yaşamda da yapmanızı istiyorum. Hobilerinizi geliştirebilir veya yeni hobiler de edinebilirsiniz. Sizi tanıdığıma memnun oldum. Açıkçası memnun olma sebeplerimden en başta geleni benzeri bir yaşam görmemdi. Tabii sizin adınıza sevinmedim. Mutlu ve istediğiniz gibi bir yaşam dilerim.
Soran+1 yılSosyalleşmek için değil öyle bir niyetim yok bir konu var hayatımla ilgili onu size anlatıp beni yönlendirmenizi çok isterdim
Soran+1 yılReis gerçekten yardıma ihtiyacım var bu konuda
Soran+1 yılBu millet çok karaktersiz bu arada şu siteye geldim mi iyice nefret ettim bu milletten
Cevap sahibi+1 yılDanışmak istediğiniz konu nedir? Lütfen öz bir şekilde buradan yazar mısınız? Uzman değilim, konunuzla ilgili bir danışman bulmanızı öneririm. Sadece fikrimi söyleyebilirim.
Soran+1 yılŞimdi ben Anadolu lisesine gidiyorum ve 3 dersin üzerinden fazla dersten kalırsan sınıf tekrarı yapıyorsun bildiğin gibi
matematik, fizik, ingilizce bunlar sıkıntı birde tarih var yakarsa tarih yakacak beni yoksa 3 dersten sorumlu olarak geçicem dersleri verip geçmeden üniversite sınavına giremiyoruz
şimdi bu sene kalıp bu okulda devam edip seneye yine kalırsam sıkıntı iki senem boşa gider.. Birde servisle gittiğim için aylık 1700 TL servis parası veriyoruz maddi olarak sıkıntı çekmiyoruz ama yinede iki kere kalırsam boş yere gider para o sıkıntı birde para lı deneme sınavları filan var ya
Soran+1 yılŞimdi bu sene olurda kalırsam seneye tekrar bu okulda devam etmekmi?
Yoksa açık öğretime geçmek mi? Yoksa meslek lisesine geçmekmi? Birde üniversiteye geçmek istiyorum ona göre bir şey yapmalıyım
Birde şey var benim matematiğim berbat birde bu var önümde ki 4 yıl boyunca matematiğimi sıfırdan başlayıp düzeltmem lazım çünkü matematik olmadan olmuyor ne doğru düzgün bir üniversite nede doğru düzgün bir meslek sözelci olmak istemiyorum
Şu ana kadar matematiği düzeltmek için doğru düzgün bir adım atmadım
Soran+1 yılBirde ben bu hayatta büyük idealleri olan bir insanım sıradan bir meslek düz, monoton bir hayat beni tatmin etmiyor böyle bir hayat yaşamak istemiyorum mutsuz olurum çünkü aklımda çok güzel şeyler var ben bilimle uğraşmak istiyorum önemli buluşlar yapmak vs. İstiyorum dahilik ve bilim ilgimi çekiyor Nikola Teslanın doğrultusundan gitmeyi istiyorum onun kadar olamasamda yönlendirildiğim taktirde büyük şeyler yapabilirim Albert Einstein, Nikola Tesla vs. Dahilerin ilgilendikleri şeylerle ilgilenmek istiyorum içimde bir potansiyel var bunu gün yüzüne çıkarmam lazım eğer potansiyelimi kullanamadan ölürsem gerçekten trajikomik olur
Şu sıradan hayat yaşamama ve dünyaya bakış açımı daha iyi anlaman için sitede paylaştığım soruyu yazayım sana;
Soran+1 yılKapitalizm sistemi insanları basitçe şeylere yönlendiriyor , basit bir hayat sunuyor ama bu evrende hiç basit olmayan şeyler dönüyor.
Gerek beynin yapısı gerekse evrenin yapısı.
Bunu sadece beyninizle çözebilirsiniz.
Ama insanlara göre hayat bundan ibaret.
->Çalış, çok para bulmaya çalış, arkadaşlarınla takıl gez toz, müzik dinle , işlerle ilgilen, birilerini geçmeye çalış vs.
Çok basit bir düzenden ibaret. Peki ya işin alt yapısına inmiş olan bu insanlar kimler?
1- hackerlar
hackerlar Teknolojiyle değil teknolojiyi oluşturan etmenlerle ilgilenirler. Bunlara sızarlar, teknolojinin elemanı değil yönetmeni olurlar.
2- Bilim adamları
Evrenin sunduklarına değil nasıl sunduğuyla ilgilenirler. Evrende gerçekleşmiş, gerçekleşecek olaylarla ilgilenirler.
3- Dahiler
Sahip oldukları yetenekleri öylesine iyi kullanırlar ki, onlar bardağı olduğu gibi görmezler.
Soran+1 yılMüzik onlara göre başkadır, Matematik onlara göre başkadır. En ince detayına kadar görürler.
Kimileri bu düzene ayak uydurup her şeyden mahrum kalırlar, basit bir hayat yaşar ve ölür. Kimileriyse bu düzenden çıkıp her şeyi sorgularlar, ölmeden önce bir çok şeyi öğrenir ve insanlığa bırakırlar.
Hiç merak etmiyor musunuz? Gerçekten soruyorum, böyle basit bir hayata neden gömülü kalıyorsunuz? Hiç sıkıcı değil mi?
Soran+1 yılBuydu sorum
Soran+1 yılburada paylaştığım sorum yani
Soran+1 yılİşte böyle, sıradan basit düz bir hayat ve meslek beni tatmin etmiyor öyle bir hayatı seçmek istemiyorum kafayı yerim lan öyle bir hayatta bak bunu şey gibi düşünebilirsin Adolf Hitler bilirsin şimdi bu Adolf Hitler gençliğinde fallara vs. İnanıyormuş bakıyormuşta arkadaşı buna diyormuş işte gün gelecek büyük işler yapacaksın sadece o günü beklememiz gerek diyor Adolf Hitler içinde bir potansiyel olduğunun farkında.. sonra işte noluyor? Hastan de 1. Dünya savaşından çıktığı için hastanede bitik bir şekilde yatarken birden pat ne oluyor?
Soran+1 yıldiyor benim Almanya'yı ayağa kaldırmam lazım diyor tanrı beni seçti, bu bana verilen bir görev vs. Gibi cümleler kuruyor
Benimde durumum buna benzer içimde bir potansiyel var bunu elması açığa çıkarır gibi açığa çıkartmam lazım birde bende kendimi sorumlu hissediyorum bunu yapmak için bunu yapmak için yaşıyorum bu olmazsam ben yokum zaten büyük düşünüyorum böyle düşünen bir beyne sahipsem hayata karşı böyle bakıyorsam bunu yapmalıyım yukarıda her şeyi anlattım sana senden bana fikir vs. bir şey vermeni istiyorum
Soran+1 yılsana biraz kendimden ve şu an nasıl bir hayat yaşadığımdan bahsedeyim
Yalnız, asosyalim umrumda değil,
Beni sevmeyen, nefret eden insanlar var buda umrumda değil, zamanında kimi sevsem hepside bana kin tuttu buda umrumda değil,
onların sevdiği, seveni insanlardan motive alacak bir motivasyon, sevgi kaynakları var benim yok.. bunuda takmıyorum
( Umrumda değil dediğime bakmayın hepsine zamanında kafayı takıp üzüldüğüm çok günler oldu)
Ve maalesef devam ediyor..
