neden travmalarımı ya da eskiden yaşadığım üzücü şeyleri anlatmaya utanıyorum? hiçbirinde benim suçum yok.

neden travmalarımı ya da eskiden yaşadığım üzücü şeyleri anlatmaya utanıyorum? hiçbirinde benim suçum yok.

Beni ilk çaycı kurtardı ve ben nasıl olduysa demişim anneme abime anlatmışım babama dicem dedim annem izin vermedi öyle hatırlıyorum o küçük yaşta sonra kadın herkese anlattı sessizleştim içime kapandım hiç bir yere gitmek istemedim bu ikinci olaydaki kuzen de bence duydu dedi ki onu kurtarmışlar benden kurtulmaz o denedi ilk ben 17 18 yaşında uyandım kaçtım taciz etti çünkü ikincide kardeşi vasıtasıyla çağırılıyorum telefon bakma bahanesiyle yanına çağırdı kardeşi tarafından ben o zaman 20 21 yaşındayım telefonu vermedi ben almaya çalışırken zorla sahip olmaya çalıştı ilk gözlerime baktı ben başımı çevirdim yine baktı sonra sağ ayak ve bacağıma dokunuyor sonra kardeşi geldi kurtardı tokat attım ağladım korktum sonra yine denedi rahmetli kuzenimin yanında tacizler ediyor o zaman da korkuyordum yine aynı yaşlar hep dua ederdim zaten kapı açılıyor bırakıyor sonra hep ben uyanıyordum sonra baya sene sonra denedi yine kurtuldum sezdim tuzağı ikinci göz temasında ve aynen öyle oldu tuzak vardı ortada çünkü takmış o zorla sahip olmaya çalıştığı duruma yani ne demek istiyorum onun yüzünden arkadaşı iki kere denedi yine kurtuldum çünkü sezgilerim çok kuvvetlidir öncelikle demek istediğim ben bu son olayı geçen sene demek zorunda kaldım demicektim olayı yanlış anladığım için demek zorunda kaldım tabiki sorgulandım şey sanıyorlar mesela bu bunu bir yerde sıkıştırdı mı? bu bununla WhatsAppda konuşur muydu? dua et kurtulmuş ben niye kurtuluyorum çünkü benim premonisyon yeteneği var oda önsezi oluyor yoksa tabiki tuzağa düşebilirim ama ben yaşadıklarımdan dersler de alıyorum o yüzden de annem dedi teyzemlere sonra abim az biliyor annemi suçluyorlar neden demedin? sonra beni de neden demedi kimse kimsenin ne yaşadığını bilmez o zaman ben değişiktim kendimi düşünmezdim ama kendimi kurtarıyordum uyanıyordum muhattap olmuyordum
Yargılamalarından veya verecekleri tepkilerden seni suçlayabilme ihtimallerinden aslında çekincelerin. Olaylar yemekler gibi soğurlar ve ilk tazeliğini korumazlar. Olayların etkisinde ilk gün kadar kalmazsın travma olsa bile benzeri karşına çıkana kadar. Uzmandan destek alman travmalar konusunda çok daha iyi. Karşındaki insana anlatsan herkes gibi dinleyecek sana ilaç tedavisi uygulayamayacak veya terapi yapamayacak. Son cümlende cevabını verdiğin sonuç"Benim suçum yok" suçlanma çekincesi ana sebep🍀
Teşekkürler eic için✨
rica ederim ✨️
Hayat insana sunulmuş bir armağandır
Ve Elif Şafağın güzel bir sözü var
Insan yarasına denk geleni sever
Hayat
Kimimiz ailemizden kimimiz sevdiğimizden
Kimimize dostlardan darbe vuruyor
Vuracak önemli olan onla mücadele etmek yalnızlık Allah'a mahsus bir durumdur
Teşekkürler sagolun onure ettiniz beni
Hepimizin var ağacı kurt insani dert bitirir
Güvenmediğin için olabilir.. çünkü güvenirsen karşında ki insanın seni yargılamayacağını bilir ve rahat rahat içini dökersin
Cevap
15Cevap
Hic birinde sucumuz olmasa dahi psikolojik olarak o tramvalara maruz kalmayi kendimizde bir zayiflik haline getiriyoruz. Sanki biz secmisiz de kabul etmisiz ve bu yasadiklarimiz zayiflikmis gibi hissederiz genelde. O nedenle bunlari birine anlatirken utanc duyabiliyoruz.
Utanman normal. Herkese göre bir olay farklı boyutlarda büyük küçük üzücü ve komiktir. Sana göre travma olan şey bir başkası için aşırı komik ve dalga geçilesi durumdur belki de. Bu yüzden gerçek manada yakın olduklarına anlat travmalarını gülse üzülse bile gerçekten içtenligine inandığın biri olsun.
Ablam utanma hiçbirinde senin suçun yok senin bunları yaşamana sebebiyet veren kişiler utanmalı sen değil..
Yargılanmaktan korkuyor olabilirsin. Alacağın tepkilerden çekiniyor olabilirsin. Utanıyor olabilirsin. Bunların hepsi etken
Çünkü anlattığımda gerekli yardımı ve anlayışı görmedin
Bu bana da oluyor. Anlaşılamamaktan korkmaktan ya da küçümsenmesinden korkmaktan da kaynaklanabilir.
karşındaki pislik olabilir bunu lehine kullanabilir yaranı deşebilir yarana yuva yapabilir gibi gibi gider sebepler ama kendin bunlarda bir noktaya gelirsen artık utanman geçer.
Derdini söylemeyen derman bulamaz gelesin dert ortaklığı yapmaya ne dersin.
Neden anlatıyorsun ki? Asıl hatan burada poncik. Anlatma kimseye.
Poncik seni görüyorum ben ara ara
Yaş aralığın doğru mu peki senin
insanlar güvendiği ya da yakın olduğu insanlara kendilerini açarlar
Çekingen, özgüvensiz birisin demek ki.
Zamanla unutursun yaşadıkların anca hemen unutmak zor ağır şeyleri
Dinlemesi bilene her şey anlatılıyor. Adam olacak o kişi tek şartı bu.
Aynı durumdayım.
Ben gerçek travmalarımı hiç kimseye anlatmadım
Anlatma birinin bunu bilmesi e gerek yok
Neler oldu anlat diyruz yok diyon biz naoak
Güven sorunun varsa
Anlatmak istersen seni dinlerim
Anlatmamaya devam et o zaman sende?
Neler yaşadın merak ediyorum
utanıyorsundur
Herkese her şey anlatılmaz
Güvenemiyorsun çünkü
Tanımadığın kişilere anlat o zaman