Sebebi biz değiliz bence sorumluluk bilinci onlara ağır geliyor artık bu yükü alacak cesaret yürek yok…
Sebebi biz değiliz bence sorumluluk bilinci onlara ağır geliyor artık bu yükü alacak cesaret yürek yok…
Maddi zorluklar , doğru kişi bulamama , nafaka olayları , konfordan çıkmak istemeyiş , gelenek görenek şu kadar bu kadar mehiridir bilmem arabası dır evidir Genel sebebi bunlar , kimileri evlenmek istemez nafakaya atar kimileri de evlenmek isteyen erkekler Endonezya kızlarıyla evlenip başka ülkeye gidiyorlar.
30 tane kız düşünelim 25 -30 yaşlarında evlenmek istemeyen kız sayısı 10 olsun 20 tanesi bir şekilde evlenmek ister burası normal ama erkekler de durumlar değişiuor
30 tane erkek düşünelim 10 tanesi sadece cinsel istek peşinde koşturur ciddi istemez , 10 tanesi de düzgün olmayan erkek olsun bu grup ,
Kaldı 10 tane 5 tanesi evlenmeye hazır olsun diğer 5 tane etkeğin de evlenmeye hazır maddi durumu olmadığını farz edelim.
SonuçErkeklerden evlenmek istemeyenler kızlara göre çok fazla ki evlenmek isteyenlerin'de Türkiye şartlarında parası yetmiyor bence evlenmelik kız değilde erkek bulmak daha zor dünya geneli böylemi bilmiyorum ama Türkiye'nin nüfusu azalacağı kesin
Şöyle aktarayım bacı kardeş evlilikten kaçan erkek yoktur bir kadın vardır kafada evlenmek istediğimiz o kadınla imkansızsa hayatta evlilik düşünmeyiz zorunda kalmadıkçada evlenmeyiz çünkü o kadını istiyoruz o kadın olsa oturup evlilik ile muhabbet açarız hayalleri anlatırız ama o kadın dışındaki kadınlara evlilik istemiyorum deriz bizimle sadece sevgili olmasını bekleriz yani anlayacağın o ki seninle evlenmek isteyen erkek açık açık evet istiyorum der hayal kurar hazır değilse bile ama seninle evlenmek istiyorsa erteler düzenimizi kuralım o zaman açarız konuyu diye düşünür ama istemeyen erkek evlenmeyi düşünmüyorum der geçer
erkeğin evi geçindirmesi beklenmesin bak bakayım kaçıyormuş? evi olsun arabası olsun işi olsun.. iyi de bunların hepsine sahip biri niye kendini bi ömür aynı kişiye adasın? mantıklı değil. illa sıkılırsın o kişiden.. evliliğin kendisinden de sıkılırsın. bi başkasını istemeyecek kadar sıkılabilir insan.. evlilik saçmalıktır. kapital sistemde zenginleri daha da zengin etme aracıdır.
ortalama erkekler bunu bilir. ve biri sizinle evleniyorsa kıymetini bilin kızlar.
evlenirken yükün çoğu erkeğe yüklendiği için olabilir mi? benim biricik prenses kızım var denilerek görgüsüzce bitmek bilmeyen isteklerden dolayı. evlilik dediğin nedir ki? sebebi hem siz hem de sizin ailelerinizdir. ha anlayışlı olanlarınız var onlara lafım yok ama geçin o cesaret yürek yok işlerini. siz önce anlayışlı olun
Ailelerin işin içine burnunu soktuğu evlilikten bir bk olmaz
@Bahadırdmrcgl00 aynen öyle
Birçok erkekte gördüğüm şey şu: Evlilikten değil aslında “yanlış evlilikten” korkuyorlar 💔 Sorumluluk, ekonomik yük, özgürlüğün kısıtlanacağı kaygısı, boşanma korkusu hepsi birleşince kaçma davranışı ortaya çıkıyor.
Haklı olduğun bir nokta var. Yükün büyük kısmını kadınlar taşıyor ama suç kesinlikle sadece sende ya da kadınlarda değil 💫 Toplumsal baskı, maddi kaygılar, ailelerin karışması erkekleri geriyor.