Soran+1 yılUmrumda olan şey bu işte hayalimde hayat tarzı ve dahilik..
Bu istediğim hayat tarzını yaşamak için uğraşıyorum bir yandanda o sözde umrumda değil dediğim şeylerle zaman zaman savaşıyorum
Bu arada ilgi alanlarım da baya var hepsiyle şu an da ilgilenmesemde bir gün hepsiyle ilgileneceğim
Soran+1 yıl1-Tarih
2- siyaset
3- dinler
4- diller
5- psikoloji
6- felsefe
7- tıp bilgisi
8- matematik
9- fizik
10- kuantum fiziği
11- astronomi
12- kimya
13- mimar
14- mühendis
15- edebiyat
16- ekonomi
17- sanat ( daha fazla şeyle ilgilenebilirim, listeye bir gün başka şeylerde eklenebilir
Soran+1 yılBu arada bu istediğim hayatı yaşamak için çıktığım bu yolda kemdime 5 tane mega büyük konular ekledim bu konularda kendimi yoğun bir şekilde eğiteceğim ve bilgi elde edeceğim bu konular bana bu yolcuğumda çok fayda sağlayacak
1- İslam ( inanç meselesi)
2- Beyin ve insan zihni
3- parapsikolojiyi, metafizik vs.
4- psikoloji, sosyoloji
5- kendini eğitme
1- İslam
Dinim bana yol gösterecek gerek Allah (c. c.) ile kulu olan ben ile bağlantım, gerek İslam'da ki ilimler gerek Mevlana gibi ermişlerin sözleri, öğütleri ve ilimleri
Soran+1 yıl2- Beyin ve insan zihni
Bu benim yolcuğumda aşırı fayda sağlayacak şeylerden birisi gerek beynin güçleri gerek zihin gücü konusunda zekadan tut hayal gücüne, başarıya giden yolda bu fayda sağlayacak
3- parapsikoloji, metafizik
Burdanda öğreneceğim ilimler sayesinde yolcuğum adına fayda sağlayacak bu değerli ilimleri bu yolcuğumda kullanacağım
Soran+1 yıl4- psikoloji, sosyoloji
İnsanları çözmede onları anlama onlara karşı kendimi koruma ve onları alt etmemde bu fayda sağlayacak adeta bir Sherlock Holmes gibi o insanları nasıl çözüyorsa öyle yolculuğum sırasında karşıma çıkan insanları alt etmek için
5- kendimi eğitme
Soran+1 yılBu konuda yapılacak çok şey var bu yolculukta kendimi ölüm tehlikesinden ve tehlikelerden korumak için bu lazım nefesini uzun süre tutabilme, zamana karşı yarışma, dövüş eğitimleri, hızlı koşma, refleks geliştirme, usta bir saklambaç oyuncusu olmak vs. Bir sürü şey var işte bu konuda kendimi eğiteceğim
Soran+1 yılBu arada ben şu an da beyin ve insan zihni ile ilgileniyorum bu alanda çok faydalı şeyler öğrendim hepsini defterime geçirdim
Soran+1 yılNe tarz bir şeyle ilgilendiğime dair daha iyi anlaman için bir siteden kopyaladığım yazıları atıcam o kişi sayesinde bu beyin ve insan zihni konusuna girdim zaten
Soran+1 yıl1. Yazı
3 yıl sezgi yoluyla çeşitli bilgiler elde ettim. Doğal bilgi alımı diyorum buna,
Hayal gücünüzde bir yolculuğa çıkarsınız ve istediğiniz cevapları bulursunuz
Hayal gücünün kullanımında beyniniz bir alıcıya dönüşür ve sorunuz frekans olarak evrene yayılır
ve evrende cevabı aramaya başlarsınız. Bulduğunuzda (tuvalette bile bulunabilir yeri ve zamanı belli değil)
Her insanın yapabildiği bir düşünme aşamasıdır dahi dediğimiz bu potansiyelin farkı güçlü bir alıcıya sahip olmaları
Soran+1 yılgüçlü alıcı = güçlü hayal gücü + güçlü sezgi + (sol + sağ lob kullanımı) yüksek beceri
sağ ve solu çocukken bir arada kullanırız, zaman içinde hayal gücünü kullanmayı bırakırız ve kopya varlıklara dönüşürüz, dahi farkı diye bir şey yok aslında her insan farklı dahilerin farklı görünmesinin nedeni kendi evrenini koruyabilmelerinden kaynaklanıyor. Yani insanlar birbirini tekrar eder dahilerse kendi hareketlerini üretir
bu açıdan hayalperestlerin deha olma yolunda şansı yüksek, fakat gücü kullanabilmeleri gerekiyor sıklıkla yani nesnelerin yerlerini kolayca değiştirebilmeli göz açıkken gücün kolayca kullanıp enerjisini çekebilmeli
Soran+1 yılgerçi benim durumum biraz farklı ben 3 yıl odanın içinde kaldım ve ister istemez iç dünyanıza yöneliyorsunuz fakat gerçekten çok büyük acılara maruz kaldım
kolayca öğrenip kolay bir şekilde kendi bakış açılarımı üretebiliyorum ve zihnimi tekrar ve tekrar programlayabiliyorum yani acı bir şey yaşadığımda etkisine fazla girmeden açıyı değiştirmem gerekiyor bir nevi kendi doktorunuz olmak zorunda kalıyorsunuz o odanın içinde yaşarken (param da olmayınca mecbur kaldım tabi)
Soran+1 yılsonraki aşamaya geçmem gerekiyor bu siteyi seviyorum bol bol düşüncelerimi insanlara aktarabiliyorum
sonraki aşamaya göre hayal gücümü koruyabilmem ve gücü arttırabilmem için bir kaç eğitimin içine girmem gerekiyor sanırım
-hızlı okuma, hafıza, çizim tekniklerini hayal gücüne kazandırmam lazım
beynimin deli gibi açlığını hissedebiliyorum bu sorunun çözülmesi gerek
(doktor dahi dedi bu arada)
Soran+1 yıl2. Yazı
2 yıl önce insan psikolojisi hakkında düşünmeye başlamıştım. İsteyerek değil, aptal olduğumu düşündürtecek çok olay yaşadıktan sonra depresyona kapıldım, odaya kapanıp insan beyni hakkında düşünmeye başladım.
Özet geçeceğim, zaman içinde günümüzde "kişisel gelişim uzmanı" denilen bir dereceye yükseldim ya da yakınlaştım.
Klasik kalıplardan çok bir şeyi nasıl daha iyi öğrenebileceğimi, konsantrasyonun gücü , hayal gücünün önemi gibi vs. şeyler kendiniz kazıyarak sezgisel yolla bilgileri çektiğiniz için, doğal öğrenme diyorum buna.
Soran+1 yılKendi beynimi çok iyi anlayabildiğim için gücününde farkında oluyordum, haliyle hedeflerimde ciddi yükselmeler oldu. Alışkanlıklarımda değişmeler oluştu. Satranç bağımlılığı, origami vs.
Soran+1 yılBaştan söyleyeyim
1. İnsan beyninin gelişimi durmuyor. İyi ya da kötü yönde daima ilerlemeye devam ediyor.
