- 1 yıl
Bir sürü kızın hayatını mahvedip, becerip kullanıp atmak varken, ağızlarına sıçmak varken neden evlenip birinin hayatını mahvedeyim? :) Kadınların aldatılmaktan başka hiçbir şeyi hak ettiğini düşünmüyorum açık ve net söyleyeyim. Ben çok red edildim. İyi ol dediler oldum, zeki ol dediler zaten zeki biriyim, ne dedilerse hiçbiri işe yaramadı. Burnum büyüktü, yakışıklı değildim, zayıftım fiziğimi beğenmediler. Söylediler de burnun büyük, şuran şöyle, buran böyle vs diye. Sonra baktım bu karı sürüsü paraya, tipe, fiziğe falan bakıyor sadece. Bunları öğrenince acılar içinde kendimi geliştirmeye çalıştım. Güzel paralar kazandım, kas yaptım, kendimi geliştirdim. Ayrıca dating ile alakalı bir sürü şey öğrendim. Şimdi ağızlarına sıçıyorum. Bana niye böylesin diyorlar. Anlatacak enerjim bile yok. Sadece gülümsüyorum. Yaşadıklarım bir film şeridi gibi gözümün önünden geçiyor, gülümsememde gizli hepsi. Bundan dolayı peşimden koşturuyorum, duyguları ile oynuyorum, acı çektiriyorum. Yatakta da aşırı sert ve küfürlü. Kadınlar neden oldu. Ben kadınların bana davranışlarının eseriyim. Beni onlar bu hale getirdi.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 1 yıl
Biz erkeklerin evlilikten falan kaçtığı yok düşününce bu Ekonomik şartlar tek başına yeterli bir sebep bence. Bugün sıradan bir insanın edeceği masraf yıllık kazancının çok çok daha üstünde olacaktır. Borç harç içinde yapılan evlilik huzur olmuyor neşesi bitiyor heyecan kalmıyor anlamı da olmuyor o yüzden artık en tehlikeli şey aslında evlilik ama yanlış insan tercihi bile hayatını kaydırıyor o yüzden bekarlık bu zamanda daha güzel gibi geliyor.
00 Yorumla
Kendi adıma konuşayım maddi durumum yeterli değil evet şu an istesem kız arkadaşımla evlenebilirim kendisini çok seviyorum ama maddi olarak guclenmeden bir insani konfor alanından koparıp zor bir hayata sürüklemek istemiyorum en büyük sebebim bu
20 Yorumla
Kişilik & Karakter konusunda 503 cevap paylaştı. Korkmak değil de işlerine gelmez. 1. masraf 2. cinselliği zaten buluyorlar artık. Eski zamanlarda bu kadar kolay değildi kadın elde etmek o yüzden masrafa da girerlerdi evlenmeden kadına yuva yapar gelini öyle getirirlerdi gerisinde de ömürlük hizmetçi ve çocuk+yaşlı bakıcısı elde ediyorlardı. Şİmdi bu şeylere pek gerek yok. Erkekler zorla evleniyor. Mecbur bırakılmasalar zaten evlenmezler. Baştan başa saçma zaten. Alışkanlıkları, çevreyi değiştirmek zorunda kalmak mutsuzluk getirir onlara da. Evcil erkekler de var ama sayıları az. Bu tür erkekler için yuva da önemli tek kadına bağlanmak sorun değil, çocukları olsun da isterler. Ama çağımızda birçok erkek mutluluğu nede arayacağını bilmiyor. Maymun iştahlı ve tembel erkekler çok türedi. Onlarla aile düşünmek yanlış. Zaten o tür aileler dağılıyor. Bence erkek kendi istemezse mecbur bırakılmamalı. Bundan zarar gören yine kadın olacak ardından da çocuklar. burada iş annelere kalıyor. Oğlumun başını bağlayayım evini bilsin düşüncesi çok yanlış.
30 Yorumla

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
139Cevap
u
1 yılBence parası olmadığı içindir.. ya da evlendikten sonra özgürlüğü gidecek veya çapkınlık yapamayacak korkusu olduğu için de olabilir.. ama gerçekten seven insan evlilikten kaçmaz bence evlilik için can atar..
