Her kötünün içinde bir iyi yok mudur? ya da her iyinin içinde bir kötü? İyiler içinde bir nebze de olsa kötülük barındırmaz mı? İyi saf iyi midir her daim?

Her kötünün içinde bir iyi yok mudur? ya da her iyinin içinde bir kötü? İyiler içinde bir nebze de olsa kötülük barındırmaz mı? İyi saf iyi midir her daim?
Evet bence her iyinin içinde de bir kötülük vardır.. aynı şey kötülerin için de geçerlidir.. kötü insanın için dede iyilik olabilir. ama bazıları full kötü oluyor mesela cani oluyor onların için de gram iyilik bulunmaz zaten.
Her kötünün içinde, her iyinin içinde kötü vardır. Ying yang gibi. Dengesini kaybeden yalpalar ve zayıflar. İçindeki iyiliği de kötülüğü de dengeleyebilmek bütün mesele. Aşırı iyi olursan tek bir hatan, adını şeytan yapar. Aşırı kötü olursan da tek bir doğrun seni melek eder. İkisi de olağan değil, olması gereken dengede kalmak.
Aslında iyi ve kötü aynı anda var..
bu insanın gittiği yönle alakalı..
iyilik saf iyilik değil kötülükte saf iyi de değil
Aslında iyi olmanın sürecinde kötülükten geçerken iyilik bazen de kötü olmaya itiyor
Bu anlamda iyi sadece her zaman saf diyemiyoruz
kesinlikle vardır.. biz sadece iyi tarafına odaklandığımız için bize iyi görünüyordur.. bazı ufak detaylar bize çok net gösteriyor bunu, görmek isteyene tabii ki..
Cevabın hasından anlıyorsun..
Rica ederim..😂🤦🏻♀️.. havanızdan ödün vermiyordunuz sizde bravo..
Vermiyorsunuz**
Ödün vermem, ödüm kopar.. 😕
Tövbe estağfurullah..
Cevap
14Cevap
Mutlaka vardır yani hepimiz insanız hepimiz birçok hisleri yaşarız ama hepimiz icraata dökemeyiz
Kötü'den iyiyi cikarmazi zor veya bi müddet ola bilirken iyinin icinden kötüyü cikarmak ise... üzülüp kirilmişki o kötü cikmiştir... gecmis olsun... bu dünyada fazla iyilikte olmamali yinede dozu dikkat etmek gerek... Yanlişliklardan ve pismanliklardan korusun Allah Cennet kapisi acacak yollar nasip etsin bizlere...
İyi insan bile, gördüğü kötü muamele ve haksızlıklar karşısında mutlaka bir öc alma içgüdüsü geliştirme eğilimi yaşar. Önemli olan bunu hayata geçirip geçirmediğidir. Dikkat ederseniz iyi insanların patlaması da bu birikimlerden dolayı çok büyük olur.
Farzedelim ki dersteyiz seninle dinlemediğin dersin notlarını senin yerine ben defterine not edersem sana kötülük yapmış olurum.
Değişik bir örnek oldu ama oldu sanırım..
Kimse göründüğü kadar iyi anlatıldığı kadar kötü değildir derler, ben kimsenin masum olduğunu düşünmüyorum en azından herkesin içide öldürdüğü birileri vardır.
Kötülük insanın genetiğini tanımlamış olan uyuyan hücrelerdir bana göre. Bunların tetiklenmesi için bir olay ve bir duygunun ortaya çıkması gerekiyor.
tabii ki , hayatı boyunca kötülük yapmış bir insan bulamayız iyilik yapmış bir insanda bulamayacağımiz gibi.
İnsanız ve tabi ki kötü şeyler aklımızdan geçer ama bu bizi asla kötü biri yapmaz bilakis bunu görüp daha iyi biri olmamız için bir vesile olur
İyi kalmaya çalışan vardır ama kusursuz yoktur
Bu iç dunyaya baglı gıorunen ve gorunmeyen yüzümüz vardır
Her ikiside olur ama biri daha baskındır insanlar görmek istediği tarafı görür.
Herkesin iyi ve kötü tarafları vardır. Kimse bütünüyle iyi ya da kötü olamaz.
Mutlaka vardır. Ne tarafı ne kadar beslediğimize göre değişir
Her beyazın içinde bir siyah. Her siyahın içinde bir beyaz vardır.
Yani vardir kotu ama istemez iyiler kotu olmaya zorlanmadikca
Saf iyilik ya da saf kötülükten bahsedilemez.. Her insanın içinde her ikisi de mevcuttur sadece kullanmayı tercih ediyor ya da etmiyordur..
Allah insanı yarattı ve idrak etme yetisini verdi, akıl verdi. İyiliği ve kötülüğü yarattı ancak bizlere iyi olmayı emretti. Kötü olmak ise insanların kendi tercihleridir.
Muhakkak vardır kimse mükemmel değil sonuçta
her dersek yoktur saf kötülük olanda vardır
Kimse o kadar da sabırlı değil valla 😂
İhtimal dahilindedir, olsbilir
Mutlaka.
Tâbikiii
Vardır evet
Bende yok
Vardır
Bence vardır
Vardır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?