2. Sezgisel olarak kavradığım kadarıyla sanılanın aksine zeka gelişiminin yavaşlamasının nedeni farklılıkların bitiyor olması.
Soran+1 yılYani bir süre sonra matematiği kavradıktan sonra başka derse geçmeyi düşünmüyorsunuz hayatınızı matematikle idare ettirebiliyorsanız yetiyor bu size, yürümeyi öğreniyorsanız koşmayı düşünmüyorsunuz yürümek sizi yaşatıyorsa fazlasına gerek olmuyor sizin için bunun sonucunda beyinde kalıp oluşuyor ve aynı kalıbı tekrar ediyorsunuz, kalıbın dışına çıkmadığınız içinde gelişim yavaşlıyor
Soran+1 yılGelelim asıl anlatmak istediğim kısma, temeli ve hikayeyi özet geçerek verdim
-Abarttım!
Kendi beynimin hakimi oldukça çok yükseldim ve durdurulamaz olacağımı düşünmeye başladım. Acı çekebilirim. Hatta ölebilirim ama son ana kadar zihnimi etkin şekilde kullanabilirim. Farkına varabilir ön görebilir ve üretebilirim dedim.
Soran+1 yılkomik son : üniversiteye başladığımda aşık oldum ve kendi beynimi yönetemez hale geldim, konsantrasyonum dağıldı, aşk acısıyla depresyon tetiklendi, kendimi her şeyden sorumlu tutup aşağılamalar başladı ve çöküş. Aşk acısına kapıldığım kızı 1 günde sildim, muhtemelen oda şaşırdı yoğun bir gösterişten sonra olmayacağını kesinkez anladığımda bakış açılarımı değiştirmeye çalışıp yoksaydım. Fakat sorun şu ki bunun o kız ile alakası yok. Kızın beynimde tetiklediği şeylerle alakası var. Duygular çoktan kontrolden çıkmıştı nlp'yi duyanlar vardır, zihin programlaması, günlerce kapıldığım hayalleri, çöküşü bu yolla toparlamayla uğraştım.
Soran+1 yılsonu psikiyatristte bitti, doktor hikayemi dahada ayrıntısıyla dinlediğinde beni (artık herkese mi yapıyor bilemiyorum) çok zeki ilan edip duygularımın kontrolden çıktığını, ağır depresyon yaşadığımı ve yanında terapilere başlanması gerektiğini ilaçlar verip yolladı. Tabi tedaviyi 2 ay sonra kestim, ilaçlar beni uyuşturuyordu.
Sonuç : Hayattan iyice koptum.
Soran+1 yılheyecan istek yok üretme hazzım vardı oda yok, şu an nasıl bir safhada olduğumu bilmiyorum sadece içimden gelen sesin hazırladığı Brain Upgrade altında 3 aşamalı yükseliş planımı gerçekleştireceğim.
Soran+1 yılTabi her şeyden elini çeken biri olarak işe yarayacağını hissederken bir yandan inancını yitirmiş basit başarısız biriyim, inanç kısmına gelirsek, ilk aşamanın hazırlık aşamasında işe yarayacağına dair kesitler gördüm. Eğer gerçekten işe yararsa ,
aşırı tembel , heyecanını yitirmiş bir beynin deli gibi üretmesine haz duymasına bizzat şahit olacağım.
Soran+1 yılKim bilir belkide bu 3 aşamalı planı başarıyla tamamlar, muazzam projelere imza atar bir gün yaşadıklarımla birlikte detaylarında yer aldığı, tecrübe ile sabit , ezber kalıplara sığmayan gerçek bir kişisel dönüşüm kitabı yazarım.
Soran+1 yıl3. Yazı
Dehaların basite indirgeme becerileri vardır
bu sayede tekrar ve tekrar işlemi çözmeye gerek kalmaz çözülmüş işlemleri kullanabilir
basit bir örnek
2x2 = 4
3x3 = 9
2x2 + 3x3 + 3x3/2x2
Soran+1 yılnormal zekaya göre : çok karışık
dahi = 4+9+9/4
özet: zihinsel yeteneklerini birleştirip hafızasına atar ve kullanır
nasıl? birleştirmek = bütüncül düşünmek demek, yani hayal gücüyle
Soran+1 yılbu ancak ve ancak hayal gücünü iyi bir şekilde yönetmenin sonucu çıkar , hayal gücünü yönetmek için tek şey lazım oda bol bol onu yönetmeye çalışmak, bu tıpkı bir ejderhayı yönetmeye benzer yönetmeyi başarırsanız khalesi kafasında ortalığı yakarsınız.
fakat sonra bir şey fark edersiniz , öğrenmeyi bilmediğinizi ve kalıpların içinde yaşadığınızı, sonra kendi kalıplarınızı oluşturursunuz orjinal olursunuz yani, sonrada kendi öğrenme metodlarınızı geliştirirsiniz ve hayal gücü yardımıyla kavramayı ve çözmeyi kolaylaştırmaya çalışırsınız,
Soran+1 yılbilgi ve farklı şeylerin girişi arttıkça (hayal gücü her şeye merakı tetikler çünkü algılayış biçimiz değişir) beyin kapasiteniz artar, çok yönlü düşünürsünüz ve zihniniz karmaşıklaşır bu karmaşayı basite indirgemeyi de hayal gücünüz yardımıyla yaparsınız bir nevi zihinsel yönetim devreye giriyor
sonra bir süre sonra muazzam performans gösterirsiniz diğer insanlara göre, aşırı hızlı öğrenir aşırı hızlı çözüme ulaşabilir ve yaratıcı çözümler oluşturabilirsiniz, yaratıcılıksa zaten birden çok alandaki bilginin birleşimiyle ortaya çıkar
Soran+1 yıldeha böyle doğmaya başlar ve kendisini zaman içinde tamamlar ve sonra amaçsızlık kaplar içinizi,
keşfetme üretme oyun oynama arzunuz (yani çocukken ki o halleriniz) tavana çıkar
ve yöneldiğiniz alanda devrim yaratabilecek buluşla çıkabilme potansiyeliniz vardır
not zaman algınız da değişir başkalarına göre saatlerce çalışırsınız fakat siz sadece bilgisayar oyununu saatlerce oynayan bir çocuksunuzdur
Soran+1 yılNot : klasik müziğe ilginiz artabilir tonlarından dolayı fakat sıkılıp başka türlerle birleştirmek isteyebilirsiniz
Soran+1 yılnot 2 : dünyadaki bir çok şey sizi tatmin etmez sizi tek tatmin edecek şey hayal gücünüz , üretimleriniz olur.
Soran+1 yıl4. Yazı
Araştırmalar yapıyorum notlarımı sürekli alıyorum.
Üniversite sınavı var umrumda değil.
Maddi imkansızlıklarım var buda umrumda değil
Dehanın sırrına yaklaştığımı hissedebiliyorum.
Bu kısacık dünyada bilimdeki her konuyu büyük bir zevkle öğrenmek ve tartışmak istiyorum
Sayıları, çizgileri hissetmek istiyorum.
Soran+1 yılDehalar her şeyi hissediyordu.. Sadece 1 kez başardım
Hayal gücü kesinlikle dehanın anahtarı bundan %99 eminim.