42 Yorumla- 1 yıl
Çok güzel yazmışsın Allah gönlüne göre versin..
- 1 yıl
Teşekkür ederim sana da 🌸🙏
- 1 yıl
Erkekler evlilikten falan kaçtığı yok. Aksine Türkiyede bi kadına 150 kişi yazdığı için bi çok kadın böyle erkeklere cepte muamelesi çekiyor ve bence bekar türk kadınlarının yarısından fazlası her cicekten bal toplama derdinde bana kalırsa.
715 Yorumla- 1 yıl
- 1 yıl
- 1 yıl
- 1 yıl
Ekonomik şartlar tek başına yeterli bir sebep bence. Bugün sıradan bir insanın edeceği masraf yıllık kazancının çok çok daha üstünde olacaktır. Borç harç içinde yapılan evlilik ızdıraba dönüşebilir.
21 Yorumla - 1 yıl
Sadece erkekler değil kadınlar da kaçar ve kaçmalı da zaten.. Şu zamanda insanların samimiyetlerine zerre inanmıyorken bir de evlilik işine girmek bence akıl karı değil net..
60 Yorumla - 1 yıl
Çünkü çok fazla baskı yapılıyor toplum tarafından. Toplum hem kadina hem erkege evlilik baskisi yapiyor ama kadinlar da tekrar gidip erkek arkadaslarina baski yapiyor. Evlilik tabimini degistirmedikce bu durum degismez. Ayrica günümüzde insanlar karakter olarak çok yozlaştı, karakterler cok dejenere oldu. Haliyle boşanan cift sayisi çoğaldı bircok sebepten dolayi. Bosaninca da türlü sorunlar meydana gelindigi icin evlenmek istemiyor insanlar, genelde erkekler. Aslinda evliligin maddi yükü daha agirlikli olarak erkekte, manevi yükü ise kadinda. Cocuklar, evin ihtiyaclari, evin bakimi, evin isleri, aileler, ailelerin sorunlariyla ugrasmak filan da kadinlarin uzerinde genelde ama toplumsal algi iste, evliligi yerlestirmisler kadinlarin bilinc altina. Evlenip pisman olan o kadar cok kadin var ki. Bunu evlenmeden once dusunseler sorun kalmayacak belki de.
Benim de eski erkek arkadaşım mesela evlilikten korkardi, ben 1 kere bile evlilik lafi etmemistim ona halbuki anlamiyordum niye evlenmek istememekten bahsediyor surekli diye. Bir gün ona kendisiyle evlilik hedefiyle konusmadigimi rahat olmasini soyledim, once şaşırdı, kadinlar hep evlilik istiyor filan diyerek, sonra adapte oldu ve evlilik konusunu kendisi acmaya basladi.
Yani demem o ki, erkekleri rahat birakin, zaten sizinle olmak sizinle yasamak isteyen adam kendisi teklif eder. Etmiyorsa istemiyordur, önünüze bakin illa da evlenmek istiyorsaniz.32 Yorumla- 1 yıl
😘😘
- 1 yıl
Günümüzde boşanma davalarının %80 lik kısmını kadın açıyor. Neden diye sorduğunda mutsuzum, diyor rasyonel bir sebebe dayandırmadan. Bir sürü masraf, bir sürü zaman, bir sürü emek bir anda çöp. Düğün masraflarıdır odur budur derken zaten genel olarak erkek tarafına yükleniliyor, kanunlar zaten tamamen kadınlar lehine pozitif ayrımcılık yapıyor. Bu ortamda bu düzende evlenen erkek büyük bir kumar oynuyor.
50 Yorumla - 1 yıl
Erkekler, ataerkil sistemin sonucu olarak, kendilerini kadınlara göre daha sorumlu hisseder. Evlilik maratonu, kocaman bir maddiyat ifade eder onlar için. Düzenli olarak çalışmaları, eve belirli saatlerde gelmeleri gerekir. Evliliğin başlarında çevre çocuk baskısı yapar. Baba olmak farklı sorumluluklar ve zorluklar getirir. Kadınlar için de evlilik birçok zorluğun kapısını açar ancak kadınlar annelik içgüdüleri sebebiyle biraz daha sıcak bakar erkeklere göre.
