AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
203Cevap
şimdi bişey soracam
sen konuşunca kelemilerde boğuluyormusun
yani konuşunca hemen olayları anlata biliyormusun yoksa hecan yapıp boğuluyormusun
Örneğin > Şunları yap iyi bir kitap al eline mesela çalı kuşu oda gir bide leğen yanında olsun bitane kurşun kalem al ağzına koy yüksek sesle okumaya başla 2 saat oku hergün yap bak artık kendin konuşmaya başlarsın derdin kalmaz benim çözümüm bu
Kalem agizda kitap okuyacak yuksek sesle onu anladmda legen ne alaka?
Hakkaten legen ne alaka?
Yüksek sesle okurken sağlam yutkunamadığın için affedersin tükürüklerin boşalacak ondan diyor arkadaşımız leğen alın diye
sosyal ol insan içine çık şunu yap aktivitelere katıl cart curt bunu söylemek herkese kolay gelir. yaraya ilaç olmaz daha çok psikolojisi bozuk kişiyi çıkmaza sokar o bu denilenleri yapmayı bilmiyor mu. biliyor ama yapamıyor işte sorun burada. senin ilacın psikologların uyduruk klişe tavsiyeleri değil.
sana ancak sosyal olup bunu hiçbir şekilde sana hissettirmeyecek insanın faydası dokunur. bu da kim şu anda sana en yakın olan sevgilin. bol gezip seni iyi ortamlara eğlencenin olduğu yerlere sokarak veya herhangi muhabbetlerinizde seni övmesi "birçok konuda çoğu kişiden iyi olduğunu söylemesi gibi" kırmamaya özen göstermesi ve bu sıkıntıyı kısa sürede atlatmanı sağlayacak özveride bulunması gerekiyor
Bak ben lise 2 ye kadar saçımı hep at kuyrugu yaptım hiç açmadım gözlerim boZuk değildi dinlendrci göZlüğm vardı hep onu taktm çunku neden saçımı açtgmda ya da gözlüğü çıkardgma utanıyodum. Derneklere meclislere falan yazıldım dans gittim voleybol takımın girdim insanlarla konuşmya başladm sende cevrende seni engelleyenleri kaldır bir adım at gerisi gelicek
Şimdi ne iş yapıyorsun
Aynı böyle sosyal sosyal devam ediyorum
Herkesin hayatı zor. Ama hiç birşey ölüm kadar kötü değil. Eğer ailen hayattaysa herşey düzelir. Sana tavsiyem mutlu olabileceğin şeylere yönel mesela sevgilinle lunaparka git çocukluk belki ama onunla çılgınca çocukça şeyler yap mutluluk çok uzakta ya da zor değil. Yanında olan insanların değerini bil. Yalnızlk kötü. Sevdiklerinle daha çok vakit geçir. Umarım iyi olursun :)
Hımmmm, ama bu sessizliğe rağmen erkek arkadaşı bulabilmen çok iyi o yüzden değerini bil ve beraberce aşmaya çalışın bunu yoksa oda elinden gidebilir iyice yalnız kalırsın , bunu içinde destek alabilirsin psikolojik olarak , konuşmaya zorla kendiNi saçma olduğunu düşünsen bile konu aç konuş
Bir kere kendini konusmaya zorlama kardeşim. Bu sensin. Rahat oldugun insanlarla vakit geçir seni eleştirenle degil. ama destek olanida itme. Komik filmler izle takma bunlari güzel kitaplar oku karamsar olma sen oldugun gibi guzelsn zaten. Bunları yapip konusmayi bu kadar takmassan zaten gelir arkasi ve hep gülümse :)
hacı senin ilacın bende ben sana söliyim. istanbuldaysan ulaş bana 2 günde bak nasıl oluyosun. korayasiler@gmail. com " yanlış anlama doktor ya da pskolog filan değilim ama senin durumunda olan 2 arkadaşım şimdi canavar gibi. birini lisede iyi ettim birini üni de. yardım almak istersen ederim.
Necip Fazıl Kısakürek ile yapılan bir röportaj:
R: Bir kadının ne kadar akıllı olduğunu nasıl anlarsınız?