Sen kendi değerini bilen, duygusal olarak olgun bir partner istersen zaten evlilikten kaçan biriyle yolun uzun sürmez 💕 Korkan gider cesareti olan kalır diyelim 🌸✨
Cevap
13Cevap
kaçmam ben.
İnsan birini sevmeyene kadar böyle bir devirde evlilik mantıksız gelir. Ama sevince dışa yansıtmasanda o insanla bir ömür geçirmek istiyorsun, minik minik evde dolaşan ortak kopyalarınızın olmasını istemeye başlıyorsun, sabah onun yüzüyle uyanmak istiyorsun, yorulduğunda başını koyacak bir omuz olduğunu bilmek istiyorsun, hayallerinde ona da yer veriyorsun. Evlilik kumar işidir sevince insan risk alır eşin iyiyse ve eşine güvenince o masada kaybetmeyeceğini bilirsin. O riske girmeyen de ya eşine ya da kendine güvenmediğinden haklı olarak o riske girmez. Kartlarınızın (yaşanacakların) nasıl geleceği belli olmaz ama o masaya oturacak eşinizi iyi seçmeniz sizin elinizde çünkü kaybetmeyi göze aldığınız ve ortaya koyduğunuz mal varlığınız değil, "hayatınız"... Şansınız bol olsun🧚🏻♂️✨😅
Ne anlatıyon be abi gözünü seveyim be abla
Şaka maka bir yana haklı konuşmuşsun ama o yükün altına girmemiz için güvenilecek kadın bulması zor
@Bahadırdmrcgl00 güvenilecek kadın bulup güvenini sarsıyorsunuz sonra karşınıza bir daha çıkmıyor doğru düzgğn kadın ahlanıp vahlanıyorsunuz güvenilecek kadın yok dite
Belki güvendiğimiz kadın güvenimizi sarstı bizde başka kadınlara artık güvenemedik niye güvensizliği hep erkeklere yüklüyorsunuz
@Bahadırdmrcgl00 güvensizliği erkeklerw yüklemitorum ama kendimi tenzih ederim ama kadınların bu hale gelmesinin en önemli faktörü güvendikleei erkek şahsiyetinin güvenini sarsması
Sadece erkek dememyeyim genel erkek kadın farketmeksizin insamlar karşı cinsten bşrini sevityor ve güveniyor sonra sarsılınca bğtün karşı cinsi aynı kefeye koyuyor
Evet haklısın ve önyargılı oluyorlar karşı cinse
Sana ne yaptılar bacısu bu ne şiddet bu celal
@Bahadırdmrcgl00 bana bir şey yapmadılar
Öfkelide değilim gayet minnoş minnoş yprumuöu yapıp çekilmiştim sen gekdin sabote etrin beni
Her önüne gelene güvenirsen güvenin tabi sarsılır bu sefer güvenmen gereken insanla karşılaşınca doğru insan olsada güvenemezsin
@Bahadırdmrcgl00 her önüme gelene güvenmiyorum güvenmedim de
Sabahtan beri güven aşağı güven yukarı güven de güven diyen bir kadının güveninin sarsılmamış olması mantıklı geliyor mu sana hanımefendi konu evlilikten kaçmaktı güvene geldi
@Bahadırdmrcgl00 Ben sarsılmadı demedim Her önüme gelene güvenmiyorum ve güvenmedim dedim
@Bahadırdmrcgl00 Tabii ki de sarsıldı
Kaç kere sarsıldı da bu dolmuşluk
@Bahadırdmrcgl00 ben iki yıl önce sadakatsizlik bile yaşadım sarsılmadım çünkü güven yoktu bende hep tetikteydim hislerim beni yanıltmıyor mu diye o yüzden öğrenince sarsılmadım soneada zaten kimseye güvenme şeyim olmadı ama bir ders aldım çok gğvenilir olduğuna inandoğım biri güvenimi sarstı o yüzdwn bu ladar güven meselesi deşildi