Soran+1 yılBaşaracağım. Beynimi yüksek performansla çalıştıracağım. Sol ve sağ beynim üstüne konsantrasyon yeteneği bunları sağlayacak!
Bu dünyaya aptalca nesneleri elde etmek için harcamayacağım. !
Soran+1 yılBu adamın bu 4. Yazısı bu kadar dı biri bu adamın bu 4. Yazısına şöyle yorum yazıyor
Yorumcu: Güzel ama burada tartışabileceğin bir mevzu değil bu. Ayrıca dünyayla bağlantını koparıp iz bırakamadıktan sonra deha olsan bile bir anlamı yok bana göre.
Soran+1 yılBu kadar yeterli herhalde nasıl konularla ilgilendiğim hakkında zaten bu kişi sayesinde bende bu beyin ve insan zihni konusuna girdim
Soran+1 yılDostum bütün bu yazdıklarımı bir düşün hemen okuyunca cevap verme yazdığım şeyler hemen okunup kavranayıp cevap verilecek şeyler değil bence, bunları okuyup üstüne iyice düşünüp yazarsan sevinirim
Cevap sahibi+1 yılOkulunuz konusunda ailenizin fikrini bilmiyorum, ama bu yıl için savaşmanız gerekiyor. Zayıf olan derslere odaklanmalısınız. İnternet çağında gelişmek mümkün. Ama tabii zayıf bir noktanız var ve bu, bu konuda size mani olabilir veya sizi yavaşlatabilir. (Bahsettiğiniz sorunlar)
Eğer bu yıl için başaramazsanız: aynı okulda ısrar etmeyin. Seçenekleri bir bir sıralamışsınız, seçmek sizin lüksünüz olsun, ama eğer ‘’ben toplum içinde iyi olamıyorum ve bunu başarabilecek gücü kendimde bulamıyorum’’ derseniz, ki kararı vermek için çok düşünmeniz gerekiyor, açıktan devam edin.
Neyi istiyorsanız onda ısrar etmeniz gerekiyor. Hayat ısrarı sever. Bu şey gibi loto oynayıpta çıkmaması, ama oynamazsanız zaten hiç çıkmayacak ki.
Cevap sahibi+1 yılÜniversite de yükseklerde bir bölüm istiyorsanız eğer bunu gerektirecek şartları sağlamanız gerekiyor. Yüksek bölümler için her dersten yüksek puanlar elde edip yüksek bir sıralamada olmak gerektir. Eğer cidden böyle bir hayaliniz/hedefiniz varsa hazırlığını da buna göre yapmalısınız. Matematik mi zayıf, öyleyse Matematik. Önce sizi eleyen şartları göz önüne getirin ve onları yok edin. Sonra kaynaklar elde edin ve çalışın. Kaynakları iyi değerlendirin ve çalışmaları kopuk bir şekilde değil de, sistemli bir şekilde üstüne bir şeyler kata kata yapın. Bu büyük hedeflerde işe yaramalı diye gerekiyor. Ayrıca açıktan devam ederseniz servis ve kantiniydi, harçlığıydı bütün masrafları istediğiniz bir konuya yönlendirebilirsiniz, bu zevkiniz olmamalı, mesela yüz yüze bir Matematik kursuna yazılabilirsiniz. Okula değil, dershaneye gidin. Gerçi açık lisede dersleri kendiniz seçiyor ve yeterli puanları toplayıp mezun oluyorsunuz, ama benim hedefim büyük, gözüm yükseklerde, en iyi burslu veya devlet üniversitelerinde okuyacağım diyorsanız eğer.
Cevap sahibi+1 yılHerkes kendinin en iyi olduğunu düşünür ve bu normal de. Öncelikle kendinizi iyi tanımanız gerekiyor, nerede iyi, nerede kötü, nerede zayıf veya zaaflı… Kimse her şeye hakim olamaz. Bir alan seçmeniz gerekiyor. O alanı seçmek sizin lüksünüz, bunun keyfini çıkarın. Ama o alanda en iyi olmanızı isterim. Bunun hem istediğiniz, hem de yapabileceğiniz bir alan olması şart, aksi halde ya başarısız olursunuz, ya da yeterince iyi olamazsınız.
Cevap sahibi+1 yılPara bir ihtiyaçtır. Kimine göre ise bir amaç veya tutkudur. Paranın icadından önce takas yöntemi vardı, icadından bu yanaysa yaşamımızı bu döngüyle sürdürüyoruz. Monotonluk ise neredeyse bütün insanların yaşamında var, çok az bir kısmı bunu fark ediyor ve şikayet ediyor. Kimi çözüm arayışına giriyor, kendilerince yöntemler buluyor, hobiler, dinler, inaçlar, felsefeler, edebiyat, adrenalin için yapılan kanunsuzluklar…
Cevap sahibi+1 yılHackerlar, Bilim adamları ve Dahiler… Üçü de havalı değil mi? Üçü de akıl ve zeka ile alakalı. Dahilik bir meslek değil, üstün zeka bir çeşit beyin yeteneği, akli bir ayrıcalık. Bunu size bir sıfat olarak insanların yükleyebilmesi için bahsettiğiniz gibi sıradanlık dışı bir başarı gerçekleştirmeniz gerekiyor. Kimse sıfırdan dahi sıfatını almaz, önce bir şey yaparsınız ve tanınırsınız. Zaten sıradan olan insanların ilgisini çekersiniz, sizde kendilerinde olmayan bir şeyler görürler ve bu onları büyüler. O şeyi bulmalı ve açığa çıkarmalısınız.
Hackerlık bir yetenektir, evet. Ama bu konuda kendini geliştiren çokça insan var. Bu insanlar yaptığı işe göre farklılaşıyor gibi. Mesela dünyaca haber olan da var, yaptığı küçük bir işle arkadaşlarına hava atan da. İkincisi herkes diyecektir ki ‘’mal’’ tabirine giriyor. İlkine söyleyecek bir laf yok.
Cevap sahibi+1 yılBilim adamları, bugüne kadar insanlığın ilerlemesinde biricik katkıyı gösterdi. Diğer şeyler neredeyse hep laga luga. Ama biliminde dalları var. Bilimle ilgileniyorsanız eğer, ilgilendiğiniz bir alt konu olmalı. Bu da sözünü ettiğim özelliklerle ilgili (yetenekler ve yönelimler)… Kendinizi tanımalı ve bir alana yönelik ilerlemelisiniz. Tabii çok yönlü de olabilirsiniz, ama en iyi olduğunuz bir alan olmalı. Diğer alanlar yan alanlar olabilir ancak.
Düzenden söz etmişsiniz, birde şöyle bir şey var. Mesela aşk örneği, bir insan bir insana aşık oluyor diyelim. Bu kişi o insana göre bir ‘’özellik’’ kazanır, aslında diğerleri için sıradan, basit ve önemsizdir. Hayat/yaşam öylesine derin ve öylesine ilginçtir ki dipsiz ve karmaşık gibidir, hatta öyledir de. Bir kitap okursunuz ve bu sizi etkiler, ama hiç düşündünüz mü, bu kitap sizi neden etkiliyor? Ya da bir film, bir sahne sizi niye bu kadar kendisine çekiyor? Çünkü kendisinden ayrı başka bir unsura açılır insan. Yeni, yeniden, sıfırdan bir şeye başlar. Bu şey ne kadar derin ve karmaşıksa o kadar bundan zevk alır. Çünkü asıl sebep keşiftir. Mesela bilimden hoşlanmamızın temelinde bu yatar. Duygularımızdan ve merakımızdan beslenirler.