N: Konuşmasına bakarım.
R: Ya hiç konuşmuyorsa.
N: O kadar akıllısına hiç rastlamadım.
her ne yaşadıysan hayat devam ediyor bak konuşma yetenegin var çok şükür ve bu sana verilmiş bir armagan onu kullan düşünsene hiç konuşamayıpta bir şeyleri dile getirememek nasıl bir duygu sen konuşuyorsun ama kullanmıyorsun bir gün gerçekten kaybedersen degerini anlarsın:)
şu an burada tek ilgimi çeken konu sevgilinin hep yanında olması biliyo musun benimde lisedeyken hiç arkadaşım yoktu bigün sınıfa sapsarı saçlı yakışıklı mı yakışıklı biri geldi ve benle oturdu işte o günden beridir hayatım değişti onu çok seviyodummm ahhh alpim
bence sana senden baska kımse yardım edemez kendın bıseylerı bıtırmen lazım once kafandakıler ne neler yaasdın bılmıyorum ama bunu sen atlatmadıkca ve böle kurdukca yapamazsın kımsede senın yuzune bısey vuramaz bunu basaracaksın ben buna ınanmak ıstıyorum ve gorucez ıns gorusursek burdan sureklı zaman ıcınde neler oldugunu anlarız konusur acılırsın ok sımdılık takma kafana deyıp bırakıcam cok kafanı sısırdım :))
Senin ilacın yol belirlemekte :) şu an boşlukdasin hoşuna gidebilecek bir yol belirle bir taraf seç örneğin bilime ilgi duy araştır sevgiline anlat okuduklarını benimde problemim buydu şu an arkadaşlarım bişeyler öğrenmek için sohbet etmeye çağırıyor şaşırtıcı ve çarpıcı bulunuyor onlara göre :))) örneğin yunus balıkları uyumadan 2 hafta yaşayabilirler :)) veya arılar kanatlarının oluşturduğu dalgalarla konusurlar :) hadi bakalimmm :)))
Herşeyin tek nedeni var yaşınız tek senin için değil genel olarak bende öyleydim yaşın ilerledikçe herşeyi atlatıcaksın bak bunun bile farkına varmıssın kafana takman normal. Ve her gün böyle sorular çıkıyor senin yaşlarda normal benimde çok eksiğim var merak etme sende bende herkes 30 yaşına kadar kişisel eksiklik yaşıyacağız :D
Özgüvenden kaynaklanıyo bence şöyle güzel bir alışveriş yap bide makyaj felan topuklular kendine az çeki düzen ver kzım yaşın kaç dahaaa hooppp kendine geell genciz güzeliz silkelen bir at Kendini diskolara arkadaş ortamında çok olmadığından böylesindir biraz çevren geniş olsa muhabbetler döner katılırsın ağzın laf yapmaya başlar konuşmaya konuşmaya uzaklaşmışsın arkadaşta edinemiyorsundur neyse yani her şey senin elinde azcıl özgüvenin olursa bide makyajdır kıyafettir tamamsın
psikiyatriye değil psikoloğa git ama sana şöyle söyleyim kardeşbu sorun kendin içinde kendin aşmalısın bende pek konusken bir tip değilimdir yeri geldiği zaman konusurum ama bazı şeyler yaşamalısın ama geçti geçmişte kaldır geçmişi geleceğine taşımamalısın yoksa yeni bir hayat kurmak güçleşir korkularının üzerine giderek yenebilirsin sana senden başka kimse yardımcı olamaz. Allah yar ve yardımcın olsun
benim durumla ayniyz bir fark var bni teseli edeck sevgilm olmadi onun degerini bil ve ve bnde cok ugrastm ama olmuo millet konusuorm ama bir kac kisi yuzume carptigi kelime su sen sessiz diorlar konsmak yetmuor kisilignden odun vermetakma kafana bn millet ne soylerse agizlarina lafi veriorm artk kendimi onlar icn uzmeye degmez ver agizlarin paylarini onlara bir soz soyleki sussnlar
Ben okulda hiç konuşmam kuruluktan dudaklarımın çatladığı günler bile olmuştur. Sebebi kendimi rahat hissetmemem ben ozgur takılmayı severim uniformayı ggiymek zincire vurulmatan farksızdır benim için kendimi iyi hissetdiğim mekanlarda rahat rahat konuşurum sende kendini rahat hissedeceğin mekanlar bul belki faydası dokunur
Bu durum parlak bir tablo değil. Giderek seni toplumdan, sosyal ilişkilerden soyutlayabilir. Rahat iletişim kurabileceğin insanların yanında bulunmanız en doğrusu. Bu durumu hızlı bir şekilde aşmanız gerekiyor. İnsanların arasınd bulunun, değişik sosyal faaliyetler içerisinde bulunun. Psikologlar ile görüşün. İlaç alarak iyileşme konusuna sakın sıcak bakmayın. Dediğiniz doğru ve daha kötü oluyorsunuz.