40 Yorumla - 1 yıl
Çünkü erkek için evlilik çok büyük sorumluluktur. Kendi aile evinde evlatken, başka bir evde tüm sorumlulukların üstünde olduğu biri olursun. Evlenmenin kendisi de apayrı masraflı bir eylem olduğundan, o curcunaya girmek istememek çok tabii. Bir diğer konu; özgürlüğünden-istediği arkadaşıyla istediği yerde, istediği zaman takılmaktan- ödün vermekten, yaşadığı evde biriyle yaşamanın verdiği sorumluluktan, farklı bir düzen içinde olmaktan ve bazen de hayatımızdaki kişinin gerçekten hayatımızı geçirmek istediğimiz kişiyle aynı olmayışından rahatsız olmaktan veya küçük bir ihtimalle de olsa sürekli bir arada olmamanın rahatlığından ödün vermekten de korkuyor olabiliyorlar.
10 Yorumla Şahsen ben neden evlenmek istemediğimi kendim biliyorum. Birincisi hayat standardım düşeceği için, ikincisi insanlarla uğraşmayı sevmiyorum ve toplulumuzdaki çoğu insan uğraştıracak türden. Diğer ve en önemlisi kanun önünde adalet yok, ileride evlilik yolunda gitmezse çok büyük bir ihtimalle olan bana olacak. Zaten İstanbul sözleşmesini zor bela kaldırdılar, kadının beyanı esastır muhabbeti daha yeni bitti. Evlenilecek noktaya gelmeye bi 10-15 yıl daha var sanırım. O zaman da zaten bizim yaş gider...
11 YorumlaKimi erkek sorumluluk almak istemez sorumluluğun altından kalkamaz kimisi çapkindir bi kadınla yapamaz kimisi vardır başında dönmüştür bidaha cesaret edemez kimisi de bekar takılmayı bi aile kurmayı gereksiz mantıksız görür yani anliycagin karakter ve kişilik yapısına göre şeydir bi durum ama kendini bilmek te birşeydir evlenip kimse mutsuz olmak istemez
20 Yorumla- 1 yıl
Evlilikten kimse kaçmaz ama evet öyle görünür.
Güven çok önemli.
Birine guvenebilmek bir kadının bir erkeğe güvene bildiği gibi bir adam bir kadına güvenmez.
Çünkü yaşanmışlık vardır.
Tecrübe vardır.
Kadın etrafından çok çabuk etkilenir.
Çünkü hem cinsini daha çok dinler , icazet alır, taklit eder.
Gördüklerini onun için doğru ve gerçek olduğunu düşünür.
Adam ise tecrübe ve yaşadıklarını göz önünde bulundurur.
Hele birde daha önce yaşadıkları tekrara düşüyorsa kendi kendine daha zaman var der.
Tabi şimdilerde bunların üzerine maddiyat da eklenince daha büyük sorunlar çıka geliyor.
Sürekli bir istek , o olsun, bunu da istiyorum, bak sevgilisi buna şunu almış gibi sesler duymaya başlar.00 Yorumla - 1 yıl
Benim sevgilim boşanmış biri ben seni alayım diyorum. Ekonomiyi ortaya atıyor ben ek iş yapar bakarım diyorum. Önceki evlilikten tövbe ettim çok kavga ediyoduk evlilik aşkı öldürür dedi şimdi ikna olmuyor 😂
11 Yorumla - 1 yıl
Maddi olanaklarını sorgularlar. Olumsuz hikayelerden etkilenirler bunu kendilerine sesli söylemeyi bırakın , hayal etmekten bile çekinir hale gelirler. Bakmak zorunda olacakları bireyler olacaktır. Sorumluluklar artıyor, özel yaşam alanlarını paylaşmak vs vs
Belki de güvensizlikten…
10 Yorumla - 1 yıl
Bir bardak çaya 4 kızı parmağını değdirirse o çayı 5. gelen kişi içmez. Bu çay pis derz içemem der.
Ama onlarca erkeğin dokunduğu bedenlerle evlenenler var. Kadınlar için de geçerli aynı durum. Onlarca kadının dokunduğu bedenlere dokunuyorsunuz evlenince.