Cevap sahibi+1 yılHayallerinizi dizginlemek istemem, ama bu tür şeylerle (verdiğiniz örneğe benzer) çok karşılaşıyorum. Yani direkt bana yönelik değil de, görüyorum, okuyorum. Kimi çıkıyor ben devlet kurmak istiyorum diyor, kimi deha olduğunu düşünüp birtakım görüşler sunuyor ve tavsiyelerde bulunuyor ve saire. Aşırı bir saçmalıktır gidiyor, Hitler cesur ve güçlü bir adamdı, ama ne kadar zekiydi tartışılır, ne de olsa savaşı kaybetti ve sonucu dönemin ulusu tarafında feci oldu.
Sevgi kaynağı konusu, bu doğru, bu onlar için bir artı. Her ne kadar da bundan etkilenmiyorum veya ilgilenmiyorum deseniz de bu sizinde ihtiyaç duyacağınız bir olumlama.
Cevap sahibi+1 yılKendimi eğiteceğim dediğiniz konular resmi değil de, daha çok uğraş, yönelim izlenimi uyandırıyor bende. Tabii iş yaşamınız veya peşinde koştuğunuz idealleriniz içinde fayda sağlayabilir, en azından bir kısmı, bilmiyorum, belki de hepsi. Bu biraz da insanlara bağlı.
Cevap sahibi+1 yılÖrnek yazı hakkında:
Sezgiler/psişik yetenekler bir kişide bulunan metafizik yeteneklerdir denilebilir, yalnız birçok şey var. Hiçbir şey bir şeyle sınırlı değil, bu bahsi geçen şey toplumsal da olabilir, şiirsel bir şekilde bize sunulabilir ve bizde içinde bir harf belki bir mısra olarak yer edinebiliriz. Her şeye kendimizi kapatadabiliriz. Bir adım atarız ve bunun olumlu ve olumsuz sonuçları olur. Adım atmayı reddersekte yine bunun koşula göre olumlu/olumsuz sonuçlarını yaşarız. Kişisel de olabilir, ama insan temas halinde öğrenir (bilginin bir önemi yok, öğrenim her türlü şey olabilir), eğer kendimizi dönüştürüp sunduğumuz şey topluluğa fayda sağlıyorsa veya daha açık bir dille topluluğun işine geliyorsa kabul görürüz. Aksi halde önem vermezler.
Cevap sahibi+1 yıl‘’ güçlü alıcı = güçlü hayal gücü + güçlü sezgi + (sol + sağ lob kullanımı) yüksek beceri’’ Bunlar elbette doğrudur, ama bir deha her alanda deha olmayabilir, tabii birçok alanda kendilerini kanıtlayadabilirler. Buna birçok insanın doğuştan yatkın olduğunu, ama köreldiklerini veya başkalaştıklarını düşünüyorum. Tabii bu konuda bazıları daha yetenekli olabiliyor, hepsinin farklı yönelimleri olabiliyor, mesela bir bakıyorsunuz bir çocuk haber oluyor, 12 tane dil biliyor. 8 tane dil bilen bir yetişkine bizler polyglot diyoruz.
Hayalperestlik ise amacına göre işler. Mesela mucitlikte iyidir ya da verdiğiniz Hitler örneğindeki gibi insanların birtakım zayıflıklarını iyi kullanmasını biliyor, vaat ediyor, ateşlendiriyor, kışkırtıyor, kendine bağlıyor ve idareyi ele geçiriyordur. Sonrası ise o’nun bilgi, yetenek, zeka, kişilik ve uygulamalarına kalmış…
Cevap sahibi+1 yılZihni programlamak veya yaşanılan acıyı etkisiz kılmak, kendini hızlı bir şekilde yenileyebilmek… Bu tabii psikolojik yararlardan bir tanesi. İnsanın gardını alması ve travmalara karşı çözümler üretmesi öğrenilmesi gereken bir öğreti.
Yanlış anlamazsanız değinmek istediğim bir durum var (gerçi sizinle ilgili değil, örnek yazının sahibiyle ilgili) bu insan bende çok başarılı bir insan izlenimi uyandırmadı. Tabii hayat karşısında birtakım çözümler üretmiş olabilir, ama bunlar daha çok özel kalmış şeyler, sanki zayıf bir insan bir şeyler yaşamış ve bunlardan çıkarımlar edinmiş, bunu da toplumla paylaşmış gibi. Eğer bir şekilde başarılı olursa yine bu bahsettiğim gibi bir alanla sınırlı kalacaktır.
Cevap sahibi+1 yıl‘’ Tabi her şeyden elini çeken biri olarak işe yarayacağını hissederken bir yandan inancını yitirmiş basit başarısız biriyim ‘’ N’olur biraz ortasını bulun. Umarım kitabını tamamlar ve topluma sunar. Ama birtakım sorunları var gibi.
Sözlerini ettiği şeyler mantıkla çelişmeyen şeyler. Bu bilgileri ortaya koyuyorsa öncesinde birtakım örneklerini de yaşadığını düşünmeliyim, öyle değil mi? Başarılı örnekler lazım, sadece teoriyse eğer bunun pek etkisi yok. Herkes her şeyi söyler, söylüyor çünkü. Yalnız dehalarla ilgili bazı düşüncelerinde haklılık payı var. Yani toplumu etkileyen insanlara bakıyorsunuz ve bunu oyun oynar gibi yapıyorlar, ama onlarında açıklamalarında ne derece samimi oldukları tartışılır. Ama lakin şu bir gerçek ki bazıları için çok zor olan şeyleri bazıları oyun oynar gibi ustalıkla yapabilir.
Cevap sahibi+1 yılÖrnek yazıyı burada noktalıyor ve tekrar size geçiyorum: İlginizi (bunlara olan ilginizi) anlıyorum, herkesin zevk aldığı şeyler ve yönelimleri vardır. Ama bunlar fantezik şeyler. Felsefe veya inançtan öteye gidemez. Zihin beslenir, zihin her şekilde beslenebilir, ve tabii ayrıca zihin zarara da uğrayabilir. Sonra kendimizi her şeye erişkin Bi'Bilen olandan çok yardıma muhtaç kalmış bir biçare olarak da bulabiliriz. Size bu konudaki tavsiyem: Uğraşın, ama hayat bu veya bundan ibaret yüzeysel bir şey değil. Fazla da önemsemeyiniz.
Soran+1 yılben toplum içinde iyi olamıyorum ve bunu başarabilecek gücü kendimde bulamıyorum’’ derken tam olarak ne demeyi kast ediyorsunuz?
"ama benim hedefim büyük, gözüm yükseklerde, en iyi burslu veya devlet üniversitelerinde okuyacağım diyorsanız eğer." Evet eğer ne?
Bazı yerleri anlayamadım tam ya da emin olmak için sormam gerekiyor kusura bakmayın
" kimi deha olduğunu düşünüp birtakım görüşler sunuyor ve tavsiyelerde bulunuyor"
Kimmiş bu kişiler? Benim gibi gerçekten bu beyin ve insan birde dehalıkla ilgilenen insanları gördünüz mü?