Belki faydası olur
fatihresitcivelekoglu.blogspot.ca/.../...imiz.html
İç sesini olumlu olarak değiştirmelisin. Hayal kuraraken olumlu ve güzel sonlanan hayaller kurmalısın.
Nihayetinde hiç kimse hayatında negatif bir insan istemez. Sen mutlu olmayı halediyorsun, erkek arkadaşında...
kişisel gelişim kitapları oku, kendini zorla konuşmak için, yapamayacağını düşündüğün anda içinde yapabilirim diye tekrarla sürekli, arkadaşın yokmuş kulüplere yazıl ve ya sevgilinin arkadaş ortamına beraber girin, spora başlayabilirsin, sevdiğin bişeyle ilgili kursa gidebilirsin
sen cok abartmıssın istesen konusursun bir sürü konu var bunu biliyosun ama kendi içinde konusmak istemıyosun senin sorunun kendinle sana kimse yardım edemez ne zaman ki cıkar normal insanlar gibi konusmaya karar verirsin ancak o zaman yoksa elalemin sessizsin vs demesi tırı vırı bişeyi değiştirmez.
Yavas yavas acilmasin birden olmaz oyle yapamazsin yani. Boyle oncelikle okula geldiginde siniftaki kizlara falan gunaydin demeye basla erkekarkadasina arkadaslariyla takilmasini soyle. oyle bisey yapmasini istemuyosan bile soyleki o onun dediklerini yaptigini iliskinzin yukunden biraz kendi sirtina aldigini dusunsun :)
Bol soru sormak zorunda kalacağın ve senin de hoşuna gidecek bir faaliyete gir klüp de olur üniv de çok var sevgilinle de gidebilirsin ama bana kalirsa tek gir ve insanlara soru soracagin zaman işin, konunun, sonucun nereye varacağını kesinlikle düşünme ve hesaplama aklina gelen soruyu ara bellekte tutma anında sor basit zor sacma mantikli gibi şeyler de düşünme çünkü ben de senin gibiydim ünivin son 2 yilinda arlattim şimdi tam aksine iş hayatinda çok baskınsın baş edemiyoruz senle diyorlar :-)
Kendini gelistirerek sosyal aktiviteler e katılarak stlayabilirsin bunu ancak ya da psikolog. Arkads olbiliriz dinlerim yardimci olmya calisrm bende çok konuşmam konuşmak değil onmli olan konusupda boş kojusmamk onmli benim için. Yardim a ihtycn varsa burdayim
herkül sensin tek güç sensin diğer insanlar önce kendısıne baksın sen kendın ol güclü ol diri ol dir ol bir ol ALLAHA INAN UNUTMA SENIN O DAMARINDAKI ASIL KANLARRRR OSMANLI IMPARATORLUGUUNUunN kayı boyunun kanlarıdır bunu asla unutma sen şereflü TÜRK TORUNUSUN !!!