@Bahadırdmrcgl00 şunu anladım işte güvenmek veya o insana yaslanmak değil insanın düşmesine sebep olan seni düşürmeyeceğine inanıp güvenip tetikte olmamak tamamen yaslanabilmek bu yüxden düşer insan çünkü tetikte değilsin ve düşersin
Haklısın zaten mantık olarak güveninin sarsılması için güvenmen lazım güvenmesen nasıl sarsılsın
Ama kafamı karıştırdın 2 yıl önceki sadakatsizlikte mi ders aldın hani güvenmemiştin anlamadım orayı çok karışık konuşuyorsun
@Bahadırdmrcgl00 evet briaz karışık konuşmuşum iki şey aynı anda uğrsşıncs buraya yazerken hızlı yazıyorum ondan
@Bahadırdmrcgl00 bu arada bir kere tek sarsıldı ona cevap vermemişim
@Bahadırdmrcgl00 hayır 2 yıl önceki bir şet değil taze olan bir şey şöyle ben hayatıma girenlere gğvenmek istedim çünkü güven olmayan ilişki yürümez ama şöyke düşün güvenmemek hiç yaslanmamaktır temkinli güven ise birine yaslanırsın ama ayağın hep tetiktedie ve eğer bir yanlış yaparsa dğşmemek içib tutarsın kendini ben hep böyleydim sorna birine yaslandım ama ayağım tetikte olmadı o kadar rahat birşeymişki o ayağın tetikte olması çok yorucuymuş bunu anladım ve o yaslanmak rahst bir şekilde insana çok huzur veriyormuş fakdt sonra düştüm diğerkerinde düşmememin sebebini anladım ama yaslandığıma ve tetikte olmadığıma pişman değilim o rahstlığın tadı damağımda artık şunu anladım yorulmaktansa düşersem kalkarım en azından yorulmam
Ayy çok uzun anlattım ama 🤭🧚🏻♂️✨
Sorun değil
Güzel anlatıyorsun çok değişik bir kafan var hoşuma gitti herşeyi somutlaştırabiliyorsun
Peki senin dilinle konuşayım
Aynı insana tekrar yaslandığın oldu mu? Güvenin kırılsada
@Bahadırdmrcgl00 Kendi dilimde konuşayım bende o zaman. Tetikte olduklarımın birinde 2 yıl evvelki sadakatsizlik olana bir daha yaslanmadım çünkü hep tetikte olmak yorucu geldi istemedim, ondan sonea biri çok sadıktı benimle sevgili değilken bile sevgisine sadıktı onda denemek istedim iki kere yaslandım ama o başka bir sorunla ikincidede dğşecektim ama tetikte olduğum şçin düşmedim ve canım yanmadı, ama sonuncusunda tetikte değildim ve düştğm canım yandı mı yandı ama şu an kalktım mı kalktım buna bakıyorum ben
Metaforik konuşmayı seviyorum ama fazla özelimi açmış gibi hissettinm ya
Yorulmamayı seçmişsin işte sana tavsiyem çok fazla düşersen artık birine tetikte yaslanmayı geç hiç yaslanamazsın bile hevesin kaçar
senin dilinle sözümü söyleyeyim o kadar rahat yaslanıp düşmenin acısı bir daha kimseye yaslanmamaktan çıkar
Çok özelini açmış gibi hissettiysen istek at ordan konuşalım
@Bahadırdmrcgl00 Yaa ben düşsemde kalkıp bir şekilde hayatıma bakıyorum konu açılmayana kadar da düşünmemiştim kimseyle paylaşmayınca bir anda döküldüm sadece hem benim birşeylere kafayı takma gibi bir lüksüm yok basit bir dalgınlık işimi etkiler çöp eder
O yğxden ben başıms bir şey geldi dite masumiyetimi kaybetmem ama aptaklıkta etmem hevesimide kaçırmam
@Bahadırdmrcgl00 istek atmıyorum özelde konuşmak pek tercihim değil
Anlatmamak kötü ama dertleşmen lazım birileriyle arkadaşlarınla
Ne iş yapıyorsun ki lüksün yok
Kaybetme zaten masumiyetini kaybedersen herkes gibi olursun