Sezgi yeteneği zaten her insanda var diye düşünüyorum ama bazı insanların daha gelişmiş olabiliyor sanırım
"Zihni programlamak veya yaşanılan acıyı etkisiz kılmak, kendini hızlı bir şekilde yenileyebilmek…" bunu yapabilmek için bir bilginiz var mı peki?
Başarısız olduğunuz düşündüğünüz kişi öyleydi zaten eskiden bu kişiyle zaten konuşuyorum Dm den buluyorum bunu o soruları onun sorduğunu anlıyorum onla tartıştık zıt düştük. Değişmiş, onla yazışmalarımızı size atacağım okursunuz bu arada ben şunu fark ettim o kişi şu an ki haliyle konuştuğumuzda tıpkı sizin gibi konuşuyordu yani nasıl desem birebir sizin söylediğiniz şeyler değil de o konuşma tarzı, konuşma tarzlarınız aynı ve o kişi zamanında yoğun acılara maruz kalmış birisi öyle söylüyor du zaten bazı soruların da bazı dertlerini de öğreniyorum ve sanki bu tarz konuşan insanlar sanki zamanında yoğun acılar çekmiş insanlar gibi bir izlenim uyandırdı bende acaba sizde zamanında çok kötü şeyler yaşamış olabilir misiniz? Birde o kişi kendini kapattığı 2-3 yıl küçük bir odanın içinde insan psikolojisini de düşünüyor bu kişi insan psikolojisi hakkında geniş bilgi sahibi birisi. Sizde psikoloji ile ilgileniyormusunuz?
Soran+1 yılGeri kalan yazdığınız şeyleride dikkate alacağım tekrardan teşekkür ederim ama gerçekten kusura bakmayın ilgilerimi ve isteğim hayat tarzı için uğraşmamı ama fazlada ciddiye almamamı söylüyorsunuz gerçekten ben "normal bir hayat" yaşamak istemiyorum... Yani şöyle gerçekten bir düşünüyorum okulu bitir, çalış, para kazan, evlen, arkadaşların varsa takıl eğlen, emekli ol, öl...
Hayır işte cidden buna mahkum olmak istemiyorum bu beni delirtir resmen gerçekten depresyona girerim ve bir daha çıkamam diye düşünüyorum bu bir bende mi var bilmiyorum. Yani eğer o kopya hayata mahkum olursam çökeceğim gerçeği. Hoş zaten asla pes etmem ölene kadar çabalarım Çoğu insanın hayatı zaten kopya hayatlar neredeyse çoğu insanın hayatı
"ama hayat bu veya bundan ibaret yüzeysel bir şey değil"
Biliyorum, zaten benim hayata bakış açım şu an böyle herkes hayata farklı bakar
Hayata bakış açıma dair yazdığım 4 ay önce ki yorumum
Soran+1 yılHayata bakış açıma dair yazdığım 4 ay önce ki yorumum;
Ama bence insanlar kendilerine bir sınır koymamalı her insan hangi yaşında olursa olsun öğrenmeye ve bir hedef koyup onu gerçekleştirmek için çabalamalı bence birde ben hayata şöyle bakıyorum madem her insanın beli bir ömürü var ve bu ömür dolduğunda yerin altına giricez, toprağa karışıp gitcez o zaman her insan bence kendine bir şey seçsin onu yapana denk uğraşsın sonra onu başarır atıyorum dil öğrenmeyi hedef olarak seçer öyle öyle gider yani madem bir gün kara toprak olacağım o zaman niye bana bu verilen belli bir süreyi hiç bir şey yapmadan geçireyim ki? Zaten bu dünya oyalanmadan ibaret ölmeye yakın veya ölmüş bir insana her şey gereksiz gelmeye başlar kariyer sıkıntıları vs. Hepsine gereksiz yere dertlendiğini fark eder bir videoda gördüm zaten adam bir test için toprağın altına giriyor üstünüde örtüyorlar kapalı bir şekilde yakasında da mikrofon var diyor kariyer dertlerim aklıma geliyor çok gereksiz üzüntüler, şeyler diyor yani umarım anlatabilmişimdir
Yani demek istediğim herkes bir ideal seçip ölene kadar onu gerçekleştirmek için uğraşması nasıl ben bu ideali seçtip ve başarana kadar uğraşacaksam öyle tabi sevdiğin sevenin insanlar da olucak belki başarırız belkide tam tersi ama sonuna kadar uğraşmış en azından denemiş olacağız eğer olmazsa da ne yapalım en azından denedik diyecez ve ölünce edebi dünyaya ahirete gideceğiz o yüzden benim için sıkıntı değil bu bakış açısı, inanç meselesi demiştim. Dini inancınız neydi?
Bu arada :d biliyorum bu bakış açısına karşı geleceğinizi neyse yinede birbirlerimizin fikirlerini öğreniyoruz
Soran+1 yılO kişiyle tartışmamızın yazışmalarını atacağım demiştim onu atıyorum şimdi şu başarısız olduğunu düşündüğünüz kişi o soruları da zaten yıllar önce sormuştu.. bende yıllar sonra o sorularla karşılaşıp bu konularla ilgilenmem.. ilginç geliyor bana hayat hemde çok neyse evet yazışmalar demiştim
Onun bana attığı yazı;
denemek ve idealar benimsemek iyi bir şeydir lakin doğru olduğu taktirde, elon musk'ta aslında bu konuyla alakalı güzel benzer bir yorum yapmıştı. Bazen ihtiyaç duyduğun şeyleri kafanda çok büyütebilirsin ve bir yalana inanabilirsin. Dehâya dönüşüm diye bir fikri besleyebilirsin ama bu doğrultuda yaptığın şey sadece daha akıllı olmaktır daha zeki değil. Zeka da tek bir alanla indirgenemez elbette , kimi daha iyi sözel performans sergiliyor kimi de daha iyi sayısal performans sergiliyor. Herkes farklı alanlarda yetenekli , biri tutkulu olduğu alanda yetenekliyse daha harika sonuçlar çıkarıyor öyle düşün. Deha gibi yaklaşımlar ne kadar doğru oda tartışılır elbette lakin bu varsa bile ancak bilim ışığında gerekli testlerle ve kişinin davranışlarıyla anlaşılır. Bu konuyla alakalı verebileceğim en fazla tavsiye şu, deha ya da üstün zeka gibi genetik ve çevresel koşullara bağlı şeylerden öte tutkulu ve seni gerçekten daha mutlu yapabilecek idealleri benimse.