Ben eski kafalı bir insan olduğum için, yobaz olduğum için yalnız kalmayı tercih ediyorum. Bu çağın frekansına uyum sağlayamadım.
30 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 711 cevap paylaştı. Kaçar çünkü onlar seks yaptıktan sonra tek takılmak isterler doğada da öyledir erkekler seks yapar sonra giderler kadınlar hamile kalım yavrularına bakar ve anne ile evlatları bir sşle olurlarbaba olmaz baba tek takılır bunlarda öyle işte
30 Yorumla- 1 yıl
Gerçekten seven erkek kaçmaz ilk fırsatta evlenir bence.
31 Yorumla - 1 yıl
- Ekonomik koşullar
- özgürlük kısıtlanması
- arkadas ortamının bozulması
11 Yorumla - 1 yıl
Ülkede olan ekonomik nedenlerden dolayı bence
Bir de her şey erkekten beklendiği için bence (maddi şeyler )12 Yorumla- 1 yıl
Maalesef öyle..
Kişilik & Karakter konusunda 498 cevap paylaştı. Bunun sebebi kadınlar daha çocukluktan evlilik hayali gelinlik hayali kuruyor.
Anne baskısı baba baskısı evlilik çıkış kapısı gibi oluyor.
Erkek ise çocukluktan Özgür büyüyor ve evlilik o özgürlüğü elinden alıp bileklerine görünmez sorumluluk kelepçeleri vuruyor ve hayatı bitiyor o saatten sonra kendine bile vakit ayiramiyor.18 Yorumla- 1 yıl
Olay çapkınlık değil.
Ben bekar bir erkeğim kafam eser gece eve gelmem arkadaşımla balığa gider çadırda kalırım.
Kafam eser arabaya biner başka şehire giderim.
Gece istediğim saate gelirim eve
Harcamalarima koyacağım tek kisitlama gelirime paraleldir.
Evlenince eve geleceğin saat belli eve gelirsin evin işi bitmez harcamaların eve olur hep kişisel harcamana vakit kalmaz. Dışarıda kafana göre kalamazsın başında sürekli seni bir şeylere zorlayan bir bekçi olur 🤣 - 1 yıl
Erkek çocuğu türkiyede özgür büyümez. Şurda 20 yıl öncesinde her ailenin 8-10 çocuk yapıyorlardı neden peki? çocuk 25-30 yaşına kadar işçi olarak kullanırız sonra salarız çayıra otlanır durur amaçlı... Kızlar ztn 16-17 yaşında evlendirilirdi... Erkekler de devam aileyi satırla kovalıyıcak kıvama gelene kadar sleev olarak kullanmaya 😝 Türkiyede her zaman erkekler daha çok baskılanmış kontrol edilmeye çabalanmıştır. Kızları önceden takip etmezlerdi çünkü 17 sinde zaten giderdi evden.
- 1 yıl
@ZodyakBeyi ne alakası var kardeşim şanlıurfanın göbeğinde büyüdüm tüm erkek çocukları özgür büyüyor hiç baskılanan erkek çocuğu görmedim aksine kız baskı altında büyür evden dışarıya bırakılmaz erkek rahat rahat gezer.
- 1 yıl
- Nafaka ve benzeri hukuki riskler
- Ekonomi problemleri
- Sorumluluk almak istememek
- Borca girmek istememek
- Yalnız yaşamayı sevmek
- Çapkınlık
başta olmak üzere bir sürü sebep var.