Siz bilirsiniz hanımedendi ben rahat etmeniz için öyle demiştim
@Bahadırdmrcgl00 öyle belli bir işim yok aslında yüksek lisansta labdayım deneyde hata yaparım kafam dalınca ya da öğrencilerim var özel ders onlara anlatırken aktaramam o yüzden lüksüm yok canım yansada kafamı hızlı toparlıyorum
@Bahadırdmrcgl00 teşwkkür edeeim ama cidden burdakilerle mesaj sevmiyprum
Peki hanımefendi
Kizlarin erkekleri gercekren sevmemesi tipe paraya bakmasindan oturu ekonomi iyi degil bundan oturu bide kendimiz gibi bakire kiz bulmak cok zor
Aslında evlilikten değilde sorumluluk almaktan kaçıyorlar bence
Mütevazı giyinen Annelik bilinci olan bir kız kaldı ise ülkenin maddi gelir durumu iyi ise ya da bu halde bile idare edebilecek kadın kaldı ise biz malız ki evlenmiyorum dimi
Erkek düşse de ona inanan kalksada onunla beraber kalkacak kadınlar var ama erkekler hayatlarındaki kadın ne kadar iyi olursa olsun daha iyisinin peşinde sonra da yanlış kadınlara denk geliyorlae ve bu kadınların pnlara yaptıkları yüxünden bütğn kadınları aynı kefeye koyuyorlar
@YoğurtsuAvokado varsa tanıdığın bu tarz kadın söyle bana evlenin hemen
maalesef ortalık dolu o tip kadınlar temizleride teşvik ediyo bozuyo
İsteyen bozulmuyor etraf istediği kadar mal mülk makam peşinde koşsun isteyen kadın karşısındaki erkeğin sadece potansiyeline bakar eli ekmek tutuyor mu prenses gibi hissettiriyor mu buna bakar ve çevre ne olursa olsun bozulmaz... Evet kızlar bu zamanda aşırı mevki mal peşinde bunu inkar etmiyorum, ama erkeklerde hep o tip kızların peşinde hem eleştiriyorlar hemde o tip kızların peşindeler buna anlam veremiyorum...
@YoğurtsuAvokado ben erkek olarak kadınlara karşı nasıl iletişim etkileşimde bulunmam gerektiği ile ilgili hiç bir bilgim deneyimim yok bana yardımcı olabilir misiniz
Öncelikle nick in den başla bence değiştirmeye.
@YoğurtsuAvokado Nick boş ver ben sadece her hangi bir kızla nasıl sohbet edebilirim nasıl sohbetim samimi olur onu merak ediyorum boş ver beni burdaki Nick mi sorularımı
Ömür boyu yanlız kalıcam diye endişem var
@YoğurtsuAvokado takip isteği kabul ettim
Takip isteği attım
Ekonomi çok kötü.
Maddi zorluklar en büyük etken
Karşısındaki kadından emin olmadığı için
sence bu ekonomide bu sistemde kim evlenir
mevcut laik hukukta evlenen maldır.
Tamamen kadınlardan dolayı.
Gelsin feminist ablalar
tek kadin olmamasi icindir
Tek kişiye bağlı kalmak onları korkutuyor
Allah tek değil mi
Tövbe haşa Sen Allah Mısın
He sen inançsız biri için diyosan olabilir bak
Evet malım ama bu yorumun daha malca
gider misin şuradan Allah aşkına muhatap olduğum insanlara bak ya
Tek kişiye bağlı kalma korkusu diye bişey yok
Göz doymazlığı aç gözlülük var gözü doymadığı için tekler yetişemiyor ha birde bu var sorumluluk bilinci yoktur
Olma ol diye zorlayan mı var
Tamam
Ok
👋
Kandiliniz mübarek olsun
Ay sağol seninde
Saol
sömürdüğünüz için
Her erkek bir olmaz
sebepi sizlersiniz
Evlilik bu zamanda saçma çünkü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?