(Tarih: 2023-12-03) ( Notlara kaydetmiştim)
Soran+1 yılKendini de hiçbir hedef içinde yıpratma , buradaki odak noktası senin mutluluğun ve mutluluğunu belki imkansız şeyler için erteleme, mükemmeliyetçili takıntı sahibi olmak seni daha iyi yapmaz sadece daha kötü yapar. Mutluysan başarılısındır ve zaten her zaman alanında daha iyi sonuçlar çıkaracaksın
(Tarih: 2023-12-03)
Soran+1 yıl
Hislerimiz yanıltıcı olabilir , hissettiğin şeyler olmasını istediğin şeylerde olabilir. Bu ne kadar gerçekçi bunun elde tutulur bir tarafı var mı objektif şekilde tartman gerek. Ayrıca çok fazla hayal kurmakta iyi bir şey değil, bu seni gerçek dünyadan alır düşüncelerle şekillendirdiğin dünyaya kendini fazla kapatmana neden olur, sen bir insansın dolayısıyla yanılabilirsin hata yapabilirsin kendi düşüncelerine, hayallerine "ben öyle hissediyorum" diyerek kaptırırsan bir sonuç alman imkansız hale gelir ve seni olmayan şeylere sürükler. Bu nedenle zihinsel olarak gelişmek isteyişini anlıyorum ama kendin bile tam olarak tarif edemediğin şeylere kendini çok kaptırma, hepimizin içinden "acaba ben deli miyim, acaba ben kötü müyüm, acaba ben deha mıyım" gibi yüzlerce soru geçer, buna eylemlerimiz karar verir, özellikle mutsuzsan, mutlu olduğun bir meslek ya da hobin yoksa ya da bir şeyleri başarma zorundalığı aşırı şekilde hissediyorsan , ya da aşırı yalnızlık var ise esas temel unsur bunlardır
beynin işleyişine gelirsek, elbetteki bazı aktiviteler sağı daha çok çalıştırır solu daha çok ama bilim insanları da tabi ki bunu şu kesinlikle solu çalıştırır diye bakmıyor aktiviteleri izliyor beynin o bölgesinde daha çok elektriklenme görülüyor bir eylem yapılınca o mantık, akılcı bir gelişme yolu için sabahları erken kalk, fazla kendini hayallere kaptırmadan daha elde tutulur ve gerçekçi hedefler doğrultusunda gününü planla, 11 12'de de mutlaka yat uyku gelişimin için çok önemlidir, güzel şeyleri umut et ve sosyalleşme odaklı ol dostum
Soran+1 yılmesela beni böylesine meraka sürükleyen temel unsur aşırı yalnızlık, çok fazla yaşadığım başarısızlıklarla kendimi odaya kapatmıştım çok akıllı olucam şöyle olucam böyle olucam diye kendimi hayallerle kandırıp gerçekçi bir çalışmadan uzak tuttum, bu beni hem başarısızlıklara sürükledi hem de daha çok mutsuz etti. Ne bir sonuca ulaşabildim nede hayatımda doğru dürüst bir ilerleme kat edip bir şeyler gerçekleştirebildim.
çünkü kendi kendimi bu gibi süslü ilerleyişlerle kandırıyordum çünkü gerçekte ben bir şeyler yapamıyordum buna çare bulmak gerek. Zaten tek başına da bulamadım terapist eşliğinde hayatımı iyileştirip güzel sonuçlar elde ettim zamanla da çoğu şeyin farkına vararak güzel şeyler oldu ,
O yüzden sen sen ol dostum bu gibi şeyleri bilime bırak ve seni sıkan şeyleri aşmaya bak iyi akşamlar :))
Soran+1 yılöncelikle zeka nedir sorusuyla başlayalım "insanın düşünme, akıl yürütme, nesnel gerçekleri algılama, kavrama, yargılama ve sonuç çıkarma yeteneklerinin tümü." , sayısal zekanızı geliştirebilmek için sayılarla haşır neşir olmanız elbetteki zekanıza katkı sağlayacaktır ama büyük katkı olmaz bu. Sayılarla alakalı bilgi edindiğiniz için bir süre sonra bilgi darağacığınız gelişecek ve sayıları daha kolay çözeceksiniz, zeka şöyle bir şey örnek vereyim, ali ve mehmet aynı matematik dersini alıyor. Ali sayısal zekası diğerine göre daha iyi olduğu için daha hızlı öğrenip iyi sonuçlar çıkarır. Atıyorum biri 2x süre de öğreniyorsa diğeri 10x süre de öğrenir. Şimdi bu 2 kişiyi bir de sözel derse aldığınızda bu sefer ali daha yavaş öğrenirken mehmet daha hızlı kavrar çünkü onun sözel zekası daha iyi. Çoklu zeka ise insanların zekalarının tek tip olmadığını ve çok boyutlu bir zeka olduğunu savunur. Yani sadece iq yok der, eq var, cq var vs. Hepsi de farklı alanlara giriyor.
Tabi bu da psikolojik bir kuram, deneysel olduğu yönünde de tartışmalar var. Ama gerçek olan şu insanlar doğuştan genetik ve çevresel koşulların etkisiyle belli bir kapasiteyle gelir. İyi yönde zihinsel gelişim aktiviteleri elbette zekayı bir nebze geliştirir lakin en çok aklına yatırım yapar. Yani çok akıllı biri çok zeki biriden çok daha başarılı işler çıkarabilir birinden o alanda daha az zeki olmanız daha zayıf olduğunuz anlamına gelmiyor.
Soran+1 yılZekanıza en çok katkıyı farklılık sağlar, beyin farklılığa bayılır ne kadar çok alışılmışın dışına çıkıp farklı şeyleri yaparsanız o kadar çok zekanıza katkı sağlarsınız.
Yani kendini tek bir alanla sınırlandırmayın, spor yapın, müzik çalın, dil öğrenin, ata binme becerisi kazanın, çevreyi ve ülkenizi gezin farklılıklar içinde olmaya bakın.
dediğim gibi zekada aşırı bir değişim yaşanmaz, sadece daha akıllı olursun daha zeki olmanin temelinin altinda genetik faktörler baskın, çevresel koşulla daha az etki yapıyor,
Dediğim gibi yanılmışım bilimsel literatürde bir karşılığı yok zaten sonraki deneyimlerim de bunu destekledi, marilyn de kitabin sonlarinda bunu destekleyici açıklamalar yapmış
yıllar onceki okuduğum kitaplardaki cümleleri net şekilde yazmam mümkün değil, bu kitaplari alarak karıştırabilirsiniz, fakat hatirladigim kadariyla marilyn daha akılcı düşünme becerileri üzerinde durmanin sanki zekayi gelistirebilecek gibi aktarmıştı, yani kendi yapabildiği şeyleri herkes hızlı ve etkin yapabilecekmiş gibi anlatiyordu, kitabin sonlarina dogru da inancindan sapmaya baslayip gelişimi tek düze gibi göstermişti ve aklı zeka gibi imgeleyip buna yonelik aciklamalar yapiyordu.. zaten kendisi bu alandaki bir yazar bu konuda ilgi çekici bir konu , bir acidan anlayabiliyorum
Soran+1 yılher ikisi de , üstün zekaya sahip kimselerin alanlarında aşırı yaratıcı ve ileri seviye deki başarıları onları dahi olarak etiketler, lakin her üstün yetenekli insanlar harika isler çıkaramıyor ya da basarili ve mutlu olurda denemiyor, bu yuzden ustun yetenek kavramida tartismali bir konu, deneyimlerim ve araştırmalarım insanlari alanlarinda ve hayatta harika işler çıkarmasını sağlayan şey kendilerine inanmaları ve verdikleri çabaları, zaten dahilerdede böyle bir cikarim vardır onda biri yetenek onda dokuzu çalışmak.. , zeka mutluluk başarı da ciddi bir etken değil
bence hayır belirli zekadaki biri çok üstün bir zekaya gelisimi mumkun değil ki bu bu anlamda basarili bile olunsa yaraticiligida alanindaki basarilarida imgeleyen zihinsel birikime ulasabilecegi de supheli, , bu nedenle mantiksal bir dayanaktan öte bilimsel anlamdaki calismalarin sonuclarins ihtiyac var, şu yazıyı okuyabilirsiniz evrimagaci. org/zeka-gelistirilebilir-mi-iq-artirilabilir-mi-10545
Soran+1 yıl:d geçmişimle yüzleşiyormuşum gibi şu yazıları okuyunca jsdjsd, o zamanlar bu tarz şeyleri yazarken hiçbirinin bilimsel bir dayanağı mevcut değildi tamamen olmasını istediğim çıkarımlardan ibaretti, nöron varda bu kombinasyonların fazlalığı insanı daha zeki yaptığı nereden belli? Nörodejenerasyon denen bir şey var nöronlar arasındaki bağlantıların iletim gücü denen bir şey de var, varda var yani
hepsine diyelim o diğer yazdıklarını görmemiştim gördüm onlarada hayır.