21 Yorumla- 1 yıl
+Aldatılmak
+Aldatıldığın halde sadakatsiz birine ömür boyu nafaka ödemek (çocuk dışında)
- 1 yıl
Üzgünüm, tam tersi kadınlar evlilikten kaçar erkekler evlenmek ister, çünkü devran döndü eskiden erkekler kandırır vaadet ederdi şimdi kadınlar, eee etme bulma dünyası kadınlar iyi yapıyor süründürüyor, haa seninle evlenmekten kaçıyorsa o senin sorunun ama şu an erkek evlilik yuva ister kadınlar rahat huzurlu bekar hayat
21 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Acaba neden bir düşün bakalım? Tamamen erkeğin sırtına yük olduğunuz için olabilir mi acaba
14 YorumlaErkeklerin doğasında evlilik yotur belki. Ayrıca erkekleri baskıyla zorla evliliğin içine sokuyorsunuz 3 gün sonra en ufak bir seyde bosanma davası açıp birde nafaka tazminat istiyorsunuz buda yetmiyor anasindan babasindan kalan evine çöküyorsunuz. Sonrada erkekler neden evlilige hevesli değil... Bu şartlarda sen olsan evlenirmiydin peki
12 Yorumla- 1 yıl
Zaten nafakayı alıp başka erkeklerle yemeyi sevdikleri için bunu yapmaya bayılıyorlar. Yapamasalar hiçbir kadın evlenmez çünkü. 😂
- 1 yıl
Aynen öyle hatta babalarının evinde gö t lerine don bulamazlar ama evlenirken herseyin en iyisini isterler ceplerinden para cikmiyorya nasilsa. Sonrada bosanıp nafaka yeme tazminat koparma elinde ne var ne yok alma derdine duserler dugunde kiz tarafi dogru duzgun birsey takmaz bosanirken erkek tarafinin taktiklarina göz dikerler
Kadınlar çok güzeller de ben biraz evlilikten korkuyorum. Flört döneminde her şey çok güzel geçiyor. Kadına iltifat ederim, evine bırakırım, sohbet ederim, eglenmeyi çok severim.
Ama evlilik biraz ağır bir şey gibi geliyor. Aslında aynı evde yaşamanın tehlikeli bir yanı da yok ama sorumluluk bilinci lazım. Kadın kolay adapte olabilen bir canlı. Ama biz biraz bazı şeyleri zamanla sindiriyoruz sanki.
10 Yorumla- 1 yıl
Gercekten seven erkek evlenmek istiyor. Kaçan erkek henüz emin değildir.
12 Yorumla- 1 yıl
Seven öyle olur. Adını sevdim en sevdiğim filmden
- 1 yıl
Teşekkür ederim benim de en sevdigim filmlerden biridir.
- 1 yıl
Günümüzde kadınlar güven vermiyor çünkü; güven vermeyen, karda yürüyüp izini belli etmeyen biri ile nasıl evlenelim? Şimdi gelip de bana "Erkekler de güvrnilir değil." demeyin. Erkeklerde de var ama bu kadınların güvenilir olmadığı gerçeğini değiştirmiyor. Çocuğu başkasından yapıp kocasına bu senin çocuğun diye yıllarca yutturanlar var nasıl güvenip evlenelim?
12 Yorumla- 1 yıl
Bir de ilişki sırasında birden çok erkekle konuştuğunuz için cepte görüldüğümüzü düşünüyoruz.
- 1 yıl
Evliliğin çocuk dışında bir sebebi de yok zaten. Çocuk istemiyorsan evlenmenin bir anlamı yok.
- 1 yıl
28 senelik yaşantımda evlilikten kaçan bir erkek görmedim, çevremdeki erkekler ciddi bir ilişki yapıp biran önce çoluk çocuğa karışma çabası içindeydiler. Fark ettiğim tek korkuları evlilik sonrası olayları, aldatılma, ihanet, güveni boşa çıkarma namusu kirletme v. s şeyler işte. Yani durum bundan ibaret. Kendi bekar hayatında bile bir düzeni yokken evlenince nasıl bir düzen içerisinde olayım diyen arkadaşlarımda var tabiki. Bende bu düşünce içerisindeydim ki 6 aylık evliyim.. :)
00 Yorumla - 1 yıl
Sorumluluk almaktan korkma, güvensizlik, kadını elinin altında tutma başka kadınlara gittiğinde mesul olmayacağını bilmesi, boşanma durumunda nafaka, maddi yetersizlik, kadının uygunsuz görülen geçmişi sebebiyle oluşabilecek toplum içinde baskı itibar kaybı. Gerçekten seven kişi evlenir, böyle kararsız kafada olan erkek ile daha fazla devam etmemeli.
10 Yorumla - 1 yıl
Erkeğe göre evlilik hep ilk zamanlarda ki gibidir.
Yani taze ve harika cinsel hayat.
Ekonomik kriz kapıyı çalınca da bu işin erkeği kadını kalmıyor. Saygı en önemli unsur bu konuda.10 Yorumla - 1 yıl
Sorumluluk almaktan korkarlar, tek bir kadına bağlı kalamayacaklarını düşünürler. Eğer bir insanın evlenmek istememesinin geçerli bir sebebi varsa evlenmesin de zaten. Evlilik çocuk oyuncağı değil.
11 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı. Çünküuü neden korkmasınlar 😅 sorumluluk işleri gün geçtikçe çoğalıyor gibi bu taşın altına girmek istemiyorlar. Mesele gönül eğlendirmekse bu evlenmeden de yapılabiliyor 🤷🏻♀️
121 Yorumla- 1 yıl
@FeshiMüna çok ayıp ediyorlar
- 1 yıl
Karışmanız gerekiyor ama taşın altına beraber koymak gerekiyor ellerimizi bundan sonra erkeklere yüklememek gerekiyor her şeyi
- 1 yıl
Evet ama inan ki onlar mutluluk getirmiyor evlendikten sonra sıkıntılar başlıyor onu istedim bunu istedin aldın ne oldu basın göğe mi erdi
- 1 yıl
Evet maalesef bu Çağ’da her şey zor insanlar yalancı oyuncu hiç kimse kendi gibi davranmıyor zengin gösteriyorlar veya farklı bir şekilde gösteriyorlar
- 1 yıl
Biliyor musun geçmişe gitmek isterdim güneş fırtınası olacakmış öyle diyorlar bütün elektronik cihazlar yok olacakmış belki geçmişe döneriz o zaman
- 1 yıl
Doğru söylüyorsun bu insanlar akıllanmaz diyorsun değil mi doğru akıllanmaz artık olan oldu
- 1 yıl
Mutlu olmayı başarmak için önerilerin var mı dinlemeye hazırım
- 1 yıl
Bilmiyorum var gibi konuşkan bir insansın bir çözüm yolu bulabilirsin gibi geldi
- 1 yıl
Vazgeçtiğini şeylerden bahseder misin birazcık nelerden vazgeçtin hangi konuda hayattan beklentiyi kestin
- 1 yıl
İyi bir eğitim almış birine benziyorsun nasıl bu kadar güzel yazabiliyorsun anlatımın çok güzel çok güzel ifade ediyorsun kendini ama umutsuz bir insan olmuşsun birazcık umut gerekmiyor mu ve hırs
- 1 yıl
Ben de güzel sohbetin için teşekkür ederim müsait olduğunda konuşmak isterdim ama kapalıymış mesaj kutun kendine iyi bak iyi geceler dilerim Allaha emanet ol
- 1 yıl
Çevresindeki kötü örneklerden etkilenir genelde Kadın gördüğü kötü evlilikler sonucunda kendisinin böyle olmayacağını ve daha iyisini yapabileceğini düşünürken erkek ise genelleme yaparak evlilikler böyledir ve ben bu durumu yaşamak istemiyorum fikrine daha yatkındır Kadın durumu değiştirebileceğine ve kendisinin farklılık yaratacağına inanırken erkek durumu kabullenicidir ☺
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Erkekler evlilikten kaçmaz karşıdaki kadını gerçekten sevmiyorsa ya da kafasında soru işaretleri varsa kaçmak ister bence
20 Yorumla- 1 yıl
Bilmiyorum hiç öyle bir erkekle karşılaşmadım ama bence gerçekten istemiyordur yoksa hiçbir erkek kaçmaz.
10 Yorumla - 1 yıl
Çünkü sorumluluk ve maddiyat istiyor. Bilinenin aksine maneviyat da onlardan bekleniyor. Bu denli sorumluluk ve beklenti olunca da çoğu kaçıyor
10 Yorumla Çünkü birden fazla kişiyle olmak isterler. Farklı kişilerle bir sürü hayat yaşamak istiyorlar bu kadar düşükler
10 Yorumla- 1 yıl
Maddi durum çok etkiliyor erkekleri , şu an bir evlilik yapmak istesen en az 600 bin altını salonu düğünü
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı. Bir çoğu nafaka peşinde koşuyor. Çok evlenmek isteyen kadın oldu, sözleşme önerdim hala bekarım.
10 Yorumla- 1 yıl
Sorumluluk almak istemiyorlar..
Zaten evlenmedende istediklerini yaşiyorlar.. bu özgürlükte bende olsam evlenmem.10 Yorumla - 1 yıl
Bu korkmak değil. 2 sebebi var. Birincisi inanılmaz gereksiz bir şey.
İkincisi artık evliliklerde inanılmaz bir görmemişlik var. Kocasıarkadaşlarıyla görüşnesin diye ortalığı yıkan kadınlar biliyorum. Ciddi bir psikolojik baskı. Ha birde 3. Olarak ekonomik olaya hiç girmiyorum
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 340 cevap paylaştı. Bir kişiye bağlı kalmamak için ve sorumluluk almamak için
20 Yorumla- 1 yıl
Bunun en başında karşı tarafa güvensizlik ve maddi sorumluluğun altına girmemek oluyor
27 Yorumla- 1 yıl
Sen evlimisin
- 1 yıl
@demircan89 hayır gülüm ben dulum eşimden ayrıyim biz bunlari yaşadık gördük o defterleri kapattık artık
- 1 yıl
@demircan89 tabiki var ben yok demedim ki belli başlı sebebleri genel olarak belirtim
- 1 yıl
Bana gulum dedinde ondn dedim asa yorari yaslarimiz ayni porofundeki dogruysa
- 1 yıl
@demircan89 hitap seklimim yaş ile ilgisi yok ben bayan erkek herkese bu şekilde hitap ediyorum ve samimi içten bir hitap şekli olarak görüyorum
- 1 yıl
Bende saygi duyuyorum
- 1 yıl
Ozele gelirmisin
- 1 yıl
Erkekler güvenmek istedikleri kadını buldukları zaman derhal evlilik hazırlıkları frekansına girerler bence 😃
11 Yorumla - 1 yıl
sadık kalmak istemezler sorumluk almaktan kaçarlar
10 Yorumla - 1 yıl
yeterince erkek olmadıkları için
biz gerçek erkeklere odaklanıyoruz
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 313 cevap paylaştı. Bu zamanda insanlar birbirine güvenemiyor ve sorumluluk alıp sadık kalmaktan çekiniyoelar...
10 Yorumla- Gizli Üye(18-24)1 yıl
Sorumluluk alma yetenekleri yok yeni nesil erkekler cocuk gibi. Ve çoğu Türk erkegi narsist. Bir narsist iyi bir koca iyi bir baba olamaz egosundan beslenirler. Geri kalan da kadınlara sallar sallar en son 30 35 inde en kotu kadınla evlenir iyi kadınları yaftalamazları ile kalırlar
12 Yorumla- 1 yıl
Kadınlar daha narsist, her istediğinizi yaptığımız halde yaranamadık biz mi narsist oluyoruz?
- Cevap sahibi1 yıl
Erkeklerde bu oran daha fazla arastır istersen
- 1 yıl
kimsenin sorumluluğunu almak istememeleri ne madden ne manen
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Korkmaktan ziyade sorumluluk istemediklerini düşünüyorum…
10 YorumlaAkıllılar ondan diycem ama akıllı da değiller🤷♀️
10 Yorumla- Gizli Üye(18-24)1 yıl
Bazıları da çok evlilik meraklısı oluyor ya çocukla konuşmaya yeni başlamışız diyor ki evlensek şöyle olur böyle olur. İki türlüsü de kötü ne çok hızlı ne çok yavaş her şey kararında
10 Yorumla - 1 yıl
Kaçanı bırakın koşsun bi tarafları pörsüyünce kız yok diye ağlıyorlar
10 Yorumla Sorumluluk almak istemezler haklilar ben de bu yuzden kaciyorum
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 9,8b cevap paylaştı. Sorumluluk almaktan kaçıyorlar çoğunun ev gecindirecek geliri yok kriz çok etkiledi
10 Yorumla- 1 yıl
Sevgilim ilişkinin başında evliliğe karşıydı. Lakin bana aşık oldukça evlilik tuttu adamı. Evlenmekten aile olmaktan çocuğumuzun isimlerinden bahseder oldu. Yani demem o ki seven adam evlilik mevzusunu kolaylıkla açar.
21 Yorumla- 1 yıl
Benim sevgilimde ilişkinin başında hep evlilikten bahsediyordu şimdi ise evlilik çok saçma geç evleneceğim vb diyip duruyor sizce neden evlilikten soğumuş olabilir?
Kişilik & Karakter konusunda 6,6b cevap paylaştı. Ben kaçmam, bana istediğim bir kriterler de kız gelip gel evlenelim dese direkt evlenirim
Kriterlerim de karakterli, dürüst, saygılı, zeki, namuslu birisi hobi olarak da spor yapan seven bakımlı birisi00 Yorumla- 1 yıl
Kızım kim evlilikten korkuyor? Ben bugün birini bulsam evlenmeyi düşünüyorum tabii düzgün biri olsa sevgili olasım var nişan düğünü bitti tabii kızın saygılı sevgili dürüst düzgün bir insan olması lazım
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 934 cevap paylaştı. Güzel gidecek olsa sorun yok ama arkadaşım 1.5 yıl evli kaldı kadın çekişmeli boşanma davasına dönüştürdüğü için 3.5 yıldır boşanamıyor. Sorumluluğa kiminle girdiğini sorunlar yaşanmadan fark edemiyorsun ve hayatın mahvoluyor
00 Yorumla- 1 yıl
kadınların geneli evlilik hayaliyle yaşar o yüzden onlar korkmaz. ama erkek bekarken kurduğu hayallerden vazgeçmesi gerekir ve bu durum ona özgürlüğünün elinden alınması korkusunu yaşatır
04 Yorumla- 1 yıl
sen istisna olabilirsin herkesi kendin gibi sanma :D 100 kadından 80i mutlu bir ev hanımı olma peşinde. bu durum evleneceği erkeğin hayallerine ulaşmasını engeller
- 1 yıl
sen hiç evlenelim ama hayallerinin peşinden koşmaya devam et diyen kadın gördün mü? ben görmedim. geneli evlenince şunu şunu isterim şöyle olsun böyle olsun :D kendi istekleri önceliklidir
Gidip bir düğüne 500 bin harcayamam ya. O parayla yatırım yapar 2 ye katlarım o parayla 1+1 daire alırım daha iyi. Eşitlik eşitlik diyip istemedikleri şey kalmıyor sevsemde hevesim kalmıyor aw. Bir de yanlış birine denk geldin boşanma aşaması ooffff. O ayrı meziyet
10 Yorumla- Devamını Gör (183)
Detaylı bilgi
Erkeklerin evlenmekten korkmalarının birkaç sebebi olabilir. Bu, bireysel tercihlere ve deneyimlere bağlı olarak değişir. Bazı erkekler bağımsızlık kaybı endişesi yaşarken, diğerleri sorumlulukların artmasından endişe duyabilir.
Ayrıca, toplumsal beklentiler, geçmiş deneyimler ve kişisel hedefler de bu korkuda etkili olabilir. Her bireyin bu konudaki düşünceleri farklıdır.
Özgürlük açısından kaçıyor
Genel olarak ülke şartlarını baz almalıyız bence enfilasyon okonomik düzen kişi kariyeri ve işsizlik evlilik gibi agır yükler yükleyen ve tabi cocuk yetiştirmek gibi agır sorumluluklar alman gereken bir kararı vermek bu ülkede zor diye düşünüyorum ve evlilik konusunda etkin olduguna inanıyorum
Hocam sizinde evlilikten kaçıyor gibi bı tipiniz var shsh
@Sendenöğrendim neysem o ciddi bir sorun var son yıllarda evlilik oranı çok düştü sebeblerden bir tanesi okonomi
Yok ben psikologa dedim ha bu arada saçma ya bence her şeyin üstesinden gelinir erkekler abartıyor biraz
@Sendenöğrendim 👍
@Sendenöğrendim yuiyiuyu88iyui
@Sendenöğrendim evet
@Sendenöğrendim babanın evinde tabi böyle dersin