Kendini dis gorunusu degistir biraz soyle saclarini ac fotograflar cekill hayata don pisma olmazsn kendine guven kazann
bunla hiç alakası yok
Cekilecek cile degilsin sevgilin iyi idare etmis seni, utangacligindanmi yoksa icine kapanik oldugundanmidir bilmiyorum ama isin zor, yinede tavsiyem rahat ol herkese karsı kimseden cekinme her zaman icinden gectigi gibi davran süreklide biseyler yap mesela eglenmekten basla sinema lunapark gibi eglence mekanlarna git gez toz gitmedigin yerleri gör arada sacmala, cocuklas hayatta herseyi kaybetmis gibi davranma.
iyi hissetmek adlı kıtabı alıosun
oradakı tedavı yontemlerını hayatına uyguluyorsun ^.^
ılactan daha etkılı ve kesın cozum...
ınsallah sana da ıyı gelır
hee bı de bol bol kıtap oku ve genel kultur yap kendıne
bılgı demek guc demektır..
gucun varsa soyleyecek sozun de herzmn vardır ^.^
kıtabı kesın al ama
bu kitaba nasıl ulaşılır.
www.dr.com.tr/.../urunno=0000000202710
al birader
Hayatı akışına bırak ne konuşacağım ne konuşacağım diye düşünme içinden geldiği gibi davran dert etme insanlarla konuşmak zorunda da değilsin zaten ;) illa formüller istiyorsan aklından geçenleri konuş mesela ya da bir gazete oku güncel haberler hakkında insanlarla konuşmaya başlayabilirsin.
Şu uygulamada yalnız olduğundan şikayet edenlerin bile en az 1 arkadaşı ya da sevgilisi var benimse o da yok. Senden daha kötü durumdayım.
Ne konuşabilirim nasıl bunu yenebilirim bilmiyorum.😮💨
Artık ses çıkarmayan ev aletleri üretiyoruz yeni trend oldu sende kendini sessizde tut bence örnek ev hanımı veya örnek bir kariyer kadını olursun. Yoksa birine denk gelirsin açılırsın aksi takdirde ileride kocan seni titreşime alır mazAllah :)
Felsefi, tarihi ve edebi kitapları okuyabilirsin.
Ben de küçükken senin gibiydim, askerlikten sonra nasıl olduysa sosyalleştim ve açıldım, artık konuşkan birisi olduğumu çevremdekiler fark ettiler, hayret ettiler bu duruma. Askerde psikolojik tedavi görmüştüm. Bu tedavi kesin işe yarar diyemem ama konuşkan olmak için mutlaka kitap okumak gerekiyor.
belki de çok boş bir insansın? kötü manada söylemedim ama sanırım hiçbirşeyle ilgilenmiyorsun. ben de ne zaman boşlasam sessizleşiyorum. hobi edin spora başla arkadaşlarının ailenin dertleriyle de ilgilen. bu şekilde çekilmezsin
bak sımdı ıngılızce sarkılar dınle evde baıra bagıra sarkı soyle sonra gıt bı arkadasını bul pızzacıya gıt konus sonra ınternetten bırılerını bul mesajlas kendıne bır konu bul ve onu tartıs kendı kendıne :)
Anime izle ve izleyen bir arkadaş edin + concenter'da 3 hafta geçir... Her tipten insanla muhabbet edersin hem de açılırsın iyice o da olmaz ise gizli numaradan sucuyu falan işlet ┬──┬ ¯\_(ツ)
Konuskan bir arkadas herseye deva valla kucuklugumddn beri hep sessiz insanlarla arkadas oldum sonra o insanlarin unu dilden dile yayildi susturulamiyolar sana bir ben lazim:D
özgüven eksikliğini halletmelisin önce ve bunun içinde iyi bir arkadaşınla dertleşmek sonrasında sosyal ortamlara katılmaya başlamak gerek tabi anlattğn kadaryla senin için kolay olmayacaktr ama denemelisin en azından etrafındaki bir kaç kişiyi de kaybetmemek için. eğer gerçekten artık içine kapanmak istemiosan ve çabaların boşa ise bunu birde çevrende seni seven insanlar için denemelisin o zman bakarsın herşy istediğin gibi olur.
Yeni hobiler edinmek yeni insanlar tanımak istemek farklı yerler görmek çılgınlık yapmak ve bundan zevk almak sana yardımcı olabilir bende çok konuşkan değilimdir ama bunlar sayesinde eskisine göre daha iyi konuştuğumu düşünüyorum :)
İçine kapanıklık çok zor birşey bilirim ben de zamanında çekmiştim bu derdi. Benim de insanlara anlatacak çok birşeyim yoktur ama yine de benden sıkılmazlar çünkü hareketli ve espritüel bir insan oolduğumu söylerler. Ama yine de biraz olsun utangaçlığım vardır insanlara karşı. Sana şu anda önerebileceğim tek şey seni kötüleyen insanları görmezden duymazdan gel onlardan uzaklaşmaya çalış. Özgüvenini daima yükselt kendine güvenmek çok önemli. Kendini üzme diğer insanlar yüzünden.
Ben 8 yaşına kadar konuşamadım ve 8 yaşından sonra konuşmaya başladım. Konuşmaya başladıktan sonra da herkes benden bıktı, kimse benimle konuşmaz hale geldi. Yolda gördüklerinde bile Allah'ın selamını eksik eder oldular çünkü çok gereksiz ve boş konuşuyorum. Fazla konuşmak iyi değildir...
Canım seni çok iyi anlıyorum.. Bu durumu yaşayan tek insan sen değilsin emin ol.. Ve karakter değişir.. Eğer istersen seninde karakterin değişebilir.. Uzman psikologlara gitmeni tavsiye ederim.. Sosyalleşmeye çalış.. İnternetten, tv uzak dur.. İnsanlarla iç içe olmaya çalış.. Unutma sende bir bireysin ve herkes senin gibi 9 aylık.. İstedikten sonra aşılamayacak hiç bir problem yoktr
internet üzerinden birileri ile tanış onlarla sohbet et istersen bana mesaj atabilirsin kızkıza konuşuruz :)
Nerelsin
İstanbul
Bendede vardi bu sorun gerci hala braz var ama eskisi gibi değil arkadslarm cok etkili oldu bu konuda kesinlokle bir knda gorus dahi bildiremzdm ama arkdslarmla cok takldm surekli yeni ortamlara gir onlar knstkca sende acilirsn knsmaya cals bisiler anlat kzlarla egln gul sureklo farkli yerlerde takil zamanla yuzsuz bile olabiliyosn :)) ben cok acildm mesela smdi rahtlikla knsablyrm
Ortada mantıklı bir sebep yok ve şimdiye kadar yenemediysen artık değişmez.
Sevgiline sabır diliyorum..
Maalesef her şey birlikte olmuyor.
ne yaşadığımı bilmediğin halde mantıklı sebep yok diyosun benim yaşadıklarımı sen yaşasan benden farklı olmazdın inan
Öyle demedim eğer sebep yoksa mizacın bu olabilir diye düşündüm.
Seni yadırgamıyorum güzelim ben de liseyi bıraktım yaşadığım şeyler yüzünden.. Bunları yenmenin tek yolu 'güvenecek' yanında rezil de olsan saçmalasan da seninle gülecek ağlayacak insanlar bulmaktan diğerlerini umursamamaktan geçiyor..
Bende öyleyim üniversitedeyim doğru dürüst arkadaşım yok bir tek sevgilim var :( okula bile gidemiyorum 3 senem boş boş geçti seni anlıyorum :( benim ki biraz çzgüven eksikliği ve kendimi de beğenmemem kilodan dolayı :( kiloyu dert ettikçe daha çok kilo alıyorum daha çok stresli oluyorum hiçbiyere de gidesim gelmiyor :( bizim sınıftan bir kız mesaj attı arkadaşın doğum günü için video hazırlıcaz diye ona cevap bile yazamadım çünkü kendine güvenmiyorum napcam diyorum çok mutsuzum :(
Çok konuşmak iyi değildir, sadece gerekli hallerde konuş yeter, zaten sevgilim dediğin kişi ile evlenirsen, evlilik sonrası bu sorun kalmayacaktır diye düşünüyorum, tabi daha fazla sıkılmazsa...
Endişe edilecek bir şey yok. Siz içinde bulunduğunuz durumun bilincinde olan birisiniz :). Bu bir süreç ve sizin azim ve istikrarınız bu sürecin altından kalkmaya yeterlidir.
Senin bir derdin var ki bu kadar cekingensin insanlara karşı
Her insanin doktoru yine kendisidir ki bunun sebebini sen gayet iyi biliyorsun önce o sebebi ortadan kaldır gerisi çorap sokugu gibi gelecektir elbet
Kesinlikle
Boşver kimseyi umursama kendin ol millet gibi boş boş konusmaktansa susmak en güzelidir ama kendinide sakın ezdirme yeri geldiğinde çenen çıksın sakın üzülme erkek arkadşın zaten yeterince yanında olmak için çabalıyo baksana ilaçlara bağımlı kalma bence biraz yanlız kal kimseyi dinleme ama sakında pes etme :)
Hersey içinde başlar biraz çılgınca olabilir ama hiç utanmadan çekinmeden karşına kim çıkarsa konuş mesela durakta beklerken elinde telefon olmasına rağmen birine saati sor ya da markette kasanın önünde beklerken amma çok sıra varmış diyip birine laf at gerisi gelir zaten yolda hiç tanımadığın birine selam ver yolu süpürge copculere Günaydın kolay gelsin de... zamanla duzelirsin bu arada en büyük yardimcin sevdiğin kişi. .
konuşkan değilsin ama baya yazmışsın. kişisel gelişim kitapları faydalı olabilir. bir de çok okumak, çok izlemek, çok gezmek. hakkında konuşacağın bir şeyler olsun yani
Canım benim iyi biri olduğun o kadar çok belli ki. Bende sessiz bir karaktere sahibim ama artık konuşmak için çabalamıyorum. Hatta böyle olduğum için kendimle gurur duyuyorum. Çünkü etrafta o kadar boş konuşan insan var ki böyle dogdugum icin çok şansliyim bence. Eskiden surekli isyan ederdim intiharı bile defalarca düşündüm ama şu an eskisi kadar kötü değilim. Cunku artık umursamıyorum. Umursamamayı ogrendigin zaman sende bu durumdan kurtulacaksın bence. :)
değişik aktiviteler dene kendını aç biraz sosyalleşmeye calıs olmazsa psıkoloğa falan gıt sana ıyı gelebılır benım anlamadığım bu kadar içine kapanıksan nasıl erkek arkadasın olabıldı?
Mesela bişey vardi eğer içine kapaniksan dışarı cik kalabalik bir yerde bir yerin yol tarifini sor bilsen bile bu soruyu 100 kez sor böyle böyle şeyler yap
aynen bu işte
Kendine hobiler edin. İyi gelecek. Ozguven kazanman semin alakasiz konularda bile basarili ve mucadeleci olmaya itecektir
Ne yap biliyon aradada bur espri falan yap biraz ortama ısın bir sey hakkinda konus yanlissa yanlis yani ne olcak olecek halin yok yani benim de durumum seninki gibiydi ama ben aştım
bence çok guzel kitaplar oku sinemaya gıt tiyatroya git sosyal falıyetlerini geliştirkı konuşacak tartışacak bişe ler olsun ister istemez konuşursun artık sorunun kalmayacak
Tedavisi yok geçmiş olsun uzun süre içine kapalı yaşadıysan bu saatten sonra acılamazsın üstüne üslük bu devirde imkansız gibi birşey
Lustral al. İlk hafta yarım iç, sonra geceleri tam iç. Yan etkileri maksimum 1 ay devam eder. Sen sadece gitmişsin, tedavi olmamışsın. Dediğimi yap 4-6 hafta arasında bir değişme olmazsa gel ne dersen de.
lustral ne ilacı reçetesiz alınıyor mu?
Alınır. 12-13 tl olması gerek.
Bence cok konusmamak bir meziyettir. Cevremde oyle insanlar varki hic konusamasalar diyorum. Senin sorunun cumleler kurmakla alakali degil. Istesen sende anlamsiz sacma sapan cumleler kurabilirsin. Bence konusmaya deger seyler yok hayatinda.