ben: Dahi olunabilir bence.. Bakın sizi anlıyorum bunu takıntı haline getirmişsiniz Ee üstüne geçmişte yaşadığınız kötü şeylerde var sizi bildiğiniz hedeflerinizden vazgeçirmişler gibi o terapistmidir nedir aklımıza girmiş gibi diyordan sen bana vazgeç diyorlar diye başarmışlar sanırım...
Soran+1 yılO: Terapistler seni yolundan vazgeçirmez dostum, bilgilerinle ve inançlarınla yüzleştirir hatalarını gösterir.
Bunun bir takıntı olduğunu o süreçte acı şeylerle öğrendim maalesef.
Bence şu soruyu kendine sor, neden bu kadar zeki olmak istiyorsun?
Neden zekanın bu kadar çok geliştirilebilir olduğuna bilimsel dayanakların yokken inanmak istiyorsun?
ben: Kime göre hata neye göre hata? Bu durumu takıntı yapman bunun mümkün olmadığını göstermiyor dostum. Ayrıca bazen terapistleri bu işleyen çarktaki kukla lar olduğunu düşünmüyor değilim "Neden bu kadar zeki olmak istiyorsun?" Kim istemez ki? Haa ben böyle zekamla ileri işler yapmak istemiyorum herkes gibi mevcut çarkın içinde olmak istiyorum diyorsan o ayrı kusura bakmayın ben kendime sıradan, normal, monoton bir hayatı kendime kabul görmüyorum öyle bir hayat benim için bir ızdıraptır. Bilime gelirsek bende zaten bilimle uğraşmayı severim lakin bilimin açıklayamadığı şeyler var zırva derler ama işe yarar nasıl oluyorsa bilimciler daha çok somut şeyler üzerinden ilerledikleri için onlara göre
Soran+1 yılO: İşte esas sebep burada yatıyor, sen dahi ya da çok zeki olmayanları monoton bir hayat yaşamak olarak sınıflandırıyorsun, hayatında bir farklılık yaratma isteğini anlayabiliyorum ama bunun yolu çok zeki olmaktan geçmiyor. Olmasını istediğin bir şey olmasını istiyorsun diye de gerçek olmuyor. Beyin gibi tamamen ucu ve tartışmaya açık, üzerinde deneyler yapılan, hala karmaşık ve soru işaretleri barındıran insan psikolojisi üzerinde sırf inanmak istiyorsun diye idealim bu benim diye süslemek yerine gerçeklerle yüzleşmeye başlamalısın yoksa zamanını heybeye harcamakla sonuçlanır bu. Yine de aklını geliştirebilecek çeşitli etkinlikler yapabilirsin, Hayatında başarılar dilerim
Soran+1 yılben: Yoo dahi ya da çok zeki olmayanları monoton bir hayat yaşamayla sınıflandırmıyorum misal ben bu dahilik üstün zeka olaylarına girmeden önce yinede gözüm açıktı sıradan insanlar gibi yaşamak istemedim bir şeyler yapmak istiyordum yinede, onlar gibi sıradan basit bir hayat yaşamak istemedim bir sürü şey geçiyordu aklımdan yapmak istediğim. Bunun yolunun çok zeki olmaktan geçmediğini biliyorum ama bunun için bu üstün zeka olayınında bana çok katkı sağlayacağını biliyorum. Çabalamak lazım sadece istemekle olmaz tabii birde beyin gibi muazzam ve hala gizemleri çözülmemiş bir organdan bahsediyoruz..
ben:Sizin gibi bu işlerle uğraşmış birini bulmuşken değişmeniz üzücü.. eski siz gibi insanları bulabileceğim bir yer var mı? Birde araştırmalarınızı hangi sitelerden yapıyordunuz? Ve nasıl bir yol izlediniz siz tam olarak? Yardımcı olursanız sevinirim
Soran+1 yılO: peki biraz da ben seni soru yağmuruna tutayım, böylece birbirimizi daha iyi anlamış oluruz
Zekanın çok geliştirilebilir olduğu ile alakalı bir sav sundun, buna yönelik dayanaklarını söyleyebilir misin mesela hangi araştırmalar ya da gözlemlerin bu sonuca itti?
Sorunun ana kökeninde bahsedilen "kavramların yaşam üzerindeki etkisi" ne gelecek olursak
1. Self-labeling theory , 2. Self-fulfilling prophecy , 3. Stereotip tehdidi 4. Benlik saygısı olarak 4 aşamada anlatılır.
Zekanın zaten geliştirilemez olduğu söylemedim, bu bilimsel olarakta ıspatlıdır, zekâ geliştirilmeye açıktır ama sandığın gibi seni ne üstün zeka yapar ne de dahi.
İnanmak istediğin için bu gerçekte olmaz. Vaktini daha önemli şeylerde harca
Ve rica ediyorum bu gibi mesnetsiz iddialarla elde tutulur kaynaklar yokken karşındaki insanın bilgi birikimini ve neyi neden yaptığını bilmeden hatta ve hatta psikoloji bilimiyle alakalı geniş çaplı bilgi sahip değilken
"Sen şunu şundan dolayı yaptın bilim şöyle terapi böyle sen de busun" diye hadsizlikte bulunma!
iyi şanslar..
Soran+1 yılVe engelliyor beni bu mesajından sonra bu arada o tarihsiz yorumlarıda o yazdı ben kendim sana yazmadım karıştırmamışsındır herhalde
Soran+1 yılBu arada ben bir şeyi fark ettim korku dolu ve gizemli şeyler beni içten içe mutlu ediyor daha doğrusu iyi geliyor diyelim korku karakterleri bunların filmlerini izlemek, korku dolu hikayeler, terkedilmiş hayaletli gibi korkunç evler, korku müzikleri, korku, piano sesi ve korku siteleri bana iyi geliyor bu normal mi? Niye böyleyim sence bu yalnızlığı ve mutsuzluğu da bastırıyor bu arada keşke daha iyi korku siteleri bulabilsem senin önerin var mı?
Yorumlarını bekliyorum her şey için de sağol
Soran+1 yılGeri dönüş yaparmısın? Gerçekten çevremde fikir alabileceğim tek kişi dahi yok ne diyeceğini merak ediyorum
Soran2 ayMerhabalar nasılsınız umarım iyisinizdir geçmiş sorulara bakıyordum tıklayayım dedim aktif misiniz? Belki unutmuşsunuzdur hatırlatmış oldum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası