Her beyaz sayfada ufakta olsa bir siyah nokta olduğu gibi ya da tam tersi.. kötü olan insanda bir nebze de olsa iyilik yok mudur? olamaz mı?

Her beyaz sayfada ufakta olsa bir siyah nokta olduğu gibi ya da tam tersi.. kötü olan insanda bir nebze de olsa iyilik yok mudur? olamaz mı?

Bence iyi insanları kötü yapan kötü insanlar ve bu hayat maalesef.. yani Joker karakterini izleyenler bilir.. bazen çok çok iyi kalpli insan bile kötü birine dönüşebilir.. ama her insanın için de iyi de kötü de vardır kimse melek değil baan göre
Bence herkesin içinde kötü ve iyi vardır. Hangisini gelistirgin hangisine yatırım yaptığın önemli. Bazen de kötüye yatırım yapmak ve onu yönü geliştirmek zorunda kalabiliyor insan çünkü hayatı iyi olmuyor. Ben etrafımda kötü biri vardır bana her kötü söz ettiğinde kötülük ettiginde iyi konuştum iyi gittik kötü gününde yalnız bırakmadım. Şimdi bize karşı çok iyi ve çok tatlı dilli oldu. Ama diğer insanlara yine aynı. Çünkü onu tabu olarak oluşturmuş ve herkesi alışmış olduğu insanlar zannediyor. Ben sevgi veripte karşılığık görmediğim duzeltemedigim bir insanla karşılaşmadım. Amcam sevgi nedir bilmezdi eski insanları bilirsiniz çok uzak sert muhabbet sohpet etmeyen güzel söz etmeyen. Ölmeden önce ona sarılmayı konuşmayı aşkım canım demeyi eşine seviyorum demeyi öğrettim. Ve o adam aklı gitmisken bile ölüm döşeğinde beni sayikladı. Her insanın hayatına dokunabilirsiniz yeter ki kötülükle karşılık vermeyin. İstisnalarda var elbette imtihan dünyası.
Olabilir elbette ama o iyilik cevherine ulaşabilmek için çok fazla çaba sarf etmek gerekebilir. Çünkü insanın, iyilik ve kötülük arasında yaptığı seçim; hayatının büyük bölümünü şekillendirir. Yani kötülükle bezenmiş bir hayatı olan insan, sonrasında yolunu değiştirmek istese bile bunun için öncelikle kendisiyle yüzleşmesi gerekecektir. Bunu da sağlam kişilikli insanlar hariç kimse kolay kolay yapamaz. Cevabım biraz ön yargılı görünse de onlarca gözlem ve tecrübeden damıtılmış bir hayat tecrübesidir..
Rica ederim 🙏
İnsan içerisinde hem kötülüğü hem de iyiliği barındıran bir canlı türüdür lakin hangisini kullanacağı tamamen kendisine kalmıştır..
Mersi..
Jö tan pri.. bayım 😌
Cevap
13Cevap
Aslında dünyada pek çok kötü insanın bile içinde iyi bir insan olmasa da iyi bir tarafı muhakkak vardır. Fakat bazı insanlar var ki kalpleri tamamen körelmiş durumda. O yüzden herkes kelimesi fazla olur.
insan iyi veya kötü olarak doğmaz davranışlarına ve tercihlerine göre iyi veya kötü diye başkaları tarafından adlandırılır. hayati boyunca kötülük yapmış bir insan bulamayacağimiz gibi iyilik yapmış insanda bulamayız.
Her kötü için diyemeyiz ama bence vardır. Hayat böyle, Her iyinin içinde de bir kötü vardır belki iyi görünenler baştan beri kötüdür. İnsanlık bilinmezliklerle dolu
Bunu sonuna kadar savunabilirim.
Kimse doğuştan iyi veya kötü olarak doğmuyor. Yaşadıkları onu değiştiriyor.
Vardir olmazsinada o kötü iyi görmek istrmezse iyi yoktur... asla uğrasmayin bi insan kendisi istemediği sürece değismez
Her kötünün içinde bir iyi, her iyinin içinde bir kötü vardir. Sadece zemin uygun olsun.
Kötülüğü yapabilmeninde lüzmu iyilikten geçer çünkü huy huya çeker
hayır yoktur
böyle diye diye kendimizi kandırıyoruz, kötü kötüdür bu kadar basit
İyi insanlar kötü olmaz kötü insanlar iyi olmaz
Olabilir ama kötülük büyük ağırlıkta olunca iyilik para etmez
Mantıklı..
Kötünün içi kötüdür iyi miyi yokrur malefiz
Katılmıyorum var olduğu inancındayım..
Bence vardır Çünkü onu Kötü yapan yaşadığı travmalardır
İnsanın fıtratı gereği temiz kalple doğduğu için ben inanıyorum vardır
Varsa bile çıkması aşırı çok zaman alır
Mutlaka vardır, önemli olan iradedir
olur mu bilemem iyi insan iyidir arkadaşım
Bence her iyinin içinde kötülük var
Hayir, her iyinin içinde bir kötülük vardır.
Sanmıyorum..
muhakkak vardır
Kötü kimse yoktur
Seytan disinda evet
Yoktur.
Olabilir belki.
yoktur
Yoktur bence
Yoktur.
Evet var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?